Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viidentoista päivän ikäisen keltaisen labradorinnoutajanpennun silmät ovat avautuneet ja se katsoo kameraan.

Koiranpentuja hankittiin viime vuonna yhä useampaan kotiin – labradorinnoutaja oli suosituin koirarotu, Luna nimistä yleisin

Koiranpentujen rekisteröintien kasvu jatkuu. Kennelliittoon rekisteröitiin vuonna 2021 lähes 52 800 koiraa. Kolmen kärjessä pysyivät samat koirarodut kuin edellisenä vuonna.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Auto törmäsi harmaaseen koiraan Rovaniemen Ounasjoen itäpuolentiellä – poliisi pyytää havaintoja koirasta ja etsii omistajaa

Törmäys tapahtui torstaina puolenpäivän aikaan. Autoilija yritti tavoittaa koiraa törmäyksen jälkeen, mutta se juoksi pakoon metsään.

Karhu raateli koiran.

Karhu rikkoi häkin ja raateli koiran Savukoskella – talon asukas näki pedon juoksemassa tien yli koira suussaan

Lauantai-iltana karhu hyökkäsi jämtlanninpystykorvan kimppuun Savukoskella Lapissa.

Jackrussellinterrieri Aatos

Rotunsa uljas edustaja Aatos valmistautuu koiranäyttelyyn kokemuksen tuomalla rauhallisuudella

Kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely kerää Kemiin viikonloppuna liki 2000 koiraa huoltojoukkoineen. Minna Pelanderin jackrusselinterrieri on näyttelykävijänä jo konkari.

Pasi Himanen ja Saana kotipihallaan.

Harvinainen haukkumestari löytää hirvet, pitää vorot loitolla ja on kaikkien kaveri

Mikkeliläisen Pasi Himasen jämtlanninpystykorva Mustikkaharjun Saana teki historiaa haukkumalla hirvikokeessa täydet 100 pistettä. SM-tason kilpailuihin luppakorvaisella Saanalla ei ole kuitenkaan mitään asiaa.

Itäsiperianlaika.

Rotu voi pelastaa koiran sudelta: "Itäsiperianlaika ymmärtää paeta"

Osa koiraroduista on voimattomia tappavan suden otteessa. Esimerkiksi norjanharmaa ja jämtlanninpystykorva eivät pärjää sudelle, ja suomenpystykorva houkuttaa suden luokseen jo pelkällä haukullaan.

Kuvakaappaus Svensk Jakt -lehden jutusta, jossa kerrotaan susien hyökkäyksetä koiran kimppuun.

Susien hyökkäys koiran kimppuun tallentui videolle - Klara selvisi 10 minuutin taistelusta hengissä

Ruotsalainen metsästyslehti Svensk Jakt on julkaissut rajun videon, jossa jämtlanninpystykorva joutuu kahden suden saalistusyrityksen kohteeksi. Videoa on katsottu vuorokaudessa lähes 400 000 kertaa.

Jämtlanninpystykorva työntää kuonoa tarhan verkon raosta.

Lapin suosituin hännänheiluttaja on jämpti koira – ihan kirjaimellisesti

Lapissa rekisteröitiin viime vuonna eniten jämtlanninpystykorvia. "Jämpti" on hyvien käyttöominaisuuksien metsästyskoira, joka on valloittanut lappilaiset myös lupsakalla luonteellaan.

Suden raatelema hirvikoira kuoli

Hirvenhaukkukoulutuksessa ollut hirvikoira joutui suden raatelemaksi Sotinpurolla Nurmeksessa. Koira menehtyi vammoihinsa. Syksyllä sudet ovat tappaneet kymmenkunta koiraa Suomessa. Pohjois-Karjalassa kyseessä oli toinen tapaus.

Susi raateli hirvikoiran Nurmeksessa?

Hirvenhaukkukoulutuksessa ollut koira sai vakavia vammoja Sotinpurolla Nurmeksessa. Koiran epäillään joutuneen suden suuhun.

Irtokoirat raatelivat metsästyskoiran

Irrallaan olleet koirat raatelivat hirvikoiran Rovaniemellä Vanttausjärven lähellä. Hirvimies oli sunnuntaipäivällä metsällä Jämtlannin pystykorvan kanssa, jolla oli kaulassaan tutkapanta.

Utelias koira löytyi kontista Lieksassa

Jämtlanninpystykorva etsiytyi outoon paikkaan sunnuntaina Lieksassa. Koira tunkeutui ilmeisesti hajujen perässä lehdenkeräyskonttiin ja luiskahti sisälle kontin lastausaukosta.

Jukka Immonen ja Akka-koira.

Akka-koira herätti, isännän henki säästyi

Rantasalmelaisen Jukka Immosen kotiin ei pääse ilmoittamatta vieras, eikä edes se inha punainen kukko. Viime sunnuntai-iltana Jukka Immosen herätti kesken unien jämtlanninpystykorvanarttu Alma. Herätykseen oli hyvä syy, talossa oli tulipalo. Koira oli todella ihmisen paras ystävä.

Labradorinnoutajan pentuja.

Suosituin haukkuja ei muuttunut miksikään

Päättyneen vuoden suosituin koirarotu oli sama kuin edellisvuonnakin - labradorinnoutaja. Myös seuraavat viisi sijaa täyttyivät vanhoilla suosikeilla.

Susi raateli metsästyskoiran Köyliössä

Susi raateli metsästyskoiran Köyliössä viikonloppuna. Metsästysseurueen kanssa jahdissa ollut 4-vuotias Jämtlannin pystykorva löytyi lauantaina raadeltuna Köyliöstä Takarahkansuolta, Huittisten rajan läheisyydestä. Paikasta on matkaa lähimpään asutukseen vajaa kilometri.

Jarno Hautamäki ja menetyksekäs jämtlanninpystykorva Taisto

Jämtlanninpystykorva Taisto on kova kyläilemään ja kiipeilemään

Jämtlanninpystykorva Taisto on erinomainen hirvikoira. Epävirallisen juniorihirvikoirien SM-tittelin voittanut koira on myös kova kyläilemään, välillä aivan itsenäisestikin. Häkkikään ei Taistoa pidättele, se on opetellut kiipeämään ketterästi häkin yli.

Suomensukuisten rotujen koiranäyttely Kuopiossa

Kyseessä on suurin Suomessa koskaan järjestetty pystykorvarotujen näyttely. Runsaslukuisimmin kehissä esiintyvät jämtlanninpystykorvat, suomenlapinkoirat ja suomenpystykorvat.

Koira kävi miehen ja naisen kimppuun Rovaniemellä

Koira hyökkäsi kahden ihmisen kimppuun Rovaniemellä lauantaina. Omistajansa otteesta riistäytynyt jämtlanninpystykorva puri miestä ja naista sekä heillä mukanaan ollutta pienikokoista koiraa kaupan pihalla Rovaniemen Ounasrinteellä.

Koira hyökkäsi postinjakajan kimppuun

Jämtlannin pystykorvan näköinen koira oli hyökännyt postinjakajan päälle Rovaniemellä Sudentiellä, mutta jakaja onnistui torjumaan koiran hyökkäyksen postinjakokärryllään. Koiranomistajan lemmikeistä on tullut poliisille useita valituksia.