Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Asiakaspalautetta halutaan nyt joka paikassa – Suomen suurin sairaanhoitopiiri HUS pyytää potilaita mukaan jo päättäviin pöytiin

Yritysten lisäksi myös kunnat ja julkiset yhteisöt haluavat asiakkaan äänen kuuluviin.

Pahamaineiseen Mehiläisen hoivakotiin päästettiin uusi asukas – yksiköllä tuore huomautus niskassa: "En osaa sanoa, mistä ongelmat johtuvat"

Mehiläisen Mainiokoti Kustaa on Kymenlaakson sosiaali- ja terveyskuntayhtymän tiiviissä seurannassa.

Lapin Kumilta miljoonainvestointi uuteen pinnoittamoon

Rengasliike Lapin Kumi Oy on rakentanut uuden raskaan liikenteen renkaiden pinnoittamon Rovaniemelle. Investointi maksaa 1,2 miljoonaa euroa.

Vienti kaksinkertaiseksi – tuhansia uusia työpaikkoja Itä-Suomeen

Työvoimaviranomiset ja yritykset pyrkivät yhteistyössä kaksinkertaistamaan itäsuomalaisen viennin vuosikymmenen loppuun mennessä. Vientiapajille ja investoimaan patistetaan varsinkin pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Lapin yliopistolle laatuleima

Lapin yliopisto on läpäissyt kansallisen arvioinnin ja saanut kuusi vuotta kestävän laatuleiman.

Uudenlainen palvelu yrityksille: kertynyt digitieto markkinoille

Yritykset ja organisaatiot tuottavat paljon digitaalista materiaalia, jonka voi nyt kaupallistaa uuden palvelun avulla.

Julkishallinnosta yritysjohtoon: Sotkamon kunnanjohtaja jättää tehtävänsä

Sotkamon kunnanjohtaja Petri Kauppinen vaihtaa työpaikkaa. Hän aloittaa PKY-LAATU Oy:ssä ensi maaliskuussa. Kauppinen ei myönnä Sotkamon kiistojen vaikuttaneen lähtöpäätökseen

Karstulalainen konepaja panee odotuksensa säiliöihin

Karstulassa tavoitellaan merkittävää investointia. Suomalainen LNGTainer käy neuvotteluja karstulalaisen Pohjolan Konepajan kanssa.

Maitokolmio purkittaa Satamaidon tuotteita – varajärjestelmät valmiina pahaa päivää varten

Meijereiden välinen varajärjestelmä on viime viikkoina tuonut Satamaidon tuotteita pakattavaksi Maitokolmion tehtaalle Toholammille. Toimitusjohtajan mukaan myös Maitokolmio on varautunut ongelmatilanteisiin.

Katsastusmiehen raju tilitys: "Hylkään autoja laatujärjestelmän pelossa"

Katsastusmies väittää alan laadunvalvonnan johtavan määräaikaiskatsastuksissa jopa aiheettomiin hylkäyksiin. Trafi puolustelee kehittämänsä laatujärjestelmää katsastusten oikeusturvan parantamisella. Maan suurin alan ketju painottaa, ettei uusi järjestelmä aiheuta rangaistuksia yksittäisille katsastusmiehille.

Rakennusteollisuudella kova tavoite: rakennusvirheet nolliin

Rakennusteollisuuden Itä-Suomen aluepäällikkö Kimmo Anttonen nostaa kaksi avaintekijää esille rakennusvirheiden vähentämisessä: hyvän tiedonkulun ja rakentajien oman ammattiylpeyden.

CE-merkin hankkineet metallifirmat pettyivät isoihin teollisuusyrityksiin

Rakennustuoteasetuksen piti parantaa sertifikaatin hankkineiden yritysten tilauskantaa ja jättää lain kirjaimen laiminlyöneet yritykset nuolemaan näppejään. Toisin kävi. "Villit" firmat vievät työt, sillä osa tilaajista ei tunne koko rakennustuoteasetusta.

Kainuu ei tarvitse Disneyworldia – kaikki tarvittava matkailijoiden houkuttelemiseksi löytyy jo

Kainuun matkailulla pyyhkii tällä hetkellä hyvin, ja alue on valtakunnan kärkeä matkailun kasvussa. Uusia avauksia ja vahvaa tukijalkaa haetaan Aasian markkinoilta. Tarjontaa Kainuussa jo riittää.

Spektikorin EKG-ilmaisin hyväksyttiin lääkelaitteeksi

Oululainen terveysinnovaatio on saanut lääkelaitehyväksynnän EKG-ilmaisimen uudistetulle versiolle. Laitetta on jo tilattu useisiin sairaanhoitopiireihin ja puolustusvoimille.

"Teräsrakenteiden tilaukset keskittyvät muutamille yrityksille" - laatumerkintöjä vain harvalla

Uudet laatumerkintävaatimukset keskittävät kantavien teräsrakenteiden valmistuksen muutamille yrityksille Pohjois-Karjalassa, arvioi Teknologiateollisuuden asiantuntija. Kantavia teräsrakenteita valmistavilta yrityksiltä on vaadittu heinäkuun alusta alkaen tuotannon laadusta kertovaa CE-merkintää.

"Katsastuslakiuudistus on kaksipiippuinen juttu"

Ensimmäiset katsatusasemat ovat saaneet uuden lain mukaisen toimiluvan. Uusi katsastuslaki pyrkii hillitsemään katsastushintojen nousua, parantamaan palveluiden saatavuutta ja katsastuksen laatua, mutta yrittäjän mielestä se on monella tapaa ristiriitainen.

Ulkomaalaisille marjanpoimijoille on hankalaa löytää majoitusta

Suuren joukon majoittaminen edullisesti voi muodostua ongelmaksi. Osa poimijoista on jättänyt majoitustilat niin huonoon kuntoon, ettei poimijoita enää haluta samaan paikkaan uudelleen.

Palloliitto: Tuomariuhkailuihin minimirangaistus?

Väkivaltaiset teot kentällä ja suorat uhkaukset tuomareita kohtaan ovat lisääntyneet urheilussa.

Laatujärjestelmien puute viemässä työt tuhansilta metallifirmoilta

Teräsrakenteita valmistavilta metalliyrityksiltä edellytetään jatkossa tuotteiltaan CE-merkintää. Merkinnästä määräävä asetus tulee voimaan rakennustuotteiden osalta heinäkuun alussa, mutta teräsrakenteille on myönnetty vuoden siirtymäaika. Teräsrakenteita valmistavista yrityksistä merkinnän on hankkinut vasta muutama.

Pelialan koulutukseen puhtia laatujärjestelmällä

Pelialan yritysten tarpeet ja koulujen opetus pitäisi saada kohtaamaan paremmin. Kehitysyhtiö Kinnon hankkeen tarkoituksena on myös parantaa pelialan opiskelijoiden työllistymistä.

Lääketehtaan toimilupa pitkä prosessi

Cytomed Oy kehittää vielä laatujärjestelmäänsä. Ensimmäinen työntekijä Joutsenon tehtaan tuotantoon rekrytoitaneen keväällä.

Sairaanhoidossa satoja vaaratilanteita päivässä

Suomessa kuolee vuosittain 700 - 1 700 potilasta hoidon aiheuttamiin virheisiin tai vaaratapahtumiin. Arviolta jopa puolet potilaille tapahtuneista haittatilanteista olisi helposti ehkäistävissä.

Ilveksen pallojunnut saavat ammattivalmentajan

Ilves on valittu mukaan Palloliiton laatujärjestelmätyöhön, jonka osana Ilves saa tukea tuhat euroa kuukaudessa valmentajan palkkaamiseen nuorille pelaajille.

Lemmikin alkuperä huolestuttaa harrastajia

Eläinkaupoissa myytävien eläinten oloja yritetään parantaa laatujärjestelmän avulla. Järjestelmää on ollut kehittämässä joukko aktiivisia lemmikkiharrastajia.

Töysän hitsaushanke odottaa rahoituspäätöstä

Kuusiokunnissa on runsaasti hitsausalan yrityksiä, joita vaanii laskusuhdanne. Hitsaamisen kehittämiskeskus -hanke odottaa parhaillaan rahoituspäätöstä lokakuun aikana.

Peräpohjolan ulkoilureiteissä parantamisen varaa - eksymisvaara

Eteläisen Lapin ulkoilureittejä 730 kilometrejä taivaltanut Harri Pullola on huolestunut reitistön heikosta kunnosta. Huonosti merkityillä reiteillä on jopa vaara eksyä.

Ydinvoimaväen tuloon varaudutaan Raahessa

Pyhäjoelle nouseva ydinvoimala tuo Raahen seudulle suuren määrän ulkomaalaista työvoimaa. Seudun haasteena onkin löytää sopivat asunnot sekä keikkatyöläisille että pysyville asukkaille.

Oulunseudun yrityksillä näytön paikka Pyhäjoella

Resurssien ja henkilöstöhallintaan erikoistunut yritys Enersense hakee satoja työntekijöitä Oulun seudulta Pyhäjoen tulevalle ydinvoimalatyömaalle.

Tampereen yliopistossa ei osata seurata laatua

Tampereen yliopisto ei läpäissyt Korkeakoulujen arviointineuvoston uusintatarkastusta. Tarkastuksessa selvitettiin onko yliopisto parantanut laadunseurantaansa. Arviointineuvoston mukaan ei ole selvää kuinka laatua on kehitetty, sillä arviointi vaatisi erillistä seurantajärjestelmää jo kehitettyjen järjestelmien rinnalle.

Plagiointi suitsiin paljastimella

Jyväskylän yliopisto ottaa ensi syksynä käyttöön kansainvälisen plagioinnin tunnistusjärjestelmän. Järjestelmä tunnistaa opiskelijan tutkimusmateriaalista mahdollisen kopiovilpin. Myös maamme muut yliopistot ovat käynnistämässä kilpailutusta järjestelmästä.

Tutkimus: Ulkomaalaisia marjanpoimijoita tarvitaan

Ulkomaalaisia marjanpoimijoita tarvitaan, mutta pelisääntöjä on teroitettava, selviää tänään julkaistusta tutkimuksesta. Thaimaalaisiin marjanpoimijoihin kohdistunut tutkimus selvittää, että alalla on edellytykset toimia, mutta pelisääntöjä on kehitettävä muun muassa marjanpoimijoiden toimeentulon turvaamiseksi ja velkaantumisen ehkäisemiseksi.

Mestis-seuroilta vaaditaan jatkossa lisenssi

Suomen Jääkiekkoliitto ry:n hallitus sekä Jääkiekon Sarjaseurat ry:n hallitus ovat hyväksyneet jokaiselta Mestiksessä pelaavalta seuralta vaadittavan lisenssin sisällön. Lisenssijärjestelmä on ennen kaikkea laatujärjestelmä, jolla on tavoitteena kansallisen jääkiekko- ja seuratoiminnan laadun kehittäminen Suomessa.

Kansanedustaja säästäisi terveydenhuollosta miljardeja

Kempeleläinen kansanedustaja Juha Sipilä (kesk) uskoo että terveydenhuollossa voitaisiin saada aikaan miljardisäästöjä varsin helposti. Oulu Radion tämän viikon kansanedustajavieraana käynyt Sipilä väittää, että terveydenhuollon rakenteita ja järjestelmiä järkeistämällä voitaisiin säästää 3-4 miljardia euroa vuodessa.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa hoidetaan vähemmän ja kalliimmalla kuin Forssassa

Kanta-Hämeen keskussairaalan toiminnan tehokkuus on laskenut, kertoo Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen, THL:n selvitys. Keskussairaalasta poiketen Forssan seudun erikoissairaanhoidossa tuottavuus on sen sijaan selvästi noussut.

Yrittäjiä briiffataan ydinvoimarakentamiseen

Ydinvoimalan rakentamiseen osallistuminen vaatii valmiuksien parantamista Pohjois-Pohjanmaan yrittäjiltä. Alueen yrittäjäjärjestö aloittaa kesälomien jälkeen kiertueen, jossa opastetaan yrittäjiä. Maarakentajilla on jo kiire.

Hautausalaa mietityttää ympäristövaikutukset

Ympäristövaikutukset huolestuttavat hautaustoimialaa ja seurakuntia. Etelä-Savossa kymmenkunta hautausmaata on pohjavesialueella.

Anti-Fur Farming Protest

Around 200 people gathered in the centre of Helsinki on Wednesday to protest fur farming. The demonstration, organized by animal activist and environmental groups, called on Parliament to ban fur farming in Finland.

Helsingissä mielenosoitus turkistarhauksen kieltämiseksi

Pari sataa ihmistä kokoontui tänään keskiviikkona Helsingin keskustaan osoittamaan mieltä turkistarhausta vastaan. Eläin- ja ympäristöjärjestöjen järjestämässä mielenosoituksessa vaadittiin tarhauksen kieltämistä lailla.

Evira torjuu turkistarhojen vuosittaiset tarkastukset

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira pitää täysin mahdottomana, että viranomaiset ryhtyisivät tarkastamaan turkistarhoja vuosittain. Alan on itse saatava tarhat korjaamaan toimintatapojaan ja laiminlyönnit.

Euroopan komissio vähentää köyhyyttä esikouluilla

Euroopan komissio suunnittelee esimerkiksi koulupudokkaiden määrän vähentämistä esiopetusta parantamalla. Suunnitelmalla vauhditetaan Eurooppa 2020 -strategiaa, jonka tavoitteista yksi on vähentää eurooppalaisten köyhien määrää 20 miljoonalla vuoteen 2020 mennessä.

Kiekkoliiga vaatii lisenssit jäähalleihin

Jääkiekon SM-liiga ottaa ensi kaudella käyttöön lisenssijärjestelmän, jolla valvotaan sekä pelaajien että katsojien olosuhteita. Liigalisenssillä halutaan määritellä muun muassa jäähallien kuntoluokitus ja palvelutaso.

Sama rakas yötä päivää teettää työtä

Parisuhde on koetuksella, jos työpaikka ja koti ovat sama asia. Esimerkiksi maaseutuyrittäjä tarvitsee kalenteriin merkittyä aikaa parisuhteen hoidolle.

Turkistarhaus hakee uutta uskottavuutta

Tarhaajien järjestö on ottanut onkeensa alaa koskevasta arvostelusta ja viranomaisten esiin tuomista epäkohdista. Järjestö ottaa tiukemman otteen tarhojen valvonnassa. Alalla tulee käyttöön puolueeton kansainvälinen ISO-laatujärjestelmä.

Maaseutumatkailun kärjet saivat tunnustusta

Maakuntien Parhaat -laatumerkki myönnettiin kolmelle satakuntalaisyritykselle. Merkin saivat Eumer Fishing Center, Wanha WPK ja Villilän kartanonrouvat Oy.

Vaarallisia autoja pääsee katsastuksesta läpi

Katsastuksessa ei aina löydetä suuriakaan vikoja, joten jopa turvallisuudeltaan vaarallisia autoja pääsee katsastuksesta läpi, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi tutkimustensa pohjalta. Trafi huomauttaa samalla, ettei katsastustoiminta aina täytä lain mukaisia vaatimuksia.

Yrittäjien sijaispalvelun tarpeellisuutta selvitetään

Yrittäjien sijaispalvelun tarpeellisuutta selvitetään Rovaniemellä. Lapin ammattiopiston hankkeessa kysytään sijaispalvelun tarpeellisuudesta haastattelemalla rovaniemeläisiä pienyrittäjiä.

Kotipalvelutyöhön laatua

Kainuussa ryhdytään kehittämään kotityöpalvelun laatua. Kainuun ammattiopiston tavoitteena on koulutusta kehittämällä tukea kainuulaisten yritysten palvelujen tuottamista.

Rekkojen päästöt kuriin

Kuljetusyritysten päästöarvoja seurataan entistä tarkemmin. Tavoitteena on vähentää raskaan liikenteen hiilidioksidipäästöjä teollisuuden päästörajoitusten tavoin.

Kalan vaiheet järvestä kauppaan selville

Kotimaisen järvikalan laatua aletaan seurata erityisellä laatujärjestelmällä. Suomen sisävesiammattikalastajien järjestö ottaa syksyn aikana käyttöön laatujärjestelmän, jossa seurataan kalan koko tuotantoketjua järvestä kauppaan. Tavoitteena on, että kuluttajalle päätyy vain kunnollista, hyvälaatuista kalaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle