Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mielen ja kuntoutuksen talon rakentaminen etenee Mikkelissä – viimeisiä harjannostajaisia vietetään tänään

Uuteen rakennukseen on määrä yhdistää tällä hetkellä ympäri kaupunkia ripotellut lasten, nuorten ja aikuisten psykiatrian vastaanotot, mielenterveys- ja päihdepalvelut, sairaalakoulu sekä vaativa kuntoutus.

Mahdollisuuksien talo täyttyy nyt uusista asukkaista – psykiatria saa modernit tilat Seinäjoella

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin psykiatrian toiminnat muuttavat näinä päivinä uuteen M-taloon Kyrkösjärven rannalle.

Tyhjistä sairaalatiloista löytyi taas salaiseksi tarkoitettuja tietoja – TAYS: "Jossakin prosessi oli katkennut"

Lukituista tiloista löytynyt tietosuojattava materiaali on tuhottu ja tietoturvaloukkauksista on tehty ilmoitukset tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Tutkimus tuotti lupaavia tuloksia – lauluharjoitukset auttavat Parkinson-potilaita puhumaan selkeämmin

Yhdessä laulamisesta toivotaan uutta kuntoutusmenetelmää puheterapian rinnalle.

Lonkkamurtumien hoitoajat puolittuivat Siun sotessa: kokonaishoitoaika putosi 40 vuorokaudesta alle 20:een

Hoitoaikoja on pyritty lyhentämään tietoisesti moniammatillisella kehittämistyöllä. Kehittämistyön alussa vuonna 2017 kokonaishoitoaika lonkkamurtumissa oli 40 vuorokautta. Nyt kokonaishoitoaika on noin 19 vuorokautta.

Hyvin töissä pärjännyt Torsti Malila, 30, kertoo hetkestä, kun hän vihdoin tajusi olevansa alkoholisti: "Hiirikäsi ei enää liikkunut"

Torsti Malila yritti hakea apua päihdeongelmaan jo lukiossa, mutta kukaan ei ottanut koppia. Hän toivoo, että hänen tarinansa opettaisi ammattilaisia ja rohkaisisi muita avun tarpeessa olevia.

Vetrean kuntoutustalo Joensuussa on myyty Mehiläiselle

Mehiläinen ostaa Osuuskunta KPY:ltä ikääntyneiden ja vammaisten palveluja tarjoavia yksiköitä. Live-säätiölle siirtyy Itä-Suomessa useita kuntoutusyksiköitä, joista yksi sijaitsee Joensuussa.

Mehiläinen ostaa Vetrean – kuntoutusliiketoiminta siirtyy Live-säätiölle

Kuopiolainen Osuuskunta KPY myy Vetrea-konsernin Mehiläiselle. Osana järjestelyä Vetrea Terveys myy kuntoutusliiketoimintansa Live-säätiölle. Henkilöstö siirtyy uusille omistajille vanhoina työntekijöinä.

Joonas jätti puolison ja kaverit päästäkseen huumeista eroon – nyt hän on kuivilla ja palaamassa takaisin työelämään

Sosiaalisella kuntoutuksella on saatu hyviä tuloksia päihdeongelmaisten paluussa työelämään. Päihdelääkärin mielestä kuntoutusta tarvittaisiin valtakunnallisesti huomattavasti nykyistä enemmän.

Elias Kuosmanen joutui leikkaukseen painittuaan Tokiossa, taistelu oli jälkiviisaana "tyhmänrohkeaa" – pohtii jatkoaan raskaassa sarjassa

Suomalaispainija Elias Kuosmanen kertoo Yle Urheilulle kyynärpäänsä leikkauksesta, johon joutui Tokion olympialaisissa tulleen vamman myötä.

24-vuotias Tapio Shnoro valvoo vahingossa aamuun asti ja saattaa unohtaa syödä – pelaaminen voi auttaa, kun oma elämä ei pysy hallinnassa

Pelien avulla voidaan kuntouttaa fyysisiä vammoja, mutta myös opettaa uusia taitoja. Pelitutkijan mukaan erilaiset kuntoutuspelit tulevat yleistymään ja niiden käyttö laajenemaan tulevaisuudessa.

Maria Huntingtonin kausi päättyy takareisivammaan – seitsenottelija ei puolusta mestaruuttaan Kalevan kisoissa: "Kaiken kaikkiaan alavireinen kausi"

Lääkäri kehotti Huntingtonia keskeyttämään kauden ja keskittymään jalan kuntoutukseen. Seitsenottelun kesän kotimaan tilastoykkösen takareisivamma eskaloitui Tokion jälkeen.

Kokkotyösäätiön työpajoille löytymässä jatkaja – Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä valmistelee asiaa

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä hakee valtionavustuskelpoisuutta nuorten työpajatoiminnan käynnistämiseen. Toimintaa ei rahoitettaisi samaan tapaan kuin koulutusyhtymän muuta toimintaa.

Aution kuntoutuskeskuksen alueelta löytyi asiakkaiden ja henkilökunnan tietoja sisältäviä papereita – TAYS pahoittelee tietosuojarikkomusta

Ylisen kuntoutuskeskuksen alueelta Ylöjärveltä on löytynyt papereita, joissa on sekä Ylisen entisten asukkaiden yksityisiä tietoja että henkilökunnan nimiä sisältäviä asiakirjoja. Tapahtunut täyttää tietosuojarikkomuksen merkit.

Savonlinnassa yksi uusi koronatartunta, uudessa tartuntaketjussa - terveyskeskuksessa voinut altistua

Tartunnalle on voinut altistua muun muassa Savonlinnan terveyskeskuksen kuntoutusosastolla. Tartunnan takia 25 henkilöä on määrätty karanteeniin.

Kainuun uuden sairaalan rakentaminen on päättymässä – vanhan potilastornin purkaminen ajankohtaista ensi vuonna

Kainuun uuden sairaalan viimeinen osa luovutettiin torstaina Kainuun sotelle. Eri yksiköt muuttavat uusiin tiloihin pääosin alkusyksyn aikana. Potilastyö uusissa tiloissa käynnistyy lokakuuhun mennessä.

Ulla Järven kolumni: Milloin masennuksesta tuli salonkikelpoinen sairaus?

Jokainen aika antaa masennukselle omat selitykset. Reilut parikymmentä vuotta sitten tapahtui erityisen suuri mullistus. Masennuksesta tuli sairaus ja kahvipöytien puheenaihe. Nyt sairauspuhe halutaan kyseenalaistaa, kirjoittaa Järvi.

Asiakas kyllästyi kertomaan itsestään samat asiat aina uudelle sosiaalityöntekijälle – syntyi lautapeli, jonka suosio kuntoutuksen työkaluna kasvaa

Fölis-pelin on kehittänyt Porin sosiaalitoimen asiakas, joka kyllästyi kertomaan omaa tarinaansa aina uudelleen, aina uudelle sosiaalityöntekijälle. Hyvää palautetta saanutta peliä käytetään nyt sosiaalisen kuntoutuksen työkaluna myös muualla maassa.

Riihimäki uudistaa Riihikodin lyhytaikaisen hoidon yksikön toiminnan

Yksikön asiakkaat ovat pääasiassa ikäihmisiä, jotka tulevat yksikköön arviointi- ja kuntoutumisjaksoille tai omaishoidon vapaille. Asiakkaat asuvat yksikössä vain lyhyitä aikoja.

Kainuun koronatilanne keikkuu kiihtymisvaiheen rajalla: koronanyrkki kutsutaan huomiseksi koolle

Kajaanissa on ilmennyt viikon sisään useita koronatartuntoja, joista suurin osa ei liity toisiinsa. Viime viikolta tartuntoja Kainuuseen on 16, niistä 15 on Kajaanissa.

Kainuun soten terveyden- ja sairaudenhoidon palvelujen laatu arvioitiin – sertifikaatti kattaa nyt myös kuntoutuspalvelut ja patologian

Palvelujen laatu arvioidaan kolmen vuoden määräajoin. Uusina toimintoina sertifioinnin piiriin on nyt hyväksytty kuntoutuspalvelut sekä patologia. Aiemmin se on kattanut päivystyspalvelut, teho- ja valvontahoidon sekä radiologian.

Federer lopetti Ranskan avoimet kesken: "Minun pitää kuunnella kehoani"

Polvivaivoista kärsivä tennislegenda Roger Federer päätyi jättämään Ranskan avoimet kesken.

Virtuaalinen pakopeli Mysteeri opettaa nuorille kuntoutujille niin taloustaitoja kuin siivoamista – katso video

Kajaanin Ammattikorkeakoulu on mukana kehittämässä peliä, joka tuo elämänhallintataidot nuorten keskuuteen pelillisellä tavalla. Virtuaalinen pakopeli tehdään Kelan ammatillisessa kuntoutuksessa oleville nuorille ja nuorille aikuisille.

Selkävammasta kärsivällä Nooralotta Nezirillä on yhä hyvä mahdollisuus Tokioon – suurempi kysymys on, ehtiikö hän toipua huippukuntoon

Nooralotta Nezirin pullat ovat hyvin uunissa Tokion olympiakisoja ajatellen, vaikka hän ei ole vielä rikkonut olympiakisarajaa ja hän on selkävamman takia sivussa juhannukseen asti.

Oulun kokoontumisrajoituksia lievennetään – lauantaista eteenpäin korkeintaan 20 hengen kokoontumiset sallitaan

Oulussa tulee lauantaista eteenpäin voimaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisia koskevat määräykset. Toukokuun lopulla 50 henkilön kokoontumiset ovat mahdollisia. Oulun liikuntapaikkoja koskevat rajoitukset pysyvät vielä ennallaan.

Kannuksen isolle lahjoituspotille ilmestynyt jo ottajia – Kannuksen Kuntoliikkujat toteuttaa kaupunkiin pumptrack-radan

Kannuksen lahjoitus- ja testamenttipotti on kerännyt aiempia vuosia enemmän hakijoita. Tukia yhdistyksille ja yhteisöille on myönnetty jo lähes 200 000 euron edestä.

Sotainvalidien sairaskotirakennus on tulossa myyntiin Jyväskylässä

Sotainvalidien sairaskodille aiotaan etsiä uusi omistaja Jyväskylässä. Keski-Suomen Sairaskotisäätiö haluaisi kaupasta saamillaan myyntituloilla turvata pieneksi käyneen sotainvalidijoukon palvelut loppuvuosien ajaksi.

Vuosi etätöissä alkaa nyt näkyä lääkäreiden vastaanotolla: oikeanlaisen liikunnan puute on voinut johtaa vaikeisiin selän ja niskan vaivoihin

Koronan aiheuttamat tuki- ja liikuntaelinvaivat näkyvät etätöissä olevilla ihmisillä, jotka ovat sisäliikunnan varassa. Liikunnalla kurissa pysyneet oireet ovat saattaneet provosoitua, kun ei ole päässyt esimerkiksi salille huoltamaan itseään.

Rovaniemi ottaa käyttöön ilmoittautumisautomaatit terveydenhuollon vastaanotolle

Automaatit tulevat käyttöön lähikuukausina Piekkarin hammashoitolassa, Pulkamontien terveysasemalla sekä Rinteenkulmam terveysasemalla ja lääkinnällisessä kuntoutuksessa.

Tarja Kalasniemi kuntoutui aivoverenvuodosta itsenäiseen, mutta erilaiseen elämään: "Tiskaan ja laitan ruokaa itse – ja nautin siitä"

Aivoverenkiertohäiriöihin sairastuu vuosittain tuhansia suomalaisia. Tarja Kalasniemi oli viikkoja sairaalassa ja kuntoutuksen jälkeen selviää nyt omassa kodissaan, kun saa sinne tukea.

Kuntouttava toiminta ja työvalmennus jatkuvat Keski-Pohjanmaalla Kokkotyösäätiön konkurssin jälkeen

Nopeimmin asialla oli Pietarsaari, jossa taukoa toimintaan ei tullut päivääkään.

Oulun kaupunginsairaalassa ollaan pikku hiljaa palaamassa normaaliin arkeen – laaja, kuolemiinkin johtanut koronarypäs näyttää nyt laantuvan

Parantumattomasti sairaiden osastolta alkunsa saaneeseen tartuntaketjuun on viime päivien aikana liittynyt yksittäisiä tapauksia.

Ilmajoen akuuttiosasto palaa normioloihin ensi viikolla

Koronatilanne on rauhoittunut JIK:n Ilmajoen akuuttiosastolla.  Koronaeristykset on saatu purettua ja potilaiden kuntoutus on alkanut.

Nyt puhuvat viranomaisten sulkeman palvelukodin työntekijät: hoitajia savustettiin ulos, kuntoutus oli olematonta – "Pelkkä säilytyspaikka"

Palvelukoti Riekonlento suljettiin yllätystarkastuksen jälkeen tammikuussa. Tässä jutussa kerromme, millaista toiminta oli ennen sitä.

Sabina Paavilaisen perhe joutui odottamattomaan kriisiin ja äiti romahti totaalisesti – apu löytyi perhekuntoutuslaitoksesta

Kuka tahansa voi kohdata yllättävän kriisin ja tarvita apua itselleen sekä lapsilleen.

Päijät-Hämeessä lievennetään koronarajoituksia – uimahallit aukeavat osittain, alle 12-vuotiaiden harrastuksissa luovutaan ryhmäkokojen rajoituksista

Muutokset astuvat voimaan ensi maanantaina. Muut yhtymän alueen suositukset ja rajoitukset ovat voimassa helmikuun loppuun.

Ikävä takaisku Naisleijonille – Noora Rädyn kausi ehkä ohi

Noora Räty loukkaantui näytösottelussa Venäjän maajoukkuetta vastaan.

Kokkotyö-säätiön toiminta loppuu – säätiö haetaan konkurssiin

Säätiön hallintoneuvosto on päättänyt esittää hallitukselle säätiön hakemista konkurssiin.

Kuopiolaisia haetaan mukaan aivoverenkiertohäiriöstä toipumista seuraavaan tutkimukseen

Tutkimuksen aikana kuntoutujat saavat tehostettua teknologia-avusteista kuntoutusta.

Kajaanissa ärhäkästi levinnyt virustyyppi ei ollut virusmuunnos

Samoojan kuntoutuskodin tartuntaryppäästä määrättiin lähes sata ihmistä 14 vuorokauden karanteeniin, koska virusta epäiltiin virusmuunnokseksi.

Kokkotyö-säätiön toiminta voi loppua jo helmikuussa – työntekijät ja satoja pitkäaikaistyöttömiä tyhjän päälle

Säätiön hallitus esittää selvitystilaan hakeutumista. Selvitystila voi johtaa konkurssiin.

Etelä-Karjalan keskussairaalan A-torni täyttyy – tätä kaikkea sinne tulee

Vuonna 1955 valmistuneeseen rakennukseen suunnitellaan suun terveydenhuollon- ja kuntoutuksen osastoja. 

Olenko muka laiska, jos en mene terapiaan? Selvitimme, kuinka monta vaihetta pitää selättää ennen kuin pääsee terapeutin juttusille

Paljon puhuttanut #terapiassatavataan -kampanja voi antaa ymmärtää, että ihmiset eivät kehtaisi käydä terapiassa. Monesti ongelma on siinä, että terapiaan ei pääse.

Kela purkaa sopimuksia Vastaamon kanssa – osa terapeuteista ei täyttänyt asetettuja vaatimuksia, joissain sopimuksissa ollut puutteita alusta alkaen

Osassa Kelan ja Vastaamon sopimuksista on ollut puutteita koko sopimuskauden ajan, Kelan ryhmäpäällikkö Susanna Bruun kertoo Ylelle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle