Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Töitä tehdään syksylläkin koronan ehdoilla – työterveyspsykologi: "Tämä on maratonmatka, pikajuoksutaktiikalla ei pääse pitkälle"

Jaksamista ja stressinhallintaa helpottaa, kun keskittää omat voimat niihin asioihin, joihin pystyy vaikuttamaan.

Eläkeiässä työssäkäynti yleistyy – 80-vuotias kesäkahvilayrittäjä suosittelee lämpimästi

Yrittäjätaustaiset työskentelevät vanhuuseläkkeellä paljon palkansaajia yleisemmin.

Lilli Wuoltee, 28, lähti itkien töistä, kun pomo kertoi, etteivät työt jatkukaan – nuoret joutuvat tekemään pätkätöitä, vaikka eivät haluaisi

Työpaikan vakituisuus ja mielekkyys on millenniaaleille palkkaakin tärkeämpää, sanovat tutkijat. Silti realismia ovat pätkätyöt ja terveysongelmat.

Ennätysmäärä ihmisistä uskoo löytävänsä uuden työn, jos menettäisi nykyisen – viimeksi yhtä hyvät tunnelmat oli ennen vuoden 2008 taantumaa

Talouskasvu ja työllisyyden parantuminen ovat saaneet palkansaajien optimismin kasvuun, arvioidaan TEM:n työolobarometrissä.

Tekoäly etsimään tukea tarvitsevia nuoria, ehdottaa kokoomuspoliitikko

Puolueiden puheenjohtajat ottivat kantaa tekoälyyn

Haaveiletko palkankorotuksesta? Näillä vinkeillä neuvottelu sujuu

Valmistaudu hyvin, pysy rauhallisena ja tähtää tarvittaessa vuoden päähän. Asiantuntijat kertovat, miten asemiaan voi parantaa palkkaneuvottelussa.

Matkailualan yritykset saavat jatkossa lisää apua rekrytointihaasteisiinsa

Lapin TE-palvelut tarjoaa matkailuyrityksille rekrytointipalvelun sekä toteuttaa rekrytointitapahtuman.

Riikka Keskitalo rakastaa freelancerin vapautta ja vastuuta – tutkijan mukaan näitä ominaisuuksia kaipaavat myös palkkatyöläiset

Suurin osa suomalaisista työskentelee edelleen kahdeksan tuntia päivässä, ja työnteko sijoittuu virastotyöaikaan. Tutkijatohtori Satu Ojalan mukaan yhä useampi tekee kuitenkin niin sanottua rajatyötä.

Onnellisuudella ei ole kilohintaa

Hoikkuus ei tuo onnea, vaikka moni niin luuleekin.

Keskittymiskyvylläkin on rajansa – Jos viikossa paiskii hommia yli 50 tuntia, aivot eivät palaudu

Erityisen paljon keskittymistä vaativissa tehtävissä on suotavaa pitää tauko jopa useammin kuin parin tunnin välein.

Etsivät nuorisotyöntekijät toivovat toimintaan pysyvyyttä – "Nuorten luottamus katkeaa joka kerran, kun työntekijä vaihtuu"

Luottamuksellisen suhteen rakentaminen niin viranomaisiin kuin nuoriin itseensä on tärkeää etsivässä nuorisotyössä. Jos työntekijät vaihtuvat, suhde katkeaa.

Criticism for harsh new unemployment terms: “Treating us like children”

Government-inspired changes to Finland’s unemployment policy will come into effect next week. The new policy will, among other things, lower monthly unemployment benefits and impose stricter penalties on those who refuse to take a job on offer. Not everyone thinks the reforms will succeed in getting more people to work.

Nykyteinit saavat teknisessä työssä vapaat kädet: "On kivaa, kun ei tarvitse tehdä toisen valitsemaa työtä"

Nykyään 8. ja 9. luokan teknisen työn tunneilla ei tarvitse tehdä linnunpönttöä tai puukkoa, ellei niin halua. Valinnanvapaus rohkaisee tekemään itsenäisiä ratkaisuja.

Kun töissä tympii, syyllinen voi löytyä peilistä

Jo sunnuntai-iltana iskee ahdistus: huomenna on taas raahauduttava töihin ja ajatuskin tulevasta työviikosta tympii. Mihin katosivat työn ilo ja imu?

Miesten päihdekuntouslaitoksessa ei mökötetä yksin – vertaistuki on toiminnan kulmakivi

Uimaharjussa 17 vuotta toiminut päihdekuntoutuslaitos Helppi muutti heinäkuun alussa lähemmäs Joensuuta. Kontiorannan entiseltä varuskunta-alueelta löytyi reilun tuhannen neliön tilat, jossa kaikki toiminnot saatiin saman katon alle.

Kuntajohtajien pj. Rämö: "Päättäjien uhkailu on huolestuttavan yleistä"

Suomen kuntajohtajien puheenjohtaja Heidi Rämö arvioi, että kunnan- ja kaupunginjohtajien uhkailu on jopa tutkittua yleisempää. Rämön mukaan kuntapäättäjien uhkailu on Suomessa huolestuttavalla tasolla.

A2 Taloustalkoot-vieras Hjallis Harkimo: "Töitä pitää tehdä silloin, kun niitä on"

Hyvinä aikoina voitaisiin maksaa enemmän ja huonoina vähemmän, sanoo kansanedustaja Hjallis Harkimo. Hän näkisi mielellään työntekijöitä yritysten hallituksissa.

Tekemättömät työt ja työttömät yhteen ja tuloksena saadaan ekomatkailukeidas

Luonnontilainen Oulun Hietasaaren ranta-alue kokee kasvojen kohotuksen. Kunnostuksen tekevät pitkäaikaistyöttömät, joille tarjoutuu mahdollisuus mielekkääseen tekemiseen. Tavoitteena on luoda ekomatkailukeskus, joka toimii oululaisten ja turistien olohuoneena.

Kotimaa voi olla kateissa, korvessa tai korvien välissä – katso kuvat

Suomen valokuvataiteen museon suuri sali on täynnä pakoa, etsimistä, maisemaa, kaipausta – ja löytämistä. Kahdentoista kuvaajan teossarjat kertovat siitä, miten kaikki ihmiset haluavat kuulua johonkin.

President opens charity drive, reiterates “only those fleeing real distress can be helped”

Finnish President Sauli Niinistö opened an annual church charity campaign with a TV appearance on Sunday. During his address, he repeated the view he expressed in his speech to Parliament last week, saying that Finland can help only those asylum seekers who are really fleeing distress.

Professori Juha Siltala: Koko kansantalouden kiertokulku pitäisi saada uusiksi

Työelämään perehtynyt Suomen historian professori Juha Siltalta muistuttaa, että automaatio ei korvaa ihmistä. Ihmistä tarvitaan esimerkiksi määrittämään ongelmat ja hahmottamaan asioita. Siltalan mukaan Suomessa pitäisi harkita kansalaispalkkaa, jos silpputyö yleistyy entisestään.

Esimieheksi ei kelpaa enää kuka tahansa käskijä – Y-sukupolvi vaatii kuuntelua ja kunnioitusta

Pätkätöihin pakotettu sukupolvi ei sitoudu työpaikkaan, mutta on valmis sitoutumaan työtehtäviin ja jopa esimieheen. Vaatimukset esimiehiä kohtaan ovat kuitenkin kovia. Y-sukupolven työelämäkäsityksiä selvittäneen tutkimuksen mukaan pomon on oltava työelämän personal trainer.

"Se kyllä kyynistää ja väsyttää ihan sitkeintäkin ihmistä" – huono ilmapiiri uhkaa pitkää työuraa

Jos työpaikan ilmapiiri on hyvä, iäkäskin työntekijä saa siivet selkään ja jaksaa vaikka mitä. Näin väittää johtamisen professori Riitta Viitala. Viitalan mukaan avainkysymyksiä työurien pidentämisessä ovat työpaikan henkinen tila ja seniorityöntekijöiden osaamisen taso.

Päihdesekoilut selättänyt ex-kiekkoilija Marko Jantunen: "Äijän käy hyvin"

Alkoholia, huumeita ja käräjöintiä. Uransa päättänyt jääkiekkoilija kävi pohjalla, mutta uskoo nyt elämänsä suunnan muuttuneen. En voi luvata, etten enää tekisi virheitä, mutta en tee niitä tietoisesti, Jantunen sanoo.

Opetusosaamisesta taotaan miljardibisnestä

Koulutusvienti voi muodostua pian miljardibisnekseksi. Jyväskyläläinen koulutusta vievä EduCluster Finland tuplasi liiketoimintansa viime vuonna.

Eikö työnteko maistu? Tylsästäkin työstä voi oppia tykkäämään

Työtään ei tarvitse heti rakastaa, jotta siihen syntyy intohimo. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan työn imu voi löytyä myös ajan kanssa.

Ex-kansanedustaja palkkatukirahan loppumisesta: "Väärät asiat määrittävät ihmisen kohtaloa"

Palkkatukirahan loppuminen huhtikuussa kismittää Vasemmistoliiton ex-kansanedustaja Anne Huotaria, joka sanoo palkkatuen olevan joskus ratkaiseva askel työttömän matkalla kohti avoimia työmarkkinoita.

Vaihtoehto vohvelikankaille – Suomessa opetellaan etsimään kehitysvammaisille mielekkäitä töitä

Pertti Kurikan nimipäivät -yhtye on rokannut viisuvuotenaan uutta mielikuvaa kehitysvammaisista, heidän haaveistaan ja taidoistaan. Kurikkalaiset ovat onnistuneet siinä, mistä monet vasta haaveilevat. Suomessa opetellaan parhaillaan tarjoamaan kehitysvammaisille muutakin tekemistä kuin aikaa tappavia puhdetöitä.

Lavian entinen kunnanjohtaja porilaistumisesta: Malliesimerkki onnistuneesta kuntaliitosta

Pekka Heinonen uskoo, että kuntaliitos Porin kanssa on tuonut lavialaisille paljon hyvää. Lavian entinen kunnanjohtaja pitää liitosta onnistuneena malliesimerkkinä.

Asiantuntijat: Tuottavuus tulee työtavoista, ei työntekijän selkänahasta

Työpäivän pidennys ei välttämättä tuo lisää tulosta työhön. Sen sijaan nykyisiä työtapoja voisi muuttaa sujuvammiksi. Sen myötä työstä voi tulla aiempaa mielekkäämpää työntekijällekin.

Tutkija: Kiire uuvuttaa sosiaalityöntekijät

Sosiaalityöntekijät jaksavat työssään huonosti. Useimmat kokevat, etteivät he ehdi tehdä työtään riittävän hyvin. Ammatillista ahdinkoa aiheuttavat etenkin kuntien säästöt.

Huono johtaja ja riidankylväjät pilaavat työyhteisön arjen - "alamaisuus käsitteenä on mennyttä aikaa"

Oma työyhteisö voi olla työntekijälle siunaus tai kirous. Omalla toiminnallaan voi kuitenkin vaikuttaa työhyvinvointiinsa paljon.

Pieni elokuvateatteri nousee joka leffailta uudestaan

Elokuvateatteri ei välttämättä tarvitse omia tiloja, jos vapaaehtoisilla on tarpeeksi aikaa ja lihaksia. Parikkalan Harjulinnan valtuustosali muuttuu iltaisin elokuvateatteriksi.

Historioitsija sodan kokeneista miehistä: "Lapset saivat nämä ihmiset uskomaan tulevaisuuteen"

Osa sodan kokeneista miehistä joi itsensä hengiltä. Mutta miksi yhdet sodan jälkeen tuhoutuivat, kun toisista tuli selviytyjiä? Kaksi asiaa auttoi toipumaan sotakokemuksista: mielekäs työ ja lapset. Näin sanoo väitöskirjaa aiheesta tekevä historioitsija Jenni Kirves.

Suomalainen työtön rallitähti lähti Ruotsiin kerjäämään työpaikkaa

Jarmo Lehtinen haistelee Ruotsin MM-rallissa, mitä töitä on tarjolla.

Feeling of ‘not being enough’ haunts Finland’s overworked nurses

A recent survey of nursing personnel has revealed that health care workers in Finland are increasingly dissatisfied with their working conditions. Respondents say they simply need more hands, along with better recognition for the important work they do.

Nurkkala on hyvä työllistetylle ja hyvä Tohmajärven kunnalle

Tohmajärven keskustassa toimiva Nurkkala tarjoa pitkäaikaistyöttömille mielekästä työtä ja asiakkaille ruokaa, kahvia ja vaikkapa pesulapalveluja. Myös kunta on hyvillä mielin mukana toimintaa pyörittävässä yhdistyksessä.

Kuuden tunnin työpäivä auttaa koulunkäynninohjaajaa jaksamaan

Kokopäivätyöhön siirtyminen ei ole edes käynyt pirkkalalaisen Sarita Koskenmäen mielessä. Vaikka joka kolmas tekee osa-aikatyötä vastoin tahtoaan, lyhyempi työpäivä on monelle vapaaehtoinen valinta.

Maanviljelyn kolmet kasvot

Monellekaan ei ole selvää, mitä nykypäivän maanviljelijä tekee. Kolme satakuntalaista maanviljelijää valottavat omaa arkeaan. Maanviljely tuntuu edelleenkin periytyvän sukupolvelta toiselle.

Pitkään puurtaneilta toimihenkilönaisilta on katoamassa työn imu

Varsinkin pitkään työelämässä olleet toimihenkilöt kaipaavat muutoksia työhönsä. Moni toivoo mahdollisuutta liukuviin työaikoihin ja etätyöhön. Tämä käy ilmi Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn jäsentutkimuksesta. Jytyn kenttäkiertueella on ihmetelty, kuinka töissä jaksetaan eläkeikään asti.

Tylsä työ on terveysriski – ja mikä tahansa työ voi olla tylsää

Tylsistyminen ei uhkaa vain liukuhihnan päässä, vaan vaara vaanii myös luovilla aloilla. Työstä tulee tylsää silloin, kun se ei tarjoa riittävästi haasteita ja omat kyvyt jäävät käyttämättä.

Vaikeneminen kesätöissä ei ole kultaa

Nuorilla herää kesätöissä kysymyksiä niin työsopimuksesta, palkanmaksusta kuin työvuorojen perumisista. Ongelmat eivät ratkea ainakaan pysymällä hiljaa.

Nuorisojärjestöt: Eläkeuudistuksesta on tehtävä oikeudenmukainen

11 nuoriso- ja opiskelijajärjestöä on julkaissut yhteisen näkemyksensä työura- ja eläkeratkaisuista.

Miten työpaikat säilytetään Suomessa?

YT-neuvotteluista ja niiden surullisista lopputuloksista uutisoidaan jatkuvasti. Mitä pitäisi tehdä, jotta mielekästä työtä olisi tarjolla kaikille?

Classic jatkaa tutussa komennossa

Jarkko Rantala valmentaa Classicia myös kaudella 2014-2015.

Pikkujoulut ovat tärkeä yhteishengen nostattaja

Parhaillaan eletään jälleen pikkujouluaikaa. Työporukassa yhteistä juhlaa pidetään tärkeänä työilmapiirin nostattajana. Kuohuviinit ja kehite-emulsiot olivat pöydällä sulassa sovussa, kun pikkujouluja vietettiin hieman uudella tavalla kampaamossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle