Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turkuun saapuu viikonloppuna kesän ensimmäinen kansainvälinen risteilyalus – tänä kesänä Turku on kohteena vain kolme kertaa

Turussa kansainvälisten risteilyalusten määrä on vielä suhteellisen pieni verrattuna vaikka Helsinkiin.

Helsinkiin on tullut risteilijöitä ennätystahtiin, mutta nyt tilanteen pelätään muuttuvan – pormestari Jan Vapaavuori perää ripeitä toimia hallitukselta

Varustamojen mukaan laivaliikenteeltä perimät korkeat väylämaksut uhkaavat karkottaa risteilijöitä kilpailijamaihin.

Suomen perimät korkeat väylämaksut uhkaavat karkottaa risteilyaluksia – "Nyt on olemassa vakava riski, että alukset eivät poikkea Helsinkiin"

Suomen väylämaksut ovat jopa 30 prosenttia korkeammat kuin satamakulut Tukholmassa ja Tallinnassa.

Laivojen väylämaksujen puolitus jatkumassa

Ehdotus sisältyy liikenne- ja viestintäministeriön ensi vuoden budjettiesitykseen.

Finnlinesilta evättiin valituslupa väylämaksukanteessa

Hovioikeuden puolentoista vuoden takainen ratkaisu jäi voimaan, ja valtio vapautui korvausvelvollisuudesta.

Satamaväylän ruoppauksesta miljoonien lasku Kokkolan kaupungille

Kokkola maksaa miljoonia euroja valtion väyläosuuden ruoppaamisesta, lisäksi päälle tulevat sataman omat työt, joiden hintalappu pyörinee 13–18 miljoonan välillä.

Tiukkenevat ympäristövaatimukset lisäävät jäänmurtajien tarvetta Perämerellä

Laivojen energiatehokkuuden pitäisi olla esimerkiksi vuonna 2025 lähes kolmannes nykyistä parempi. Käytännössä tämä tarkoittaa konetehojen alentamista, mikä taas heikentää laivojen jäissäkulkemiskykyä.

Hovioikeus hylkäsi varustamoiden 90 miljoonan euron korvausvaatimukset

Vuosituhannen alussa ulkomaanliikenteen aluksilta perittiin Suomessa korkeampaa väylämaksua kuin kotimaanliikenteen laivoilta. Hovioikeus katsoi osapuolien vaateiden vanhentuneen. Se vapautti valtion korvausvelvollisuudesta.

Kiinassa kitkaa, Venäjä vetää – Kokkolan satama jää kauaksi ennätysvuodesta

Maan kolmanneksi suurimman yleissataman kautta kulkee tänä vuonna kolmanneksen vähemmän tavaraa kuin viime vuonna. Yksi syy on Kiinan taloustilanne. Notkahduksesta huolimatta liikenne on vielä tuplasti vilkkaampaa kuin kymmenen vuotta sitten.

Vertaa, mihin oppositio vaihtaisi hallituksen moititut leikkaukset

Viime kuukaudet asetelma on ollut, että hallitus leikkaa, oppositio moittii ja hallitus vaatii jotakin tilalle. Yle kysyi vaihtoehtoja oppositiopuolueiden ryhmäjohtajilta.

Lääkärikorvaukset kutistuisivat minimiin, jos yhteiskuntasopimus ei synny

Yksityisten lääkäreiden ja hammaslääkäreiden korvauksista viedään 60 miljoonaa, jos yhteiskuntasopimusta ei tule. Kun tämä lisätään ensi vuoden budjettiesityksen 78 miljoonan Kela-korvausleikkaukseen, sairauskorvaukset kutistuvat kolmannekseen nykyisestä.

Viljan vienti Inkoosta alkaa pian

Inkoon sataman toiminta laajenee viljan vastaanottoon ja vientiin ensi viikolla. Apetit-konserniin kuuluva Avena on rakentanut satamaan kolme varastohallia ja viljalaboratorion, jotka on vihitty käyttöön tiistaina. Uusi vientisatama avaa Etelä-Suomen maanviljelijöille entistä lyhyemmän reitin kansainvälisille markkinoille.

"Yhteiskuntasopimuksen kariutuminen kurittaisi teollisuutta ankarasti"

Hallitus on ilmoittanut leikkaavansa ja kiristävänsä teollisuuteen vaikuttavia maksuja ja veroja, jos yhteiskuntasopimus ei synny. Esimerkiksi väylämaksujen mahdollinen korottaminen heikentäisi maan suurimman sataman kilpailukykyä.

Ulkomaanliikennettä syrjittiin – Valtion maksettava varustamoille lähes sata miljoonaa

Suomi peri ulkomaanliikenteen aluksilta 2000-luvun alussa enemmän väylämaksuja kuin kotimaanliikenteen laivoilta. Jos korvauspäätös jää voimaan, esimerkiksi Finnlines saa valtiolta 17 miljoonaa euroa.

Hautala: Väylämaksujen puolitus on laiha lohtu

Hallitus esittää väylämaksujen alentamista ja rataveron poistamista väliaikaisesti. Väylämaksut on tarkoitus puolittaa kahdeksi vuodeksi ensi vuodesta alkaen. Outokummun Tornion tehtaiden johtajan Hannu Hautalan mielestä maksujen puolittaminen on laiha lohtu.

Keskusta pitää hallituksen veronkevennyksiä vaaleihin liittyvänä silmänlumeena

Puheenjohtaja Juha Sipilän mielestä hallitusohjelmasta puuttuvat keinot talouskasvun parantamiseksi.

Väylämaksuihin on tulossa väliaikaisia alennuksia

Väylämaksun yksikköhintoja alennettaisiin lastialusten parhaita jääluokkia painottaen, kertoo Liikenne- ja viestintäministeriö.

Leuto talvi piristää taantuman keskellä - Kokkolan satama ennakoi ennätysvuotta

Kokkolan satamassa talven vesisateet ovat virranneet suoraan tuottona kassaan. Joulukuussa satamassa kirjoitettiin uusiksi kaikkien aikojen kuukausiennätys, kun tavaramäärä ylitti ensimmäistä kertaa miljoona tonnia. Tänä vuonna odotetaan puolestaan vuosiennätyksen rikkoontuvan, kun asiakkaat alkavat syksystä ennakoida vuoden 2015 alussa nousevia rahtimaksuja.

Merimiesten työllisyystilanne kohentunut selvästi

Tonnistoveron uudistaminen ja sekamiehistöjen salliminen laivoilla ovat synnyttäneet jopa satoja uusia työpaikkoja kauppamerenkulkuun. Suomen lipun alle on rekisteröity muutosten ansiosta jo kymmeniä laivoja.

Sataman vuosi hieman edellisvuotta hiljaisempi

HaminaKotka -sataman tavaramäärä putosi muutamalla prosentilla vuonna 2013. Satamassa toivotaan, että vuonna 2015 voimaan tuleva väylämaksun puolittaminen piristäisi esimerkiksi kauttakulkuliikennettä jo tämän vuoden lopulla.

Varustamot: Valtion maksettava yli 90 miljoonaa väylämaksukorvauksia

Väylämaksuriita sai alkunsa vuonna 2001, kun Suomi peri ulkomaanliikenteeltä korkeampia väylämaksuja kuin kotimaisilta aluksilta.

Hallitus kiittää työmarkkinasopua - luvatut tukitoimet astuvat voimaan

Hallituksen mukaan työmarkkinaratkaisu on riittävän kattava, jotta luvatut sitä tukevat toimet voidaan toteuttaa

HaminaKotka-sataman liikennemäärät laskussa

Sataman toimitusjohtajan mukaan väylämaksut ja yleinen talouden heikko tilanne ovat vähentäneet vientitransitoa Venäjälle.

Työmarkkinajärjestöt Urpilaiselle: poistakaa Windfall-vero

Keskusjärjestöt ja teollisuusliitot haluavat eroon Windfall-verosta. Valtiovarainministeri otti järjestöjen lähetystön vastaan, mutta ei luvannut mitään.

Mitä mieltä olet neuvottelutuloksesta?

Mitä mieltä olet neuvottelutuloksen mukaisista palkankorotuksista? Ovatko ne riittäviä? Mitä hyötyä saavutetusta tuloksesta mielestäsi on?

EK vaatii rakenneuudistuksille ripeää vauhtia

Osinkoveropäätös oli pettymys elinkeinoelämälle.

Työryhmä esittää alennuksia väylämaksuihin

Väylämaksujen alennuksilla halutaan muun muassa tehdä suomalaisia satamia houkuttelevammiksi risteilykohteiksi. Väylämaksulakiin työryhmä ei esitä isoa remonttia.

Kotka vetoaa hallitukseen väylämaksujen poistamiseksi

Kotkan mielestä Suomen reitin kilpailukyky merikuljetuksissa kärsii väylämaksujen vuoksi. Kaupungin kirje valtioneuvostolle on kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina.

Vientiteollisuuden nokkamiehet vaativat hallitusta perumaan jo tehtyjä päätöksiä

Johtajat kertovat erilaisten verojen ja maksujen tuoneen teollisuudelle satojen miljoonien vuotuisat lisäkustannukset. Lisää on tulossa muun muassa rikkidirektiivin myötä.

Liikenneministeri: Väylämaksujen alentaminen järkevää

Meriliikenteen väylämaksujen alentaminen on liikenneministeri Merja Kyllösen mielestä oikea liike, jotta satamien kilpailukyky säilyy. Aiemmin Kyllönen on suhtautunut väylämaksujen alennuksiin kielteisesti. Maksujen täydelliseen poistoon liikenneministeri ei usko.

KySa: Stella Stevedorica konkurssiin

Kotkassa ja Haminassa toimiva ahtausyritys hakeutui konkurssiin tavaraliikenteen romahdettua. Yhtiö on työllistänyt 45 ihmistä.

Satamajohtaja: Väylämaksujen poisto olisi todellista elvytystä

Miksi jäänmurrosta joutuvat maksamaan myös ne yritykset, jotka liikennöivät Suomen satamissa vain kesäaikaan? HaminaKotkan sataman toimitusjohtajan Kimmo Naskin mukaan Suomen perimiä väylämaksuja joutuu perustelemaan pitkään joillekin asiakkaille. Hänen mukaansa maksut haittaavat satamien kilpailukykyä kohtuuttomasti.

Satamaliikenne otti takapakkia

Liikenteen kasvu HaminaKotkan satamassa notkahti heinäkuussa. Sataman mukaan valtion perimät poikkeukselliset väylämaksut ovat alkaneet viedä liikennettä Suomesta Baltiaan.

Urpilainen: Väylämaksujen alentamista harkittava

Väylämaksujen uudistamista selvittänyt työryhmä jättää mietintönsä heinäkuun lopussa.

Helsinki menettää miljoonia muihin satamiin

Helsinki menettää rahaa tuovia matkustajia korkeiden väylämaksujen ja lentoyhteyksien vuoksi.

Lapin kauppakamari vastustaa väylämaksun korotusta

Lapin kauppakamari vastustaa liikenne- ja viestintäministeriön esitystä korottaa väylämaksuja. Ministeriö on esittänyt merenkulun väylämaksujen korottamista nykyisestä 12 prosenttiyksiköllä ensi vuoden alusta. Kauppakamarin mukaan nykyisessä kilpailutilanteessa väylämaksua ei tule korottaa.

Lapin kauppakamari vastustaa väylämaksujen korotusta

Lapin kauppakamari vastustaa merenkulkuun suunniteltujen väylämaksujen korotusta. Liikenne- ja viestintäministeriö on esittänyt merenkulun väylämaksujen korottamista 12 prosentilla.

Satamaliitto huolissaan maksujen korotuksista

Suomen Satamaliitto on huolissaan luotsaus- ja väylämaksujen noususta. Liiton laskelmien mukaan korotukset nostavat alusten luotsaus- ja väyläkustannuksia 20 - 40 prosentilla.

Satamaliitto arvostelee merenkulun maksukorotuksia

Luotsausyhtiö Finnpilot korottaa luotsausmaksuja ensi vuoden alusta alkaen. Alusten luotsausmaksu määräytyy ensi vuodesta lähtien todellisen luotsatun matkan pituuden mukaan.

Neuvottelukunta puolustaa varuskuntia

Viiden itäsuomalaisen maakunnan eli Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon edustajista koostuva Itä-Suomen neuvottelukunta edellyttää, että puolustusvoimien maantieteellinen läsnäolo koko maassa on turvattava osana puolustusvoimien toimintojen ja rakenteiden uudistamistyötä.

Itämeri vaatii omat väylämaksuperusteet

Itämeren ympärysvaltioiden johtajat ovat esitelleet sitoumuksiaan meren suojelemiseksi Helsingissä alkaneessa huippukokouksessa. Avauspuheenvuorossaan presidentti Tarja Halonen kehotti tekemään Itämerestä kestävän kehityksen meren. Esimerkiksi laivaliikenteessä tätä ei vielä ole huomioitu.

KHO hylkäsi varustamoiden väylämaksuvaatimukset

Korkein hallinto-oikeus on antanut päätöksensä reilussa 300 tapauksessa, jossa varustamot vaativat valtiolta palautettavaksi väylämaksuja.

Risteilyväki kokoontuu

Risteilyalan asiantuntijat ovat koolla Turussa ensi viikon alussa, kun kaupunki isännöi Cruise Baltic- järjestön konferenssia. Turku Touring ja Turun Satama ovat järjestön jäseniä. Kokoukseen osallistuu noin 50 risteilyalan asiantuntijaa 10 eri maasta.

Varustamoyhdistys vaatii meriväylien kunnostamista ennen malmikuljetuksia

Suomen Varustamoyhdistys vaatii meriväylien kunnostamista ennen kuin Pohjois-Suomen kaivannaisteollisuuden malmikuljetukset alkavat. Merenkulkupolitiikan johtajan Mika Nykäsen mukaan väylät eivät tällä hetkellä ole riittävässä kunnossa. Varustamoyhdistyksen mukaan myös Suomen korkeat väylämaksut saattavat heikentää kotimaisen logistiikan kilpailukykyä.

Tulli sai satoja oikaisupyyntöjä väylämaksuista

Tulli on saanut satoja korvaushakemuksia väärin perustein perityistä meriliikenteen väylämaksuista. Tullihallituksen tulliveropäällikkö Marko Koski kertoo, että oikaisupyyntöjä ulkomaanliikenteen väylämaksuista on tullut yhteensä lähes 850 kappaletta. Varustamoiden valitusaika umpeutui vuodenvaihteessa.

Väylämaksujen valitusaika umpeutuu

Ulkomaanliikennettä sortavasta väylämaksujärjestelmästä lähtee kymmenien miljoonien eurojen jälkilasku.

Väärin perittyjen väylämaksujen valitusaika umpeutuu

Väärin perittyjen väylämaksujen valitusaika umpeutuu vuodenvaihteessa. Valtio on varautunut palauttamaan kymmeniä miljoonia euroja Suomen merialueilla perittyjä väylämaksuja.

Tallink Silja vaatii miljoonien korvausta väylämaksuista

Tallink Silja aikoo hakea valtiolta yhteensä jopa 20 miljoonan euron palautuksia väärin perityistä väylämaksuista, kertoo Helsingin Sanomat.

Väylämaksut laskevat vuodenvaihteessa

Hallituksen torstaina hyväksymän lakiesityksen mukaan aluksilta perittävät väylämaksut laskevat keskimäärin 1,6 prosentilla. Asia on myös valtion ensi vuoden budjettiesityksessä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle