Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Finanssivalvonta on asettanut asiamiehen valvomaan työeläkeyhtiö Elon toimintaa

Asiamieheksi on asetettu asianajaja Pekka Jaatinen, vaikka Elo vastusti juuri häntä.

Privanet valittaa Finanssivalvonnan päätöksestä

Yhtiölle määrättiin 450 000 euron suuruinen seuraamusmaksu sekä julkinen varoitus.

Mirette Kangas: Tule luomaan uutta johtamista kanssamme

Yle on kiinnostunut tekemään yhteistyötä muiden kanssa.

Nokia shares drop on compliance concerns at ex-rival Alcatel-Lucent

The networks firm said it may face sanctions over irregularities discovered at the company that it acquired in 2015.

Inka Meron kolumni: Herätys kaikki pomot – uusi sukupolvi on jo täällä

Perinteisillä pomoilla voi olla haastava taival edessään. Uusi sukupolvi, digimaailma ja arvojen muutos pakottavat nyt muuttamaan johtamista, kirjoittaa Inka Mero. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

Kolme konstia kriisiyhtiön kääntämiseksi – Nokia, Metsä Board ja UPM-Kymmene onnistuivat

Konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin raportti löysi pohjoismaisten firmojen pelastusoperaatioista kolme yhteistä nimittäjää.

Herätys: Kuinka huolehtia yrityskulttuurista, millaisia tuliaisia Suomesta, vieläkö viilenee?

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Yritykset yhdistyvät vauhdilla – lopputulos on työntekijöiden vastuulla

"Isomman yrityksen täytyisi huolehtia pienemmästä kuin pikkusisaresta", sanoo professori Satu Teerikangas.

Jäikö briljantti markkinointi-idea ajatuksen tasolle? Professori: Virheitäkin saa tapahtua

Markkinoinnissa on tärkeä tuntea oma asiakaskunta. Kaikkia ideoita ei kuitenkaan kannata toteuttaa.

Väitös: Johtajat lähtevät viidestä syystä – yksi syy on epäeettinen yrityskulttuuri

Johtajat pysyvät todennäköisemmin organisaatioissa, joissa vaalitaan eettisiä arvoja. Tämä selvisi Maiju Kankaan psykologian väitöskirjatutkimuksessa, jossa seurattiin yli 900 johtajaa neljän vuoden ajan.

Tampere tech firm Vincit named best place to work in Europe

Information technology company Vincit from Tampere has been chosen as the best place to work in Europe by the global Great Place to Work Institute. Vincit has previously received the accolade of best workplace in Finland three times.

Väitös: Ideat itävät luottamuksesta – tökkivä tulostin voi olla luovuuden lukko

Eettinen hyve kuulostaa juhlavalta, mutta pitää sisällään arkisia asioita työyhteisössä: kuuntelemista, huomioimista, tukemista – siis hyviä käytöstapoja. Jyväskylän yliopistossa tarkastettavan johtamisen väitöstutkimuksen mukaan eettisellä toiminnalla työyhteisö luo kasvualustan myös luovuudelle.

Raporttiluonnos Jimmy Savilen seksuaalirikoksista kritisoi BBC:n työpaikkakulttuuria: Tähdet olivat koskemattomia

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n tähtijuontaja käytti lapsia hyväkseen kymmenien vuosien ajan. Rikokset paljastuivat vasta Savilen kuoltua.

Google joutui Suomessa työkkärin luukulle – "Yhtiö ei ole tottunut tähän"

Google noudattaa amerikkalaista yrityskulttuuria, joka ei hyödynnä julkista sektoria työvoiman palkkaamisessa. Suomessa yhtiö on joutunut opettelemaan uusia toimintatapoja, mikä on tuonut haasteita sekä yhtiölle että työviranomaisille.

Vuoden isä -palkinto kolmelle isämyönteistä työpaikkakulttuuria rakentaneelle

Palkinnon saivat kotkalainen Jouni Eho sekä espoolaiset Hanno Nevanlinna ja Seppo Sauro. Palkinnot luovutti perjantaina sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty.

Vuoden isä asettaa lapsensa työn edelle 

Vuoden Isä -palkinto on myönnetty tänä vuonna kolmelle isälle. Raati halusi nostaa esiin työn ja perheen yhteensovittamisen merkityksen ja työnantajien roolin isämyönteisen työpaikkakulttuurin rakentajina.

Hoi! Puhu työpaikalla omaa murrettasi – ja ole oma itsesi

Muuttoliike on vienyt vuosikymmenten kuluessa työikäisiä ihmisiä maalta kaupunkeihin. Savotta-Suomi on vaihtunut rannikko-Suomeen ja vähitellen kasvukeskusten dominoimaksi kokonaisuudeksi. Stereotypiat karjalaisista, savolaisista, pohjalaisista, hämäläisistä, varsinaissuomalaisista tai vaikkapa pirkanmaalaisista ovat hämärärajaisia. Työyhteisössä voi törmätä sekä murre-eroihin että väärinymmärryksiin. Kuinka luonne tulisi työpaikoilla huomioida?

Professori: Arctia Shippingin sponsoripäätökset ovat huonoa yrityskulttuuria

Valtion jäänmurtajayhtiön Arctia Shippigin toimitusjohtajan päätös myöntää sponsorirahaa yrityksen hallituksen puheenjohtajan urheiluseuralle herättää arvostelua myös oikeusoppineessa. Ollaan korruption rajoilla, kun hallituksen puheenjohtaja saa tukea urheiluseuralle, jossa on itse aktiivinen, arvioi professori.

Quick loan credit set to dry up with new law

As of June 1, borrowers who resorted to so-called small-scale, high-interest instant loans will find that these familiar credit lines have dried up. New legislation introduced by Parliament last year will cap interest rates on payday loans, making the enterprise unprofitable for businesses in the sector. In some cases quick loan companies will quit the sector, in others new regulation-compliant loan products will be on offer.

Väitös: Naispuolinen talousjohtaja tiedottaa enemmän

Johdon sukupuoli vaikuttaa yrityksen tiedottamisen avoimuuteen. Vaasan yliopiston tuoreen väitöstutkimuksen mukaan yritykset, joilla on naispuolinen talousjohtaja, tiedottavat avoimemmin ja esittävät enemmän vapaaehtoista informaatiota.

Siilasmaa: Nokia will draw strength from Finnishness

Risto Siilasmaa, who is to assume the post of Nokia chairman on Thursday afternoon, says he supports the company’s current strategy and sees no need for further changes.

Väitös: Kotihoitopalveluissa harhaluuloja tehokkuudesta

Härkäpäinen hoitajien työmatkojen lyhyyden varmistaminen aiheuttaa isoja ongelmia kotihoitoon.

Kittilässä tuuletetaan yrityskulttuuria

Levin yksityisyrittäjät haluavat tuulettaa Kittilän kunnan yrityskulttuuria. Kysymys on kunnan ja yrittäjien välisestä rooliajosta.

Suomen 50 parasta työpaikkaa valittu – henkilöstö paras sijoitusvinkki

Suomen parhaat työpaikat on jälleen valittu. Jopa 75 prosenttia listalle päässeistä yrityksistä on kotimaisia. Menestyksekkäimmät organisaatiot kasvoivat taantumassa ja sen jälkeen keskimäärin 14 prosenttia liikevaihdolla mitattuna.

YLE Kulttuurin uudeksi päälliköksi Minna-Mari Parkkinen

YLE Kulttuurin uudeksi päälliköksi on perjantaina nimitetty Minna-Mari Parkkinen. Yhtiössä vuodesta 1991 työskennellyt Parkkinen toimii tällä hetkellä YLEn asiaohjelmien päällikkönä.

Hei me innovoidaan!

Istahdan mukavaan nahkaiseen nojatuoliin ja suuntaan katseeni kohti kupolin muotoista kattoa. Hetken kuluttua valot himmenevät, olo on harras kuin kirkossa ja saarna alkaa. - Innovation, innovation...Think innovation. Pehmeä naisääni puhuu hypnoottisesti innovoimisen ja innovaatioiden voimasta. Kuuntelen lähes transsin omaisessa tilassa ja puheen loputtua ja valojen tultua takaisin päälle, minut on vakuutettu siitä, että innovoiminen on maailman tärkein asia.

Taide on osa yrityskulttuuria

Kuopiossa toimii tiettävästi Suomen ainoa yrityksille uutta taidetta vuokraava yritys. Yrityksen nimi ArbiterArtis tarkoittaa taiteen tuntijaa, ja sen on perustanut taiteen sosiologi Erno Säisänen. Teokset yritys hankkii suoraan taiteilijoilta.

Projektien tietohallinnosta väitös Vaasassa

Kulttuuriset piirteet kannataa huomioida projektiorganisaation tietohallinnon suunnittelussa ja toteutuksessa, todetaan tänään Vaasassa tarkastettavassa väitöskirjassa. Mian M. Ajmalin väitöstutkimus kuuluu tuotantotalouden alaan.

Harva kertoo kiusaamisesta työpaikalla

Jokaisella työpaikalla syntyy ajoittain ihmisten välisiä konflikteja ja ristiriitoja. Kiusaaja voi olla niin työtoveri, esimies tai alainen. 120 000 työssäkäyvää kokee olevansa kiusattu, paljastaa tuore tutkimus.

Päivi Nerg luottaa Itä-Suomen yliopiston tulevaisuuteen

Kuopion yliopiston hallintojohtajan tehtävät jättävä Päivi Nerg suhtautuu luottavaisin mielin uuden Itä-Suomen yliopiston tulevaisuuteen. Nerg on valmistellut Kuopion yliopiston ja Joensuun yliopiston fuusiota päätoimisesti kaksi ja puoli vuotta.

Grönholmin metodi näytelmää draamana ja luentoina

Rovaniemen teatteri ja Lapin yliopisto järjestävät maanantaina tilaisuuden, jossa ruoditaan draaman ja tutkijoiden avulla nykyajan yrityskulttuuria. Tilaisuuden taustalla on Rovaniemen teatterissa vappuaattona ensi iltansa saava näytelmä Grönholmin metodi.

Työturvallisuuspäällikkö valvoo Jyväskylän työntekijöiden jaksamista

Kolmen uuden organisaatiokulttuurin yhdistäminen uudessa Jyväskylässä on suuri haaste. Henkilöstön jaksamisen takaamiseksi kaupungissa aloitti vuoden alussa ensimmäistä kertaa työturvallisuuspäällikkö.

Kemiran toimitusjohtajaksi Harri Kerminen

Kemiran hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Harri Kermisen ensi vuoden alusta alkaen.

Tutkimus: kansainväliset yrityskaupat epäonnistuvat usein

Turun kauppakorkeakoulussa perjantaina tarkastetun väitöstutkimuksen mukaan yritykset eivät ole oppineet hallitsemaan kansainvälisten yritysostojen riskejä. Kaupoista yli puolet epäonnistuu.

Henkilöstöjohtamisessa kehittämistä

Suomalaisen yrityskulttuurin suurimmat haasteet liittyvät henkilöstöjohtamiseen, ilmenee Keskuskauppakamarin selvityksestä.