Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yksi TV-ohjelma muutti hetkessä pienen lapsen elämän – Näin Juha Björnisestä tuli Suomen halutuin kitaristi

Juha Björninen on yksi Suomen levyttäneimmistä muusikoista. Hän kertoo oppineensa eniten kuuntelemalla toisten soittoa ja soittamalla yhdessä muiden muusikoiden kanssa.

Papinkaulus naulakkoon ja höyläpenkin ääreen – oululainen pastori tekee käsityömikkejä puusta

Janne Koskela on rakentanut kolmen vuoden ajan studiomikrofoneja kotipajassaan. Käsityömikrofonit rakentuvat oman työn ohella, tilaus kerrallaan.

Ammattikitaristi ihmettelee: Miksi äidit ja isät ostavat kitaransoittoa aloitteleville kaikkein halvimman ritsan?

Hevikitaristi Markus Vanhala neuvoo tutkimaan käytettyjen sähkökitaroiden tarjontaa.

Kirsi Ikonen valmistaa omin käsin klassikkomallisen sähkökitaran

Itsetehdystä sähkökitarasta unelmoivat joensuulaiset ovat täyttäneet kansalaisopiston kurssin.

Lähellä: Lastenkodista rocktähdeksi

Jonne Aaron oli jo huonoilla teillä, kun hän löysi musiikin.

Suosikkisoittimet vaihtuvat vuosikymmenen välein – nyt soi ukulele

Harmonikka on miltei hävinnyt musiikkiliikkeen hyllyltä, mutta nokkahuilu pitää pintansa. Sen rinnalla koululaiset näppäilevät ukulelea.

Kun kitara soi...

Kitaran historiaa ja Iiron musaluokan lämmittelyä

Mitä säveltäjä oikeastaan tekee?

Iiron musiikkiluokalla pohdittiin sävelten synnyttämistä.

Iiron musiikkiluokka - ilmoittaudu yleisöksi

Iiron musiikkiluokassa on musiikin opetus- ja kontaktiohjelm

Tältä näyttää jääkiekkoliigan parhaan ulkomaalaispelaajan Spotify-lista

Kysyimme, minkälaista musiikkia SaiPassa pelaavaa kanadalaiskiekkoilija David McIntyre kuuntelee ja minkälaisia terveisiä hän lähettää joukkueensa faneille.

Pelit ja vehkeet

Esittelyssä kuuden Rauhassa-kitaristin soittokalusto.

Kaivopuistosta kaadetut jalavat päätyivät kitaran raaka-aineeksi

1990-luvun lopulla raivoisa myrsky kaatoi puita Helsingin Kaivopuistossa kohtalokkain seurauksin. Nuori nainen kuoli ja kolme muuta loukkaantui. Myrskyn jälkeen puiston puita karsittiin reippaasti, ja osa Kaivarista kaadetuista jalavista elää nyt uutta elämää varsin erikoisessa paikassa.

Klassikkokitara säilyttää arvonsa

Toinen toistaan upeampia Gibsoneita tuotiin musiikkiharrastajien nähtäville oululaisessa musiikkiliikkeessä.

Soitin kuin karkki – ukulelen ulkonäön ei pidä antaa hämätä

Noin vuosi sitten yhä useamman suomalaisen soitinrepertuaariin ilmestyi pieni kielisoitin nimeltä ukulele. Soittimen yhtäkilliseen suosioon on monia syitä, joista yksi on varmasti edullinen hankintahinta. Myös ulkonäkö on tehty houkuttelevaksi, sillä ukulelea saa lähes missä värissä tahansa. Vaikka pieni kielisoitin on ulkoisesti kuin karkki, helposta soittimesta ei kuitenkaan ole kyse.

Ulkonäöllä on väliä - kitarassa

Jos kitara on hyvännäköinen, sitä tulee myös soitettua. Moni mies haaveilee kitarasta ja heti jos ylimääräistä rahaa liikenee, hän menee kitarakauppaan.

Ammattikitaristi: Älä pakota lasta soittotunnille

Kotkasta ponnistanut muusikko Juha Björninen on yksi Suomen tuotteliaimmista studiomuusikoista. Hän soittaa kitaraa usealla tuhannella levytetyllä kappaleella. Jo lapsena kitaraan kipinän saanut Björninen sanoo, että lapsen pakottaminen musiikkiharrastuksen pariin ei kannata.

Kotistudiossa lauletaan unelmia todeksi

Muutaman neliömetrin kokoisessa studiossa yksi nurkka on laulajaa varten. Siinä mikrofonin edessä unelma laulajan urasta joko lähtee lentoon tai kariutuu. Nykytekniikalla ammattilainen voi korjata paljon, mutta ei tehdä ihmeitä.

Taantuma tuntuu soitinliikkeissä

Nuorten vaikeus löytää kesätöitä heijastuu soitinliikkeisiin. Haaveiden kitaraa on vaikea ostaa, kun taskurahaa ei kerry.

Kitaristi Bert Jansch kuollut

Maailman nimekkäimpiin folkmuusikoihin kuulunut kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Bert Jansch on kuollut. Brittiläinen Jansch menehtyi keuhkosyöpään 67-vuotiaana.

Black Sky on bändi täynnä meininkiä

Black Skyn kokoonpano ei ole iällä pilattu. Nuorin soittaja on kymmenkesäinen ja vanhin viidentoista. Heidän ensimmäinen levytyksensä Heilutaan verkossa nauhoitettiin tämän vuoden maaliskuussa Greatsounds studiossa Kemissä.

Viisi arvosoitinta lainaan

Kolmannet maakunnalliset soitinlainat on päätetty. Kulttuurirahaston omistamat arvosoittimet lähtevät lainaan ensi helmikuussa ja ne palautuvat takaisin 2012 joulukuussa.

Liian huonoille katusoittajille porttikielto Englannissa

Birminghamin kaupunki langetti pääsykiellon katusoittajakaksikolle, joka terrorisoi lähiötä soittamalla aina uudestaan ja uudestaan kahta samaa kappaletta. Ankara katukeikkakielto kestää kaksi vuotta.

Vorot putsasivat asumattoman omakotitalon

Tervolan Koivussa ryöstettiin omaisuutta asumattomasta omakotitalosta. Poliisinmukaan rikos on tapahtunut kesäkuun 18. ja viime torstain välisenä aikana.

Indonesian presidentti ryhtyi poppariksi

Indonesian presidentti on tehnyt erikoisen urasiirron. Presidentti Susilo Bambang Yudhoyno julkaisi albumin My Longing for You, joka sisältää hänen itsensä kirjoittamia romanttisia pop-balladeja.