Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katettu nojapyörä kiihtyy parhaimmillaan yli sataseen – eikä sadekaan haittaa

Pyöräharrastaja Jouni Silfver halusi liikkua enemmän ja kokeilla jotakin uutta ja päätyi siksi makuuasennossa ajettavaan velomobiiliin. Sen jälkeen moottoripyörä on jäänyt talliin pölyttymään.

Polkupyörä on historian ja tulevaisuuden ajoneuvo

Vanhat Velot ry on pyörävanhusten ystävien, keräilijöiden ja kuljettajien yhdistys. Pirkanmaa on hyvin edustettu, tosin toimialuetta on koko maa. Kuuluipa yhdistykseen tai ei, vanhastakin pyörästä saa kunnostamalla erinomaisen kulkuneuvon. Tekniikka on selkeää ja yleensä tehty kestämään.

Jan valitsi materian sijasta permakulttuurin – "Jos on liikaa tavaraa, ei jää energiaa"

Pietarsaarelainen Jan Backman elää ekologista elämää. Hän liikkuu nojapyörämäisellä velomobiililla matkan työpaikaltaan puuveneveistämöltä kotiin, joksi pian muodostuu muutaman neliön itsetehty mökki. Backman kasvattaa ruuastaan itse osan, tulevaisuuden tavoitteena on omavaraistalous.

Unohda mopo, polkupyörällä pääsee kovempaa – video

Ruotsin Luonnonsuojeluliiton koordinaattori Urpo Taskinen on sitä mieltä, että luonnonvarojen käyttö nykyisellään ei voi jatkua. Ilmastonmuutoksesta huolta kantava biologi luopui vuonna 2009 kahdesta autostaan ja siirtyi pyöräilyyn.

Nojakki on kesän rennoin kulkupeli

Nojakilla eli nojapyörällä ei takamus puudu, sillä matkaa taitetaan makuuasennossa. Nojakit eivät ole ainakaan vielä täyttäneet katukuvaa, minkä takia niillä ajavia pysäytellään usein. Autoilijat saattavat jopa keskeyttää matkantekonsa tiedustellakseen, mikä tämä kaksi- tai kolmipyöräinen vekotin on.

Sairaudesta viis - nojapyörä vie viestiä tuhatkunta kilometriä

MS-tauti saattaa toisinaan hidastaa pastori Aki Miettistä, mutta este se ei ole yli tuhannen kilometrin polkemiselle hyvän asian puolesta. Verta, hikeä ja kyyneleitä -pyöräilykampanja kuljettaa viestiä vanhusten ja vammaisten oikeuksista Rovaniemeltä Helsinkiin, pysähdellen matkan varrelle osuvissa kaupungeissa.

Verta, hikeä ja kyyneleitä - nojapyörällä Rovaniemeltä Helsinkiin

MS -tautia sairastava, 63-vuotias Aki Miettinen aikoo polkea nojapyörällä yli tuhannen kilometrin matkan Rovaniemeltä Helsinkiin. Tempauksen tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta vammaisuudesta ja vanhuudesta. Tapahtuman suojelijana on Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma.

Velomobiili ei säitä säikähdä

Etenkin syyskeleillä pyöräilijän pahimmat riesat ovat vastatuuli ja sade, ja usein niistä saa nauttia jopa yhtäaikaa. Onneksi on keksitty velomobiili.

Pyörä joka kääntää katseet

Moni joensuulainen on huomannut kantakaupungin kadulla merkillisen näköisen kulkuneuvon. Kyseessä on Lari Saukkosen käyttämä nojapyörä. Perinteisestä polkupyörästä nojapyörä eroaa siten, että sitä ajetaan lähes selällään, eikä siinä ole lainkaan ohjaustankoa.

Nojapyörät maakunnan teille

Nojapyöräilyn vuotuinen valtakunnallinen tapahtuma Low Ride 09 alkoi Kokkolassa torstaina. Osallistujat polkevat viikonlopun aikana satoja kilometrejä alueen teillä.