Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lidl ottaa käyttöön oman versionsa bonuskortista – jakaantuvatko asiakkaat kahteen kastiin?

Kilpailu ruokakaupan kanta-asiakkaista kovenee, kun Lidl lähtee mukaan omalla etuohjelmallaan.

Lidl lanseeraa keväällä oman etuohjelmansa – toimii älypuhelinsovelluksella

Sovellus kerää asiakkaan ostohistoriaa ja voi siten räätälöidä tälle tarjouksia.

Peli­ketju Gamestop sulkee myymälänsä Suomessa ensi vuonna

Lahjakortit ja kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian, yhtiö tiedottaa.

Kassin väri paljastaa, paljonko käytät Stockmannilla rahaa – Asiakkaat tyrmistyivät: "Mikä ihmeen juttu nää kangaskassit on? Oikeesti?"

Kritiikin kohteeksi on noussut muun muassa kanta-asiakaslahjaksi saatava kangaskassi. Näin tavaratalo vastaa.

Osuuspankin bonukset saivat kilpailuvirastolta sekä siunauksen että ankarat moitteet – OP Ylelle: "Ei tarvetta muutoksiin"

KKV:n mukaan OP:n bonukset tekevät hintavertailusta vaikeaa – ja ovat verotuksen kannalta ongelma.

Missä juodaan eniten kapselikahvia ja missä hotkitaan pikanuudeleita? Kanta-asiakaskortit paljastavat

K-ryhmä avaa kanta-asiakaskorteilla kerättyä kulutustietoa asiakkaille uudessa mainoskampanjassaan. Data paljastaa suorastaan stereotypioilta kalskahtavia eroja alueiden välillä.

Valtakunnan joulukalenteri: Luukku 10

Kymmenes luukku on auki!

Ei bonuksia tai plussapisteitä lauantaikaljoista – kauppajätit näyttävät ehdotukselle vihreää valoa

Ostajan etukorttiin ei lakiesityksen mukaan kertyisi enää hyvityksiä alkoholiostoksista. S-ryhmä ja Kesko pitävät ehdotusta hyvänä.

Bonuspisteiden ropina alkoholiostoksista loppuu – etukortin vilautus Virossakaan ei tuo hyvitystä

Lakiluonnos alkoholilain kokonaisuudistukseksi lähti lausuntokierrokselle.

Finnair thwarts attempted frequent flyer point-stealing scam

Finland's national airline Finnair has announced that it had foiled an attempted scam of its frequent flyer programme Finnair Plus. Finnair said that the perpetrators had succeeded in acquiring the frequent flyer points of 16 Finnair Plus members but said the points have since been returned to their rightful owners.

Kuluttajavirasto: S-ryhmän vihreä dynastia ei rajoita kilpailua

Kilpailu- ja kuluttajavirasto ei enää syynää SOK:n bonusjärjestelmää. Kanta-asiakkuus ei viraston mukaan ole sellainen, että tappaisi ruokakaupan kilpailun sitouttamalla uskollisuuteen.

Näkökulma: Nyhtökaura hyvä, johdon palkkaus paha

Journalismin näkökulmat jumittuvat helposti ennalta-arvattaviin asemiin. Arvoihin perustuvat käsitykset hyvästä ja pahasta heijastuvat myös toimittajien työhön, toteaa Yle Uutisten Yhteiskuntatoimituksen sisältötuottaja Janne Mällinen.

Kesko koettaa luoda Suomen palkitsevimman kanta-asiakasohjelman

Plussa-ohjelma digitalisoituu ja palkitsee K-ryhmästä 6 500 eurolla vuodessa ostavia tarjouksilla, joita tämän oletetaan toivovan.

VR lisää junavuoroja Riihimäelle ja Lahteen

VR pyrkii purkamaan ruuhkia lisäjunalla, lisävaunuilla ja aikataulumuutoksilla.

Varusmiehille maksuton paikkavaraus juniin

Varaaminen tapahtuu mobiilipalvelun avulla. Uutta palvelua testataan kesäkuun ajan Utin jääkärirykmentissä.

Huijausviestissä luvataan rahallista etua Punnitse ja Säästä -myymälöihin – älä avaa linkkiä

Puhelimeen saapuvassa viestissä väitetään, että siinä olevalla koodilla saa 10 euron edun Punnitse ja Säästä -myymälöihin. Viestissä on myös linkki, jonka avaamista ei suositella mahdollisten haittaohjelmien takia.

Lentokerosiinin hinta laskee – lentoyhtiöt perivät sitkeästi polttoainelisää

Lentoyhtiöt ovat haluttomia alentamaan lentolippujen hintaan lisättävää polttoainelisämaksua, vaikka öljyn hinta laskee nopeasti. Polttoainelisän osuus kaukoreittien lippujen hinnoista on nykyisin jopa yli puolet.

Verkkokaupan suomalainen bonuskortti leviää maailmalla

Ostohyvitys.fi:n kautta asiakas voi kerätä verkko-ostoksistaan bonuksia. Tuotesijoitusrahaston tekemän sijoituksen myötä yhtiö aikoo laajeta uusiin maihin ja palkata uusia työntekijöitä.

Halpalentoyhtiöt haluavat liikematkustajat koneisiinsa

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair aloittaa ensi vuonna lennot Kööpenhaminasta Lontooseen, Varsovaan ja Milanoon. Samalla yhtiö lopettaa lennot Ruotsin puolella sijaitsevalta Malmön Sturupilta, jota on pidetty epävirallisena Kööpenhaminan kakkoskenttänä. Muutos on osa Ryanairin uutta strategiaa, joka tähtää tuntuvaan lentomatkustuksen kasvuun pääkentiltä.

Etkö halua olla osa massadataa? Näillä keinoilla piilotat tietojasi

Esimerkiksi kanta-asiakaskorttien hyöty on käyttäjälleen suhteellisen pieni, mutta kauppaketjut saavat niiden kautta runsaasti tietoja asiakkaistaan.

Hirvosen työantajalla yhä kovat tavoitteet: Haluamme pysyä rallin korkeimmalla tasolla

Malcolm Wilson pitää Mikko Hirvosen tulevaisuuden arvoituksena.

Pins-ohjelma kiinnostaa Ykkösbonus-asiakkaita – Korttimäärä kalpenee vielä K- ja S-ryhmien rinnalla

Ykkösbonus-asiakkaat ovat voineet siirtää etunsa suoraan uuteen Pins-järjestelmään, joka on saanut kuukaudessa 750 000 asiakasta.

Ykkösbonus loppuu – tilalle Siwan ja Zalandon yhdistävä etuohjelma

Uusi kanta-asiakasohjelma kilpailee Plussa- ja S-bonus-kanta-asiakkuuksien kanssa laajalla reviirillä. Samassa etukerrytyksessä ovat mukana esimerkiksi Verkkokauppa.com ja Valintatalo.

Norwegian Air kiistää huhut: Ei aikeita ostaa Air Berliniä

Air Berlin kertoi keskiviikkona edenneensä pitkälle neuvotteluissa tulevaisuudestaan, mutta ei kertonut, mistä on neuvoteltu ja kenen kanssa.

Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja moittii kaupungin matkustusohjetta

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapo (kok.) sanoo, että kaupungin ohjejärjestelmässä on vakavia puutteita. Hänen mukaansa kaupungin ohjejärjestelmä on rakenteeltaan sekava.

Pro Radio Helsinki: ”Asia saadaan oikealle tolalle”

Poliisihallitus ilmoitti, ettei Radio Helsinki voi pyytää vapaaehtoista kuuntelijamaksua. Radio Helsinki on vastannut, että se ei ryhdy varainhankintakampanjaan.

Sananen – Onni on kortilla

Lompakko on täynnä kortteja. Me kanta-asiakkaat olemme päässeet harvojen ja valittujen joukkoon. Vaan mitkä kortit ovat niitä kaikkein tärkeimpiä?

Datataivas saattaa aueta – mitä itseäsi koskevia tietoja haluaisit käyttöösi?

Jos EU-kansalaiset saavat oman datansa käyttöönsä, voitaisiin sen avulla kehittää sovelluksia, jotka auttaisivat esimerkiksi henkilökohtaisen talouden suunnittelussa. Haluaisitko sinä käyttöösi bonuskorttiesi ostotiedot, kirjastojen lainaushistoriasi vai aivan jotain muuta?

Nordea kasvatti liikevoittoaan - suitsi kuluja ja luottotappioita

Säästämistuotteiden palkkiot kasvattivat Nordean tuottoja. Ydinvakavaraisuus nousi pääoman kasvatuksen ja kurinalaisen luotonannon ansiosta.

Eekoon Vormisto uudesta kilpailulaista: "Vaikeaa keksiä, mitä hyvää siinä on"

Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja ei innostu suunnitellusta päivittäistavarakaupan kilpailulaista. Lain arvioidaan tuovan tavarantoimittajille ja kilpailijoille paremmat mahdollisuudet pärjätä markkinoilla sekä kuluttajille lisää valinnanmahdollisuuksia. Olli Vormiston mukaan laki lisää byrokratiaa.

Kilpailuvirastossa seurataan mielenkiinnolla osuuskaupan laajentumista terveyspalveluihin

Apulaisjohtaja Mika Hermas kilpailu- ja kuluttajavirastosta painottaa, että Pohjois-Karjalan Osuuskaupan laajentuminen terveyspalvelumarkkinoille on täysin laillista, eikä siihen itsessään liity mitään epäilyttävää. Virasto kuitenkin tutkii kanta-asiakaskorttien vaikutusta kilpailuun, joka liittyy olennaisesti asiaan.

Hovioikeus: työntekijä kavalsi rahaa kanta-asiakaskorttien avulla

Joensuun pelikeskuksessa työskennellyt nainen kavalsi rahaa kassasta bingon kanta-asiakaskorttien avulla yli 10 000 euroa. Joensuulaisnainen peitteli kavallustaan väärentämällä tilityslaskelmia.

Law may change shopping bonus practice

Changes to fair competition legislation now before Parliament are intended to readjust the structure of Finland's grocery trade, which is dominated by two retail chains. At the same time, it may eliminate many of the benefits of preferred customer cards.

Lakimuutos voi pistää kauppojen bonukset uusiksi

Yritysjuridiikan professori arvioi, että hyvitystä ei maksettaisi jatkossa ostosten määrän mukaan, vaan tasaisesti kaikille. Erilaisissa bonuspisteissä on kiinni valtava määrä rahaa maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi pelkkien lentopisteiden rahallinen arvo oli yhteensä 700 miljardia dollaria joitakin vuosia sitten.

Maaseudun Tulevaisuus: Kilpailulaki tuo isoja muutoksia kaupan bonuskortteihin

Rahabonuksia ei saa jatkossa maksaa porrastetusti ostosten määrän mukaan vaan tasaisesti kaikille, Tampereen yliopiston yritysjuridiikan professori arvioi.

S-ryhmä tuo Viroon kortittomat "bonuskortit"

Prisma Peremarketin toimitusjohtaja Janne Lihavainen sanoo, etteivät he pidä tarpeellisena tuoda vielä yhtä muovikorttia lisää asiakkaan lompakkoon.

Automarket ei näivetä keskustaa

Keskusta tarjoaa kuluttajalle elämyksiä, marketit nopeaa tyydytystä. Suuri ei aina ole kaunista kaupassakaan.

VR:n 150-vuotisjuhla huipentuu Helsingissä

Kesän aikana VR on järjestänyt ympäri Suomen juhlavuoden asematapahtumia, joissa on vieraillut yhteensä noin 10 000 ihmistä.

Elisan Kotipostissa häiriöitä perjantaina

Ongelmia oli sähköpostiin kirjautumisessa ja myös postin vastaanottamisessa.

Tietosuojavaltuutettu löysi puutteita kanta-asiakasohjelmien tietojenkäsittelyssä

Tietosuojavaltuutettu kartoitti viime vuoden lopulla yritysten kanta-asiakasjärjestelmiin liittyvää tietojen käsittelyä. Tarkastus koski 100 yritystä, jotka tarjovat asiakkailleen asiakastietoja kerääviä kanta-asiakasohjelmia. Tietosuojavaltuutetun tekemän tarkastuksen mukaan asiakastietojen käsittelyssä löytyi puutteita. Kuluttajien on esimerkiksi vaikeaa saada tietoa siitä, mihin kaikkeen tietoa kerätään.

Keskustele: Pelkäätkö bonuskorttien paljastavan tietojasi?

Yhä useampi yritys tarjoaa asiakkailleen kanta-asiakasjärjestelmän. Korttijärjestelmät tuottavat yrityksille valtavasti tietoa asiakkaista. Osa yrityksistä ei hävitä tietoja kuluttajan irtisanoutumisen jälkeenkään, vaan hyödyntää niitä vielä vuosia. Pelkäätkö tietojesi valuvan vääriin käsiin?

Bonuskorttien tietojen käyttötarkoitukset arveluttavat

Elintarvikeviranomaiset käyttivät viime viikolla kauppojen asiakasrekisteriä hyväkseen estääkseen vaarallisen bakteerin leviämisen saastuneista oliiveista. Yle Lahden kuuntelijoita ei haittaa, että kauppa kerää ihmisten ostoksista tietoja. Se kuitenkin mietityttää, mihin tietoja käytetään.

Lehtitieto: Air Berlin jakoi bonuskortteja poliitikoille

Saksan toiseksi suurin lentoyhtiö Air Berlin on jälleen otsikoissa kyseenalaisten etuisuuksien vuoksi. Frankfurter Rundschau -lehden mukaan yhtiö on jakanut Topbonus-kortteja lukuisille saksalaisparlamentaarikoille. Yhtiön ex-johtaja sujautti kortit poliitikoille lähettämiinsä kirjeisiin.

Rupattelu internetissä voi muuttua rahaksi

Ennen vanhaan käytiin torilla ostoksilla ja kauppasuhteita solmimassa. Kierreltiin ja vertailtiin ja kysyttiin tutuilta mistä ne parhaat muikut ja perunat tällä kertaa saa. Nyt jotain samantapaista torirupattelua tapahtuu internetin sosiaalisessa mediassa. Se tapahtuu maailmanlaajuisesti ja voi olla hyvin tuottoisaa. Aalto -yliopiston pienyrityskeskus on tarjonnut Etelä-Savon yrittäjille Euroopan sosiaalirahaston maksamaa koulutusta aiheesta.

Kanta-asiakaskortit arveluttivat nettikommentoijia

Ostoksensa keskittävät henkilöt hyötyvät eniten kanta-asiakaskorteista. Vähän kuluttavat yksineläjät ja ilman kanta-asiakaskortteja ostavat henkilöt maksavat puolestaan kanta-asiakasjärjestelmän. Nettikommentoijat ovat vertailleet kaupparyhmiä ja arvostelleet kanta-asiakasjärjestelmää.

Bonuskorttien ylläpito näkyy ruuan hinnassa

Vain rankasti ostoksensa keskittävä voi hyötyä kanta-asiakaskorteista. Lasku kanta-asiakasjärjestelmien ylläpidosta lankeaa ennen kaikkea vähän kuluttavalle yksineläjälle ja niille, joilla kanta-asiakaskorttia ei ole.

Alkuvuoden puukauppa vaisua

Puukauppa maakunnan metsistä ei ole ollut halutun vilkasta alkuvuoden aikana. Puutaa kaatuu kuitenkin samaan tahtiin kuin vuosi sitten.

Finnair ja Air Berlin yhteistyöhön

Finnairia edustava Oneworld-yhteistyöliittouma saa merkittävän lisäjäsenen. Saksalaisyhtiö Air Berlin aloittaa jo syksyllä lennot Finnairin kanssa Saksan reiteillä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle