Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vanhan velan metsästäjät: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Outo kiista rengasliikkeen ja valtion välillä: tietoa myyntikiellosta ei saatu perille edes haastemiehen avulla – sakko uhkaa

Ministeriöllä ja yrittäjällä on hyvin erilaiset kertomukset siitä, mikä erikoiseen tapahtumaketjuun on johtanut.

Savonlinnaan jää vain kaksi haastemiestä, kun käräjäoikeuden kanslia suljetaan

Vuoden vaihteessa yhdentoista käräjätuomarin ja sihteerin virkapaikat siirtyvät käräjäoikeuksien rakenneuudistuksessa Savonlinnasta Mikkeliin.

Perussuomalaisten sekava pyykinpesu: Haastemies ei ole edes saanut Vistbackalle tarkoitettua selvityspyyntöä

Puoluehallitus päättää epälojaalisuudesta epäiltyjen poliitikkojen kohtalosta syyskuun lopulla

Perussuomalaisten lähettämiin selvityspyyntöihin vastasi yksi

Kaksi muuta selvityspyyntöä toimitetaan haastemiehen avulla, koska niitä ei ole noudettu. Toinen noutamatta jättäneistä on Perussuomalaisten tukisäätiön puheenjohtaja Raimo Vistbacka.

Akaan johtajakiista jumiutui – Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari välttelee haastemiestä

Akaan kaupunginjohtajan potkuja valmisteleva työryhmä ei ole voinut viedä asiaa eteenpäin.

Posti – kun pelkkä sähköinen tavoittaminen ei riitä

Postin syvin olemus tiivistyy yhä paljolti siihen, että hallitsijan on lähes kaikissa oloissa tavoitettava alamaisensa.

Vartijat: Nimipakko lisäisi kostoiskuja

Sisäministeriö haluaa vartijoiden sukunimet esille työasuihin. Vaatimus koskisi myös järjestyksenvalvojia niin ravintoloissa kuin kauppakeskuksissa. Hanketta perustellaan kansalaisten oikeusturvalla. Turva-alalla pelätään kuitenkin häirinnän ja kostoiskujen lisääntyvän, jos nimipakko toteutuu.

Vuosikaudet hylättynä ollut haamualus saattaa seistä paikallaan vielä vuosia: "Tässä olisi byrokratiatalkoiden paikka"

Lappeenrannan Rauhan satamaan hylätyn aluksen siirtäminen on ison byrokratiaruljanssin takana. Jos välitöntä ympäristövaaraa ei ole, alus voi seistä paikallaan vielä pari vuotta.

Sunny Car Centerin Hämeenlinnan suurautokauppahaave romuttumassa lopullisesti

Suurta autokauppaa havitelleen Sunny Car Centerin elinpäivät käyvät vähiin. Koska haastemies ei ole saanut toimitusjohtaja Markku Ritaluomaa kiinni henkilökohtaisesti, joutuu haastemies käyttämään harvinaisempaa sijaistiedoksiantoa.

Oikeusministeriön säästöt jatkuvat – Kuusamon kanslian jatko puntarissa

Oikeusministeriössä tarkastellaan parhaillaan käräjäoikeuksien verkostoa. Yhtenä kohteena ovat useat sivuistuntopaikat. Kuusamon sivutoimipiste on jo muutaman vuoden toiminut kokeilukansliana.

Blue White Eagle -laivalle siirtomääräys

Lappeenrannan Rauhan satamassa makaavan aavelaivaksikin kutsutun Blue White Eagle -aluksen siirtämisessä on otettu kovat keinot käyttöön. Lappenrannan ympäristöviranomaiset aikovat siirtää laivan ja periä kulut omistajalta, ellei hän pian ryhdy itse toimeen.

Tuomarit marssivat työpaikoiltaan – "resursseja ei voi enää vähentää"

Helsingissä, Tampereella ja Porvoossa puoliltapäivin tapahtunut ulosmarssi on vastalause hallituksen suunnittelemille miljoonien leikkauksille tuomioistuinten määrärahoista. Käräjäoikeuksien henkilöstön mielestä säästöt tarkoittavat irtisanomisia ja siten oikeusasioiden käsittelyaikojen venymistä entisestään.

Suomen kaikkien aikojen erikoisin dopingtestipakoilu - karvainen käsi tuli postiluukusta

Suomen urheiluhistoriassa on yritetty pakoilla dopingtestaajia erikoisilla tavoilla. Mutta mikä on tiettävästi kaikkien aikojen erikoisin testipakoilu?

Suomen oudoin dopingtestihuijaus pysyi salassa pitkään - tuttu käräytti veljekset

Yle Urheilu kertoi aiemmin Suomen erikoisimmasta dopingtestipakoilusta. Nyt antidopingtoimikunnan lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä paljastaa Suomen oudoimman dopingtestihuijauksen.

Jalasjärvellä jaettiin haastekirjoja takavuosien päättäjille

Jalasjärven ammatillisessa aikuiskoulutuskeskuksessa JAKKissa on jaettu tänään epämieluisaa postia. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden haastemiehet ovat jakaneet haastekirjoja kymmenille Jalasjärven takavuosien päättäjille. Haasteet vievät vastaajat syksyllä käräjille Tampereelle. Kyse on Jalasjärven kunnan vaatimista 35 miljoonan euron vahingonkorvauksista.

Kolumni: Tarinankertojat

Jännityskirjailija Tuomas Lius tarinoi kirjoitustyönsä ääreltä ja raottaa ovea luovan työn mielenmaisemaan.

Karjalainen: Neljännes avioerohakemuksista peruuntuu

Pääkaupunkiseudun asukkaat ovat muita innokkaampia perumaan eronsa, kirjoittaa sanomalehti Karjalainen.

Dagestanissa tuhoisa pommi-isku

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja kymmeniä haavoittunut. Dagestanin sisäministeriön mukaan yli puolet haavoittuneista on poliiseja.

Pikavippejä käräjillä koko ajan enemmän

Pikavipit työllistävät Kainuun käräjäoikeutta yhä enemmän. Pikavippejä oli viime vuonna käräjillä 23 prosenttia edellisvuotta enemmän. Määrä kasvaa edelleen.

Muutto vaatii hätäkeskuspäivystäjiltä voimia

Pirkanmaan hätäkeskuksen muutto ensivuoden marraskuussa tuo henkilökunnalle suuria muutoksia niin Tampereella kuin Porissakin. Tampereelta Poriin siirtyvien hätäkeskuspäivystäjien määrä on tällä hetkellä täysin auki, ja osa heistä on jo etsinyt uusia töitä.

Haartmanin sairaalan tietourkintajuttu raukesi - syyteoikeus vanheni

Haartmanin sairaalan tietourkintajuttu on rauennut viranomaisten kannalta nololla tavalla. Juttu vanheni, koska käräjäoikeus ei saanut haastetuksi rikoksesta epäiltyä oikeuden eteen määräajassa.

Valtionsyyttäjä: Joutsenlahtea ei epäillä suuresta rikoksesta

Poliisi on etsintäkuuluttanut rikoskomisario Juha Joutsenlahden ja käräjäoikeus on jatkanut syyteoikeutta häntä koskevassa rikosepäilyssä. Joutsenlahti on aiemmin johtanut muun muassa Ulvilan surman tutkintaa.

Viisi kuollut panttivankitilanteessa Saksassa

Asunnostaan häädön saanut mies otti ainakin kolme ihmistä panttivangiksi ja linnoittautui asuntoonsa. Poliisin mukaan mies tappoi itsensä ja kaikki panttivankinsa.

Häätö ei tule yllätyksenä

Asunnosta voi saada häädön maksamattomien laskujen tai häiriökäyttäytymisen takia. Vaikka haaste on jo takataskussa, ei silti ole myöhäistä maksaa vuokrarästejä.

Haastemiehet tavoittivat Sumialan - konkurssi etenee jälleen

Satakunnan käräjäoikeus on tavoittanut konkurssiin haetun jalkapalloseura FC PoPan pääomistajan Antti Sumialan tänään. Hänelle on nyt annettu tiedoksi FC Popa Oy:tä koskeva konkurssihakemus. Sumialalla on 14 päivää aikaa vastata hakemukseen.

FC PoPa Oy:n konkurssi ei etene - Sumiala pakoilee

Taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneen FC PoPa Oy:n konkurssioikeudenkäynti viivästyy. Syynä tähän on Satakunnan käräjäoikeuden vaikeudet tavoittaa seuran pääomistajaa Antti Sumialaa. Konkurssiin yhtiötä haki Verohallinto joulukuun alussa. KRP:n PoPaa koskeva rahanpesututkinta on kesken.

Kimpisenkadun autiotalo odottaa purkua

Lappeenrannassa Kimpisenkadulla sijaitseva kiistelty puurakennus purettaneen piakkoin. Purku alkaa, kun omistajalle saadaan tieto päätöksestä.

Lakikömmähdys täyttää Tattarisuon

Väärin pysäköityjen autojen säilytyspaikka Helsingin Tattarisuolla on ruuhkautunut. Syynä on lakimuutos, jonka mukaan säilytykseen hinatun auton kuljettajalle täytyy saada todistettavasti tieto siirrosta.

Käräjäoikeus kaipaa turvalaitteita

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeuden olematon turvajärjestelmä vaatii pikaista parannusta. Yli 20 vuotta sitten rakennetussa Kokkolan virastotalossa ei ole minkäänlaista modernia hälytysjärjestelmää.

Janne Ahosen yritys vaikeuksissa

Verottajan konkurssihakemus tunnettujen suomalaisurheilijoiden Radius Ay:stä on saatu toimitettua tiedoksi mäkihyppääjä Janne Ahoselle. Juttu tuli vireille Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa helmikuun alussa.

Kuusi vuotta venynyt juttu käräjille

Yli kuusi vuotta vanha rikosjuttu venyy vieläkin Tampereen käräjäoikeudessa. Jälleen yksi pääsyytetyistä on jäänyt saapumatta istuntoon.

Toriparkkityömaan aliurakoitsija vaihtui viime metreillä

Pääurakoitsija JL-rakentajat on purkanut sopimuksensa mikkeliläisen Maamerkki Oy:n kanssa. Haastemies toimitti urakanpurkusopimuksen Maamerkki Oy:n edustajille perjantaina.

Haasteita nyt myös puhelimitse

Virallisia tiedonantoja esimerkiksi haastemieheltä voi nyt saada myös puhelimitse. Uusi tapa välittää virallisia viestejä on otettu käyttöön syyskuun alussa.

Käräjäoikeuden sumaa puretaan

Kesäkuun alusta muuttunut haastemieslaki helpottaa haastesumaa Tampereen käräjäoikeudessa. Vuositasolla haastemiehille kertyy tuhansia asiakaskäyntejä, jotka voidaan hoitaa uuden lain myötä puhelimitse.

Haastemies kolkuttaa myös puhelimitse

Riidattomissa velkomusasioissa haasteen käräjäoikeuteen voi toimittaa myös puhelimitse. Uusi käytäntö säästää runsaasti työaikaa ja ajokilometrejä laajassa maakunnassa.

Ässäikoni Levolle tuomio haaste-asiassa

Satakunnan käräjäoikeuden haastemies Tapio Levo on tuomittu tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Levo saa rikoksestaan rangaistukseksi varoituksen. Sen sijaan oikeus hylkäsi Haka-Rakentajien konkurssipesän yli 120 000 euron vahingonkorvausvaatimuksen.

Käräjäoikeus päättää haastemiehen syytteestä

Syytteen mukaan haastemies ei toimittanut kiireellistä haastetta ajoissa, jolloin rikoksesta ei voitu enää nostaa syytettä. Haastemies ei liioin ilmoittanut tilanteesta käräjäoikeudelle.

Romuautouudistus rasvasi byrokratian rattaita

Hylätyt ja väärin pysäköidyt autot poistuvat nykyään katujen ja teiden varsilta entistä nopeammin. Taustalla on vuoden ikäinen lakiuudistus, joka on lyhentänyt siirtoaikoja ja sujuvoittanut viranomaisyhteistyötä. Esimerkiksi vaaralliseen paikkaan jätetty ajopeli saattaa nyt päätyä kunnan varastoalueelle parissa päivässä.

Lukijoiden taloyhtiöissä kiistellään vastuusta ja osallistumisesta

Lukijoiden taloyhtiöissä kättä väännetään isännöitsijän ja saamattoman hallituksen kanssa sekä vastuukysmyksistä. Toisaalta hallitustyökin saattaa käydä raskaaksi. On kuitenkin myös taloyhtiöitä, joissa asiat lutviutuvat.

Putajan Baarin rauniot ihmetyttävät

Valtatie 11:sta liikkujat ovat ihmetelleet miksi palaneen Putajan Baarin rauniot nököttävät edelleen pystyssä. Ympäristötarkastaja Risto Ekonen Sastamalasta kertoo, että purkutöistä vastaavaan omistajaan on lähes mahdotonta saada yhteyttä.

Levoa ei pidätetä virasta

Virkarikoksesta syytteen saanutta haastemies Tapio Levoa ei pidätetä virastaan. Porin käräjäoikeuden laamannin Kari Laurénin mukaan Levolla on edellytykset jatkaa viran hoitamista syytteestä huolimatta.

Ex-jääkiekkoilija Levolle syyte virkarikoksesta

Porilainen haastemies, entinen jääkiekkoilija, Tapio Levo saa syytteen virkarikoksesta. Levo ei toimittanut kiireellistä haastetta ajoissa eikä rikoksesta voitu enää nostaa syytettä.

Levon syyteharkinta valmistumassa

Porilaista haastemiestä Tapio Levoa koskeva syyteharkinta valmistuu tammikuun aikana, kertoo valtionsyyttäjä Maarit Loimukoski. Haastemies Levo ei toimittanut haastetta käräjäoikeuden määräämään viimeiseen tiedonantopäivään mennessä eikä ilmoittanut tästä käräjäoikeudelle

Ranskan viranomaiset pidättivät Onyxin Brestin satamaan

Ranskan viranomaiset ovat pidättäneet ongelmalautta Onyxin Brestin satamaan omistajan maksamattomien palkkojen takia. Haastemies nousi alukseen ja ilmoitti kapteenille laivan pidättämisestä, Kansainvälisen kuljetusliiton IFT:n edustaja François Caillou kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Big Rise in Debt Cases

The number of debt cases coming before district courts have increased by about one-third this year. According to estimates issued by the Ministry of Justice, the number of cases has risen by 70,000 since last year to around a current total of 300,000.

Porilaiselle haastemiehelle syyte virkarikoksesta

Huolimattomasta menettelystä haasteen toimittamisessa epäilty haastemies saa syytteen virkarikoksesta. Porin käräjäoikeuden haastemies ei toimittanut haastetta käräjäoikeuden määräämään viimeiseen tiedoksiantopäivää mennessä eikä ilmoittanut tästä käräjäoikeudelle. Rikoksen syyteoikeus vanheni. Porin käräjäoikeuden päällikkö, laamanni Kyösti Karttunen vahvistaa, että syytteen virkarikoksesta saa entinen Ässä-pelaaja, porilainen haastemies Tapio Levo.

Haastemiehelle syyte virkarikoksesta

Huolimattomasta menettelystä haasteen toimittamisessa epäilty haastemies saa syytteen virkarikoksesta. Porin käräjäoikeuden haastemies ei toimittanut haastetta käräjäoikeuden määräämään viimeiseen tiedoksiantopäivää mennessä eikä ilmoittanut tästä käräjäoikeudelle. Rikoksen syyteoikeus vanheni.

Brax lisäisi syytettyjen pakkonoutoa

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) haluaa tuomioistuinten turvautuvan syytettyjen ennakkonoutoon nykyistä enemmän. Nouto varmistaisi Braxin mielestä sen, ettei oikeusistuntoja tarvitsisi peruuttaa poissaolojen vuoksi.

Hovioikeuteen ehdotetaan lupamenettelyä

Oikeusministeriön toimikunta ehdottaa, että hovioikeuksissa otettaisiin käyttöön jatkokäsittelylupa. Tällöin käräjäoikeuden päätöksestä tehdyn valituksen täysimittainen käsittely edellyttäisi tietyissä asioissa hovioikeuden myöntämää lupaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle