Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Liikenne palautunut normaaliksi Urajärventiellä Asikkalassa

Palanut lavetti tukki Urajärventien toisen kaistan pitkälle iltapäivään. Paikka oli Vääksyn ja Nelostien välisen Urajärventien puolivälissä.

Asikkala tarjoaa tontteja alehintaan sivukylissä

Aletontteja on tarjolla viidessä kylässä.

Sinilevää havaittu toistaiseksi vähän Itäisellä Suomenlahdella

Sinilevätilanne rauhoittui helteiden helpotettua merialueilla ja sisävesillä.

Mies kaahasi pitkin Lahden keskustaa ja vaaransi jalankulkijoita – pitkä takaa-ajo jatkui Urajärvelle asti

Poliisia pakoon lähtenyt kuljettaja vähät välitti muusta liikenteestä.

Urajärven kartano, Asikkala

Historiaa, kummituskierroksia ja empiretyyliä.

Nuori nainen menehtyi liikenneonnettomuudessa Asikkalassa

Onnettomuus tapahtui torstaina iltapäivällä Urajärvellä.

Sinilevää havaittu vähäisiä määriä Kymenlaaksossa

Haapasaaren alueella sinilevähippuja on edelleen haivattavissa.

Levästä on tehty havaintoja Virolahdella ja Haminassa

Haminan Pitkillähiekoilla uimista ei suositella.

Iitti päivittää tiedot vaarallisista kouluteistä – katso lista

Työssä on käytetty apuna KouluLiitu -tietokoneohjelmaa joka määrittää koulutien vaarallisuutta tierekisterissä olevien tietojen mukaan. Koulutien vaarallisuutta voidaan tarkastella myös oppilaskohtaisesti.

Kansallismuseo luopuu Urajärven kartanosta – Museovirasto vähentää rajusti väkeä

Urajärven kartanomuseo suljetaan. Sulkeminen on osa Museoviraston pitkää säästölistaa, joka johtaa myös kymmenien työntekijöiden irtisanomiseen.

Uusi aurinkovoimala käynnistyi Asikkalassa – virtaa lähdeveden pullotukseen

Asikkalalainen lähdeveden pullottamo Polar Spring on tehnyt mittavan investoinnin uusiutuvaan energiaan. Jatkossa puolet yhtiön käyttämästä sähköstä tuotetaan aurinkoenergian avulla.

Kartanon traumaattinen menneisyys revitään auki kesäteatterissa

Urajärven kartanon historia herää henkiin, kun harrastajat näyttelevät tarinan eloon tapahtumien todellisilla tapahtumapaikoilla. Viimeiseen, öiseen näytökseen odotellaan yllätysvierasta, kartanossa kummittelevaa Sofiaa.

Asikkala lakkauttaa ja myy Urajärven koulun

Oppilaiden kuljettamista Vääksyyn jatketaan. Kunnan kouluverkosta tehdään selvitys – yhteistyö naapurikuntien kanssa pohdinnassa myös Asikkalassa.

Koulutyttöä purreen koiran tappotuomio pitää – hovi ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa

Koiran omistaja vaati, ettei eläintä tarvitsisi lopettaa. Tähän Itä-Suomen hovioikeus ei myöntynyt.

Sisäilmaongelma riivaa Urajärven koulua – parikymmentä oppilasta siirretään Vääksyyn

Asikkalan Urajärven koulun oppilaat ja henkilökunta ovat oireilleet koko syksyn sisäilmaongelmien takia. Nyt opetus siirretään kokonaan Vääksyyn.

Oikeus määräsi koulutyttöä purreen koiran lopetettavaksi – hyökkäys sattui koulun pihalla

Isokokoinen koira pääsi talutusnarussaan hyökkäämään 8-vuotiaan tytön päälle Asikkalan Urajärven koulun pihalla maaliskuussa. Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi koiran isännälle sakot ja koiran lopetettavaksi vaarallisuutensa takia.

Iitin moottoriradalle kaksi jättimäistä meluvallia

Iitin Tillolan moottoriradan suunnitelmiin on lisätty kaksi meluvallia. Toinen valleista suojaa melulta Urajärven suuntaan ja toinen Kontjärven suuntaan.

Urajärven kartanossa ei kursailtu vierasvarassa – Lilly von Heidemanin suosikkireseptit vuosisadan takaa koottiin kirjaksi

Kirja valottaa 1900-luvun alun ruokakulttuuria ja kokoaa arvokasta tietoa asikkalalaiskartanon arjesta ja juhlasta.

Isoisien eläintäyttämössä pingviini tehtiin kissasta ja kanista

Suomesta löytyy mitä erikoisimpia museoita. Yksi sellainen on täytettyjä eläimiä esittelevä preparatorio Asikkalassa. Museon pyörittäjästä ei olisi jatkamaan sukunsa perinteitä ja täyttämään eläimiä. Oksennus tulisi, sanoo Sakari Hägg.

Jätevesien huolimaton käsittely saastuttaa kaivoja maaseudulla

Monen maalaistalon oman kaivon juomavesi on käyttökelvotonta. Haja-asutusalueilla kuntien vesijohto- ja viemäriverkkoon liittyminen on kuitenkin ollut laiskaa. Esimerkiksi Urajärvellä Asikkalassa kunta on rakentanut 14 kiinteistöä varten runkoverkon, johon on kuitenkin liittynyt vain kaksi alueen taloista.

Kouvolan ja Iitin uimavedet pääosin puhtaita – neljällä rannalla sinilevää

Sinilevää havaittiin hieman Lappalanjärven, Urajärven ja Lyöttilän Pytynlahden uimarannoilla. Iitin Sääskjärvellä Erottajan uimarannalla sinilevää oli erittäin runsaasti.

Satavuotiaille puutarhatontuille kloonikaverit – "Vastaanotto on ollut riemastuttava"

Hartaasti odotetut puutarhatontut ovat palanneet vuosien jälkeen Asikkalan Urajärven kartanolle. Alkuperäiset satavuotiaat tontut ovat saaneet rinnalleen 3D-tulostimella tehdyt kaksoisolennot.

Merivartiosto: Sukeltaja hukkui ulkomerellä Kemiönsaaren kunnassa

Miessukeltaja oli kotoisin Paraisilta, kertoo poliisi. Onnettomuus sattui lauantaina puoliltapäivin. Hukkumisia on ollut viikonloppuna myös Keski-Suomessa ja Kymenlaaksossa.

Juhannusuimarit saavat polskia kylmässä myös Kymenlaaksossa

Uimavedet pysyvät viileinä juhannuksena. Kaakkois-Suomen alueen järvien pintalämpötila on keskimäärin noin 13-16 astetta.

Urajärven koulua ei laiteta kiinni Asikkalassa

Keskusta ja perussuomalaiset olivat jatkamisen puolesta, kokoomus ja demarit olisivat laittaneet koulun kiinni. Päättäjät lupaavat, että ongelmat ratketaan

Urajärven koulusta kymmenkunta kannanottoa – kiistellyn opinahjon kohtalo ratkeaa maanantaina

Asikkalan kunnalle oli perjantaiaamupäivään mennessä tullut kymmenisen kirjallista kannanottoa Urajärven koulun lakkautusaikeisiin. Kiistelty koulu aiotaan sulkea rauhattomuuden, oppilaiden tuen tarpeen ja rakennuksen kunnon takia.

Asikkalan hallitus puoltaa niukasti Urajärven koulun sulkemista

Esitys rauhattoman kyläkoulun lopettamisesta meni maanantaina hallituksessa läpi äänin 4-3.

Asikkala aikoo sittenkin sulkea rauhattoman kyläkoulun

Kunnanjohtaja Juri Niemisen esityksen mukaan lapset siirretään ensi syksystä alkaen kirkonkylän kouluun. Kyseessä on ennen kaikkea oppilaiden etu, Nieminen perustelee.

Urajärven koulua ei lakkauteta

Asikkalan sivistyslautakunta haluaa pikaisia toimia koulurauhan palauttamiseksi. Ehdotus lakkautuksesta sen sijaan jyrättiin yksimielisesti.

Koululaisten vanhemmilla erikoinen vaatimus Asikkalassa: Lakkauttakaa kyläkoulu!

Kun muualla Suomessa pidetään kynsin hampain kiinni kyläkouluista, asikkalalaisvanhemmat vaativat pienen Urajärven koulun alasajoa. Joukko vanhempia perustelee vaatimuksiaan kunnalle osoittamassaan kirjeessä sillä, että koulu on heidän mukaansa rauhaton, siellä esiintyy kiusaamista ja tukiopetus on puutteellista.

Asikkalassa satoi eniten – jopa 80 milliä kahden vuorokauden aikana

Asikkalan Urajärvellä mitattiin eniten sadetta koko maassa viimeisten kahden vuorokauden aikana. Vettä tuli lähes yhtä paljon kuin normaalisti koko elokuussa.

Sinilevätilanne rauhallinen Kaakkois-Suomessa

Merialueilta sinilevää on löytynyt vähän. Sisävesillä sinilevää on havaittu esimerkiksi Iitin Urajärvellä ja Sääksjärvellä sekä Parikkalan Simpelejärvellä.

Museovirastolla puolustajia – tilapaineita voi helpottaa maakuntayhteistyöllä

Tutkimuspäällikkö Hannu Takala Lahden kaupunginmuseosta arvioi, että maakuntamuseot kykenevät säilyttämään omalta alueeltaan löytyneen arkeologisen materiaalin eikä materiaalia tarvitse siirtää Helsinkiin.

Lillin ja Hugon koti entisöitiin

Urajärven 200-vuotiaan aateliskartanon remontti on loppusuoralla. Entisöity kartanomuseo aukeaa yleisölle kesäkuussa. Kartanon kummituskin tuntuu hyväksyneen remontin, sillä häntä ei ole remontin aikana näkynyt.

Päitsin spoorit alkavat Vierumäeltä - kuusinkertainen voittaja tekee paluun

Moottoripyörien kestävyyskilpailu Päijänteen ympäriajo vie viikonloppuna kuskit maastoon 78. kerran. Ajajia ja enduropyöriä rääkätään kaksi päivää lumisessa maastossa.

Päijänteen ympäriajo tekee historiaa

Kilpa-ajo starttaa viikonvaihteessa ensi kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Kisaan lähtee 200 kuljettajaa.

Lohikäärme vartioi Urajärven kartanoa

Asikkalassa sijaitsevan aateliskartanon neljä vuotta kestäneet kunnostus- ja konservointityöt valmistuvat tänä kesänä. Kartanon mailla on jo avattu ulkoilijoille Urajärven rantapolku.

Valokuitu valloittaa Asikkalan

Asikkala on saamassa nopean laajakaistayhteyden. Päijänne-Leader ry on myöntänyt valokuituverkon suunnitteluun rahoitusta 150 000 euroa.

Asikkalan kouluverkko uusiksi

Keskustelu koulujen tulevaisuudesta käy Asikkalassakin vilkkaana. Kunnanhallitus saa ruodintaansa ensi maanantaina selvityksen, joka toisi Asikkalaan kouluverkostoon selkeitä muutoksia.

Museums to be shut, staff facing layoffs

Finland's National Board of Antiquities is to lay off dozens of employees following the conclusion of consultative talks on staff reductions. Savings will also be made by keeping eight museums closed, including Kotkaniemi Manor (pictured above).

Mökki talviteloille: Rännit puhtaaksi ja vene kumoon

Kesämökeillä laitetaan vinhaa vauhtia pihaa ja asumusta talvikuntoon. Huomioon on otettava niin nelijalkaiset kuin kaksijalkaiset vierailijat. Putkien mahdollinen jäätyminen on muistettava juoksevalla vedellä varustetuissa mökeissä.

Urajärven kartano hitaasti entiseen loistoonsa

Kunnostus- ja konservointityöt ovat pitäneet Urajärven kartanomuseon kiinni yleisöltä jo kolmen kesän ajan. Kartanomiljöön palauttamisessa entiseen loistoonsa riittää työtä vielä ainakin ensi vuodeksi. Urajärvi on yksi Suomen vanhimmista kartanomuseoista.

Iitin karavaanarit siirtyvät pois Radansuusta

Iitin rakennuslautakunta käsitteli keskiviikkona Urajärven uimarannan vieressä Radansuun kylässä sijaitsevan karavaanarialueen siirtämistä uuteen paikkaan. Lautakunta päätti puoltaa karavaanariyhdistyksen hakemusta siirtää tarvittavat rakennukset Iitin kunnan osoittamalle uudelle paikalle Leininselän rannan alueella.

Yksi hukkui Asikkalassa

Lämpimät säät ovat houkutelleet uimaan ja veden äärelle. Vesiurheilu on vaatinut myös uhrin, sillä Asikkalan Urajärvellä vanhempi nainen on hukkunut uimaretkellään.

Nainen hukkui Asikkalassa

Vuonna 1950 syntynyt nainen hukkui lauantaina uintimatkallaan Urajärvellä Asikkalassa.

Itäisellä Suomenlahdella havaittu sinilevää

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen mukaan levämäärät ovat kuitenkin olleet pääosin vähäisiä ja suurilta pintakukinnoilta on toistaiseksi vältytty. Tämä johtuu todennäköisesti kohtalaisen tuulisesta säästä.

Puutarhatonttujen paluu Urajärven kartanoon

Puutarhatontut ovat olleet suuressa roolissa Urajärven kartanomuseolla. Noin 100-vuotiaat keraamiset ja veikeät puutarhan hiippalakit ovat kärsineet aikojen saatossa vaurioita ja kaipaavat kunnostusta, joten Urajärven kyläyhdistys on kerännyt rahaa tonttujen saattamiseksi takaisin esittelykuntoon.

Asikkalan Urajärven raanavesi yhä ruskeaa - kunta hakee uusia kaivoja

Asikkalan Urajärven kylää vuosia piinannut vesiongelma ei ota kohentuakseen. Kunnan putkesta tuleva vesi on edelleen keitettävä jos sitä aiotaan käyttää ruokaan tai juomiseen. Asikkalan vesiviranomaisten mukaan vesipumppaamolle on haettava uusi paikka ja tämä voi viedä kuukausia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle