Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Harry Potter labyrintissä.

Harry Potterin taikasauva tulee myyntiin – huutokaupassa Yhdysvalloissa omistajaa vaihtanevat myös Saksikäsi Edwardin hanskat ja Alien-hahmo

Kaliforniassa pidetään huhtikuussa huutokauppa, jossa myydään muun muassa Harry Potter -elokuvien tarpeistoa.

Uutta tietoa ensi vuonna ilmestyvästä Harry Potter GO -pelistä: kamppaile kaveria vastaan ja kesytä hirviöitä

Tanskalaisfirma Magussin tulevaa mobiilipeliä voi pelata siihen yhteensopivan taikasauvan kanssa.

Harry Potter GO on tekeillä ja voi ilmestyä jo tänä vuonna – ja kyllä, peliin kuuluu myös taikasauva

Tanskalaisfirma Maguss on suunnitellut peliä jo ennen kuin kukaan oli hiiskunutkaan Pokémon GO:sta.

Nainen ja mies istuvat kotiseutumuseon rakennuksen edessä.

"Nikkari-Mikon" opissa soitetaan polkkaa ratamonlehdellä

Hinttalan kotiseututalolla Nokialla soivat lauantaina supisuomalaiset sävelmät. Niitä loihti ilmoille Mikko Kiio, joka oli tullut opastamaan puutöiden teossa.

Valmentaja Alexei Eremenko kuvattuna toukokuussa 2014.

Alexei Eremenko sai lähtöpassit Jarosta

Jalkapallon Ykkösessä pelaava Pietarsaaren Jaro vaihtaa päävalmentajansa. Alexei Ermenko saa väistyä, tilalle nousee Niklas Vidjeskog.

Yle Areena logo.

Maiju, 14, aikoo puhua itsensä machojen porukkaan

250 ja vähän päälle. Sen on jyväskyläläisen Maiju Lintulahden ennätys jalkapallon pompottelussa. Ahkerasti harjoitteleva tyttö luottaa itseensä niin paljon, että hän uskoo löytävänsä Espanjastakin uuden joukkueen, jos puolen vuoden reissu sinne toteutuu. "Jos taidot eivät vakuuta, puhun itseni poikien joukkueeseen."

Prinssi Rami Mercedes Benzin kanssa Oulun edustalla

Prinssi Rami Jaber liittyi AC Oulun isojen omistajien joukkoon

Oulussa asuva prinssi Rami Jaber haluaa viedä AC Oulun joukkueen harjoittelemaan Lähi-itään ja tuoda joukkueeseen ulkomaalaisvahvistuksia. Ykkösessä pelaava AC Oulu haluaa ottaa oppia Jaberin osaamisesta markkinoinnissa.

Olympiatuli Lontoo

Brittien yleisurheilupomo tiukkana: "Venäjän olympiapanna hintansa väärti"

Ison-Britannian yleisurheiluliiton puheenjohtaja Ed Warner pitää venäläisen yleisurheilun kansainvälisen porttikiellon jatkamista tärkeänä niin pitkään kuin tarpeellista on.

Henkilö kirjoittaa tietokoneella, lähikuva käsistä näppäimistöllä.

Sähköisten palveluiden lisääminen ei ole Lahdelle säästöautomaatti

Säästötavoitteet ovat kovat eikä niihin välttämättä päästä. Sähköisen asioinnin kehittämispäällikön mukaan Lahdessa on turha odotella miljoonasäästöjä ilman alkuinvestointeja.

Liisa Pulkkisen kuvaama muotokuva näyttelyssä.

Kosketus on muotokuvaajan taikasauva

Nykypäivän ihmiset hyppäävät valokuvassa mielellään johonkin rooliin. Muotokuvaajan itsensä on pystyttävä nauramaan itselleen ja oltava aito. Onnistunut kuva saa asiakkaan palaamaan uudelleen.

Pekka Ervasti

Pekka Ervasti: Mitalia muillekin

Itsenäisyyspäivän mitalisateessa muutamat merkittävät tunnustukset jäivät turhan vähälle huomiolle.

Angela Merkel ja Antonis Samaras

Merkel vakuutti kreikkalaisille ponnistelujen kannattavan

Kymmenettuhannet kreikkalaiset osoittivat mieltään Ateenassa vierailleelle Merkelille, josta on tullut heille rahakukkaron nyörejä kiristävän EU:n symboli.

Muotokuminauhoja kannetaan ranteessa.

Koululaisten villitys: nyt kerätään kuminauhoja!

Moni muistaa keränneensä tarroja tarravihkoon tai vaihtaneensa jääkiekkokortteja. Tämän syksyn villitys kouluissa ovat muotoon valetut kuminauhat, joissa on erilaisia kuvioita. Lelukaupoista kuminauhat viedään käsistä.

Yle Areena logo.

Riippurinnat synnyttivät kauneusyrittäjän

Tiina Jylhästä tuli kauneusalan yrittäjä omien rintojensa kautta. Lapsen syntymän ja imetyksen seurauksena omat rinnat olivat muuttuneet "rukkasiksi". Nuori äiti meni rintojen kohotusleikkaukseen Viroon. Jylhä ryhtyi virolaisen kauneusleikkauksia tekevän yrityksen suomalaiseksi konsultiksi ja siitä ura sai alkunsa.

Jaakko Hämeen-Anttila

Hämeen-Anttila: Egypti ei demokratisoidu hetkessä

Helsingin yliopiston islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila arvioi, että presidentin eroaminen ei johda Egyptin nopeaan demokratisoitumiseen. Hänen mukaansa on vaikea nähdä, että maa muuttuisi kuin taikasauvan heilautuksella.

Oskun osumat

Auta Sherlokki!

Nyt tarvitaan pätevä salapoliisi. Olisi nimittäin outo mysteeri selvitettävänä. Tepsi voitti. Ja vielä ensimmäisen kerran tällä kaudella vieraskaukalossa. Ja peräti 7-0. Auta Sherlokki!

Canal Grande venetsiaassa.

Venetsian peittävästä mainonnasta kansainvälinen kulttuurikiista

Kulttuurivaikuttajat eri puolilta maailmaa ovat ärsyyntyneet jättimäisistä mainoksista, jotka peittävät Venetsian arvokasta rakennuskantaa. Avoimessa kirjeessään Venetsian pormestarille kultuuriväki moittii tätä kulttuuriarvojen polkemisesta pormestarin huomauttaessa, että mainokset tuovat rahaa kaupungin entisöintitöihin.

Haavaan laitetaan laastaria

Pikkuvaivaiset rassaavat terveyskeskuspäivystyksiä

Hitaat lääkärit ja madaltunut lääkärillelähtökynnys rassaavat terveyskeskuspäivystyksiä. Mikkelin keskussairaalasta kerrotaan, että ongelmia on erityisesti yleislääkäripuolella. Päivystysjonoja kasvattavat myös asiakkaiden pienet vaivat, joista selviäisi kotihoidolla.

Velho-oppilaat mittaavat, kuinka vanha Turun linna on.

Maagista menoa Turun museoissa

Nuoret velhokoululaiset ovat tällä viikolla tehneet taikojaan pitkin Turkua, kun Valpurin velholeiri on opettanut mystisiä merkkejä ja lumoavia loitsuja. Leirin aluksi velhokokelaat tekivät itselleen taikasauvat Luostarinmäellä puusepän ohjauksessa.

Sonyn Playstation 3 -pelikonsolin ohjain kädessä.

Perinteiset peliohjaimet pian historiaa?

Perinteisten peliohjaimien valtakausi voi olla pian päättymässä. Suurimmat pelikonsolien valmistajat ovat kehittäneet uusia kameraan ja liikkeeseen perustuvia peliohjaimia, joiden uskotaan haastavan nappuloilla ja sauvoilla toimivat laitteet.

Oikeustulkin on hallittava monet taidot

Oikeustulkilta vaaditaan paljon tietoa ja taitoa. Hänen on hallittava kahden kielen lisäksi puheviestinnän keinot, tulkkaustekniikat ja erilaiset oikeuskäsittelyn säännöt ja erikoisuudet. Tulkin on oltava perillä myös lainsäädännöstä ja juristien kielestä.

Home Break-Ins Increase

The number of home break-ins shot up in June, especially in the capital region. In Helsinki alone, there were 56 burglaries of homes in June, as compared to 37 in June of last year.

Lasten aurinkovuosi -teos opastaa ekologiseen lastenkulttuuriin

Kaikkia aikuiset muistavat lapsuudestaan kaarnalaivan, käpylehmän ja nappihyrrän. Mutta miten on pajupillin tai heinäviitan teon? Ohjeita perinteisiin ympäristökäsitöihin löytyy Lasten aurinkovuosi -teoksesta, joka on opas ekologiseen kulttuurin.