Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomussalmi saa uuden kirjastoauton – valtionavustus kattaa hankinnasta noin neljänneksen

Kirjastotoimenjohtaja toivoo, että uusi kirjastoauto saadaan liikenteeseen ensi vuonna.

Veren happikylläisyysmittarit ovat yleistyneet myös kotikäytössä – onko niistä hyötyä jos koronavirus iskee?

Aiemmin pääosin ammattikäytössä ollutta terveystekniikaa myydään myös kuluttajille.

Tutkimus: Verenpaineen nousu vastaanotolla johtuu geeneistä – valkotakki-ilmiö vaivaa 38 prosenttia suomalaisista

Jenni Rimpelän väitöstutkimuksessa löydettiin HUSin biopankin näytteitä tutkimalla, että potilaan vastaanotolla korkeampi verenpaine johtuu geeneistä eikä pelkästään korvien välistä.

Kajaanin ammattikorkeakoulun simulaatiohuoneessa harjoitellaan etähoitoa ensi syksystä lähtien

Etähoito leviää nopeasti Suomessa ja terveydenhoitoalan oppilaita täytyy kouluttaa uusien järjestelmien hallintaan.

RR 140/90, koholla on! Riva-Roccin verenpainemittari 120 vuotta

Korkean verenpaineen hoitaminen tuli muotiin jo 1880-luvulla. Lääkäreitä kiinnosti, saisiko verenpainetta mitattua ilman verenvuodatusta.

Keminmaan Geropisteeltä saa apua terveysmittauksista Kela-lomakkeiden täyttöön

Mitään varsinaista vaivaa ei tarvitse olla – mistä tahansa mietityttävästä asiasta voi käydä puhumassa, sanoo geronomiopiskelija Kati Huttunen.

Ei ainoastaan leipää: Kuopiossa ruokajonolaisia autetaan vaikka lomakkeen täyttämisessä ja verenpaineen mittauksessa

Syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten auttamiseen etsitään uusia keinoja. Toimeentulo-ongelmat lisäävät yksinäisyyttä ja tarvetta on myös erilaiselle terveysneuvonnalle. Kuopiossa on ryhdytty kokeilemaan arkeen liittyvän avun antamista erityisesti leipäjonojen asiakkaille.

Nokia sai kaupan päätökseen etuajassa – ranskalainen terveysteknologiayhtiö 170 miljoonalla eurolla

Nokia laajentaa tuotevalikoimaansa kaupan myötä digitaaliseen terveysteknologiaan.

Nokia ostaa ranskalaisen verenpainemittarivalmistajan

Nokia tahtoo mukaan digitaalisen terveydenhoidon suurille markkinoille.

Tämän kaavan keskiössä on ihminen – katso Juha Rehulan onnellisen suomalaisen sote-kartta

Kotona tehtävä terveyden seuranta ja pyörille lähtevät terveyspalvelut ovat sote-arkea ja yhä kasvavassa määrin myös sote-tulevaisuutta. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula piirsi huumorimielessä sote-kartan, jonka keskiössä on tyytyväinen asiakas.

Ennenaikaisena syntyneillä aikuisena monia terveysongelmia

Tutkimusten mukaan ennenaikaisesti syntyneet myös menehtyvät todennäköisesti nuorempina kuin normaalipainoisina syntyneet.

Verenpaineen mittaus saattaa mullistua tulevaisuudessa – amerikkalaissijoittajat kiinnostuivat innovaatiosta

Paineiden tarkistus voi helpottua merkittävällä tavalla, jos suomalaiskeksintö lyö läpi markkinoilla. Kansainväliset bisnesenkelit ovat jo levittäneet siipensä tuoteidean ylle.

Yllättikö sade? Kirjastokortti pitää kuivana

Tampereen kirjastoihin hankittiin 40 sateenvarjoa lainattavaksi. Niiden toivotaan suojaavan asiakkaiden lisäksi myös lainakirjoja.

Näkökulma: Unohda tautitarkkailu, ole utelias

Kuten moni muukin suomalainen, olen saanut syntymälahjana sydän- ja verisuonitauteihin tuuppaavat geenit. Kun ruokakin maistuu, viskelaariset vyötärökerrostumat eivät terveystilannetta paranna. Verenpaineen mittaaminen tuntuu kuitenkin sairaaksi tunnustautumiselta, kirjoittaa Yle Satakunnan uutispäällikkö Soila Ojanen.

Työttömien ilmaisessa terveystarkastuksessa käy harva – terveystapahtuma kiinnosti

Tampereen kaupunki kutsui keskiviikkona työikäisiä työttömiä terveys- ja hyvinvointitapahtumaan. Tapahtuman kautta oli tarkoitus kannustaa ihmisiä huolehtimaan terveydestään ja antaa mahdollisuus maksuttomiin mittauksiin ja testauksiin.

Paino hallintaan ja rokotuskortti talteen älypuhelinsovelluksella

Missä olikaan rokotuskortti ja viimeisin tulos verenpaineen mittauksesta? Entä paljonko se paino olikaan viime kuussa? Uusi mobiilisovellus auttaa lounaishämäläisiä huolehtimaan terveydestään. Forssan kaupungin ja seudun hyvinvointikuntayhtymän tarjoamalla sovelluksella kaikki terveystiedot voi tallettaa samaan paikkaan.

Mittaatko itse vai menetkö lääkäriin?

Netin kautta voisi tilata kotiinsa monenlaisia terveyttä mittaavia laitteita. Monet tarvitsevat mittareita kotiinsa myös sairauden seurannan takia. Millaisia mittareita haluaisit tai tarvitsisit kotiisi?

Oulun kaupunginsairaalan saatto-osasto saa Yhteisvastuu-lahjoituksen

Oulun seurakunnat tukevat Yhteisvastuulla Oulun kaupunginsairaalan saattohoito-osastoa. Lahjoitusvaroilla hankitaan esimerkiksi mittareita ja koulutusta.

Työttömillä on hyvä mahdollisuus päästä terveystarkastukseen

Työttömille tarkoitettuun terveystarkastukseen on runsaasti vapaita aikoja Tampereella. Ajan voi varata itse puhelimitse.

WHO vaatii luopumaan elohopeaa sisältävistä kuumemittareista

Elohopea on vaarallista ihmisille ja luonnolle, minkä takia siitä ollaan luopumassa. Tuore sopimus antaa lääketieteellisille laitteille siirtymäajan, jota Maailman terveysjärjestö vastustaa.

Pyhtäällä voi pian lainata turvarannekkeen kirjastosta

Kirjastosta lainattava kokonaisuus sisältää muun muassa kosketusnäytöllisen tietokoneen, turvarannekkeen ja verenpainemittarin. Teknisten vempainten on tarkoitus helpottaa kotona asuvien vanhusten elämää.

Ota rauhallisesti ennen verenpaineen mittausta

Luotettavan mittaustuloksen saamiseksi puolen tunnin tauko on paikallaan kahvinjuonnin tai liikunnan jälkeen. Useimmiten toinen mittaus tuottaa alemmat lukemat kuin ensimmäinen.

Tekniikka auttaa potilaita hoitamaan itse itseään

Tietoa terveistä elämäntavoista on yllin kyllin, mutta tieto ei kovin helposti muutu käytännön teoiksi. Tampereen teknillisessä yliopistossa tutkitaan, miten tekniikka voisi auttaa kansalaisia hoitamaan itse itseään.

Simulaattorit lisääntyvät korkeakouluopetuksessa

Ensihoidossa simulaatiotunnit ovat jo korvanneet perinteisiä luentoja. Simulaatiotunnit antavat myös opiskelijoille luvan tehdä virheitä.

Ikäihmiset tarvitsevat perinpohjaista nettiapua

Turussa toimivassa kohtaamispaikassa SenioriJelpissä ikäihmiset auttavat toisiaan nettiasioissa. Samanikäinen osaa arvioida parhaiten, miten viesti menee perille.

Puhuva vaaka ei kiloja kaunistele

"Laite on käyttövalmis. Kahdeksankymmentä pilkku viisi kiloa." Puhuva vaaka kertoo painon ilmoitusluontoisesti toteamalla. Kannustavaa tai toruvaa kommenttia vaa'alta ei ainakaan vielä saa. Äänitoiminnoilla varustetut apuvälineet helpottavat näkövammaisten arkea ja kannustavat pitämään huolta omasta terveydestä.

Kuntakioskilta sielunhoitoa tiskin alta

Halllitus on suunnitellut kunnan palvelujen siirtämistä yhden katon alle. Asioiminen helpottuu, mutta mikä mahtaa olla lopputulos, Vihtori Koskinen pohtii suunvuorossaan.

Kainuulaisille avataan omahoitopisteet

Kainuun kaikille terveysasemille avataan kevään kuluessa omahoitopisteet. Itsepalvelupisteistä löytyy digitaalinen verenpainemittari, vaaka, pituusmitta, mittanauha sekä tietokone, jolla voi tutustua terveystietosivustohin sekä varata ajan laboratorioon.

Verenpaine kannattaisi mitata kummastakin kädestä

Mittaamalla verenpaineen kummastakin kädestä voi mahdollisesti tunnistaa, ketkä ovat vaarassa sairastua ääreisverisuonten sairauteen. Sairastumisriski on suurentunut potilailla, joilla vasemman ja oikean käden verenpaineet eroavat paljon toisistaan.

Verenpaineen kotimittaukseen selkeä ohjeistus

Verenpaineen mittaaminen kotona on helppoa. Laitteita on runsaasti tarjolla alan liikkeissä ja koneiden käyttö on helppoa. Helppokäyttöisyys ei takaa aina oikeaa mittaustulosta, jos verenpaineen mittaaja ei osaa esimerkiksi rauhoittua ennen mittausta.

Nainen löi sairaankuljettajia verenpainemittarilla

Ambulanssiväen hoitotyö keskeytyi eilen Tikkakoskella, kun potilas kävi sairaankuljettajiin käsiksi. Keski-ikäinen nainen alkoi hoitotoimien lopulla lyödä sairaankuljettajia verenpainemittarilla, ja tilanteen selvittämiseen tarvittiin poliisipartiota.

Kirjastoautosta halutaan monipuolisempi Inarissa

Inarin kirjastoautosta halutaan monipalveluauto. Inarin eläkkeensaajat -yhdistys toivoo, että kunnassa ruvettaisiin pikaisesti tutkimaan, mitä muita palveluita kirjastoautoon voisi sijoittaa.

Kun naapurit saivat nimet, alkoi vanhempikin väki viihtyä

Mankelihuoneesta saa kahvihuoneen, pesutuvasta kampaamon ja saunaosastosta jalkahoitolan, näin ainakin Hämeenlinnan Katisissa. Väki kehitti itselleen ilman avustuksia tai erillisiä viskaaleja myös esimerkiksi kalakerhon, säännölliset hierojakäynnit, verenpaineen mittauspisteen, oman kirjaston ja kuntosalin. Kaiken lisäksi on hauskaa, eikä ole pakko mitään.

Kirjasto kerää kehuja Hollolassa

Hollola sai uuden pääkirjaston vuonna 2004 ja sen jälkeen kirjaston kävijämäärät kaksinkertaistuivat. Kunnan kirjastopalvelut keräävät pääsääntöisesti kehuja, ja kun säästöt eivät ole kuristaneet toimintaa, kirjastoväki katsoo luottavaisena tulevaisuuteen. Jatkossa esimerkiksi kirjastoauton rooli tulee kasvamaan.

Korkea verenpaine saattaa haitata lapsen koulunkäyntiä

Oppimisvaikeudet näyttäisivät kasaantuvan etenkin lapsille ja nuorille, joiden verenpaine on korkea, tuore yhdysvaltalaistutkimus vihjaa. Korkea verenpaine voi aiheuttaa tarkkaavaisuuden ja muistin heikentymistä, mikä mahdollisesti selittää havainnot.

Poliisi varoittaa vaasalaisvanhuksia avaamasta ovea tuntemattomille

Poliisille on tullut joulukuun aikana ilmoituksia, joiden mukaan vanhuksilta on huijattu rahaa käymällä heidän asunnollaan. Viimeinen poliisin tietoon tullut tapaus sattui torstai-iltana.

Mahdollisimman normaali elämä

Diabetes yleistyy. Varsinkin Tyypin 2 diabetekseen sairastuvat yhä useammin lapset ja nuoret.

Sananen - Nauru, pelastuskapselimme

Suomalaisille jalkapalloilijoille on alettu pystyttämään patsaita. Ehkä on ajateltu, että ne muistuttavat nyt syntyviä sukupolvia siitä, että täällä yritettiin aikoinaan pelata jalkapalloakin ihan tosissaan. Siitä muistutuksena nämä patsaat. Talvisodan muistomerkki on muuten tuolla. Jalkapalloilijapatsasta vasten on myös hyvä itkeä paha olo pois. Kun elämässä ne pienet asiat tuli tehtyä väärin.

Raasepori suosii terveydenhuollon itsehoitopisteitä

Päättäjien mukaan asukkaiden pitäisi ottaa itse suurempi vastuu terveydestään. Kaupungin kaikissa terveyskeskuksissa on jo itsehoitopiste, jossa asiakkaat voivat muun muassa mitata verenpaineensa.

Apteekit kilpailevat palveluilla

Apteekit kilpailevat Mikkelissä entistä enemmän palvelulla ja pidemmillä aukioloajoilla. Mikkelissä osa apteekeista on pidentänyt aukioloaikojaan ja entisestä päivystysjärjestelmästä on luovuttu.

Mikkeliläisille omahoitopisteitä

Mikkelissä taistellaan kansantauteja vastaan uusien omahoitopisteiden avulla. Mikkelin yhteispalvelupisteisiin avattiin tiistaina liki kymmenen omahoitopaikkaa.

Aikuiset naiset vohkivat kuumemittareita tavaratalosta

Kaksi joensuulaisnaista jäi torstai-iltana kiinni myymälävarkaudesta Prismassa. Naiset ovat 49- ja 53-vuotiaita. Vanhemman naisen laukusta löytyi tarkastuksessa kuumemittari ja lelu, nuoremmalta kuumemittari, verenpainemittari ja vauvan vaate.

Veteraaneja hemmotellaan taas Vaasan ammattiopistossa

Opiskelijoiden järjestämästä vanhusten hemmottelupäivästä on muodostunut Vaasassa jo perinne. Päivän aikana saa vaikka jalat ja hiukset kuntoon.

30 000 vantaalaista vetosi terveysasemiensa puolesta

Vantaan terveysasemia puolustava kansanliike vetosi tänään valtuutettuihin lähes 30 000 nimeä keränneen adressin voimin. Allekirjoittaneet pelkäävät lähipalveluidensa katoavan, kun säästökuuri myllää kaupungin terveyspalveluita.

Kirjastoauto kuljettaa kirjoja ja terveyttä

Pohjois-Savossa Leppävirralla kiertää monipalveluautoksi muutettu kirjastoauto. Monipalveluautossa voi vaikka lähettää paketteja tai mitata verenpaineensa. Palveluautokokeiluja on tehty ympäri maata, mutta useat kokeilut ovat kaatuneet yhteistyön puutteeseen, kertoo Pohjanmaan ELY-keskuksen sivistystoimentarjastaja Anneli Ketonen.

Ompelukone ja kävelysauvat lainaksi kirjastosta

Kirjastot ovat laajentaneet viime vuosina valikoimaansa kirjoista ja lehdistä vähän vähemmän perinteisiin aineistoihin. Joistakin kirjastoista saa lainaksi verenpainemittareita tai energiankulutusmittareita, toisista voi lainata kävelysauvat tai vaikkapa ompelukoneen.

SPR:n Pluspiste ja VireTori/ Valkeinen mukana Nenäpäivässä

Nenäpäivänä voi käydä mittauttamassa verenpaineen tai verensokerin. Terveysalan opiskelijat ovat paikalla VireTorilla klo 08.30 - 15.30. Myös SPR:n Pluspisteessä mitataan verenpaineita klo 11-14. Samalla voi osallistua Nenäpäiväkeräykseen sopivaksi katsomallaan summalla.

Poliisi varoittaa vanhuksia kaupustelijoista

Etelä-Pohjanmaan poliisi pyytää erityisesti vanhempia ihmisiä kiinnittämään huomiota outoihin kyläilijöihin. Epämääräiset kaupustelijat ovat anastaneet rahaa sekä Ähtärissä että Kauhajoella.

Influenssan varalle laaditaan hoitosuunnitelmaa

Päävastuu sikainfluenssaan sairastuvien hoidosta on syksyllä terveysasemilla. Kiireettömiä toimenpiteitä, kuten verenpainemittauksia joudutaan siirtämään.

"Kainuuseen tarvitaan terveyspalvelukioski"

Vasemmistoliiton maakuntavaltuustoryhmä on jättänyt tänään kokoontuvalle valtuustolle kolme aloitetta. Ryhmä haluaa yhdenmukaistaa palveluseteleiden myöntämisperusteet, vahvistaa vanhuspalveluiden sijaisjärjestelmää sekä perustaa maakuntaan terveyspalvelukioskin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle