Uusimmat artikkelit
Voiko valkokaalista tehdä pastaa? Ei, mutta tämä yksinkertainen ruokalaji ajaa saman asian – se on helppotekoista ja edullista arkiruokaa
Kokeile valkokaalipastaa happamalla kastikkeella.
Lakritsitrio – ruoka, jälkiruoka ja juoma
Tomaattikeitto, omena-lakritsitahna ja Lakuccino reseptit
Strömsössä kokataan monipuolisesti porkkanasta! Kokeile valmistaa porkkanasta makeisia lauantaiherkutteluun tai tee siitä raikas salaatti sitruunavoin ja paahdetun tattarin kera
Suosituin juureksemme saa ansaitsemansa huomion.
Ilkeä työnantaja, perunat ym., meikkaamisesta sekä naisten kuororuikututtamisesta, jne.
Erikoinen luonne työnantajana voi kasvattaa heitä.
Fenkoligratiini paistettujen tomaattien kera
Fenkolista tulee gratinoituna pehmeää ja herkullista.
Hengen ja ruumiin vastoinkäymisissä rypyä
Ei tiedä konsa iskee harmi. Vaan iskee! Hah ettei iskisi.

Nuori kokki matkalla maineeseen – pikaruokaa pitkän päivän päätteeksi
Kokin kädet käyvät keittiössä kuin kärpänpyytäjällä. Nopeasti, mutta hosumatta. Fenkolisiivut lentävät jääveteen. Fine dining -ravintolassa valmistetaan kaikki oleellinen itse.

Joululimput saavat seuraansa kravekyrsän
Jalasjärveläinen Ritva Pentinmäki kaataa kolmen litran limpputaikinan leipomapöydälle. Piimään leivottu taikina on saanut jouluiset mausteet: anista, fenkolia ja pomeranssinkuorta. Näppärissä käsissä syntyy ensin ”emooksia”, jotka leipuri pyöräyttää limpuiksi ja laittaa limppujen viereen paistumaan vielä sen kravekyrsänkin. Mitä ihmettä Jalasjärvellä nostetaan joulupöytään?

Jäärän toukkaa pannulle
Hyönteisten syönti on jokseenkin trendikästä maailmalla. Huippukokit paistavat pannuissaan kuoriaisia ja toukkia. Joukkoon ripaus valkosipulia ja fenkolia ja avot - gourmet-ateria on valmis. Suomestakin löytyisi raaka-ainetta pannulle. Ja ehdottaapa hyönteistutkija myös kehitysmaiden ruokapulaan yhdeksi ratkaisuksi hyönteisten syömistä.

Rapu maistuu itäsuomalaisille - ravustus on alkanut tänään
Ravustuskausi on alkanut tänään. Itä-Suomessa mertoihin saadaan niin täplä- kuin jokirapua. Rapusaaliista on ennakoitu hyvää jo alkukaudesta, koska lämmin sää on vauhdittanut rapujen kuorenvaihtoa.

Haudutettua lohta, lämmintä parsa-perunasalaattia ja kevätsipulikastiketta
Timo Lepistön mielestä kesäruuan täytyy olla helppoa ja nopeata, ettei koko päivä kulu hellan ääressä. Haudutettu lohi kuuluu hänen omiin lempiruokiinsa.

Fenkolikuhaa ja sitruunaista puikulamuusia
Anu Braskin mielestä fenkoli ja kala ovat keskenään ihan parhaita kavereita. Fenkoli sopii myös salaatteihin, mutta silloin se pitää suikaloida ohueksi. Kalan lisukkeeksi Anu valmisti perinteistä pirteämmän pottumuusin.

Rapumuffinit
Timo Lepistön resepti vie makumatkalle Aasiaan. Rapumuffinien lisukkeeksi on tarjolla kirpeää mangosalaattia. Reseptissä tarvittavat chilin ja inkiväärin voi korvata myös sweetchili-kastikkeella, jos sellaista jääkaapista löytyy.

Fenkolissa maukkaan makkaran salaisuus
Fenkoli on selvästi aliarvostettu mauste. Se on hyvä mauste kalalle ja italialaiset tietävät sen olevan ykkösmauste makkarassa.