Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Restaurangbåten Papa Joe i Aura å.

Turku vapauttamassa kahvila- ja ravintolayrittäjiä vuokranmaksusta kahdeksi kuukaudeksi

Vapautus koskisi muun muassa terasseja ja jokilaivoja.

Kari Homi on kipparoinut Kaanaa Linesia Seinäjoella jo parikymmentä vuotta.

Jokilaivojen risteilykausi käynnistyi Etelä-Pohjanmaalla

Tilausristeilyjä voi jo varata. Vakiovuorot aloittavat liikennöinnin kesäkuun alussa.

Jesse Taivalantti Juvan Kisasta jalkapallojen kanssa.

JiiKoo lähtee Gambiaan viemään jalkapallovarusteita Manjai FC:lle – "Teetimme heille omat pelipaidat"

Juvalainen jalkapalloseura tekee huhtikuussa hyväntekeväisyys- ja pelireissun Länsi-Afrikkaan.

Jättilaiva

Kerrostalon kokoisia öljyteollisuuden osia alkoi tulla Suomeen – katso video jättilaivan saapumisesta

Kansainvälinen suurprojekti työllistää Suomessa pari sataa henkeä kolmen vuoden ajan.

Kari Homi on kipparoinut Kaanaa Linesia Seinäjoella jo parikymmentä vuotta.

Etelä-Pohjanmaan sisävesilaivoilla riittää asiakkaita

Neljä sisävesilaivaa ilahduttaa matkailijoita tänäkin kesänä Etelä-Pohjanmaalla. Seinäjoella Kaanaa-lines on liikennöinyt jo yli 20 vuotta.

Kuvassa näkyy puoliksi veden alle vajonnut jokilaiva, ja ihmisiä, jotka yrittävät auttaa matkustajia rannalle.

Jokilaiva törmäsi siltaan Thaimaassa – useita ihmisiä kuoli

Viranomaiset eivät usko, että kuolonuhrien joukossa olisi ulkomaalaisia.

Jokivene ja poliisiveneitä

Analyysi: EU-sopu säilyy kun oikeita päätöksiä ei tarvita

Bratislavan kokous sujui hyvässä hengessä, koska siellä ei tarvinnut tehdä vaikeita päätöksiä. Tappelemisen sijaan johtajat pääsivät kellumaan Tonavalle leppoisassa kesäsäässä.

Kaanaa Linesin kippari Kari Homi.

Jokilaivan kipparilta lähtee kortti helposti hyllylle

Kaanaan kyläseuran jokilaiva Seinäjoella joutui tänä kesänä parhaaseen sesonkiaikaan telakalle. Syy oli yksinkertainen. Seuran ainoan kipparin laivakortti nostettiin hyllylle. Syynä ei ollut ruorijuopumus, eikä ylinopeus, vaan kipparin heittelehtivät verensokeriarvot. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi valvoo tarkasti jokiliikennettä. Joella pätee sama laki kuin merelläkin.

Jet Time lentokone.

Missä ovat Euroopan kätketyt helmet? – Katso ammattilaisten suosikkikohteet matkalle

Kylmä ja sateinen kesäsää on saanut suomalaiset haikailemaan varman auringon perään, ja pakettimatkojen kauppa käy vilkkaasti. Mutta entä jos haluaa jotain muuta, jotain uutta?

Kemijoen Helmi

Sisävesiristeilyjen kausi alkoi hiljaisesti Rovaniemellä ja Kemijärvellä – Inarijärvellä vilkas kesäkuu

Lapissa risteilee kolme sisävesialusta: M/S Ahti Kemijärvellä, Inari III Inarijärvellä ja Kemijoen Helmi Rovaniemellä. Viileä kesäkuu on vaikuttanut risteilyalusten kävijämääriin Rovaniemellä ja Kemijärvellä. Inarissa kesäkuu on ollut normaalia vilkkaampi.

Lukas Hradecky on torjunut laukauksen

Huuhkajien ykkösvahti: Jos lähden kentältä ambulanssilla, niin lähden

Lukas Hradecky haluaa nähdä Unkaria vastaan heittäytymistä pelille. Bröndby-pelurille kyseessä on viimeinen ottelu ennen kesälomaa.

Kelluva jokilaiva.

Pohjalaiset kokoontuvat kesällä kirkon porteilta jokilaivaan

Kesä on pienten kahviloiden ja markkinoiden kulta-aikaa. Pohjalaismaakunnissa kokoonnutaan kahville vaikka kirkon pääovien eteen, kunhan saadaan ystäviä tavata. Keskeltä Etelä-Pohjanmaata löytyy myös lähiruokaa tarjoava jokilaiva, joka ei jää kirkonrappusille kakkoseksi.

keskiaikamarkkinat

Pohjoisen helle yllätti Texasin miehet

Kesän matkailusesonki on nyt kuumimmillaan. Turku Touringilla uskotaan Turun seudun vetovoimaan.

Yli kymmenen hukkui veneturmassa Brasiliassa

Hukkuneiden tarkkaa määrää ei tiedetä, koska laivan kapteeni ei tiennyt, kuinka monta matkustajaa oli kyydissä.

Kapteeni Kari Rapo Queen R -laivan ohjaamossa.

"Tuskin tuntuu työltä ollenkaan"

Harva meistä tietää tulevan ammattinsa yhtä varhain kuin Kallavedellä sisävesiristeilyjä kipparoiva Kari Rapo. Hän ilmoitti jo kaksivuotiaana ryhtyvänsä laivanrakentajaksi.

Kesäinen Kymijoki.

Kymijokea kehitetään asukkaiden ja matkailijoiden iloksi

Kouvolassa on valmistumassa pitkän aikavälin suunnitelma Kymijoen kehittämiseksi. Keskeisessä asemassa ovat palveluita tarjoavat yrittäjät ja kuntien välinen yhteistyö.

Mato Valtonen luennoi.

Kouvolan yrityselämään etsitään uutta puhtia

Torstaina Voikkaalla avajaisiaan viettänyt Kymenlaakson Protomo haluaa seudulle uusia yrityksiä. Protomon tarjoamassa yritysvalmennuksessa on syntynyt jo useita ideoita.

Volgajoen turmalaiva saatiin nostettua pinnalle

Volgajoella uponnut Bulgaria-laiva on saatu nostettua pinnalle, kertoo Itar-Tass. Nostoa johtavan viranomaisen mukaan Bulgarian yläkansi on nyt metrin - puolitoista vedenpinnan yläpuolella. Nosto on viivästynyt useita kertoja aiemmin.

Nosturialukset valmiina nostamaan Volgajoella uponnutta Bulgaria-matkustajalaivaa.

Uusi yritys Volgan matkustajalaivan nostossa

Venäjän viranomaiset yrittävät nostaa uudestaan Volga-joella runsas viikko sitten uponnutta matkustajalaivaa. Sunnuntaina nosto epäonnistui sen jälkeen, kun Bulgaria-laivan oikaisussa käytetty hihna murtui.

Medvedev laivaturmasta: Venäjällä liikaa ruosteisia purkkeja

Venäjän presidentti Dmitri Medvedev vaatii, että maassa tehdään virallinen selvitys kaikesta matkustajaliikenteestä. Medvedev kertoi aiheesta Volgajoen tuhoisan matkustajalaivaonnettomuuden jälkeen. Presidentti julisti myös huomiseksi tiistaiksi surupäivän koko Venäjälle turman vuoksi.

Bulgaria -alukselta pelastettuja matkustajia pelastusveneissä Volgajoella.

Volgan turmalaivasta nostettu yli 40 ruumista

Volgajoella sunnuntaina uponneesta jokilaivasta on nostettu 41 ihmisen ruumiit. Sukeltajat kertovat nähneensä laivan sisällä yli sata ruumista. Venäjän hätätilaministeriön mukaan toiveita eloonjääneistä ei käytännössä enää ole. Jokilaivassa oli matkustajia reilusti yli sallitun määrän, eikä laivalla ollut virallista lupaa kuljettaa matkustajia.

Aurajoki

Aurajoessa heikko jää

Aurajoen jäällä ei enää kannata kävellä. Jää on haurastunut niin paljon, että jäälle ei saa enää mennä, muistuttaa Turun sataman turvallisuuspäällikkö Timo Laitinen. Jokilaivojen ulkosivut ja siltojen aluset ovat äärimmäisen vaarallisia paikkoja.

Jääsilta Aurajoen yli.

Aurajoen jää ei vielä kestä kävelysiltaa - muutenkin joki on edelleen arvaamaton

Aurajokeen saadaan jääsilta vasta joulun jälkeen. Satamakapteeni Kari Riutan mukaan satama ei aio ottaa riskiä sillan pystyttämisessä ennen joulua. Aurajoen jää on noin 15 sentin paksuista joen keskellä.

Lontoon metron vaunu. Kyljessä tunnus "Underground".

Lontoon liikenne jälleen sekaisin lakon vuoksi

Lontoon julkinen liikenne on jälleen sekaisin metrolakon vuoksi. Maanalaisen työntekijät aloittivat sunnuntai-iltana 24 tuntia kestävän lakon, jolla vastustetaan suunniteltua 800 työntekijän vähennystä.

Kongossa jopa 200 ihmistä on hukkunut laivaonnettomuudessa

Kongon demokraattisessa tasavallassa matkustajia täynnä ollut jokilaiva on uponnut laivalla syttyneen tulipalon takia. Jopa 200 ihmisen pelätään kuolleen onnettomuudessa.

Kurikkaan ollaan perustamassa jokilaivayhtiötä

Etelä-Pohjanmaalle suunnitellaan jälleen uutta jokilaivaa. Kurikassa on virinnyt ajatus jokilaivayhtiön perustamisesta. Etelä-Pohjanmaalla on ennestään jokilaivoja Ilmajoella, Seinäjoella ja Lapualla.

Vihreillä laaja suunnitelma Porin jokirannasta

Yhdistys haluaisi rajoittaa autoliikennettä ja rakentaa vanhalle oluttehtaalle musiikki- ja taide- ja kokoustilat. Rantaan vihreät haluaisivat saada vanhoja jokilaivoja.

Kulttuuriristeilyt Seinäjoella kiinnostavat

Osa jokiristeilyistä on loppuunmyyty, eivätkä kaikki halukkaat ole mahtuneet aina mukaan. Kulttuuriristeilyt saanevat Seinäjoella jatkoa tulevina vuosina kovan kysynnän vuoksi.

Jazzyleisöä Pori Jazzin Kirjurinluodon konsertissa.

Kaupunki nimeltä Jazz

Porissa jos missä osataan yhdistää jazz kaikkeen mahdolliseen. Festivaalia hyödynnetään nimeämään niin kuljetusvälineitä, ruokaa, kuin hintatasoakin.

Krokotiili tykkää Kirsin ja Liisan rapsuttelusta.

Seinäjoen jokilaivaristeilyillä bongataan eläimiä ja runoillaan

Seinäjoen kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kulttuuritoimi järjestää neljä ohjelmallista jokiristeilyä. Kaksi niistä on tarkoitettu lapsille ja lapsenmielisille, kaksi runoilun ja laulun ystäville.

Lapuanjoella risteilevä m/s Koivunlehti on saanut oman pelastussuunnitelmansa.

Jokilaivakin tarvitsee pelastussuunnitelman

Lapuanjoella risteilevä jokilaiva m/s Koivunlehti on saanut oman pelastussuunnitelmansa. Jokilaivalla testattiin tiistaina pelastussuunnitelmaa ja sitä, miten laivalla toimitaan, jos joku matkustajista sattuu saamaan sairaskohtauksen risteilyn aikana.

Jokilaivalla harjoitellaan pelastautumista

Lapuanjoella testataan tänään jokilaivan turvallisuutta. Kyseessä on ensimmäisiä kertoja, jolloin pelastussuunnitelma tehdään alueen sisävesillä. Pelastusharjoitus toteutetaan m/s Koivunlehti-aluksella.

vacon

Vaconin taajuusmuuttajat jokilaivaan

Vacon toimittaa taajuusmuuttajat pääpotkurikäyttöön jokilaivassa. Vaconin taajuusmuuttajat on toimitettu MV Viking Legend-alukseen, joka on maailman ensimmäinen diesel-sähköisellä pääpotkurijärjestelmällä varustettu jokilaiva.

Matkustajalaiva törmäsi siltaan Riiassa, miehistö humalassa

Latvialainen matkustajalaiva törmäsi torstai-iltapäivänä siltaan miehistön ruorijuoppouden vuoksi. Jokilaiva liikennöi Riian pääkaupungin läpi virtaavalla Väinäjoella.

Jokilaivoista ratkaisu Porin majoituspulmaan?

Maailmalta löytyisi helpostikin vapaita jokilaivoja, jotka voitaisiin kuljettaa Porin jokirantaan helpottamaan suurtapahtumien aikaista pulaa majoituskapasiteetista.

Hipit lipuvat laineille

Pielisjoen ja Pyhäselän laineilla raikaa rokki jo ennen festivaaliviikonloppua. Joensuussa järjestetään keskiviikkona ja torstaina Hipit Laineilla -rokkiristeily, jossa esiintyvät joensuulaiset Samettivallankumous ja 51 koodia -yhtyeet.

Wali Hashi Aurajokirannassa

Wali Hashille Turku on mahdollisuuksien kaupunki

Somalialaissyntyinen vartija, toimittaja ja näyttelijä Wali Hashi esitteli nykyistä kotikaupunkiaan Turkua Radio Suomen Minun kaupunkini -sarjassa.

Vinkeri seilaa Pielisjoella.

Rock raikaa risteilyllä

Joensuussa kokeillaan uudenlaista rock-risteilyä. Ilosaarirock-viikolla järjestetään kahtena iltana peräkkäin Hipit laineilla -risteily, jossa esiintyvät joensuulaiset 51 koodia ja Samettivallankumous -yhtyeet.

Seinäjoen kaupunkijuna Alvari

Kaupunkijuna Alvari kutsuu turisteja ajelulle Seinäjoella

Seinäjoella on jo kymmenisen vuotta ollut mahdollista kesäaikaan bongata liikenteen seasta kaupunkijuna Alvari. Junaksi naamioitu traktori kuljettaa erityisesti turisteja eri puolille kaupunkia katselemaan nähtävyyksiä.

Ravintolalaivat Aurajoen rannalla

Papit baanalle Aurajokirantaan

Mikaelinseurakunnan papit jalkautuvat jälleen Aurajokivarteen jokilaivojen asiakkaiden pariin keskiviikkona. Illalla alkavan tempauksen tavoitteena on madaltaa kansalaisten kynnystä tulla papin puheille.

Bangladeshin lauttaturman uhrimäärä kasvoi

Bangladeshissa eilen sattuneen tuhoisan lauttaturman uhrimäärä on noussut. Uponneesta matkustaja-aluksesta nostettiin tänään esiin kahdeksan ihmisen ruumiit.

Bangladeshissa tuhoisa lauttaturma

Bangladeshissa yli 80 ihmistä on kuollut ja yli sata on yhä kateissa jokialuksen kaaduttua ja upottua yöllä paikallisella joella.