Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Finlandia-ajon voitto Santtu Raitalan ajamalle italialaishevoselle

Poikkeusvuonna syksyyn siirretty, Vermossa myöhään perjantai-iltana ajettu yksi Suomen raviurheilun ehdottomista huippukilpailuista, Finlandia-ajo, päättyi osittain suomalaisriemuun, kun huippuvuottaan kilpaileva Santtu Raitala ajoi italialaisori Zarenne Fasin voittoon.

Kaveriporukka sisuuntui, kun Finlandia-hiihto peruttiin ensimmäistä kertaa – suksikansa lähteekin patikoimaan

Hiihdon korvaava tapahtuma on herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti kiinnostusta.

Lumettomuus vesitti Pirkan hiihdon – perinteikäs tapahtuma peruttu vain kerran aiemmin

Lumeton talvi aiheuttaa ongelmia kisajärjestäjille. Maanantaina peruttiin Finlandia-hiihto, torstaina Pirkan hiihto.

Tuesday's papers: Mild winter fallout for sports and stores and Beckham in Lapland

Finland's press report on the detrimental effect Finland's unseasonably warm weather is having on sports events and retailers.

Finlandia-hiihto jouduttiin perumaan ensimmäistä kertaa historiassa

Perinteinen massahiihtotapahtuma Finlandia-hiihto on peruttu lumipulan takia. 

Hiihtokaupungissakin joudutaan turvautumaan lumitykkeihin – Salpausselän kisat onnistunevat, mutta Finlandia-hiihto ei pärjää pelkällä tekolumella

Viikonlopun SM-kisojen osalta Lahdella kävi tuuri, sillä perjantaiksi tullut pakkanen mahdollistaa lumettamisen ja kilpailuolosuhteiden luomisen.

Emmi Peltonen haaveilee olympialaisista takaiskusta huolimatta: ”Mä todella tsemppaan Vivecaa, että se saisi sen paikan”

Sairastuminen vei Peltoselta näyttöpaikan olympiakarsintaan. Ohjelmiin on lisätty vaikeutta viime kaudesta.

Hiihtokausi jatkuu Lahdessa – kylmä kevät hellii hiihtäjiä

Yöpakkaset ja koleat päivät ovat pitäneet huolta siitä, että paksulle lumipatjalle tehdyillä MM-kisaladuilla voi vielä hiihtää.

Kiinan "Äitee" pysyy kunnossa joka-aamuisilla kungfupotkuilla – video

94-vuotiaasta "Kungfun isoäidistä" tuli Kiinassa julkkis, kun hänen harjoittelukuviaan levisi netissä.

Lauantai 4.2.2017 (radio)

Antti Rinne jatkaa SDP:n puoluejohtajana. USA:ssa tuomari päätti, että muslimimaiden matkustuskieltoa ei väliaikaisesti noudateta. Finlandia-hiihdossa on mukana hiihtäjiä melkein 30 maasta. Nyt syödään Runebergin torttuja. Ensi viikolla on kylmää.

Ilotulitus ryhditti Finlandia-hiihdon aloitusta

Finlandia-hiihto juhlisti Suomen juhlavuotta erikoismatkalla. 100 kilometrin matkalla sivakoi järjestäjien mukaan 435 hiihtäjää.

Finlandia-hiihto sivakoidaan kerrankin täysimittaisena – hiihtäjien kiinnostus silti laimeaa

Lumipula ei ole kiusannut Finlandia-hiihtoa edellisvuosien tapaan. Massahiihtotapahtuma järjestetään Lahdessa tavallista aiemmin MM-kisojen vuoksi.

Satavuotiasta Suomea juhlitaan myös urheilemalla ja liikkumalla – luvassa kotikisojen huima vuosi

Suomen Olympiakomitea lanseeraa vuodesta 2017 liikkumisen unelmavuotta, jonka tavoitteena on saada koko Suomi liikkeelle.

Koutaniemen uralle voitokas päätös – ”Näitä kavereita tulee aika kova ikävä”

Mikko Koutaniemi päätti hiihtouransa Lapponia-hiihdon voittoon. Naisten sarjan voiton vei ylivoimaisesti Hennariikka Rahkola.

Suurlähettilään eväät Finlandia-laduille: 100 km treeniä, mustikkakeittoa ja banaania

Italian Suomen suurlähettiläs Georgio Visettille Finlandia-hiihto on jo perinne. Suomea ja hiihtoa rakastava lähettiläs oppi sivakoimaan lapsena, kun perhe oli komennuksella Helsingissä. 50 vuotta myöhemmin talvi innostaa edelleen. Nyt menoa vauhditti Italian maajoukkueelta viikko sitten saatu asu.

Roponen hiihti ensimmäiseen Finlandia-hiihdon voittoonsa

Mikko Koutaniemi ja Riitta-Liisa Roponen juhlivat Finlandia-hiihdon perinteisen hiihtotavan 42 kilometrin kilpailun voittoja Lahdessa.

Nousiainen palaa kisaladulle: Kilpailen niin paljon kuin pystyn

Reilut pari kuukautta sivussa ollut Ville Nousiainen osallistuu viikonloppuna Finlandia-hiihtoon.

Roponen säteili onnistumistaan: Östberg vielä tänään himpun verran parempi

Yhdistelmäkilpailu on Riitta-Liisa Roposelle ensi kauden MM-kisoissa yksi päämatkoista. Roponen onnistui hyvin "kenraaliharjoituksessaan".

Paikoilleen ei saa jäädä – Salpausselän kisat kaipaavat alituista päivitystä

Lumitilanne ja Salpausselän kilpailujen tulevaisuus mietityttävät päijäthämäläisiä. Huolista huolimatta päättäjien usko ei horju Lahden asemaan maan tärkeimpänä talviurheilukaupunkina.

Finlandia-hiihto suksitaan typistetyllä reitillä

Lumipula on helpottanut hieman, joten perinteinen massahiihtotapahtuma Finlandia-hiihto sivakoidaan lähes normaalin pituisena. Tapahtuman pisintä matkaa on kuitenkin lyhennetty vajaalla kymmenellä kilometrillä.

"En ole nähnyt vastaavaa missään" – lahtelaiset kiinnittävät satoja suksia nippusiteillä Salpausselän aitoihin

Hiihdon 2017 MM-kisojen järjestäjät keräsivät kansalaisilta vanhoja suksia kisasomisteiksi. Keräys onnistui yli odotusten – suksiröykkiö on valtava. Hiihtimet pannaan näytille jo Salpausselän kisoihin, mutta ei aivan perinteisellä tavalla.

Miten käy Finlandia-hiihdon? Latumestari: "Peli ei ole vielä menetetty"

Massahiihtotapahtuman reittiä jouduttaneen lyhentämään, ellei laduille saada lisää lunta. Latumestari on toiveikas 12 vuoden kokemuksella: lumisade voisi vielä pelastaa tilanteen.

Hiihtämään ja nimi kirjaan – mutta luetaanko niitä

Kuntoreiteiltä löytyy vieläkin kuntokirjoja, joihin voi kirjoittaa nimensä ja käyntimääränsä. Mutta onko niillä jotain merkitystä? Lasketaanko nimiä? Mistä koko perinne on lähtöisin?

Pieni virhe houkuttaa keräilijää

Pieniä paperilappusia, pinsetit ja suurennuslasi: postimerkkiharrastus pähkinänkuoressa. Harrastaja ei näe postimerkkien tulevaisuutta kovinkaan ruusuisena. Postimerkin päivän kunniaksi julkaistaan paikallisaiheisia postimerkkejä – Jyväskylän postimerkissä komeilee hyppyrimäki.

Lama tuntuu jo keikkapaikoillakin

Lama on alkanut näkyä myös keikkakalentereissa. Elävän musiikin tapahtumien ja keikkojen määrä kääntyi viime vuonna laskuun, ensimmäistä kertaa vuodesta 2009 tehdyn tilastoinnin aikana. Eniten keikkoja järjestettiin Helsingin ja Tallinnan väliä seilaavalla m/s Finlandialla.

Ahonen näytti jälleen nuoremmilleen kaapin paikan

Janne Ahonen ei antanut nuorempien yllättää Vuokatin Mäkikarnevaalien yhteydessä hypätyssä Finlandia Cupin kilpailussa. Yhdistetyn kisan vei nimiinsä Ilkka Herola.

Uusi hiihtotapahtuma Kiilopäällä aloittaa hiihtokauden

Inarin Saariselällä järjestetään ensi marraskuussa uusi hiihtotapahtuma, Kiilopäähiihto. Tapahtumasta kehitetään jokavuotista hiihtokalenterin avausta, joka houkuttelisi aktiivisia hiihtäjiä kaikkialta Suomesta samaan tapaan kuin Finlandiahiihto, Pirkan hiihto ja Vaskoolihiihto.

Sarasoja-Lilja lopettaa kilpaurheilun: "Ymmärsin, että jatkaisin vääristä syistä"

Riikka Sarasoja-Lilja on suunnannut katseensa opintojen loppuun saattamiseen sekä tulevaan iltarastikauteen ja Venlojen viestiin.

Finlandia-hiihto koetteli - "Oli ihan hirveän raskas keli"

Jussi Simula ja Sini Alusniemi juhlivat Finlandia hiihdon vapaan hiihtotavan voittoa sunnuntaina.

Finlandia-hiihdon teräsmies: Yhtään kisaa ei ole jäänyt hiihtämättä

Viikonlopun Finlandia-hiihtoon osallistui kaikkiaan 4300 hiihtäjää. Kilpailijoiden joukossaan oli 37 henkilöä, jotka ovat hiihtäneet kaikki Finlandiat vuodesta 1974 lähtien. Yksi heistä on 62-vuotias Tom Wicht.

Ensimmäisenä maaliin tullut hylättiin Finlandia-hiihdossa

Juho Mikkonen ja Heli Heiskanen juhlivat Finlandia-hiihdossa lauantaina.

Ratamestari optimistinen: Hyvin tampattu latu kestää Finlandia-hiihdon

Vesikeli aiheuttaa ylimääräistä työtä massahiihtotapahtuman järjestäjille. Lumipeite on ohuimmillaan Hollolan kirkonkylän pellolla – lisälunta ajetaan tarvittaessa muuallekin, jopa kesken kilpailujen.

Yllytyshullu australialainen opettelee sivakointia Finlandia-hiihdossa: "Vaikeinta on pysyä pystyssä"

Ei tarvittu paljoa yllytystä, että Finlandia-konkari Jaakko Musakka sai ylipuhuttua kaverinsa, australialaisen Matt Steidlen suksien päälle. Hiihtonoviisin ensimmäinen tavoite on sivakoida 50 kilometriä massahiihtotapahtumassa.

Golffari Mikko Ilonen on vuoden päijäthämäläinen urheilija

Palkinnot jaettiin perjantaina Päijät-Hämeen Urheilugaalassa Lahden Sibeliustalossa.

Porvoon jokirantaan suunnitteilla jopa roomalaiskylpylä

Finlandia-palkitun arkkitehtitoimiston Lahdelma & Mahlamäen suunnitelmista ei lennokkuutta puutu. Porvoonjoen rannalla komeilisi roomalais-suomalainen kylpylä ja itse joessa voisi uida läpi vuoden. Keskuspuisto eläisi kuin vastaava New Yorkissa konsanaan.

Finlandia-hiihto kaipaa lisää suksijoita

Kehnot talvikelit näkyvät helposti Finlandia-hiihdon osallistujamäärässä. Toistaiseksi helmikuun loppupuolella hiihdettävään massatapahtumaan on ilmoittautunut noin 3 000 osallistujaa, mutta joukon arvioidaan kasvavan vielä parilla tuhannella.

Maailman ensimmäinen "tasatyöntäjä" - "Suomalaiset taas vuoden jäljessä"

Pekka Virtakoivun mukaan kehitystä vastaan on turha pullikoida. Vuodesta 1988 Finlandia-hiihtoihin tasatyöntämällä osallistunut Virtakoivu ei periaatteen miehenä haarakäynnille ladulla mene.

Kommentti: Mitä väliä sijoituksella on?

Liian usein taitoluistelussa urheilijat korostavat ”omaa suoritusta”. Sijoitustavoitteista ei puhuta.

Maratoonaripari: "Kilpailemisesta tuli huume"

Jukka Villanen koluaa vuosittain kymmeniä juoksutapahtumia ympäri Suomea ja ulkomaillakin. Hänen vaimonsa Asta piti maratonin naisten alue-ennätystä nimissään 30 vuotta. Asta ei enää kilpaile, mutta haluaa pysyä hyvässä kunnossa.

Iivo ja Kerttu Niskanen palasivat kotiin – katso lämmin vastaanotto lentokentältä

Olympiamitalistit Iivo ja Kerttu Niskanen saapuivat maanantaina Rissalan lentokentälle, jossa heitä odotti lämmin ja tunteikas vastaanotto. Katso, miten sisarukset toivotettiin tervetulleiksi takaisin Savoon.

Finlandia-hiihto hiihdettiin lumipulassa – video

Finlandia-hiihdon reitti jouduttiin lumipulan takia lyhentämään 32 kilometriin. Hiihdon vaikeutta lisäsi kilpailun aikana satanut räntä ja vesi.

Ensikertalainen kiri Finlandian voittoon

Ristomatti Hakola voitti Finlandia-hiihdon ensiyrittämällä. Naisten kisassa kärkikaksikon ero oli liki 12 minuuttia.

Maratonhiihtäjät eivät nurise vähästä – varsinkin miehet jatkavat väkisin maaliin

Nilkat vääntyvät ja ranteet ottavat iskuja, mutta Finlandia-hiihtäjät taistelevat maaliin, kertoo kisojen lääkäri Juho Makkonen. Suurin uhka ovat hiihtäjät, jotka eivät kuuntele kehoaan, vaan rääkkäävät kroppaa maaliin asti. Lääkäri vinkkaa syömään ja lepäämään hyvin sekä pukeutumaan sään mukaisesti.

Himohiihtäjä on lykkinyt jo 40 Finlandia-hiihtoa – "Tänä vuonna täytynee pysähtyä oluelle"

Lämmin talvi harmittaa himohiihtäjä Pekka Virtakoivua. Esimerkiksi Lohjanharjulla Virtakoivu ei ole päässyt kuluvan talven aikana hiihtämään metriäkään. Mies on vannoutunut Finlandia-hiihtäjä, joten Lahden reissu ei jää tänäkään vuonna väliin vaikka lumitilanne on surkea.

Finlandiaan virtaa ilmoittautumisia

Finlandia-hiihtoon tulee jälki-ilmoittautumisia tasaiseen tahtiin. Kisakansliasta kerrottiin perjantaina kello 16 aikaan, että nyt mennään yli viiden tuhannen sadan määrässä.

Finlandian järjestäjien toive: perjantaina pois laduilta

Perjantaiksi luvattu lauha sää saattaa kuluttaa perinteisen ladut. Finlandia-hiihdon järjestäjät toivovatkin, ettei kisaladuilla tänään hiihdettäisi.

Kisalumia vartioidaan Lahdessa – säätä seurataan nyt tunti tunnilta

Etelä-Suomen ainoat lumet löytyvät Lahden hiihtokeskuksesta. Yöaikana pakkaslukemia tarkkaillaan tunti tunnilta, sillä tekolunta ruvetaan tykittämään heti riittävien pakkasten myötä.

Lasten Finlandiassa sivakoi lähes 2 000 hiihtäjää – katso video!

Ensimmäista kertaa hiihdetty Lasten Finlandia keräsi laduille lähes 2 000 peruskoululaista Lahdesta, Hollolasta ja Nastolasta. Kisa hiihdettiin Lahden hiihtostadionilla paremmilla laduilla kuin viikonloppuna järjestettävä varsinainen Finlandia-hiihto.

Finlandia-järjestäjät: Ei parhaita suksia mukaan

Finlandia-hiihto aiotaan edelleen kilpailla ensi viikonloppuna Lahdessa ja Hollolassa, vaikka jo reitin varasuunnitelmastakin jouduttiin luopumaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle