Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

NGO: Rising numbers saddled with €100+k in unsecured debt

A record 43,000-plus people sought free debt counselling in 2018, the highest in its 30-year history, the Guarantee Foundation said on Wednesday.

Ylivelkaantuneiden eläkeläisten määrä kasvaa – "vapaa-aika ja menot lisääntyvät, mutta tulot putoavat"

Eläkeläisten maksuhäiriöt lisääntyvät, kun kuluttamaan tottunut sukupolvi eläköityy. Maksuhäiriömerkinnän saaneita yli 70-vuotiaita oli viime vuonna noin 11 000. Takuusäätiön ennusteissa velkaongelmaisten eläkeläisten määrä nousee.

Yksi rahapelivoitto ajoi Johanneksen, 25, velkakierteeseen – "Oli tilanne mikä tahansa, älä sorru pikavippeihin"

1990-luvulla syntyneistä nuorista jo yli 30 000 on ulosotossa. Velkaantua voi niin pahasti, että nuoren talousongelmat eivät ratkea edes menemällä töihin.

Ilomantsin Maukkulaan suunnitteilla uusi luontoretkeilypolku

Paikallinen kyläyhdistys puuhaa Ilomantsin Maukkulaan luontopolkua, jota voisi talvella käyttää myös hiihtolatuna. Hanke saa rahoitusta Vaara-Karjalan Leader ry:ltä, mutta kunnan kukkaronnyörit ovat tiukemmalla kuin kyläyhdistys toivoi.

Nettipelaaminen näkyy jo velkaneuvonnassa – takausvastuulliset jääneet vähemmistöön

Syyt velkaneuvonnan tarpeeseen muuttuvat. 1990-luvun laman jälkeen tyypillinen asiakas oli takauksen vuoksi ongelmiin ajautunut. Tänä päivänä velkaneuvonnan tarpeessa on usein pikavippikierteestä kärsivä. Uutena ilmiönä velkaneuvonnassa näkyy nettipelaaminen.

Pikavipit jatkavat vekselien uljasta perinnettä

Vielä parikymmentä vuotta sitten haettiin akuuttiin rahapulaan helpotusta vekselillä. Nykyään sitä ei enää pankkien tuotevalikoimasta löydy.

Oikeus selvittää Terveyskyläsäätiön rahoitusta

Kilpailijat ovat valittaneet hallinto-oikeuteen Kaustisen kunnan myöntämästä vakuudettomasta lainasta. Kunta perustelee perustamansa säätiön tukemista sen työllistävällä vaikutuksella.

Saisiko Espanja suomalaispankista lainaa ilman vakuuksia?

Suomea kritisoidaan, kun se vaatii vakuuksia Espanjalta. Mutta voiko tavalinen kansalainen saada lainaa ilman vakuuksia ja miten vakuudet vaikuttavat lainan korkoon?

Paying with plastic lands high-earners in debt

In an environment where card payments and automated financial transactions rule the day, people are finding it difficult to keep track of how much money they have available, according to debt counsellors. They say people nowadays have a weaker grasp of their own finances.

Urpilainen: Vakuuksiin etsitään kaikkia tyydyttävää ratkaisua

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) ei halua suoraan kommentoida Saksan kielteistä kantaa Kreikan ja Suomen sopimiin vakuuksiin. Valtiovarainministeri totesi YLE Uutisten haastattelussa, ettei liittokansleri Angela Merkelin eilisestä puheenvuorosta ole tarkkaa tietoa.

Kreikan tukipaketti voi kaatua vakuuksiin

Euromaiden keskustelu siitä, ketkä voivat vaatia Kreikalta vakuutta lainan vastineeksi, uhkaa Kreikan toista tukipakettia, arvioivat asiantuntijat.

Markkinoiden epävarmuus nakertaa pankkien luottamusta

Euroopan rahamarkkinoilla riskilisät ovat kasvaneet. Pankkien toisilleen myöntämien vakuudellisten ja vakuudettomien luottojen korkoero on kesän aikana suurentunut, mikä usein kertoo riskien lisääntymisestä.

Tuomioja: Suomen kanta voi nopeuttaa Kreikan kriisin hoitoa

Suomen päätös olla antamatta Kreikalle lainaa ilman vakuuksia saattaa jopa vauhdittaa EU:n päätöksentekoa Kreikan velkakriisin hoidossa, arvioi ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) Ylen Ykkösaamussa.

Increasing Demand for Consumer Credit

Demand for consumer credit offered by banks has been on the rise. For example, Nordea Bank reports a 10% rise in loans for consumer goods since last year and local cooperative banks report an 8% increase in money lent for consumption.

Velkaneuvonnan asiakasmäärä tuplaantunut Torniossa

Tornion velkaneuvonnan asiakasmäärä on kasvanut tänä vuonna 57 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Talous- ja velkaneuvoja Helena Kristo kertoo, että määrällisesti kyse on vain muutamasta asiakkaasta kuukaudessa, joten pitkiä jonoja ei ole syntynyt.

Chryslerin myyntiin lykkäys viime hetkellä

Yhdysvaltain korkein oikeus on lykännyt Chryslerin myymistä Fiatille. Toistaiseksi voimassa oleva kauppakielto antaa korkeimmalle oikeudelle aikaa harkita, ottaako se käsiteltäväkseen kaupan mahdollistavasta oikeuden päätöksestä tehdyn valituksen.

Ylikiiminkiläistoimitusjohtaja käräjillä

Toimitusjohtajaa syytetään vellallisen epärehellisyydestä ja kirjanpitorikoksesta. Syyttäjä vaatii syytetylle liiketoimintakieltoa.

Pikavippaus ongelmien vuorenhuippu

Uusi jääkaappi, sohva tai laajakuvatelevisio? Rahaa ei löydy tarpeeksi pankkitililtä, mutta onneksi kulutusluotolla tavaran voi saada omakseen. Kulutusluotot helpottavat hetkellisesti elämää, mutta voivat myös johtaa velkaongelmiin. Pikavipit puolestaan ovat usein ongelmien vuorenhuippu.

Yhä harvempi turvaa Takuu-Säätiöön

Velkaongelmaisten kuluttajien kriisilainoja järjestävän Takuu-Säätiön hakemusten määrä on romahtanut puoleen, kertoo YLEn Radiouutiset. Pikavippejä ja kalliita kulutusluottoja niputetaan nyt vapailta markkinoilta ilman vakuuksia saataviin lainoihin.

Nobelin rauhanpalkinnot jaettiin

Nobelin rauhanpalkinto on luovutettu Oslossa bangladeshiläiselle taloustieteilijälle Muhammad Yunusille. Yunus on perustanut köyhille kyläläisille luottoja myöntävän Grameen pankin.

KalPa suunnittelee osakeantia

Jääkiekon Mestiksestä SM-liigaan tähyävä kuopiolainen KalPa valmistelee yhtiönsä osakepääoman korottamista suunnatulla osakeannilla. KalPa Hockey Oy kertoi keskiviikkona, että osakeanti toteutetaan helmi-maaliskuussa.