Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme sähköpyörien latausasemaa avautui Lappeenrannan keskustassa

Lappeenrannan kaupunki on asennuttanut sähköpyörien latausasemat Satamatorille, Kauppatorille ja Marianaukiolle. Vihreä sähköistyminen on Lappeenrannassa yksi tämän vuoden pääteemoista.

Kuluttajien innostus vihreään sähköön ei ole kääntynyt suureen nousuun – Yritysten kiinnostus kasvussa

Pohjalaiskuluttajat eivät ole vielä valtavasti kiinnostuneet vihreästä sähköstä. Sen kysyntä on ollut tasaisen maltillista viimeiset vuodet. Yritysten into on selvässä nousussa.

Kuluttajat vaativat yrityksiltä vastuullisuutta, vaikka omassa sähkölaskussa ratkaisee useimmiten hinta

Turpeella ja fossiilisilla polttoaineilla tuotetusta energiasta on tullut monelle yritykselle imagohaitta.

Tuntuuko auton ostaminen nykyään monimutkaiselta? Yle välittää lukijoiden kysymyksiä asiantuntijoille

Vaihtoehtojen lisääntyminen autokaupassa samalla vaikeuttaa omille arvoille ja lompakolle sopivan menopelin valintaa.

Harva pohjalaiskuluttaja vaatii sähköyhtiöltään vihreää vaihtoehtoa

Tavallisen kerrostaloasukkaan vuotuinen sähkölasku kasvaisi vihreällä vaihtoehdolla vain muutaman euron vuodessa.

Ilmastokriisi ei ole saanut vihreän sähkön kysyntää kunnolla kasvuun – "Kuluttajat ovat vielä haluttomia maksamaan ylimääräistä"

Keski-Pohjanmaalla sähköyhtiöt ovat hieman yllättyneitä, että vihreä sähkö ei juurikaan kiinnosta kuluttajia.

Keskiviikko 20.2.2019 (radio)

Ilman työtä tai koulutusta olevia nuoria on vähemmän kuin ennen. Venäjän presidentti Vladimir Putin lupaa rahaa lapsiperheille. Ranskalaiset ovat vastustaneet vihapuhetta mielenosoitusmarsseilla. Egyptissä on teloitettu yhdeksän ihmistä. Kuluttajien valinnat aiheuttavat 70 prosenttia Suomen ilmastopäästöistä.

Raumalle rakennetaan uusi aurinkovoimala – teholtaan yksi Suomen suurimmista

Voimalan rakentaminen alkaa toukokuussa. Sen tuottamalla sähköllä katetaan kolme prosenttia alueen vuotuisesta sähkönkäytöstä.

Intiaan nousee bambua hyödyntävä biojalostamo suomalaisvoimin

Intia haluaa kasvattaa biopolttoaineiden osuutta nopeasti korvaamaan fossiilisten polttoaineiden maahantuontia.

Kauppalehti: Ilkka Herlin sijoittaa Kemijärven sellutehtaaseen

Suomen varakkaimpiin kuuluva teollisuusjohtaja Ilkka Herlin sanoo Kauppalehdessä sijoittaneensa Kemijärven tehdasta valmistelevaan Boreal Bioref -yhtiön osakepääomaan ”joitakin satoja tuhansia euroja.”

Kasvu Open sparrauskilvan voitot Kajaaniin ja Espooseen – kunniamaininta nollapäästöiselle sähköautolle

Valtakunnallisen yritysten sparrauskilpailu Kasvu Openin päävoittajat ovat energiatehokkuutta parantava Fourdeg Espoosta ja kajaanilainen pelifirma Critical Force Entertainment. Kunniamaintoja jaettiin kaksi. Raaseporilainen Toroidion Oy palkittiin huipputehokkaan ja täysin ympäristöystävällisen sähköauton kehittämisestä. Jyväskyläläinen BioGTS nappasi kunniaa uuden sukupolven biokaasu- ja biodiesellaitoksista.

Uusiutuva energia nousi Saksassa ykköseksi

Ympäristöystävällinen sähköntuotanto kasvaa, mutta samalla myös ruskohiilen käyttö. Ydinvoima, kivihiili ja maakaasu menettävät merkitystään.

Näkökulma: Ovatko Helsingin Energian aurinkopaneelit merkityksetön PR-temppu?

Helsingin Energia antoi kuluttajalle aurinkoisen pikkusormen, kun se lupasi rakentaa aurinkopaneeleja niin paljon kuin kuluttajat haluavat vuokrata. Mutta onko 1200 paneelin voimalalla mitään merkitystä? Entä se muu Helsingin Energian tuottama energia?

Harva keskipohjalainen on kiinnostunut vihreästä vaihtoehdosta

Jo yhden euron lisähinta saa ihmiset kavahtamaan ekosähköä. Markkinoiden muun tarjonnan uskotaankin ajavan ekosähköpakettien ohi.

Kymmenen euroa vuodessa on liian paljon vihreästä sähköstä – "Ihmiset vihertävät puheissaan, mutta eivät teoissaan"

Kuluttajat ovat haluttomia maksamaan ylimääräistä uusiutuvalla energialla tuotetusta sähköstä, vaikka sähkön ympäristöystävällisyyttä sinänsä arvostetaankin. Itä-Suomessa sähköyhtiöt ovat pettyneitä vihreän sähkön kysyntään.

Datamassoista voi analysoida hyödyllisiä ja paljastavia tietoja – osaajista pula

Muutama vuosi sitten YK:n raportti ennusti, että datan määrä 50-kertaistuu vuosikymmenessä. Niitä, jotka osaavat tehdä tästä tietomassasta asiakkaita, yrityksiä tai muita organisaatioita hyödyttävää tietoa, on meillä aivan liian vähän. Jotkut yliopistot ja korkeakoulut ovat omalta osaltaan ryhtyneet paikkaamaan puutetta.

Ruotsissa huoli tuulivoiman kasvusta – tuotanto voi ylittää sähkön kysynnän

Ruotsissa pelätään jo "tuuli-infarktia" eli tilannetta, jossa tuulivoiman tuotanto kasvaa niin suureksi, ettei sille riitä kysyntää. Ratkaisuksi esitetään ympäristöystävällisen sähkön vientiä naapurimaihin.

Taimenet ja ravut takaisin Murronjokeen ekosähkövaroilla

Taimenen palauttaminen Saarijärven Murronjokeen etenee myötätuulessa, sillä taimenpoikasten onnistui kuoriutua vesistöön istutetuista mätirasioista. Jokea kunnostetaan kesän aikana ekosähkövaroilla ja talkoilla.

Kotimainen talvitomaatti on kohta ekologisempi kuin Espanjan ja Hollannin tuontitomaatit

Ekosähkö ja puuhake mahdollistavat kotimaisen tomaatin hiilijalanjäljen dramaattisen pienentämisen. Hämeen ammattikorkeakoulun Hattulan Lepaan kasvihuoneissa uskotaan, että lukuja saadaan vielä puristettua Espanjan auringosta tuotujen tomaattien allekin.

Tilintarkastajalta vaaditaan miljoonakorvauksia ekosähköyhtiössä paljastuneesta huijauksesta

Suomessakin sähköä myyneessä Kraft & Kultur -yhtiössä paljastuneesta huijauksesta vaaditaan miljoonakorvauksia. Emoyhtiö Troms Kraft haastoi tilintarkastusyhtiön oikeuteen.

Uusiutuvan energian osuus sähköntuotannossa kasvaa

Ympäristöystävällisesti tuotetun energian käyttö sähköntuotannossa lisääntyy Etelä-Savossa. Etelä-Savon Energian tuotannosta jo kaksi kolmasosaa sähköstä tuotetaan biopolttoaineella. Suur-Savon Sähkön tuotannosta vihreän sähkön osuus on neljännes.

Ekoenergian alkuperä askarruttaa - valvonta ei ulotu sähköyhtiöihin

Suomen luonnonsuojeluliitto väittää, että suomalaisten sähköyhtiöiden vihreän sähkön myyntiä ei valvota riittävästi. Sertifikaattia sähkön alkuperästä ei toistaiseksi vaadita. Yritysten mukaan uusiutuviin lähteisiin perustuvaa sähköä ei edes haluta ostaa niin paljon kuin sitä olisi tarjolla.

Lisähinta "vihersähköstä" ei mene hukkaan

Kuluttajien maksama lisähinta ympäristöystävällisestä sähköstä menee ympäristön hyväksi muun muassa tutkimusten kautta. Esimerkiksi Pohjois-Suomessa sähkönmyyntiyhtiönä toimivan Oulun Sähkönmyynnin myymän energian lisähinta menee erityiselle ympäristötilille.

Tuuli Saimaa sai ensimmäisen tuulipuistonsa

Kuutostien varren molemmille puolille tulee yhteensä 7 turbiinia.

Pieni muutos arjessa – iso muutos hiilijalanjäljessä

Vuoden kestäneessä ilmastokokeilussa 13 itäuusmaalaista perhettä pyrki pienillä teoilla vähentämään oman asumisensa, autoilunsa ja jätemääränsä ilmastovaikutusta. Perheet onnistuivat pienentämään hiilijalanjälkeään vuoden aikana keskimäärin 16 prosentilla.

Ekoliikkuminen liian kallista kaupunkiliikenteeseen

Kymmenen lahtelaista kaupunginvaltuutettua ehdottaa, että Lahti aloittaa ekosähköllä toimivan kaupunkiliikenteen kokeilun. Tekninen virasto tyrmää aloitteen liian hintavana.

Pistorasiasta tulee aina sekasähköä

Ekosähköä ostava kuluttaja saa kotinsa pistorasiasta aivan samaa sekasähköä kuin edullisempia sähkölaskuja maksava naapuri. Ekoenergian ostaminen tarkoittaa, että kuluttaja antaa oman rahallisen tukensa uusiutuvan energian tuottamiseen.

Sähkön hintaan luvassa laskua

E.ON laskee sähkön myyntihintoja. Keskimäärin viiden prosentin hinnanalennus koskee toistaiseksi voimassa olevia E.ON Kainuussa Tuotettu -sopimuksia.

Eco-electricity gaining ground with consumers

Higher electricity prices are boosting the popularity of power produced by green technologies. As the price gap between "regular" and eco-electricity narrows, more households are signing up for electricity supplies generated from renewable energy sources.

Vihreän sähkön kysyntä kasvaa nopeasti

Sähkön kallistuminen lisää vihreän energian suosiota. Entistä useampi kotitalous valitsee uusiutuvilla energiamuodoilla tuotetun sähkön, kun hinnanero perinteiseen sähköön on kaventunut. Uudet biovoimalaitokset mahdollistavat myös puusähkön myymisen kuluttajille.

Honkajoella jauhetaan vihreää sähköä 2013?

Honkajoki on askeleen lähempänä tuulivoimapuistoa. Tavoitteena on, että Kirkkokallion teollisuusalueen tuulimyllyt tuottaisivat sähköä vuonna 2013. Alkuvaiheessa Kirkkokalliolle rakennettaisiin yhdeksän voimalaa, joiden tehot olisivat 2-3 megawattia. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hankkeen kustannusarvo olisi jopa 30 miljoonaa euroa.

Ympäristö tärkeässä roolissa Taitaja-kisoissa

Ympäristö ja kierrätys ovat tärkeitä teemoja tiistaina alkavissa ammattitaidon SM-kisoissa Kuopiossa. Tapahtumassa käytetään muun muassa vihreää sähköä ja opiskelijoiden valmistamia jätteiden lajitteluastioita.

Vesivoimalan remontti valmis Nurmeksessa

Kuokkastenkosken vesivoimalan täydellinen peruskorjaus on valmistunut Nurmeksen Jokikylässä. Pohjois-Karjalan Sähkön kolmella miljoonalla eurolla remontoimaan voimalaan tehtiin laajamittaisia muutoksia.

Metsäsähköllä vielä vähän ostajia

Lappeenrannan Energian myymää metsäsähköä ostaa vielä harva asiakas. Metsäsähkö on hieman normaalia kalliimpaa: Keskivertokerrostaloasukas maksaa ekosähköstä 8 euroa enemmän vuodessa.

Juurakot ja kannot rajataan Ekoenergia-merkistä

Suomen luonnonsuojeluliitto kiristää kestävän energian kriteerejä. Vuoden 2012 alusta Ekoenergia- merkin piiristä rajataan pois kannot ja juurakot. Mitä enemmän kuluttajat ostavat ekosähköä sitä enemmän yhtiöt joutuvat vähentämään epäekologisia polttoaineita.

Vaasan seurakuntayhtymä kilpailuttaa vihreän sähkön

Vaasan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto ottaa torstaina kantaa valtuustoaloitteeseen, jossa ehdotetaan vihreän ekosähkön kilpailuttamista yhtymässä. Tänä vuonna seurakuntayhtymälle myönnettiin Kirkon ympäristödiplomi.

Hyötytuulen laajennettua laitosta testataan

Tuulivoiman tuotantoyhtiö Hyötytuulen laitoslaajennus Raahessa on koekäytössä. Laitos tulee kaupalliseen käyttöön elokuun alussa. Tampereen Sähkölaitos on yhtiössä mukana noin 10 prosentin osuudella.

Ydinvoimasähkö kiilaamassa tuulivoiman rinnalle

Vihreän sähkön vaihtoehdoksi kirii sähkömarkkinoilla uusi tuote: täysin ydinvoimapitoinen sähkö. Vattenfall myy vuoden ajan tarjolla ollutta ydinvoimasähköään jo lähes yhtä paljon kuin tuulivoimalla tuotettua. Energiateollisuus ry haluaisi nähdä Suomen, jossa peräti 40 prosenttia sähköstä tulee ydinvoimasta.

Maakaasun verotus näkyisi kotien lämpölaskuissa

Kiinteistöliiton mukaan ehdotetut energiaveron muutokset nostavat kotitalouksien lämmityskustannuksia. Liitto uskoo, että uudistuksen myötä kuluttajat tulevat lisäämään energialähteiden hajautusta ja kodin lämmitys muodostuu jatkossa aiempaa useammasta lähteestä. Etenkin puun käytön odotetaan lisääntyvän.

Itella panostaa ilmastoystävällisiin paketteihin

Itella on ottanut käyttöön ilmastoystävälliset paketit ja kuljetuspalvelun. Hiilidioksidipäästöjä vähennetään mm. kuljetusten yhdistämisillä ja vaihtoehtoajoneuvojen käytön lisäämisellä sekä siirtymällä vihreään sähköön.

Opiskelijan hiilijalanjäljestä suuri osa on lämmitystä

Oikeustieteen opiskelija Arttu Malava, 21, astui hiilipuntariin YLE Uutisten pyynnöstä. Viisari värähti yli viiden tonnin. Maapallo sietäisi kaksi tonnia per asukas.

Ekologinen ajattelu imeytynyt myös kauneudenhoitoon

Ekologinen ajattelu on levinnyt myös kauneudenhoitoon ja luonnonmukaisista kauneushoidoista on kova kysyntä. Joensuuhun vuosi sitten perustettu täysin luonnonmukainen kauneushoitola on ensimmäinen laatuaan Pohjois-Karjalassa.

Lisäydinvoima lämmitti verkkokeskustelua

YLE Uutisten teettämä tutkimus suomalaisten suhtautumisesta uusiin ydinvoimalahankkeisiin jakoi verkkokeskustelijoiden mielipiteet. Mielipiteet jakaantuivat varsin selvästi joko lisäydinvoiman kannalle tai sitä vastaan.

Jyväskylän Energia vakuuttaa vihertyvänsä - asiakkaiden mukana

Jyväskylän Energia tuottaa tällä hetkellä vihreää energiaa enemmän kuin asiakkaat haluavat ostaa. Mutta mikäli kuluttajat vihertyvät, se näkyy myös tuotannossa. Yhtiö vakuuttaa, ettei ryhdy Tampereella otsikoihin nousseeseen viherpesuun.

Aamun lehdet

Torstain sanomalehdissä kirjoitetaan mm. Islannin talouskriisistä, tamperelaisesta käsityksestä vihreästä sähköstä, poliittisen kokemuksen tarpeellisuudesta ja VR:n sekoiluista.

Companies Increasingly Interested in Green Energy

About half a million people in Finland buy electricity produced using renewable sources. The green energy market remains somewhat undersubscribed; the output of renewable electricity is growing, and at current levels, it could meet the electricity needs of almost a million customers.

Ekosähkö kiinnostaa yrityksiä

Uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä ostaa Suomessa noin puoli miljoonaa asiakasta. Tosiasiassa teollisuus tuottaa puhtaampaa sähköä liki miljoonan asiakkaan tarpeisiin.

Tampereen sähkölaitos siirtyy vihreään sähköön

Tampereen Sähkölaitoksen kotitalousasiakkaat siirtyvät täysin vihreän sähkön käyttäjiksi vuoden vaihteessa.

Ekosähkö kiinnostaa kuluttajia

Vihreä sähkö kiinnostaa kuluttajia. Esimerkiksi Etelä-Savon Energia ei voi tällä hetkellä tehdä uusia tuulivoimasopimuksia, sillä yhtiöllä ei ole vapaita tuulivoimakiintiöitä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle