Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Gustavsvärnin majakka Hangossa 150 vuotta – Ennen karulla saarella asuttiin, mutta nyt siellä selviää vain ruohosipuli

Gustavsvärnin karu majakkasaari on pikkuhiljaa rapistunut, mutta sillä on edelleen merkitystä Hangon vilkkaalle rahtiliikenteelle.

Kolin noidan sienikeitto

Kolin retkieväät

Viikinkien käyttämä kulttikasvi kelpaa edelleen ruoaksi – kasvaa jopa lumihangessa

Suomen luonnossa elää kasveja, jotka ihmiset ovat sinne tuoneet jo kauan sitten mukanaan. Esimerkiksi ruohosipulia muistuttuva nurmilaukka voi olla osoitus viikinkien kauppareitistä tai rautakautisesta kalmistosta.

Askel navetasta yrttitarhalle oli helpompi kuin uskalsi odottaakaan – maitotilasta tuli yrttitila

"Nyt vaihtuu laji tällä mäellä", päätettiin Saarisen perheessä vuonna 2007. Seuraavana vuonna pantiin ensimmäinen yrttihehtaari kasvamaan. Satoa siunaantui niin paljon, että seuraavana kesänä oli pakko laajentaa kuivauspuolta.

Nuotiolla voi paistaa muutakin kuin makkaraa

Aito, itse hankittu villiruoka on nyt suosiossa. Metsähallitus pisti lusikkansa soppaan ja julkaisi kirjan, joka kertoo sekä sen henkilökunnan luonnonläheisistä makutottumuksista että heidän luontosuhteestaan.

Yrteistä on moneksi - näin korvaat suolan ja ruoansulatusjogurtit

Yrttejä on käytetty vuosikymmenien ajan maustamiseen ja terveydenhoitoon. Raskaana olevien sekä lapsien tulisi kuitenkin varoa tiettyjä yrttituotteita.

Näin teet grillattua punajuurta

Grillikesä on parhaimmillaan. Punajuuri on makea kesäherkku, joka on hyvään sellaisenaan tai jälkiruuissa. Punajuuri toimii tosi hyvin myös grillattuna yhdessä vuohenjuuston kanssa. Näin teet grillattua punajuurta.

Radioväki nakkasi nauriit säkkiin

Alussa oli vain kaksi istutussäkkiä, kolme siemenperunaa ja muutama pussi siemeniä.

Ihmepuutarha on keidas Helsingin sydämessä

Helsingin päärautatieasemalla liikkuvat saavat nauttia uudesta Ihmepuutarhasta, jossa kasveja sekä materiaaleja on yhdistelty ennakkoluulottomasti. Kävijät saavat sekä mielenrauhaa että uusia ideoita omaan puutarhaansa.

Saisiko olla seinästä revittyä salaattia?

Jyväskylässä on kehitetty viljelymenetelmä, joka mahdollistaa ruokakasvien, kuten salaatin ja yrttien kasvatuksen viherseinällä ympärivuotisesti.

Blogi: Jägermeister

Itävallan keskiosan Schladmingista kaakonkulmalle levittäytyvä Steiermarkin osavaltio tunnetaan siis maan vihreänä sydämenä.

Simppulassa löytäjä saa syödä

Haukiputaan Kultasimpun palvelukodin vanhuksille rakennettiin lahjoitusten ja talkoolaisten voimin terapeuttinen puutarha, josta löytyy niin suuhun pantavaa kuin tekemistäkin.

Ahvenanmaan omaperäinen luonto

Ilmasto on leudompi kuin Manner-Suomessa.

Näin teet juuresröstiä

Juuresröstin tekeminen on helppoa. Tarvitset juureksia, juustoa, kananmunaa, vehnäjauhoa ja mausteita. Juuresröstiin voi käyttää kaikkia juureksia, mutta palsternakka tuo röstiin tarvittavaa potkua.

Katastrofiolojen taidetta pakolaissuojassa

Helsingin Vallilassa pohditaan taiteen merkitystä katastrofin keskellä. Hauhonpuistoon muutamaksi viikoksi pystytetty heksajurtta eli pakolaissuoja tarjoaa näyttämön taiteelle kuvitelluissa ääriolosuhteissa. Taiteilijat uskovat, että romahduksen jälkeen ihminen kaipaa myös kulttuuria.

Yrtit käyvät pääsiäisenä kaupaksi

Pääsiäinen on yrttien sesonkiaikaa. Juvalla Turakkalan puutarhassa riittää pääsiäisen alla kiirettä.

Frittatensuppe - itävaltalainen keitto

Ruohosipuli ja lättysuikaleet tekevät maun keskieurooppalaisessa keitossa, joka kaipaa kaverikseen vaaleaa leipää.

Eväsreppu: Silakkaleipä

Kotimainen maustesilakka ja kreikkalainen fetajuusto sopivat hyvin yhteen.

Kokeilijan keitaassa viherpeukalolle ideoita

Kokkolan Farmarissa viherpeukalot saivat vinkkejä pihasuunnitteluun ja tietoa puutarhan uusista tuulista. Kokeilijan keidas innosti kokenuttakin puutarhuria.