Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hamina Tattoon alkuvuoden konsertit siirtyvät elokuulle – syynä epävarma koronatilanne

Tapahtumiin jo ostetut liput käyvät sellaisenaan siirrettyihin konsertteihin.

Hamina Tattoo siirtyy ensi vuoteen – sotilasmusiikkitapahtuma aiotaan järjestää myös kesällä 2022

Tämän vuoden Hamina Tattooseen ostetut liput ovat käytettävissä ensi vuoden tapahtumassa.

Kotkan Meripäivät aiotaan perua – tapahtumapäällikkö: ''En näe siirtoa vaihtoehtona''

Lopullisen päätöksen Meripäivien kohtalosta tekee Kotkan kaupunginhallitus ensi maanantaina.

Kotkan Meripäivät varautuu tapahtuman peruuntumiseen tänä kesänä – "Odotamme kovasti sitä, että hallitukselta tulisi linjauksia"

Hamina Tattoo on varautunut siirtämään tapahtuman vuodella eteenpäin. Imatranajon järjestäjät odottavat hallituksen keskiviikkoiltaista infoa ennen suunnitelmien kommentointia.

Haminan historiafestivaalin tulevaisuus on auki – Kirjamessut ylsivät kävijätavoitteeseensa

Haminan historiafestivaalin jatko on epävarma. Sen sijaan Kymi Libri -kirjamessut saavat jatkoa kahden vuoden päästä.

2000-luvun alun rauhanturvaamisinto romahti – suomalaisia rauhanturvaajia pyritään värväämään uuden museon avulla

Haminassa on perusteilla valtakunnallinen rauhanturvaamisen perinnekeskus, jonka yhtenä tavoitteena on houkutella nuoria kriisinhallintaan.

90-vuotias Kirsti elää onnellista vanhuutta hoivakodissa – "Olen käynyt teatterissa, konsertissa ja torilla ostoksilla"

Hoivakoti Muuraskodin asukas Kirsti Lehmonen nauttii virkkaamisesta, laulamisesta ja torilla ostosten tekemisestä yhdessä toisten asukkaiden kanssa.

Hamina Tattoon kävijämäärä kasvoi selvästi

Tattoo-viikon tapahtumat keräsivät kaupunkiin yli 145 000 kävijää. Se on kymmeniä tuhansia enemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Räminärockin ystävän Riku Rantalan musiikkimaku laajeni – "Sotilasmusiikkia ei tarvitse erotella muista"

Hamina Tattoon juontaja Riku Rantala kirjoittaa kesällä kirjaa maailman musiikkityyleistä ja nauttii itäisen Suomen saaristosta. Kirjan kylkiäisenä ilmestyvällä levyllä ääneen pääsee myös Rantala itse.

Soittokunnat ovat valtioiden "soft power" – Hamina Tattoo esittelee maiden musiikilliset käyntikortit

Sotilasmusiikkifestivaalit toimivat leppoisana keskustelupaikkana diplomaateille ja sotilaille. Hamina Tattoo houkuttelee ympyräkaupunkiin tällä viikolla yli satatuhatta vierailijaa.

Bussivuorot tihentyvät Hamina Tattoon aikana – yövuoroja tulee lisää

Sotilasmusiikkifestivaalin aikana järjestetään lisää yövuoroja bussiliikenteeseen Haminan ja Kotkan välillä. Hamina Tattoo viettää avajaisiaan maanantaina, ja festivaali jatkuu koko viikon ajan.

Google juhlii Hamina Tattoon isäntänä viittä vuottaan Haminassa

Hamina Tattoo pitää yhteistyötä Googlen kanssa hyvin merkittävänä, koska se saattaa tulevaisuudessa edistää myös uusien yhteistyökumppanien hankintaa.

Matkamessujen panokset siirretään entistä enemmän verkkoon – matkailijat haravoidaan vaikkapa Instagramista

Seutumatkailua ei enää kannata yrittää tyrkyttää messutiskin vieressä. Näin on todettu muun muassa Kotkan ja lähikuntien matkailuorganisaatiossa.

Kiinan armeijan soittokunta Hamina Tattooseen

Kiinalaiset esiintyvät myös Helsingin Senaatintorilla ensi elokuussa. People´s Liberation Army Band on vieraillut Suomessa edellisen kerran vuonna 1994.

Hamina Tattoon uudistus kannatti – sotilasmusiikkia kuunteli ennätysyleisö

Viisipäiväiseksi lyhentynyt festivaali houkutteli järjestäjien mukaan Haminaan 110 000 kävijää. Maksullisiin tapahtumiin myytiin 16 000 lippua.

Hamina Tattoo alkoi näyttävästi – kuvagalleria

Sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo käynnistyi tiistaina. Musiikin lisäksi tapahtuman aikana ihmisillä on mahdollisuus tutustua historiallisen keskustan vanhoihin pihoihin.

Japanin itsepuolustusvoimien sotilassoittokunta soittaa Sibeliusta

Mäntyharjun konsertin järjestävä Taidekeskus Salmela ei pelkää taloudellista tappiota.

Ekaluokkalaisten marssiesitys Haminassa käynnistyy Elefanttimarssilla – katso video

Haminan Keskuskoulun ykköset ovat harjoitelleet Tattoo-esitystä torstaista vanhempainiltaa varten. Lasten Tattoo on oma versionsa Haminassa keskikesällä järjestettävästä kansainvälisestä Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalista.

Japanin itsepuolustusvoimien puhallinorkesteri esiintyy ensi kertaa Suomessa

Keskussotilassoittokunta vierailee ensimmäisellä Euroopan-matkallaan Mäntyharjulla ja Hamina Tattoossa.

Lemin musiikkijuhlat kehittyy nyt ammattilaisten käsissä

Lemin musiikkijuhlien tämän vuoden vetonauloina tullaan näkemään Dallapé-orkesteri sekä Hannu-Pekka Björkmanin ja Jukka Perkon runo-musiikki -teos.

Hamina Tattoossa sotilassoittokuntia ja Paula Koivuniemi

Kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali järjestetään ensi kesänä heinä-elokuun vaihteessa. Tapahtumassa on perinteisesti marssishow-esityksiä, ilmaiskonsertteja ja Tattoo-paraati. Paula Koivuniemi esiintyy yhdessä Helsingin poliisisoittokunnan kanssa.

Lemin musiikkijuhlien toiminnanjohtajaksi kokenut pyhtääläinen

Lemin musiikkijuhlien uudeksi toiminnajohtajaksi on valittu pyhtääläinen Sanna Gango. Kokenut Gango on vetänyt kansainvälistä Hamina Tattoo -tapahtumaa jo vuosia.

Woima-sonnin rankka elämä - katso kuvat

Haminan Tervasaaressa hylättynä nököttävä Woima-sonni on surullinen näky. Hiljalleen lahoavan sonnin korvan vei jo aikaisemmin ilmeisesti myrskytuuli. Teoksen sisälle työnnetyn nuotion jäljiltä vatsakin repsottaa nyt avoinna.

Ammattilaiset tulevat Hamina Tattoolle kalliiksi

Sotilasmusiikkitapahtuma on taloushaasteiden edessä. Tapahtuman kustannukset kasvavat, kun soittokunnat ammattimaistuvat.

Hamina Tattoo jäi kävijätavoitteestaan

Ainoastaan lauantain päivänäytös myytiin loppuun. Kävijämäärään vaikutti esimerkiksi se, että ilmaistapahtumia oli vähemmän kuin edellisessä Tattoossa.

Tattoo-leivos tarjoaa cappuccinoa tai päärynää

Jokavuotista leivosta on tehty tällä kertaa kahta eri lajia. Molemmista versioista löytyy myös mustaherukkaa.

Mini-tattoo toi marssimusiikin Senaatintorille

Juhlava marssimusiikki keräsi tuhansia ihmisiä ihailemaan sotilaiden säntillisiä askelkuvioita. Tapahtuman teemana on vuosi 1812, jolloin sotatantereet kumisivat rumpujakin kovempaa.

Presidenttipari maakuntamatkalle Pyhtäälle ja Haminaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapuu yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa Kymenlaaksoon torstaina. Presidenttiparin ohjelmassa on mm. Hamina Tattoo-marssikonsertti.

Suomalainen sotilasmusiikki kiinnostaa ulkomaillakin

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta soitti Baselissa maailman suurimmassa tattoossa yli 300 000 kuulijalle. Suomalaiset ovat edelläkävijöitä puhallinsoitinmusiikissa, sanoo musiikkikapteeni Sami Hannula.

Virkkunen: Ministeri Erkko oli taustavaikuttaja

Helsingin Sanomien pitkäaikainen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen kuvailee Aatos Erkkoa visionääriksi ja taustavaikuttajaksi. Lehden journalistisiin linjoihin edesmennyt Erkko ei puuttunut.

Veikko Lavin syntymästä 100 vuotta

Laulaja-lauluntekijän elämäntyötä muistellaan Kymenlaaksossa monin eri tavoin. Konserttien, seminaarin ja näyttelyjen lisäksi maanantaina julkaistiin albumillinen hänen ennen julkaisemattomia kappaleita.

Veikko Lavin syntymästä 100 vuotta

Jokainen ihminen on laulun arvoinen. Miten Lavin musiikki on koskettanut suomalaisia?

Haminan terveyspalveluista tuli Hyvinvointikeskus Reutsinmäki

Aiemmin esimerkiksi sairaalanmäeksi tai hyvinvointipuistoksi kutsutulla alueella ei ole ollut virallista nimeä. Eilen ratkennut nimikilpailu toi perusturvalautakunnalle 40 nimiesitystä.

Haminan terveyspalveluista tuli Hyvinvointikeskus Reutsinmäki

Aiemmin esimerkiksi sairaalanmäeksi tai hyvinvointipuistoksi kutsutulla alueella ei ole ollut virallista nimeä. Eilen ratkennut nimikilpailu toi perusturvalautakunnalle 40 nimiesitystä.

Hamina Tattoo metsästää pääsponsoria

Sotilasmusiikkitapahtuma teki viime vuonna lähes 75 000 euron tappiot. Tattoo on joutunut tinkimään tänä vuonna muun muassa markkinointikustannuksista paikatakseen rahavajetta.

Raitti täynnä puhaltajia Rantasalmella

Suomen ensimmäistä valtakunnallinen Puhallinmusiikin päivä kuului, mutta myös näkyi Rantasalmella. Rantasalmen puhallinorkesterin 80 soittajaa marssi soittaen koko kylän halki yleisön suureksi riemuksi.

Hamina Tattoon talouskuri tiukkenee

Ensi vuoden 2012 Hamina Tattoon talous on erityisen tiukalla viime kesän tappioiden jälkeen. Vuoden 2010 Tattoon tulot eivät kattaneet menoja, vaikka lipputulot kasvoivat.

Haminan koulukortteli otti merkittävän askeleen eteenpäin

Haminan keskustan koulukorttelihanke on nytkähtänyt merkittävästi eteenpäin, kun Kaakkois-Suomen ELY-keskus päätti lähteä tukemaan hanketta. Koulukortteliin suunnitellaan hotellia, uimahallia ja lähes neljääkymmentä asuntoa.

Repoveden maisemia ei löydy postimerkeistä

Postimerkkien kohteeksi on pyritty valitsemaan kansallispuistoja, joilla on luontokeskus. Tällä viikolla postimerkkiin pääsi Torronsuon kansallispuisto.

Nämä asiat ovat jääneet kesästä mieleen...

Kysyimme mitkä asiat tästä kesästä ovat tähän mennessä olleet unohtumattomia. Lue vastauksia.

Nuorisopuhallinorkesteri matkaa Hamina Tattooseen

Lieksan nuorisopuhallinorkesteri esiintyy maan tunnetuimmassa sotilassoittokuntatapahtumassa. Orkesteri soittaa Hamina Tattoossa torstaina Puistotalon konsertissa.

Sotilasmusiikki raikui Senaatintorilla

Hamina Tattoon 20-vuotisjuhlien kunniaksi Helsingin Senaatintorilla järjestetty sotilassoittokuntien Mini-Tattoo keräsi tuhansia katsojia. Tunnin aikana katsojille esittäytyivät sotilassoittokunnat Suomesta, Belgiasta ja Virosta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle