Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

 Felix Kjellberg, eli PewDiePie

YouTube-kanavan kuninkuus vaihtuu – ruotsalainen PewDiePie menettää valtikkansa intialaiselle Bollywood-musiikkikanavalle

Felix Kjellberg eli PewDiePie on pitänyt ennätystä tilaajamäärissä vuodesta 2013 saakka yli 67 miljoonalla tilaajalla.

Salman Khan

Bollywoodin supertähti Salman Khan tuomittiin salametsästyksestä vankeuteen

Näyttelijä tuomittiin viiden vuoden vankilatuomion harvinaisten antilooppien tappamisesta. Bollywoodin paha poika on tuomittu aiemminkin.

Salman Khan.

Kashmirin kriisi kuumenee: Pakistan kielsi intialaiset Bollywood-elokuvat

Uusimmat levottomuudet Intian ja Pakistanin hallitsemalla Kashmirin rajalla nähtiin lauantaiaamuna, kun kummaltakin puolelta ammuttiin rajan yli.

Barre -liikuntatunti

Twerkkausta, barrea ja ukulelen soittoa – erikoisuudet houkuttavat harrastamaan

Haluaisitko sinä kokeilla "afrotyylistä takapuolen nytkytystä" eli twerkkausta? Opiskella kymrin kieltä, solmuvärjäystä tai koirahierontaa? Syksyn harrastuksiin houkutellaan sekä erikoisuuksilla että tutuilla kestosuosikeilla.

Ruokakärryt torilla.

Suomalainen mobiilifirma haastaa it-jätit Intiassa – "Apple ei ymmärrä paikallisia tarpeita"

Nuori suomalainen mobiilialan yritys Mfore kehittää kännykkäpankkitoimintaa Intiassa köyhille kauppiaille. Mforen perustajat uskovat, että Intian kaltaisilla markkinoilla pärjäävät kännykkäjättien sijaan pienet ja ketterät yritykset.

Salman Khan.

Bollywood-tähti Salman Khan tuomittiin vankeuteen

Näyttelijä Salman Khan on kieltänyt vuosia olleensa auton ratin takana. Oikeuden mukaan tähti ajoi kuitenkin autoa ja oli alkoholin vaikutuksen alainen.

Venäjän valtiollinen uutistoimisto aloitti suomenkielisten uutisten julkaisemisen.

Venäjän uutistoimisto Sputnik aloitti suomeksi - "Ajelehtivia ydinvoimaloita ja venäläisghettoja"

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Sputnik News tarjoaa nyt uutisia myös suomen kielellä. Kremliä lähellä olevan Sputnikin tehtävänä on toimia ulkomaille suunnattuna uutisvälittäjänä.

Dilwale Dulhania Le Jayenge -elokuva pyörii Maratha Mandir -elokuvateatterissa Mumbaissa. Kuva on otettu huhtikuussa 2013.

Sama elokuva pyörinyt intialaisessa teatterissa vuodesta 1995 – yritys lopettaa johti valitusvyöryyn

Romanttista komediaa Dilwale Dulhania Le Jayengea on esitetty jo yli tuhat viikkoa. Nyt teatteri on taipunut jatkamaan näytöksiä.

kartta

Keniassa ainakin 29 kuoli yöllisissä hyökkäyksissä

Toinen iskuista tapahtui lähellä Mpeketonin kaupunkia, jossa asemiehet tappoivat 65 ihmistä viime kuussa.

Yleisöä, Ravit kuninkuusravit 2009 Lappeenranta

Urdu, wolof, hindi - Etelä-Karjala on monikielinen maakunta

Etelä-Karjalassa puhutaan eniten suomea ja venäjää. Näiden lisäksi maakunnassa kuulee kymmeniä eri kieliä.

Nainen ja mies catwalkilla

Häämuotia intialaisittain - video

Catwalkilla nähtiin tänä vuonna myös Bollywood-tähti Divya Dutta.

Tutkimus: Kieliä häviää Intiassa - syyksi esitetään muuttoliikettä

Intialainen tutkimusryhmä kierteli ympäri maata tutkien ja tallentaen puhuttua kieltä. Hallituksen vuonna 1961 kokoamissa tiedoissa Intiassa oli olemassa vielä yli tuhat kieltä, nyt niitä on 200 vähemmän.

Bangladesh kielsi mangapiirretyn - huolestui hindin vaikutuksesta

Maassa on pelätty, että hindiksi dubattuun piirrettyyn koukussa olevat lapset ja nuoret alkavat puhua toisilleen hindiä bengalin sijaan.

Bollywood-tanssiryhmä

Bollywood-tanssissa tärkeintä on hymy

Bollywood-tanssi nostaa suosiotaan Suomessakin. Intiasta Tampereelle kotiutunut Daniel Paul perusti muutama vuosi sitten parin ystävänsä kanssa Danny's Bollywood Dance Crewn, joka jakaa suomalaisille intialaista iloa ja energiaa tanssillaan.

Bollywood tähti Rajesh Khanna lasisessa arkussa.

Bollywoodin romantiikkakuningas lähti viimeiselle matkalle lasiarkussa

69-vuotiaana kuollut Rajesh Khanna sai eläessään fanit kirkumaan ja naiset kirjoittamaan rakkauskirjeitä verellä.

Tummaihoisen miehen kädet

Kasvava kielikirjo tuo töitä tulkeille

Tulkkaamisen tarve kasvaa vauhdilla Tampereen seudulla. Alalle perustetaankin jatkuvasti uusia yrityksiä. Myös Tampereen kaupungin tulkkipalveluiden kysyntä kasvaa 15 prosentin vuosivauhtia.

Satunnainen matkailija ei näe kokonaiskuvaa

Maailmanmatkaaja Merja Åkerlind on reissannut maailmalla tiuhaan. Hän tietää, että yhden pikakäynnin perusteella ei kannata kirjoittaa kovin syvällisiä matkajuttuja tai niissä voi mennä pahasti metsään.

Elokuvan korruptoitunut poliisi tähtää aseella.

Bollywoodin elokuvapalkinnot jaettiin Torontossa

Elokuva Dabangg on voittanut vuoden parhaan Bollywood-elokuvan palkinnon. Elokuva kertoo korruptoituneesta poliisista. Intian elokuvapalkinnot jaettiin ensimmäisen kerran Pohjois-Amerikassa.

Jake Gyllenhaal elokuvassa Source Code.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Source Code, Hall Pass ja Nimeni on Khan

Tällä elokuvaviikolla on luvassa tieteisseikkailua, kilttiä seksikomediaa ja intialaista draamaa. Esittelyssä olivat elokuvat Nimeni on Khan, Hall Passa ja Source Code. Tähtihetken vieraana oli intialaisen elokuvan asiantuntia Anna Pesonen.

Nimeni on Khan on mielenkiintoinen tuttavuus

Ohjaus: Karan Johar Alkuperämaa: Intia 2010 Alkuperäinen nimi: My Name is Khan Pääosissa: Shah Ruk Khan, Kajol, Shane Harper, Chritospher B. Duncan, Steffany Huckaby K-13

Miral on elokuva yhden naisen rohkeudesta

Ohjaus: Julian Schnabel Alkuperämaa: Ranska, Israel 2010 Pääosissa: Freida Pinto, Hiam Abbass, Alexander Siddig, Vanessa Redgrave, Willem Dafoe, Juliano Mer-Khamis K-13

Intialaisia elokuvajulisteita talon seinässä

Intian filmiteollisuus yrittää nuorennusleikkausta

Intian elokuvateollisuus yrittää uudistua ja houkutella aiempaa nuorempia katsojia. Bollywoodin suurimmat elokuvastudiot kehittelevät nyt entistä enemmän elokuvia, joiden toivotaan vetävän parikymppisiä katsojia. Intiassa tämä ikäluokka edustaa yli 60:ta prosenttia elokuvayleisöstä.

USA esitti Bollywood-tähtien lähettämistä Afganistaniin

Yhdysvaltalaisdiplomaatit ehdottivat Bollywood-tähtien lähettämistä Afganistaniin maan epävakaan tilanteen rauhoittamiseksi.

Bollywood-tähti Karishma Kapoor ja liikemies Sunjay Kapuri

Bollywood-tähdet siirtyvät Hollywoodiin

Yhä useampi Bollywood-tähti tekee uraa myös Hollywoodissa. Syynä on Bollywoodin yhä kasvava suosio sekä länsimaisen elokuvateollisuuden kiinnostus intialaisyleisöä kohtaan.

Bollywood tekee ensimmäisen Jeesus-elokuvan

Intiassa tuotetaan Bollywoodin ensimmäistä Jeesus-elokuvaa. Tarina Jeesuksen lapsuudesta esitetään elokuvassa intialaisten lapsinäyttelijöiden voimin.

Wildlife Vaasa festivaalin luontoelokuvia palkittiin

Wildlife Vaasa festivaalin luontoelokuvat ovat voittaneet kaksi pääpalkintoa elokuvafestivaaleilla Kiinassa. Toisen pääpalkinnon voitti norjalainen elokuva ja toinen oli intialainen elokuva.

Manisha Koirala ja Samrat Dahal suomalaisessa kesämaisemassa Sievissä.

Bollywood Star Spends Honeymoon in Finland's Forests

Famed Bollywood star Manisha Koirala has ventured into Finland's forests for her honeymoon. Koirala, who is part of a powerful Nepalese political family, says she's impressed by Finland's nature.

Bollywood-tähti Marisha Koirala harjoittelee jousiammuntaa Sievissä.

Bollywood-tähti halusi häämatkallaan Suomen rauhaan

Intian kuuluisimpiin elokuvatähtiin lukeutuva Manisha Koirala on häämatkalla Suomenselän erämaakohteissa Metsäpeuranmaalla. Hän viettää suuren osan Suomeen suuntautuvasta häämatkastaan nauttien alueen rauhasta ja luontoaktiviteeteista.

Manisha Koirala ja Samrat Dahal suomalaisessa kesämaisemassa Sievissä.

Nepalilaistähti säteilee Sievissä

Sievissä paistatellaan tällä viikolla maailmanluokan tähden loisteessa, kun Intian kuuluisimpiin filmitähtiin kuuluva nepalilainen Manisha Koirala viettää miehensä Samrat Dahalin kanssa lomaansa Sievin maisemissa.

Intia restauroi elokuvia jättisummalla

Bollywoodin klassikkoelokuvia herätetään henkiin Intian hallituksen tuella. 6,6 miljardin rupian eli 115 miljoonan euron summalla on tarkoitus tallentaa maan värikästä elokuvaperinnettä.

Adolf Hitler

Bollywood julkaisee oman näkemyksenä Perikadosta

Intialaiset elokuvantekijät suunnittelevat Adolf Hitlerin viimeisistä päivistä kertovaa elokuvaa. Brittiläisen The Guardian -lehden mukaan kyseessä on ensimmäinen saksalaista diktaattoria käsittelevä Bollywood-elokuva.

Elokuvan 3 idioottia pääosanesittäjät

3 Idioottia keräsi Bollywoodin oscarit

Intialainen elokuva 3 Idioottia on kahminut tärkeimmät Bollywood-oscarit. Elokuva sai peräti 16 palkintoa 27 mahdollisesta. Supertähti Aamir Khanin siivittämä komedia arvostettiin muun muassa vuoden parhaaksi elokuvaksi

Akon tekee Bollywood-kappaleen hindiksi

Amerikkalainen R&B-tähti Akon tekee kappaleen Bollywood-elokuvaan. Akon seuraa muiden länsimaisten artistien kuten Kylie Minoguen ja Snoop Doggin jalanjäkiä, jotka ovat aiemmin tehneet kappaleet intialaisiin elokuviin.

Intialaisia vaikutteita esityksissään viljelevä Shava-yhtye.

”Shava, Shava!” The Sound of Finnish Bhangra

What do you get when you fuse Finnish rap style chanting with Punjabi folk rhythms and Indian dancing? Finnish bhangra (Suomi-bhangra) is the answer that you’ll get from singer-songwriter Kiurelu Sammallahti, who heads up the ensemble Shava.

Intialaisia vaikutteita esityksissään viljelevä Shava-yhtye.

"Shava, shava!" - Tällaista on Suomi-bhangra

Kun itähelsinkiläiset rap-sanat yhdistetetään intialaisiin rytmeihin ja tanssijoihin, saadaan Suomi-bhangraa. Tätä reseptiä käyttää säveltäjä, Shava-yhtyeen isä Kiureli Sammallahti.

Bollywood muutti New Yorkiin

Intialaisia Bollywood-elokuvia tehdään yhä useammin Yhdysvalloissa. Erityisesti New York on kasvattanut suosiotaan elokuvien kuvauspaikkana.

Keski-Virossa vaalitaan vanhaa elokuvakulttuuria

Järva-Jaanin kylässä Keski-Virossa toimii elokuvamuseo, jonka kokoelmiin kuuluu satoja neuvostoaikana valmistuneita elokuvia. Kolme vuotta toimineen yksityisen museon vakiokävijöitä ovat etenkin koululaisryhmät. Museossa järjestetään myös nostalgiailtoja vanhojen rainojen ja virvokkeiden äärellä.

Intialainen elokuvamies tuomittiin ihmissalakuljetuksesta

Intialainen elokuvatuottajana esiintynyt mies on tuomittu Vantaan käräjäoikeudessa vankeuteen törkeästä väärennöksestä ja törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä.

Tuominen jatkoon Yhdysvalloissa

Olli Tuominen selvitti tiensä squashin Pohjois-Amerikan avointen toiselle kierrokselle kukistamalla Ranskan Julien Balbon erin 3-2 Richmondissa.

Ghajini-elokuvan juliste

Mementon intialaisversiosta Bollywoodin tuottoisin elokuva

Intialaisversio Hollywood-elokuva Mementosta on lyönyt esikuvansa tuotot kolmessa viikossa. Joulupäivänä ensi-iltansa saanut Ghajini on tuottanut maailmanlaajuisesti 40 miljoonaa dollaria. Se on jo nyt Bollywoodin tuottoisin elokuva.

Elokuvan päähenkilöitä esittävät John Abraham ja Abhishek Bachchan.

Bollywood-elokuva yllätti homoseksuaalisuudella

Intian valtavassa elokuvateollisuudessa puhaltavat uudet tuulet, sillä elokuvatekijät ovat alkaneet tarttua aiheisiin, joita on aiemmin pidetty liian arkoina tai suorastaan mahdottomina vanhoilliselle yleisölle.

Lyhyet, lihavat ja kaljuuntuvat miehet pärjäävät Bollywoodissa

Elokuvatähtiin kohdistuvat ulkonäköpaineet eivät välttämättä kosketa kaikkia. Intian Bollywoodissa useat lyhyet, lihavat ja kaljuuntuvat miehet ovat osoittaneet, että myös he voivat pärjätä komeiden miesten rinnalla.

Bollywoodin lakko loppui

Intian elokuva- ja televisioalan lakko on loppunut. Bollywoodin 22 ammattiliiton kattojärjestön mukaan tuottajat taipuivat työntekijäpuolen kaikkiin vaatimuksiin.

Bollywood odottaa paljon sesonkikaudelta

Intian elokuvateollisuus odottaa suuria tulevalta juhlakaudelta kehnosti sujuneen alkuvuoden jälkeen. Intiassa juhlitaan kuun vaihteessa sekä Diwalia eli valon juhlaa että muslimien Ramadan-paaston päättävää Eid al-Fitriä.

Pakistanilaiset elokuvat pääsivät pannasta Intiassa

Intialaiset näkevät ensi kertaa vuosikymmeniin pakistanilaista elokuvaa, kun Khuda Kay Liye -elokuvaa aletaan esittää intialaisteattereissa tällä viikolla. Khuda Kay Liye, Jumalan nimeen, päättää pakistalaisten elokuvien esittämiskiellon, jonka Intia määräsi vuonna 1965 maiden käymän sodan jälkeen. Pakistanissa oli ehditty tehdä vastaava päätös jo vähän aiemmin.

Britanniassa avataan Bollywood-näyttelijäkoulu

Britanniassa avataan syksyllä ensimmäisen Bollywood-näyttelemiseen kouluttava oppilaitos, kertoo BBC. Näyttelijäkoulun taustalla on Intian johtavan Bollywood-tähden Anupam Kherin perustama teatterikoulu.

Suomalaiset ovat innostuneet bollywood-tanssista

Intialaisen bollywood-tanssin harrastajien määrä on lisääntynyt eri puolilla Suomea. Moni innostuu etnisestä tanssista matkustaessaan maailmalla.

Disney ja Bollywood alkavat tehdä animaatioita yhdessä

Amerikkalainen viihdejätti Disney on ryhtynyt yhteistyöhön intialaisen Bollywood-elokuvayhtiön kanssa tehdäkseen animaatioita hindin kielellä. Animaatiohahmojen ääninä kuullaan paikallisia elokuvatähtiä.

Intiaan Bollywood-elokuvapuisto

Intiaan rakennetaan huvipuisto, joka hyödyntää Bollywood-elokuvia yhdysvaltalaisten elokuvapuistojen tapaan.

Gere suututti Intiassa syleilemällä Bollywood-tähteä

Näyttelijä Richard Gere on aiheuttanut kohun Intiassa syleilemällä Bollywood-näyttelijä Shilpa Shettya aidsin vastaisessa tapahtumassa. Mumbaissa joukko mielenosoittajia sytytti Geren kuvia ja häntä esittävän nuken tuleen. He myös huusivat iskulauseita, joissa toivottiin kuolemaa Shilpa Shettylle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle