Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oululaisen pesäpallon uusi käänne hämmentää – Seuran pelastajaksi kaavailtua yhtiötä ei ole vielä olemassa

Oulussa puuhataan uutta yhtiötä, jotta Lipon pelit jatkuisivat ensi kaudella Ykköspesiksessä.

Lippo Pesis jätti maksamatta palkkoja, vakuutuksia ja veroja – Miksi velkainen seura sai pitää paikkansa Superpesiksessä?

Lippo Pesis lähtee sunnuntaina käynnistyvään Superpesiskauteen katastrofaalisen valtava velkataakka selässään. Pesäpalloliitto kertoo Yle Urheilulle muuttavansa järjestelmänsä ensi syksystä niin, että lisenssit tulevalle kaudelle myönnetään jatkossa loka-marraskuussa.

Oulun Lipolla kymmenien tuhansien palkkarästit – "Pelaajat ovat pelinappuloita"

Ainakin yksi pelaaja on kääntynyt palkkaturvan puoleen. Lisää hakemuksia saattaa lähteä ensi viikolla.

Nuori kesätöissä puhelinmyyjänä: kolmesta viikosta käteen 150 euroa, takuupalkka jäi saamatta

Lupaava kesätyöpaikka voi osoittautua nuorelle pettymykseksi ja tienestit kutistua olemattomiksi. Antti sai puhelinmyyntifirmasta potkut juuri ennen luvattua takuupalkkaa.

Lähes 170 000 euroa rästissä – Väheksyykö Jääkiekkoliiton päätöksenteon perinne pelaajien saatavia?

Jääkiekkoliitto käytti Espoon eläkemaksuista päätettäessä vanhaa Hokijoki Oy:n vuoden 2014 tilannetta ennakkotapauksena.

Keskittäminen ei lyhentänyt pitkiä käsittelyaikoja – isoissa kaupungeissa palkkaturvajonot edelleen lähes vuoden

Valtion varoista palkkasaataviaan peräävä joutuu edelleen odottamaan rahojaan jopa kuukausia. Palkkaturvakäsittelyn keskittäminen Uudenmaan Ely-keskukseen ei ole tuonut toivottua tulosta alkuvuonna.

Palkkaturvaa voi joutua odottamaan jopa vuoden – tilanne pahin isoissa kaupungeissa

Palkkaturvahakemusten käsittelyajat ovat venyneet pitkiksi erityisesti Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Vuoden alusta koko Suomen hakemukset käsitellään keskitetysti, minkä toivotaan lyhentävän käsittelyaikoja.

Sarjanousu on urheiluseuralle mahdollisuus, mutta valtava haaste sen taloudelle

Eväät urheiluseurojen haaveilemalle sarjanousulle ovat kova työ sekä realistiset tavoitteet ja budjetti. Seuroja pyöritetään paljon talkootyöllä, mutta sitä varjostaa verottajan tiukentunut linja.

Pelaajat kiinnostuneet sopimusten purusta – Bluesilla enää pari päivää aikaa

Osa Bluesin pelaajista on valmis purkamaan sopimuksensa espoolaisseuran kanssa, mikäli palkkarästejä ei hoideta perjantaihin mennessä.

Palkkaturvan jonot ovat venähtäneet hurjasti Pirkanmaalla

Palkkaturvahakemusten käsittelyajat ovat venyneet edelleen Pirkanmaalla. Hakemuksen käsittelyyn kuluu jo keskimäärin kahdeksan kuukautta.

Palkkaturvan tarve jäi Pirkanmaalla pysyvästi korkealle

Työntekijöillä on mahdollisuus saada palkkansa valtion varoista, jos työnantaja joutuu tilapäisesti tai pysyvästi maksukyvyttömäksi. Tyypillinen tapaus on konkurssi. Pirkanmaalla palkkaturvan tarve nousi tuntuvasti vuonna 2008, eikä sitä edeltäneiden aikojen keskitasolle ole enää palattu.

Palkkaturvan määrä yli kaksinkertaistui

Lapin ELY-keskus maksoi vuonna 2014 palkkaturvaa 1,8 miljoonaa euroa, kun toissavuonna määrä oli 700 000 euroa.

Maksettujen palkkaturvien määrä kasvoi Lapissa

Maksetun palkkaturvan määrä Lapin Ely-keskuksen alueella kasvoi edellisvuodesta peräti 157 %.

Voimaannuttava luonto on rahanarvoinen asia Kuhmolle

Kuhmon kaupunki käynnistää kevään aikana Green Care -hankkeen, jonka kautta pyritään työllistämään vaikeasti työllistyviä tai syrjäytyneitä. Tavoitteena on järjestää 120 ihmiselle työtä seuraavien kolmen vuoden aikana.

Talvivaara Sotkamon konkurssi moninkertaisti palkkaturvan maksun Kainuussa

Palkkaturvaa maksettiin Kainuussa viime vuonna 531 työntekijälle, kun edellisvuonna sitä sai 165 henkilöä. Koko maassa palkkaturvan maksumäärä pieneni.

Palkkaturvaa maksettiin eniten ravitsemisalan työntekijöille

Palkkaturvaa maksettiin Kaakkois-Suomessa tuntuvasti edellisvuotista vähemmän. Konkurssiin menneiden yritysten työntekijöille maksettiin viime vuoden aikana hieman alle miljoona euroa, kun vuonna 2013 vastaava summa oli kaksinkertainen; yli kaksi miljoonaa. Palkkaturvaa sai yhteensä 277 ihmistä.

Kaupunki täynnä kehitysjohtajia? Laki tekee johtoportaan sijoittamisesta kuntaliitoksissa kimuranttia

Kuopion kuntaliitoksissa kaupunkiin liittyneiden kuntien johdolle on onnistuttu löytämään uudet, korkean tason tehtävät vaikeuksitta. Jyväskylässä vuoden 2009 liitoksen tuomista uusista apulaiskaupunginjohtajan viroista luovuttiin heti, kun laki salli.

Palkkaturvaa maksettu entistä harvemmille

Palkkaturvan saajien määrä on tänä vuonna huomattavasti pienempi kuin vielä viime vuonna. Erityisen suuri pudotus on Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Palkkaturvaa voi hakea, jos työnantaja on tehnyt konkurssin tai hän on muista syistä maksukyvytön.

Talvivaara Sotkamo julkisselvitykseen – valtio vastaa kuluista

Espoon käräjäoikeus on määrännyt tänään Talvivaara Sotkamon konkurssin jatkumaan julkisselvityksenä. Käytännössä valtio hoitaa konkurssiyhtiölle rahoituksen ympäristövahinkojen estämiseen. Kainuun ELY-keskus joutui käyttämään reilussa kolmessa viikossa samaan tarkoitukseen ja työntekijöiden palkkaturvaan 12,3 miljoonaa euroa.

Palkkaturvaselvittely ei ole ajanut Pattijoen Urheilijoita tarkkailulistalle

Raahelaisseura Pattijoen Urheilijoissa virinnyt pelaajan palkkaturvaselvittelu ei ole ajanut sitä Pesäpalloliiton tarkkailuun. Tiukkaan taloustilanteeseen ajautunut seura aikoo jatkaa Superpesiksessä.

Pattijoen Urheilijat kamppailee rahavaikeuksissa

Seura suunnittelee kuitenkin vakaasti pelaavansa myös ensi kesänä Superpesistä. Yksi pelaajista hakee saataviaan palkkaturvan kautta.

Yrittäjä: "Jos marjanpoimijat työsuhteistetaan, suomalaiset jonottavat meille töihin"

Suomessa ollaan selkeyttämässä ulkomaisten marjanpoimijoiden epäselvää asemaa. Marjayrityksessä tunnelmat ovat kaksijakoiset. Toisaalta metsästä tulee mustikkaa, toisaalta tulevaisuuteen kaavaillut suunnitelmat pelottavat.

Pohjalaisyrityksillä menee hyvin – palkkaturvaa maksettu vain vähän

Alueen yritykset porskuttavat hyvin, sillä alkuvuodesta palkkaturvaa on tarvittu selvästi edellisvuosia vähemmän. Ely-keskuksen lakimies varoittaa silti, että muutama suurempi konkurssi riittää muuttamaan tilanteen.

Selvitys: Ulkomaisilla marjanpoimijoilla oltava työsuhde

Työsuhteessa olevien tuloja verotetaan kausityön alhaisella veroprosentilla. Työsuhteessa ulkomaalaisilla poimijoilla olisi palkkaturva.

Lääkärien palkat jumissa Reuman konkurssissa – Kelan valitus jatkaa neljän vuoden piinaa

Reumasäätiön konkurssissa lääkärit ovat joutumassa maksumiehen osaan. Kymmenkunta lääkäriä on odottanut palkkojaan jo neljä vuotta, ja jupakka uhkaa jatkua vielä vuosia.

Palkkaturvan määrä laskenut Lapissa

Lapin ELY-keskus maksoi viime vuonna työntekijöiden palkkasaatavia 700 000 eurolla, mikä on yli puolet edellisvuotista vähemmän. Koko maassa maksetun palkkaturvan määrä kasvoi.

Lapissa maksetun palkkaturvan määrä pieneni puoleen

Palkkaturvana maksettu määrä laski reilulla puolella Lapissa viime vuonna. Lapin Ely-keskus maksoi maksoi 0,7 miljoonaa euroa palkkaturvaa viime vuonna. Vuonna 2012 maksettiin 1,6 miljoonaa euroa.

Pirkanmaalla lähes 1 000 henkilöä sai palkkaturvaa

Palkkaturvan määrä on edelleen normaalia korkeammalla tasolla Pirkanmaalla, arvioi lakimies Tero Nousiainen Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Palkkaturvaa sai vuonna 2013 yli 850 henkilöä.

Konkurssipesistä 2000-luvun ennätyslasku

Yli 39 miljoonan euron summa on 2000-luvun ennätys ja sitä lähentelevät ainoastaan viime vuosien palkkaturvan maksamat saatavat.

Valtio palkkojen maksajaksi ihmiskauppajutussa

Valtio joutuu maksamaan palkkaturvat Uudenkaarlepyyn ihmiskauppajutussa. Ihmiskaupasta tuomittu muovialan yritys on todettu maksukyvyttömäksi. Saatavia on kaikkiaan reilun 200 000 euron edestä.

Palkkaturvaa maksettu eniten rakennusalan työntekijöille

ELY-keskus on maksanut Kaakkois-Suomessa melko saman verran palkkaturvaa alkuvuoden aikana viime vuoteen verrattuna. Palkkaturvaa maksetaan työntekijöille, jos yritys ei siihen kykene konkurssin tai muiden talousvaikeuksien takia.

Palkkaturvan tarve viime vuotista pienempi

Palkkaturvamenot ovat vähentyneet viime vuotiseen verrattuna Keski-Suomessa. Osasyy palkkaturvan vähentyneelle tarpeelle on konkurssien pienempi määrä.

Yhä useampi joutuu hakemaan palkkaturvaa

Palkkaturvamenot ovat tuplaantuneet tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaalla. Uusia hakemuksia on tullut tähän mennessä jo pari sataa.

Palkkaturvamenot jatkavat kasvuaan Lapissa

Vaikea taloustilanne näkyy palkkaturvamenojen kasvuna. Viime vuonna palkkaturvaa maksettiin Lapissa puolet edellisvuotista enemmän. Tänä vuonna summa on kasvanut lähes kolmanneksella verrattuna vuotta aiempaan.

Palkkaturvamenot kasvussa Hämeessä

Alkuvuoden aikana palkkaturvaa on maksettu yli miljoonan euron arvosta.

Palkkaturvamenot laskussa Pirkanmaalla

Pirkanmaalla on maksettu alkuvuonna palkkaturvamenoja edellisvuosia huomattavasti vähemmän. Luvut selittyvät sillä, että maakunnassa ei ole suuryritysten konkursseja

Liitto hermostui palkkariidoista: maahanmuuttajataustaisella työntekijällä yli kymmenen tuhannen euron saatavat

Palvelualojen ammattiliitto PAMin mukaan siivousfirma teetti maahanmuuttajataustaisella työntekijällään lähes 3 000 työtuntia vuodessa ja jätti samalla maksamatta yli 10 000 euron palkkasaatavat.

Crelintin konkurssista miljoonan palkkaturva

Ohjelmistoyritys Crelintin viimesyksyinen konkurssi näkyy viime vuonna Lapissa maksetussa palkkaturvassa. Lapin Ely-keskuksen lakimiehen Ari Maaningan mukaan suurin osa 1,6 miljoonan euron palkkaturvasummasta maksettiin Crelintin entisille työntekijöille, yhteensä liki 1,1 miljoonaa euroa.

Entistä useampi työntekijä sai palkkaturvaa Lapissa

Palkkaturvaa maksettiin Lapissa viime vuonna huomattavasti aiempaa enemmän. Lapin Ely-keskus maksoi palkkaturvaa vuonna 2012 1,6 miljoonaa euroa, mikä on 54,5 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Jyväskylä ei jaksa enää vetää Keski-Suomea

Alueellisen kehityksen raportti toteaa, että maakunnan veturin veto on hiipunut. Samaan aikaan kovista talousiskuista kärsinyt Äänekoski on piristymässä.

WinWindin Haminan tehtaan työntekijöitä jäänyt maanantaina ilman palkkaa ja lomarahoja

Ainakin 50 WinWindin Haminan tehtaan työntekijää jäi maanantaina ilman talvilomarahoja. Pääluottamusmiehen mukaan viisi henkilöä jäi myös ilman palkkaa.

Palkkaturvasta maksettiin 450 000 euroa Havesan palkkoja

Kaakkois-Suomessa Havesan jälkeen seuraavaksi eniten palkkaturvasta maksettiin vaikeuksiin ajautuneille kuljetus- ja rakennusalan yritysten työntekijöille. Havesa sekä kuljetus- ja rakennusala veivät maksetusta palkkaturvasta puolet.

Palkkaturvalla oli paljon käyttöä Kainuussa

Kainuun ELY-keskuksen maksaman palkkaturvan määrä nousi roimasti edellisvuosista. Viime vuonna palkkoja turvattiin 869 400 eurolla.

ELY-keskuksen maksaman palkkaturvan määrä tuplaantui Satakunnassa

Satakunnan ELY-keskus maksoi palkkaturvaa viime vuoden aikana hieman yli kaksi miljoonaa euroa, kun vastaava summa oli edellisvuonna miljoona euroa.

Palkkaturvaan 13 miljoonaa euroa lisää rahaa

Palkkaturvan arviomäärärahoihin on myönnetty lisää rahaa 13 miljoonaa euroa. Arvion mukaan turvan kautta maksetaan palkkoja tänä vuonna 34 miljoonan euron edestä.

Palkkaturva pulittaa Keski-Suomessa

Keski-Suomen Ely-keskus on maksanut tänä vuonna palkkaturvaa jo lähes miljoona euroa, kun koko viime vuonna palkkaturvaa maksettiin 1,2 miljoonaa euroa. Vastaavaa kasvua palkkaturvan maksussa kuin Keski-Suomessa ei ole havaittu muualla maassa.

Rakennusliitto saartoi ARV Groupin työmaat

Rakennusliitto on julistanut rakennusyhtiö ARV -Group Oy:n kaikki työt Suomessa saartoon.

Erityistarkastus viivyttää Arktoksen saneerausta

Kemijärven liimapuutehdasta pyörittävä Arktos Group on saanut lisäaikaa yrityssaneerausohjelman laatimiselle. Liimapuutehdas pysähtyi alkuvuodesta palkkarahojen loppumiseen.

Verottaja ja poliisi tutkivat Rauhaa

Poliisi ja verottaja selvittävät mm. Miriensis Oy:n kanssa toimivien yritysten välistä rahaliikennettä. Asiasta kertoi Etelä-Saimaa.

LIA:n entiset työntekijät haluavat palkkansa

Joukko Lappeenranta International Airportin entisiä työntekijöitä harkitsee kanteen nostamista yhtiötä vastaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle