Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Erilaisia ​​lakritsia sisältäviä ruokia

Lakritsitrio – ruoka, jälkiruoka ja juoma

Tomaattikeitto, omena-lakritsitahna ja Lakuccino reseptit

Fenkoligratiini paistettujen tomaattien kera lautasella

Fenkoligratiini paistettujen tomaattien kera

Fenkolista tulee gratinoituna pehmeää ja herkullista.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Hengen ja ruumiin vastoinkäymisissä rypyä

Ei tiedä konsa iskee harmi. Vaan iskee! Hah ettei iskisi.

Atte Lassila

Nuori kokki matkalla maineeseen – pikaruokaa pitkän päivän päätteeksi

Kokin kädet käyvät keittiössä kuin kärpänpyytäjällä. Nopeasti, mutta hosumatta. Fenkolisiivut lentävät jääveteen. Fine dining -ravintolassa valmistetaan kaikki oleellinen itse.

Ritva Pentinmäki

Joululimput saavat seuraansa kravekyrsän

Jalasjärveläinen Ritva Pentinmäki kaataa kolmen litran limpputaikinan leipomapöydälle. Piimään leivottu taikina on saanut jouluiset mausteet: anista, fenkolia ja pomeranssinkuorta. Näppärissä käsissä syntyy ensin ”emooksia”, jotka leipuri pyöräyttää limpuiksi ja laittaa limppujen viereen paistumaan vielä sen kravekyrsänkin. Mitä ihmettä Jalasjärvellä nostetaan joulupöytään?

Kulkuyökkösen toukka

Jäärän toukkaa pannulle

Hyönteisten syönti on jokseenkin trendikästä maailmalla. Huippukokit paistavat pannuissaan kuoriaisia ja toukkia. Joukkoon ripaus valkosipulia ja fenkolia ja avot - gourmet-ateria on valmis. Suomestakin löytyisi raaka-ainetta pannulle. Ja ehdottaapa hyönteistutkija myös kehitysmaiden ruokapulaan yhdeksi ratkaisuksi hyönteisten syömistä.

Täplärapu

Rapu maistuu itäsuomalaisille - ravustus on alkanut tänään

Ravustuskausi on alkanut tänään. Itä-Suomessa mertoihin saadaan niin täplä- kuin jokirapua. Rapusaaliista on ennakoitu hyvää jo alkukaudesta, koska lämmin sää on vauhdittanut rapujen kuorenvaihtoa.

Haudutettua lohta, lämmintä parsa-perunasalaattia ja kevätsipulikastiketta

Haudutettua lohta, lämmintä parsa-perunasalaattia ja kevätsipulikastiketta

Timo Lepistön mielestä kesäruuan täytyy olla helppoa ja nopeata, ettei koko päivä kulu hellan ääressä. Haudutettu lohi kuuluu hänen omiin lempiruokiinsa.

Kuhaa ja fenkolia sitruunaisen perunamuusin kera

Fenkolikuhaa ja sitruunaista puikulamuusia

Anu Braskin mielestä fenkoli ja kala ovat keskenään ihan parhaita kavereita. Fenkoli sopii myös salaatteihin, mutta silloin se pitää suikaloida ohueksi. Kalan lisukkeeksi Anu valmisti perinteistä pirteämmän pottumuusin.

Rapumuffini ja kirpeä mangosalaatti

Rapumuffinit

Timo Lepistön resepti vie makumatkalle Aasiaan. Rapumuffinien lisukkeeksi on tarjolla kirpeää mangosalaattia. Reseptissä tarvittavat chilin ja inkiväärin voi korvata myös sweetchili-kastikkeella, jos sellaista jääkaapista löytyy.

Tämä vati tyhjenee hetkessä. Sen sai Stefano huomata.

Fenkolissa maukkaan makkaran salaisuus

Fenkoli on selvästi aliarvostettu mauste. Se on hyvä mauste kalalle ja italialaiset tietävät sen olevan ykkösmauste makkarassa.