Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Thursday's papers: Disturbing find in convicted singer case, party support, road user charges

Finnish papers cover the discovery of "material suggesting child pornography" in Jari Sillanpää's home, political party support and an ETLA proposal for road fees.

Samsung aikoo tehdä jätti-investoinnit muistikorttien tuotantoon

Tietokoneiden ja matkapuhelimien muistien kysyntä on kasvanut.

"Se on nautinto kun sä saat sen hetken kiinni" – Kuvaaja Esa Siltaloppi ikuistaa tunnelmia kotikaupungistaan

Vaasalainen kuvaaja Esa Siltaloppi on katsonut maailmaa melkein aina kameran linssin läpi. Hän on tehnyt töitä niin tv- kuin lehtikuvienkin parissa vuosikymmeniä. Valokuvia mies ottaa koko ajan ja viime vuosina pääkohteeksi on noussut kotikaupunki Vaasa.

Digitreenit: Näin saat vapautetuksi puhelimesi muistia

Tyhjennä välimuisti, turhat sovellukset ja videot.

Käytätkö kännykkää autoillessasi? – Sinua tarvitaan liikenneturvallisuutta parantavaan tutkimukseen

Ajaessa älypuhelimia käyttäviä autoilijoita etsitään laajaan kenttätutkimukseen. Jyväskylän yliopiston tutkimus kestää puoli vuotta ja siinä seurataan älypuhelimien käyttöä ajon aikana. Samalla testataan uutta järjestelmää, joka muistuttaa kuskia tarkkaavaisuudesta. Koehenkilöksi voi hakeutua, jos ajaa autolla lähes päivittäin ja käyttää usein älypuhelinta ajaessa. Tutkimusvälineet autoilija saa palkkioksi tutkimuksen jälkeen.

Maajoukkue peräänkuuluttaa aivopesua – Backe puhui Huuhkajien valmistautumisesta

Sinivalkoinen paita yllään tarvitaan aimo annos epäitsekkyyttä. Seuraavan kerran tätä epäitsekkyyttä tarvitaan kesäkuun alussa, kun maajoukkue kohtaa viikon sisään Belgian ja Italian.

Meren syvimmät uumenet yllättivät melullaan

Ihminen on ensi kertaa onnistunut kuuntelemaan, mitä tapahtuu runsaan 11 kilometrin syvyydessä.

Näin tallennat kuvasi digitaalisesti

Kuvia räpsitään nykyään paljon, koska se on niin helppoa. Digikuvien tallennus jää monilla tekemättä. Vinkkejä antaa Kamera-lehden päätoimittaja Asko Vivolin.

MTV ja STT: Poliisi otti suomalaisen kirjeenvaihtajan kiinni Tšetšeniassa

MTV:n ja STT:n kirjeenvaihtaja Iida Tikka otettiin kiinni työmatkalla Groznyissa. Hän joutui viettämään poliisiasemalla muutamia tunteja.

Sympaattisesta saukosta tuli kuvaajien suosikki – kellii lumessa, esittelee kalasaalistaan

Kymmenet ihmiset ovat päivystäneet Lahdessa saadakseen kuvan kaupunkilaissaukosta. Muistikorteille on tallentunut hellyyttäviä kuvia niin saukon ruokailuhetkistä kuin hangessa löhöilystä. Saukko ei ole arastellut kuvaajiaan, päinvastoin.

Valvontakameroiden kuvat usein tuhruisia – laatu rapisee tallennusvaiheessa

Rötöstelijöiden kuvien julkaiseminen on yleistynyt sosiaalisessa mediassa, kun kauppiaat ovat alkaneet etsiä jopa näpistelijöitä niiden avulla. Tekijöiden tunnistaminen tuhruisista kuvista ei ole helppoa. Nykytekniikan aikakaudella valvontakameroiden huono laatu ihmetyttää.

Huippukuvaajan vinkit illan revontulimyrskyn tallentamiseen

Revontulimyrskyä odotellessa kannattaa perehtyä kameran käsisäätöihin. Kokenut kuvaaja Thomas Kast antaa arvot, joilla pääsee alkuun.

Tuuli puhalsi rannat täyteen uskomatonta jäätaidetta – "ei voi muulloin nähdä"

Sulat järvet, tuuli ja pakkanen ovat muodostaneet yhdessä näyttäviä jääveistoksia rannoille. Harrastajavalokuvaajien onnistui taltioida luonnon taidetta muistikorteille vesillä ja rantamaisemissa.

Tuhansia kuvia koneella? – Näin hallitset niitä

Suomalaisella on nykyään kamera aina mukana. Kuvia tärkeistä hetkistä on erilaisissa muisteissa tulvaksi asti. Kolme ammattikuvaajaa kertoo, miten kuvatulvaa voi hallita.

65 karhunkakkaa ja satoja eläinkuvia

Riistakamera tallensi kesällä hellyttäviä karhukuvia Halsualla: emo, pari pentua ja kaksi suurta urosta tallentuivat useaan otteeseen muistikortille. Kameran omistajaa otokset eivät hämmästytä, eräkämpän ympäristössä on pyörinyt mesikämmeniä vuosikaudet.

Pentti hurahti kyyhkysiin – koirien treenaamiseen hankituista linnuista tulikin lemmikkejä

Harrastukset saattavat joskus saada alkunsa kummallisella tavalla. Pentti Impiön kohdalla kanakoirien kouluttamiseen tarkoitetut linnut - kyyhkyset - valtasivat oman osansa hänen elämästään. Nyt mies katselee lakastaan lennähteleviä lemmikkejään mielikseen.

Ennen kinofilmejä kehitettiin jopa 150 päivässä – nyt kehityskone pyörittää alle 10 rullaa päivässä

Digitaalisesti muistikortille valokuvaaminen on jo vuosia jättänyt perinteiselle kinofilmille kuvaamisen varjoonsa. Filmille kuvaajia on kuitenkin vielä olemassa, mutta filmien kehityskoneita ei valokuvausliikkeistä juurikaan löydy.

Työnantaja asensi kojelautakamerat – "Raskaan ajoneuvon kuljettajaa pidetään yleensä syyllisenä, harvemmin näin on"

Yhä useammat autoilijat varautuvat vaaratilanteiden taltiointiin. Kuvilla voi olla merkitystä, kun onnettomuuden syitä selvitetään jälkeenpäin.

Ovatko valokuvasi tallessa? Missä säilytät kuviasi?

Valokuvaaminen on nyt helpompaa kuin koskaan - kulkeehan lähes kaikilla kamera taskussa koko ajan. Mutta säilyvätkö kuvat vai häviävätkö ne kännykän vaihtuessa? Kerro meille, miten sinä säilytät kuviasi!

Valokuvaaminen syö omaakin muistia – tapahtuma saattaa mennä sivu suun

Merkittävien tapahtumien ahkera tallentaminen voi viedä huomion niin, että itse tapahtuman kokeminen ja sitä kautta muistaminen jäävät hatariksi. Toisaalta kuvien jakamisesta on tullut tutkijan mukaan yhä enemmän uudenlaista kommunikaatiota.

Harrastajakuvaaja osui paikalle: Jäät vyöryivät rannalle muutamassa sekunnissa

Lahtelainen Kalevi Elmala kuvasi jäiden huikean maihinnousun videolle. Minuutissa jäät työntyivät kymmeniä senttejä kuivalle maalle. Suomen ympäristökeskuksen johtavan hydrologin mukaan on harvinaista bongata näin vauhdikasta jäiden liikkumista.

Näpistelijä kiersi kauppoja ja kahmi tavaraa Lahdessa

Epäilty yritti kähveltää monenlaisia tuotteita, muun muassa muistikortteja ja älypuhelimen koteloita. Myös epäillyn autosta löytyi todennäköisesti varastettua tavaraa.

Laitonta henkilörekisteriä ylläpitänyt mies tuomittiin sakkoihin ja mittaviin korvauksiin

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi, että jyväskyläläismies oli koonnut laittomasti tietoa sadoista ihmisistä. Henkilöitä oli jaoteltu muun muassa etnisen taustan ja poliittisen vakaumuksen perusteella.

Kirjastopuukotukseen osallistunut mies käräjillä laittomasta henkilörekisteristä

Syyttäjä vaatii 29-vuotiaalle jyväskyläläismiehelle sakkorangaistusta laittoman henkilörekisterin pitämisestä. Asiaa käsitellään tänään Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Varoitus: tässä jutussa on vain oravakuvia

Orava on ollut yksi tämän vuoden kuvatuimmista eläimistä Lounais-Suomessa. Kokosimme pihapuiden linssiluteet yksiin kansiin.

Kohukuvan ottaja: Se oli varmasti sukellusvene

Ruotsin puolustusvoimien edustaja takavarikoi "Erikin" kameran ja sen muistikortin.

Muistikortti vai pilvipalvelu – mihin tärkeät valokuvat?

Tärkeiden tiedostojen tallentamiseksi markkinoilla on tarjolla lukuisia eri välineitä. Kaikissa on omat etunsa ja riskinsä.

BBC:n toimittajien kimppuun hyökättiin Etelä-Venäjällä

BBC:n Moskovan kirjeenvaihtaja Steve Rosenberg kertoo kolmen miehen hyökänneen hänen ryhmänsä kimppuun ja varastaneen heidän kameransa. Poliisikuulusteluiden aikana ryhmän tietokoneen kovalevy ja muistikortteja tyhjennettiin.

Maailmalla tunnetut karhunpennut tulivat vaatimaan kuvauspalkkioita

Tanssivista karhunpennuistaan tunnetuksi tullut sotkamolainen harrastajakuvaaja Valtteri Mulkahainen on jälleen saanut ikuistettua kuviinsa uusia, leikkiviä karhunpentuja. Jättipottikuvia tärkeämpänä saavutuksena mies pitää tilanteita, joita hän on päässyt kokemaan kuvausreissuilla.

Kalat kassiin vai takaisin veteen – mitä mieltä olet vapauttamisesta?

Onko kalansaaliin vapauttaminen mielestäsi typerää vai merkki vastuullisuudesta? Osa vapaa-ajankalastajista on sitä mieltä, että pyydykseen tarttunut kala on syötävä ja sen vapauttaminen on tuhlausta. Miten koukussa pyristellyt kala pärjää enää vedessä?

Näkökulma: Älypuhelimetonta menoa

Puhelimessa on nykyään kaikki. Mutta entä kun puhelimesta aika jättää? Tätä pohtii toimittaja Anne Savin.

560 kilometriä jäätikön yli – "Nyt on hymy korvissa"

Viisihenkinen retkikunta sai tällä viikolla päätökseen lähes kuukauden mittaisen ylityksen Grönlannin jäätiköllä. Yksi heistä oli Lappeenrannassa asuva Nina Teirasvuo. Noviiseilla ei ole asiaa haastavaan ympäristöön.

Tre Kronorin päävalmentaja avautuu Sotshin suunnitelmista - "En voi sanoa Sedineille, miten pelata"

Pär Mårts kertoo ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa, että haluaa joukkueensa painostavan aggressiivisesti olympiakaukalossa. Jokainen pelaaja tietää tarkalleen roolituksensa.

Riistakameroista tuli hittituote – mutta ei metsänelävien kuvaamista varten

Nopeasti yleistyneet riistakamerat ovat yhä useammin poliisin apuna rikosten selvittämisessä. Uuden tekniikan avulla kamerat saattavat ottaa murtomiehestä salamalla valaistun kuvan ilman, että kohde huomaa mitään.

Valokuvaajan vinkit – näin saat hyviä kuvia

Hyvä kuva on kuitenkin suhteellinen käsite, muistuttaa valokuvaaja Harri Jussila

Muistikortti täyttyy Tornion digimaratonissa

Tornion kameraseuran ja kulttuuritoimiston järjestämä valokuvauskilpailu haastaa katsomaan kotiseutua uusin silmin linssin läpi. Kuvausaiheen saa tänä vuonna päättää Tornion kulttuurisihteeri Helena Junes.

Tommy Lågland - tuhansien urheilukuvien mies

Tommy Lågland nähdään useimmissa kokkolalaisissa urheiluotteluissa järjestelmäkameransa kanssa. Kuvaamisesta innostunut mies voi yhdeksän kuvan sekuntinopeudella ottaa yhdessä ottelussa helposti 800 kuvaa. Parhaiden valitseminen niistä on kovaa työtä. Tänä talvena muistikortille on tallentunut paljon lentopallojoukkue Tiikerien kuvia.

Riistakamera tallensi peura-ateriaansa suojelleen ilveksen

Luontoharrastaja onnistui ikuistamaan ilveksen saaliinsa kanssa Päijät-Hämeessä. Hän asetti riistakameran peuranraadon viereen ja vaiva palkittiin: ilves vieraili saaliillaan kahden viikon ajan.

Jengihautajaisten uhkailujuttu syyteharkintaan

Poliisi on selvittänyt, syyllistyttiinkö uudenvuoden yönä ammutun miehen hautajaisissa virallisen syytteen alaiseen tekoon.

Presidentin kansainvälistymispalkinto joensuulaiselle tiedonhävittäjälle

Elektroniseen tiedonhävitykseen erikoistunut Blancco työllistää yli 100 ihmistä ja palvelee osaamisellaan esimerkiksi Natoa, Euroopan komissiota ja Al-Jazeeraa. Nyt tuli tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto.

Häät ja hautajaiset ovat avoimia kaikille

Viikonloppuna Joensuussa järjestetyt jengihautajaiset herättivät kysymyksiä kirkollisten tilaisuuksien avoimuudesta. Seurakunnista muistutetaan, että kaikki kirkossa järjestettävät tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja myös kuvaaminen on sallittua. - Hienotunteisuus läheisiä kohtaan tulee kuitenkin muistaa, huomauttaa Joensuun seurakunnan kirkkoherra Petri Karttunen.

Koulun wc:stä löytyi piilotettu kamera

Jyväskylän Kilpisen koulun oppilaat löysivät perjantaina koulun wc-tiloista piilotetun pienikokoisen muistikortille tallentavan kameran. Kuvissa ei näy muita kuin kameran asentaja.

Kissa yritti salakuljettaa vankilaan sahan ja kännykän

Brasilialaisvankilan portin yli hypänneen kissan turkkiin oli kiedottu lisäksi teipin avulla muun muassa kännykän laturi, akkuja ja muistikortti.

Ilman pönötystä - hetken kuvia Linnan juhlista

Jotkut Linnan vieraat ovat luonnehtineet juhlien tunnelmaa viralliseksi ja juhlalliseksi. Kuitenkin kameran muistikortille tallentuu runsaasti hetkiä, joissa vieraat ottavat rennosti tai he ovat autuaan tietämättömiä siitä, mihin kuvaputki osoittaa.

Iloinen yllätys: Maanjäristyksessä kadonneet hääkuvat löytyivät

Puolitoista vuotta aiemmin hävinnyt kamera löytyi pihatieltä mutaisena, syöpyneenä ja murjoutuneena.

Merenalainen luonto tallentuu muistikorteille

Tietoa merenalaisesta luonnosta kerätään parhaillaan Varsinais-Suomen merialueilla. ELY-keskuksen suunnittelijat ovat rakentaneet laitteiston, jolla saadaan videokuvaa. Sisälahdista löytyy rehevöitymistä.

Peltipoliisi siirtyy langattomaan tiedonsiirtoon tulevina vuosina

Ensimmäisiä langattomia peltipoliiseja kokeillaan ensi vuoden aikana. Järjestelmän on tarkoitus tulla koko maan laajuiseksi vuoden 2014-2015 aikana.

Kadonneen kameran jahti: Ahma johtaa 6-0

Ahma vohki lauantaina metsästä kannonkoskelaisen Reijo Vesterisen riistakameran. Vesterisen mukaan viimeiset jälkihavainnot osoittavat, että kameravaras on hölkötellyt Saarijärven suuntaan.

Kesämökin valvontakamerasta vietiin muistikortti

Etelähämäläistä kesämökkiä vartioimaan viritetystä riistakamerasta on viety muistikortti. Kesämökiltä ei kuitenkaan ole viety poliisin mukaan mitään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle