Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teksti-tv:n sivu 840. 40-vuotis juhlasivu.

Teksti-tv täytti 40 vuotta, ja sitä katsoo viikoittain yli miljoona suomalaista – sivujen tekijä uskoo tietävänsä suosion salaisuuden

Ylen teksti-tv aloitti toimintansa ensimmäisenä Suomessa vuonna 1981. Teksti-tv on edelleen iso osa suomalaisten arkea, ja sillä on oma, aktiivinen fanikuntansa. Teksti-tv:n toimittaja Matti Rämö kertoo, että palautetta tulee jatkuvasti.

Kirjahyllyjä.

Keskisuomalaiset varsin tyytyväisiä kirjastopalveluihin

Valtakunnallisen käyttäjäkyselyn mukaan kirjasto on suomalaisille rakas ja niin se on myös keskisuomalaisille.

Mark Zuckerberg

Facebook täsmensi strategiaansa – antaa nyt käyttäjien arvioida luotettavat uutislähteet

Taustalla on Facebookin pyrkimys torjua väärän tiedon levittämistä.

Sohvaperunat-sarjan Jari ja Sanna.

Visual data to give Yle better understanding of users

Understanding of online users helps Yle to serve the public.

Sohvaperunat-sarjan Jari ja Sanna.

Visuaalinen data auttaa ymmärtämään Ylen sisältöjen käyttäjiä

Yle on kehittänyt tavan mallintaa ikää ja sukupuolta.

(Miehen) kädessä iPhone, taustalla kahvikuppi ja vesilasi.

"Älypuhelin on aikamme tupakka"

Osaammeko laittaa rajat älypuhelinten käytölle?

Naisellla kädessä iPhone.

Käytät älypuhelintasi todennäköisesti paljon enemmän kuin luulet

Heitä arvio käyttämästäsi ajasta - ja kerro se kahdella

sipsejä korissa

Tutkimus: Lohturuoka käy kaupaksi huonolla säällä

Todella huonolla säällä vastaavaa vaikutusta ei havaittu, Teknologian tutkimuskeskus VTT kertoo.

Museokortti.

Museokortti tuo uusia kävijöitä ja uutta rahaa – keltaista korttia on vilautettu jo 100 000 kertaa

Toukokuussa käyttöön otettu Museokortti on kasvattanut suosiotaan vauhdikkaasti; lauantaina sillä tehtiin 100 000:s museokäynti. Uusien käyttäjien lisäksi mukaan on tulossa myös uusia museoita, viimeisimpänä joukkoon liittyi tamperelainen Milavida, eli Näsinlinna. Kortin avulla museoihin on vedetty väkeä, joka niissä ei ole ennen viihtynyt.

Kuvassa kuvakaappaus JNT:n Facebook-sivulta.

Pietarsaaren puhelinyhtiö varoittaa nettihuijauksesta

Puhelinyhtiö JNT varoittaa luottokorttitietoja  saalistavasta nettitutkimuksesta. Yhtiöllä ei ole meneillään minkäänlaista tutkimusta.

Havainnekuva Tampereelle suunnitellusta maauimalasta

Tampereelle maauimala aikaisintaan kesällä 2017

Jo vuosikymmeniä Tampereella on haaveiltu maauimalasta. Innon päästä polskimaan näkee siitäkin, että kaupungin järjestämään suunnittelukyselyyn on saatu jo parituhatta vastausta.

Jounin kauppan kauppiaspariskunta  Sampo ja Minttu Kaulanen

Jounin Kaupan some-menestyksen takana on noin minuutin ajatusprosessi ja 14 miljoonan velat – video

Ilolla, huumorilla ja rehellisyydellä pärjää some-maailmassa pitkälle. Yli 250 000 tykkäystä kaupalleen kerännyt Sampo Kaulanen sanoo tykkäysten näkyvän myös yrityksen tuloksessa.

Pysäköintitalo Louhi

Yritysten autopaikat halutaan asukkaiden käyttöön iltaisin – toisi tilaa asuntorakentamiselle

Pitäjänmäen yritysalueella Helsingissä testataan palvelua, jossa yritykset voivat vuokrata autopaikkojaan eteenpäin. Mikäli palvelu osoittautuu tarpeelliseksi, Helsingin kaupunki saattaa laajentaa sitä muihinkin kaupunginosiin.

Silmälaseja esillä liikkeessä.

Toimistolasit ovat näyttöpäätelasien seuraava sukupolvi

Optisen alan tutkimuksen mukaan erityistyölaseja pitäisi käyttää toimistossa monin verroin enemmän kuin niitä käytetään nykyään. Toimistolasit lisäävät työtehoa ja parantavat työntekijän hyvinvointia.

Rovaniemen kaupungin internet-sivut uudistuivat

Rovaniemen kaupungin verkkosivusto on saanut uuden ilmeen. Uudistuksessa on haluttu saada sivuista miellyttävämmät käyttää.

Älypuhelimia liikkeessä

Ovatko älypuhelimet liian vaikeita käyttää?

Älypuhelinmarkkinat käyvät kuumana. Monelle oston esteeksi muodostuu laitteiden monimutkaisuus. Tuletko toimeen modernien kosketusnäyttöpuhelinten kanssa? Hyödynnätkö puhelimesi ominaisuuksia? Teetko ostoksia sovelluskaupassa?

Ruokapankin asiakkaita odottamassa.

Ruokapankkien apu osuu oikeaan

Kymmenesosa ruokapankkien asukkaista kertoo tunteneensa suoranaista nälkää. Kuopiossa on tehty ruokapankeista maan ensimmäinen tutkimus.

Patvinsuon kansallispuisto.

Perinteiset kohteet vetävät luonnossaliikkujia

Tuoreen tutkimuksen mukaan Pohjois-Karjalan kiinnostavimmat luontokohteet löytyvät Kolin seudulta, Ruunaalta ja Patvinsuolta.

Uudet sivumme testissä - kokeile ja kommentoi

Yle Uutisten nettisivut uudistetaan lähiviikkoina. Uudistettu palvelu toimii myös mobiililaitteilla, sen käyttöliittymä ja ilme ovat entistä selkeämmät ja toimittajat saavat laajemman työkalupakin juttujensa esittämiseen. Kerro, mitä sinä lisäksi haluaisit.

Jalankulkija suojatiellä, jossa on välkkyvalot Kaavilla.

Välkkyvalot varoittavat jalankulkijoista Kaavilla

Kaavilla kerätään kokemuksia suojateiden turvallisuutta parantavista tehostevaloista. Sini-valkoiset valot alkavat vilkkua, kun jalankulkija tai pyöräilijä tulee laitteen vaikutuspiiriin. Välkkyvalot ovat jo käytössä esimerkiksi Lapinlahdella, ja niitä harkitaan tulevaisuudessa myös muissa Pohjois-Savon taajamissa.

Mies esittelee Lumia-puhelinta.

iPhone päihitti niukasti Lumian käyttäjätutkimuksessa

Applen iPhone 4S koetaan miellyttävämpänä kuin Nokian Lumia 800. Erot ovat kuitenkin pieniä ja myös Lumia saa uusilta käyttäjiltä positiivisen vastaanoton, selviää Åbo Akademin tutkimuksesta. Kymmenen testihenkilön käyttäjäkokemusta analysoitiin muun muassa EEG-kypärän avulla.

Napapiirin retkeilyalueen vetovoimaa lisätään uusilla opasteilla ja reiteillä

Napapiirin retkeilyalueelle ehdotetaan uusia reittejä ja opasteita, jotka palvelevat laajemmin alueen käyttäjiä ja lisäävät alueen vetovoimaisuutta. Kehittämissuunnitelman ovat laatineet Rovaniemen ammattikorkeakoulun opiskelijat.

Satakunnna liikenteen linja-auto Rauman linja-autoasemalla.

Seutulippu houkuttelee jättämään auton kotiin

Seutulippua pidetään erittäin edullisena Satakunnassa verrattuna oman auton käyttöön. Tämä ilmenee vuoden alussa tehdystä käyttäjäkyselystä. Kyselyyn tuli runsaat 300 vastausta. Kyselyn mukaan seutulippu on saanut runsaat 40 prosenttia vastaajista siirtymään henkilöauton ratista linja-automatkustajiksi.

Satakunnassa tutkitaan seutulipun käyttöä

Käyttäjäkyselyllä selvitetään seutulipun käyttötottumuksia ja mielipiteitä sen käyttöön liittyen. Tänään käynnistyvän tutkimuksen tarkoituksena on saada kokonaiskuva seutulipun tämänhetkisestä tilanteesta ja tuotteen kehittämisestä.

Näkymä Kukkura-palvelun nettisivuilta.

Verkosta tulossa myös taiteilijoiden kauppapaikka

Oli haussa sitten ammattiesiintyjää juhliin, kirjailijaa keskustelutilaisuuteen tai vaikka kuvataiteilijaa, tieto löytynee netistä. Perinteisen puskaradion jatkeeksi internetiin on koottu sivustoja, joilta löytyy keskitetysti tietoja taiteilijoiden tuotteista ja osaamisesta sekä heidän yhteystietojaan.

Keväinen Vikaköngäs tulvii.

Opiskelijat kehittävät Napapiirin retkeilyaluetta

Rovaniemen ammattikorkeakoulun opiskelijat laativat Metsähallituksen toimeksiannosta Napapiirin retkeilyalueelle kehittämissuunnitelman. Suunnittelun kohteena on Vikakönkään ja Vaattunkikönkään väliin rajautuva alue 25 kilometriä Rovaniemeltä Sodankylään.

Kuvassa Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Täydennyskoulutus haluttua Keski-Pohjanmaalla

Työ -ja ammattipainotteinen ammatillinen täydennyskoulutus kiinnostaa eniten Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston opiskelijoita. Eri ammattiryhmät toivovat päivän mittaista koulutusta ja erityisesti Kokkolassa.

Yleisnäkymä kirjastoon, taustalla lasten- ja musiikkiosastot.

Kokkolan kaupunginkirjasto karsii puutteita

Liian lyhyet aukioloajat, liian huonosti palveleva verkkokirjasto ja nyrpeä asiakaspalvelu osoittautuivat käyttäjäkyselyssä Kokkolan kirjaston suurimmiksi puutteiksi.

Twitter-sovellus iPhonessa

Ultramobiililaitteet tulevat

Lisääntynyt sosiaalisen median ja erilaisten verkkoyhteisöjen käyttö asettaa uusia haasteita mobiililaitteille. Vastaukseksi haasteeseen tarjolla on ultramobiililaitteita.

Verokortti 2010 -palvelu tietokoneen näytöllä.

Satakunnan nuoret kärkikaartia Verokortti verkossa -palvelun käyttäjinä

Käyttäjätutkimuksen mukaan satakuntalaiset 15–24 vuotiaat nuoret sijoittuivat valtakunnallisesti kärkeen, kun Verokortti verkossa -palvelun käyttöä verrattiin eri ikäryhmissä verotoimistojen kesken. Tästä ikäryhmästä alueellamme noin 10 % laski verokorttinsa netissä.

Pasilan suunnittelu alkaa asukaskyselyllä

Helsingin kaupungin rakennusvirasto aloittaa Länsi- ja Itä-Pasilaa koskevan aluesuunnitelman laatimisen. Suunnittelualueella tehdään loka-marraskuussa käyttäjäkysely.

Seutulippuun ollaan tyytyväisiä

Turun seutuliikenteen matkustajamäärät ovat edelleen kasvussa. Tuoreen käyttäjätutkimuksen mukaan suurin osa matkustajista on tyytyväisiä seutuliikenteen palveluihin. Joukkoliikenteen käyttö on vähentänyt yksityisautoilua.

Naantali menestyi nettivertailussa

Naantalin kaupunki on menestynyt kuntien verkkosivututkimuksessa. Naantali oli paras 19 kaupungin vertailussa. Sivuja pidettiin hyödyllisinä ja helppoina käyttää.