Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Satiirikot surevat lähes 70 vuotta julkaistun Mad-lehden lopettamista

Julkaisu on myös Suomen lehtipisteistä tuttu.

Legendaarinen Pahkasika ennusti Väyrysen ehdokkuuden jo 25 vuotta sitten: "Paavo on kehissä riemunamme kenties jopa vuoteen 2024"

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen on ilmoittanut aikovansa asettua ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa, jos terveys ja työkyky pysyvät hyvinä.

Tamperelainen sarjakuvataiteilija Pauli Heikkilä on kuollut

Pauli Heikkilä tunnettiin muun muassa sarjakuvasta Vanhat herrat, jota julkaistiin Pahkasiassa.

Museokeskus Vapriikki takoo ennätyksiä – alkuvuonna jo 100 000 vierasta

Museokeskus Vapriikin alkuvuosi 2016 on ollut ennätysvilkas. Muun muassa mammutit, Hurriganes ja Pahkasika vetävät väkeä.

Legendaarinen huumorilehti Pahkasika on jo museokamaa – ”Kaikelle voi ja pitää nauraa”

Pahkasika-lehden julkaisu lopetettiin jo vuosituhannen vaihteessa, mutta Peräsmies ja muut hahmot seikkailevat nyt näyttelyssä Tampereen Vapriikissa.

Nelikymppinen Pahkasika ilmestyi pitkän tauon jälkeen joukkorahoituksen avulla

Kemin 34. sarjakuvapäivät esittelee lauantaina uutta ja vanhaa suomalaista sarjakuvaa. Luvassa on esimerkiksi Pahkasika-lehden 40- vuotisesta taipaleesta kertova sarjakuvanäyttely sekä kemiläislähtöisen Aapo Kukon Riekaleita-albumin julkaisu.

Pahkasian 40-vuotisnäyttely Kemin sarjakuvapäiville – myös esiintyjälista täydentyy

Kemin 34. sarjakuvapäivillä esitellään myös legendaarisen Pahkasika-lehden originaaleja. Lehden 40 vuoden historian kunniaksi on koottu 14 teosta, jotka on nähtävillä lauantaina Kemin Sauvo-talossa.

Pahkasika-lehden rahoitusinto kiihtyy – mukana jo yli tuhat tukijaa

Legendaarisen Pahkasika-lehden joukkorahoituksen taustalla on tervolalaislähtöinen Tuomo Ryynänen. Miehen innoittamana toukokuussa aloitettu joukkorahoitustempaus on kerännyt yhteen jo yli tuhat lehden tukijaa ja 79. Pahkasika ilmestyy syksyllä.

Joukkorahoitus on Suomessa alkutekijöissään – "Jos idea ei saa tukea, se ei kiinnosta"

Joukkorahoituksessa on kyse elämyksestä. Pahkasika-lehden Markku Paretskoin mielestä ihmiset rahoittavat helposti yksittäisiä projekteja, mutta pitkäaikaisiin hankkeisiin heidän kiinnostuksensa ei riitä.

Teekkareiden vappukumi käytettävä viimeistään jatkoilla

Vahvoja tunteita kanssaihmisissä herättävät vapun ammattilaiset eli teekkarit kunnostautuvat juhlinnassa tänäkin vappuna. Tampereella esimerkiksi korvattiin jäynänä linja-auto pahvisella versiolla.

Peräsmies suojelee piereskelyn SM-kisoja

Peräsmies on sarjakuvasankari, joka lentää pierun voimalla. Aikanaan huumorilehti Pahkasiassa seikkaillut supersankari tekee yllättävän paluun viikonloppuna Utajärvellä.

Pahkasika tekee kirjan mittaisen comebackin

Kaksitoista vuotta sitten kuopattu Pahkasika-lehti palaa vielä kerran ilahduttamaan vinon huumorin ystäviä. Helmikuussa julkaistava Pahkasika-kirja sisältää niin pöytälaatikoiden pohjille aikoinaan jäänyttä materiaalia kuin ihan uusiakin vitsejä.

MadTV-ohjelma sai kenkää Foxilta

Amerikkalainen tv-kanava Fox lopettaa MadTV-komediasarjan tilaamisen. Lauantain myöhäisilloissa nähty sketsisarja päättyy kanavalla parhaillaan käynnissä olevaan 14. tuotantokauteen.

Historian skandaaleista nykyaikaisia lööppejä

Historiasta löytyy loputtomiin salaliittoja, kulkutauteja ja itsepäisiä prinsessoja. Tutkija Anu Lahtinen on kirjoittanut kirjan, jossa vanhoista tapahtumista on väännetty nykyajan lööppejä. Käypää lööppiainesta olisi löytynyt esimerkiksi kuningas Henrik VIII:n monista vaimoista tai Jeanne D'Arcin pukeutumisesta.

Puupäähattu antisankari B. Virtasen luojalle

Suomen sarjakuvaseura on myöntänyt tämän vuoden Puupäähattu-palkinnon Ilkka Heilälle. Heilän tunnetuin piirroshahmo on B. Virtanen, töissä ja kotona sorrettu arjen hiljainen antisankari. Puupäähattu on maamme tärkein sarjakuvapalkinto.