Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iltapukujen eksotiikkaa ja kielten sorinaa presidentinlinnan diplomaattipäivällisillä

Presidenttipari isännöi suurlähettiläspäivällisiä viidennen kerran. Vieraille tarjottiin muun muassa viiriäistä ja lapinnieriää.

Maailman parhaan pizzan leipojat pelkäsivät tullissa kärähtämistä

Jarmo Valtari ja Pertti Laitinen tekivät vuonna 2008 suomalaisista raaka-aineista pizzan, joka nimettiin Berlusconiksi. Maailman parhaaksi valittu pizza herättää edelleen mielenkiintoa asiakkaiden parissa, mutta tarina sen takana on jännittävä.

Kilpailu pikaruokamarkkinoilla on koventunut – trendejä seurataan herkällä korvalla

Vihervaihtoehdot ja eksoottiset maut ovat tulleet perinteisten hampurilaisaterioiden rinnalle. Taattu tuoreus on myös tärkeää. Pikaruoka-ala uskoo, että alan markkinat kasvavat, kunhan talouskasvu pääsee vauhtiin.

Strömsön punasipulimarmeladi

Tuliainen joulun aikaan.

Tarjolla pala taivasta - tässä ohje sinne pääsyyn

Itsenäisyyspäivänä on lupa herkutella. Avokado-mätisalaatti on taivaallisen hyvää. Avokado tasapainottaa mädin suolaisuutta hienosti. Jääsaalaatti ja rucola tuovat makuun keveyttä. Juhlaherkun valmistaminen on helppoa. Näillä ohjeilla onnistut.

Roskiksesta väriä elämään

Bioroskiksesta löytyvät kahvinpurut, banaanin, sipulin ja mandariininkuoret antavat luonnonläheistä väriään kankaisiin tai vaikka paperille.

Marjakattilat porisevat, juuresten säilöntä alkaa

Nuoret säilöjät etsivät uusia ideoita vanhoihin resepteihin. Etikkasäilyke kaipaa potkua chilistä, makeille hilloille etsitään eksoottisia makuvivahteita.

Säpäkkä silli säväyttää juhlapöydässä

Joulunajan juhlapöytään kannattaa kattaa kalaa. Kala on terveellistä, kevyttä ja siitä saa myös värikkäitä ja näyttäviä lajitelmia. Perinteisen graavilohen ohella voi kokeilla vaikkapa inkiväärisilliä tai silakkasushia.

Quesadillat, salsa, katkarapu-avocado -salaatti ja chili margarita

Maria valmistaa pikkujoulujuhliin tai illanistujaisiin sopivia herkkuja.

Paistettua rotukarjan sisäfilettä ja parsasalaattia

Sasu valmistaa pääruuaksi pihvejä ja niiden lisäkkeeksi parsasalaattia. Pihvejä paistaessa on hyvä ottaa liha lämpiämään huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin. Tärkeää on myös laittaa paistetut pihvit vetäytymään folioon ennen tarjoilemista.

Karitsan ulkofilettä ja kahvikastiketta

Tässä pääruuassa yhdistyvät pääsiäinen ja kevät. Karitsan ulkofile saa kylkeensä kahvikastikkeen. Karitsan kanssa tarjoillaan keväistä kasvislisuketta.

Keräs-Topi innostui joulukukista

Joulupukin naapurissa Korvatuntunturilla on Topi Keränen innostunut työstä, jota mies ei ole aiemmin tehnyt. "Taaton talon" isäntä on innostunut rustaamaan kukka-asetelmaa vaimolleen yllätykseksi ja silmien iloksi. Metsien mies ja känsäkoura halusi näyttää epäilijöille, että sujuu se "tällainen hempeämpikin homma".

Lasimestarin silli syntyy nopeasti ja vähällä vaivalla

Silliä vierastavat monet. Siksipä kätevä tapa tutustua Pohjois-Atlantissa elävään parvikalaan on uittaa se lasipurkkiin etikan, sokerin, veden, punasipulin ja mausteiden kera. Niin valmistuu yksi joulupöydän kiintotähdistä, eli lasimestarin silli.

Kylmäsavusiikaceviche ja parsakeitto

Timo valmistaa ajankohtaisia parsaherkkuja. Valkoisesta parsasta loihdimme kuohkeaa keittoa ja vihreästä parsasta syntyy kylmäsavusiian kera maukas ceviche.

Sananen – Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti syntyy nopeasti ja tunteella. Ensin tomaatteja. Punainen on rakkauden väri ja muistuttaa mikä on tärkeintä. Yksi kurkku – ei fallinen vaan hymynmallinen. Paprika ja punasipuli. Fetajuustoa liioitellun paljon. Oliiviöljyä kohtuuttomasti. Kaiken pitää uida öljyssä ja haukkoa henkeään, eniten ihmisen. Öljy symboloi, että mikään ihana ei lopu koskaan kesken. Vielä kaksi mustaa oliivia. Ne edustavat talousosaamisen määrää.

Blinit

Maukkaiden blinien lisäkkeinä voi tarjota perinteisesti eri mätejä, vaahdotettua smetanaa ja hienonnettua punasipulia tai vaihtoehtoisesti tuoreherkkusienisalaattia, sillikaviaaria ja tomaatti-avokadosalsaa.

Kokonaisena paistettua lampaankaretta, paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia

Tämä Timo Lepistön ruoka sopii hyvin pääsiäispöytään. Kokonaisena paistettu lampaankare saa seurakseen paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia. Tässä ruuassa ei ole säästelty valkosipulia eikä yrttejä.