Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tervolan lukion siivooja Raisa Ranta luutuaa luokkahuoneen pulpettia

Ammattiopisto Luovi palkittiin vuoden 2021 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnolla

Ammattiopisto Luovi toimii Lapissa kolmella paikkakunnalla: Kittilässä, Rovaniemellä ja Torniossa.

Kristina Stenman poserar i sitt kontor.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu vaatii selvitystä Helsingin yliopistolta rekrytointiasiassa – työtä tarjottiin vain suomalaisilta kuulostaville

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman katsoo, että tapauksessa on sellaisia seikkoja, jotka viittaavat syrjintäolettaman syntymiseen.

Bild på helsingfors universitet logo

Yhdenvertaisuusvaltuutettu harkitsee toimenpiteitä Helsingin yliopiston rekrytointiasiassa – työpaikkoja välitettiin vain "suomalaisille" sukunimille

Valtuutettu ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa lähettänyt yliopiston teologiselle tiedekunnalle selvityspyyntöä.

Antti Latikka hymyilee ruskan värittämässä puistossa.

Antti Latikka on EM- ja MM-mitalisti, mutta monelle hän on yhä ensisijaisesti näkövammainen: "He luulevat, etten ole huippu-urheilija"

Uimari Antti Latikka taisteli maailman huipulle, vaikka vaikea migreeni pakotti polvilleen ja yritti nujertaa hänet. Vammaisurheilu on veristä työtä kuten mikä tahansa huippu-urheilu, eivätkä vammaiset kaipaa sääliä vaan tasaveroiset edellytykset.

Tuusniemen kunnantalon seinä

Tuusniemi irtisanoi lähihoitajan työsopimuslain vastaisesti – irtisanotulle 12 000 euron korvaus

Kunta irtisanoi lähihoitajan työsuhteen koeaikapurkuna vaikka työsopimuksessa ei ollut koeaikaa. Myös työntekijän kuulemisessa oli puutteita.

Pride-lippu liehuu.

Sateenkaarilippuja ja -suojateitä veivataan nyt kuntien hallinnoissa – asiantuntija: Kunnat linjaavat monin paikoin yhdenvertaisuudesta

Jyväskylässä perussuomalaiset haluaa liputtaa vain Suomen lipulla. Hankasalmella kuntalaisaloitteen laatija vaatii linjausta siitä, millaisten järjestöjen ja ideologioiden tunnukset saavat näkyä kunnan julkisissa tiloissa.

Raimo Vertainen seisoo Kokkolan tyhjällä torilavalla

Koronapassin venyminen on poikinut useita kokeiluja, mutta voiko järjestäjä vaatia yleisöltä rokotustodistusta? "Toimijat arvioivat itse", sanoo ministeriö

Koronapassin käyttöönottoa valmistellaan nopealla aikataululla sosiaali- ja terveysminisiteriössä. Pohdintaa kentällä on aiheuttanut muun muassa se, pitääkö kokeiluissa koronapassin esittämisen olla vapaaehtoista.

Savonlinnan kaupungintalon kyltti

Savonlinnan kaupunki aikoo tehdä tutkintapyynnön poliisille Laukunkankaan vanhan kaivoksen tapauksesta

Kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta myös edellyttää Ely-keskusta tutkimaan ja kunnostamaan alueen.  Lisäksi se edellyttää alueen omistavan Outokumpu Oy:n maksavan nämä kunnostustyöt.

Translippu liehuu salossa.

Translippu liehuu ensimmäistä kertaa kaupungintalon edustalla Jyväskylässä – Kaupunginjohtaja: "Edistää nuorten hyvinvointia"

Seksuaalisuuden ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta edistävä Pride-viikko alkoi tänään Jyväskylässä lippujen nostolla. Jyväskylän kaupunki päätti nostaa koko viikoksi pride- ja trans-liput kaupungintalon edustan lipputankoihin Paraatiaukiolla.

Tyhjä myytävänä oleva asunto, seinällä ihmisen varjo.

Vuokranantaja kieltäytyy vuokraamasta asuntoa miesparille ja romaniperhe jää ilman kotia – syrjintäyhteydenottojen määrä kasvoi

Yhdenvertaisuusvaltuutettuun otettiin yhteyttä asumiseen liittyvien syrjintäepäilyjen vuoksi tammi–kesäkuussa 60 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 vastaavana aikana. Ilmoituksia tehtiin erityisesti yksityisistä vuokranantajista ja välittäjistä.

Hoitaja otti nenä-nielunäytettä Mehiläisen drive-in-testausasemalla Helsingissä 2. heinäkuuta.

Koronapassi olisi oikeusoppineiden mielestä mahdollinen Suomessakin – nämä oikeudelliset ongelmat pitäisi kuitenkin ratkaista ensin

Oikeusministeriö arvioi koronapassiin käyttöönottoon liittyviä oikeudellisia ongelmia jo keväällä. Esiin nousivat ennen kaikkea yhdenvertaisuuteen liittyvät pulmat. Oikeusoppineet kertovat, millainen malli Suomessa olisi mahdollinen.

Iitin lukio

Lukion homovastainen päivänavaus oli häirintää, sanoo yhdenvertaisuusvaltuutettu – opettajaa uhkaavat potkut, jos teko toistuu

Päivänavauksen Iitin lukiossa toukokuussa lukenut opettaja sai lukiolta kirjallisen varoituksen. Lisäksi päivänavauksiin liittyviä käytäntöjä on käyty läpi opettajien kanssa. Lukion rehtori on pahoitellut tapahtunutta oppilaille ja huoltajille.

kirjeen pudotus postilaatikkoon

Minnan Kela-kirje hukkui ja talous meni sekaisin – yhdenvertaisuusvaltuutettu huolissaan tulevan postilain vaikutuksista

Valmisteilla olevilla muutoksilla pelätään olevan vaikutusta esimerkiksi etuushakemusten käsittelyaikoihin Kelassa. Jakelu- ja keräilypäivien harventaminen heikentäisi kirjeitse asioivien asemaa entisestään.

sateenkaarilippu

Eteläpohjalaiset kuntavaaliehdokkaat eivät innostu yhä yleistyvästä sateenkaariliputuksesta

Ylen vaalikonevastausten perusteella vain vihreiden ja vasemmiston ehdokkaat kannattavat liputtamista yhdenvertaisuuden puolesta Pride-tapahtuman yhteydessä. Suurin osa suhtautuu liputtamiseen kielteisesti. Liputuksesta on tehty Seinäjoella myös valtuustoaloite.

Kuvassa on riisiä, tofua, kasviksia ja cashew-pähkinöitä sisältävä lounasannos Korat Thai -ravintolassa Helsingissä lokakuussa 2020.

Vakaumus ja yhdenvertaisuuskysymys vai nirsoilua ja terveysriski? – Moni koululainen saa jo vegaaniruokaa, mutta yhä joskus aloitteille tulee myös takkiin

Vegaanit joutuvat jatkossakin turvautumaan omiin eväisiin Seinäjoella. Vegaaniruuan vastustuksessa nousivat esiin niin terveyshuolet kuin yhdenvertaisuus ja kustannukset. Myös Vegaaniliiton mukaan kyse on yhdenvertaisuudesta, mutta perustavalla tavalla.

Turun oikeustalo

Turun Sanomien päätoimittajalle tuomio syrjinnästä: Klubitilaisuuksia ei järjestetty esteettömästi

Lehti järjesti klubitilaisuutensa paikassa, johon ei ollut esteetöntä pääsyä. Sähköpyörätuolia käyttänyt mies ei päässyt paikalle.

Iiro Ruolahti Helsingin Yliopiston Porthanian aulassa.

Oikiksen pääsykoemokan outo lopputulos: valittajille opiskelupaikat Lapista yhdenvertaisuuden vuoksi, Turussa valittaja jäi vaille paikkaa

Pohjois-Suomen ja Turun hallinto-oikeuksien vastakkaisista päätöksistä ei voi valittaa vaan ne jäävät voimaan.

facebook ja naisen siluetti

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta: Facebook-ryhmän jäsenyyden epääminen ennakkoon syrji yhdistyksen jäsentä

Lautakunnan mukaan hakijan esittämät mielipiteet olivat vaikuttaneet päätökseen olla hyväksymättä häntä ryhmään.

STM:n johtaja Pasi Pohjola kommentoi A-studiossa koronapassia.

STM:n johtaja Pasi Pohjola A-studiossa koronapassista: "Näen tärkeänä, ettei luoda perusteettomia odotuksia"

Koronapassista on toivottu apua yhteiskunnan avaamiseen, mutta passiin liittyy vielä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Kuvassa ministerit pitävät tiedotustilaisuutta sote-uudistuksesta lokakuussa 2020.

Maakuntaveroa selvittänyt parlamentaarinen komitea kaatoi kylmää vettä uudelle verolle: ”Maakuntavero ei ole ajankohtainen”

Hallitus on sopinut, että maakuntavero tulisi käyttöön viimeistään vuonna 2026.

Kuvassa on henkilö, joka luovutti verta Sanoma-talon Veripalvelussa toukokuussa 2020.

Vihreää valoa homomiesten verenluovutuksen helpottamiselle – 12 kuukauden luovutuskielto lyhenemässä neljään

Yhdenvertaisuusvaltuutettu kuitenkin huomauttaa syrjinnästä vakiintuneiden mies- ja heteroparien välillä.

Aito avioliitto sukupuolineutraali avioliittolaki mielensoitus mielenilmaus

Aito avioliitto ry ei päässyt näytteilleasettajaksi Educa-messuille – yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan yhdistystä syrjittiin

Suomen Messut ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ ovat niukkasanaisia lautakunnan päätöksestä.

Regnbågsflaggor på Kokkola pride 2018.

Miten määritellään sateenkaariliike – entä yhteistyö? Kokkolassa seurakunta pohtii irtautumista yhteistyöstä, ja se vaatii kirkkohallituksen mukaan tarkkaa rajanvetoa

Yhdenvertaisuuslaki ei ulotu uskonnolliseen toimintaan, mutta sitoo kirkkoa ja seurakuntia työnantajina ja viranomaistahoina.

Ilkka Piispanen istuu pyörätuolissa. Hän sairastaa etenevää, liikehermoja tuhoavaa sairautta.

Valtio tuomittiin korvauksiin poliisimiehen syrjinnästä – Oikeus: vaikeavammaista tutkinnanjohtajaa kohdeltiin toisin kuin kollegaa

Oikeuden mukaan vaikeavammaista tutkinnanjohtajaa kohdeltiin organisaatiomuutoksessa toisin kuin hänen virkaveljeään.

Mies selaa verkkopankkia avainlukulista kädessään.

Maahanmuuttajataustainen järjestö yritti avata tilin, mutta pankki toisensa jälkeen kieltäytyi – puheenjohtaja: "Emme voi hakea avustuksia ilman tiliä"

Pankeista vakuutetaan, ettei etnisellä tai kansallisella alkuperällä ole merkitystä tehtäessä päätöstä asiakkuuden avaamisesta.

Aalto-yliopiston kesäkurssin opiskelijoita luokkahuoneessa ja etäyhteydellä mukana muita opiskelijoita ympäriä Suomean ja muuta maailmaa.

Pätevyys ratkaisee, mutta sukupuolellakin on väliä – suurin osa Suomen yliopistoista harjoittaa positiivista erityiskohtelua rekrytoinnissa

Jos tarjolla on kaksi tasavahvaa hakijaa, yliopistot voivat suosia vähemmistöryhmään kuuluvaa. Usein se on nainen.

Poliisi käsiraudat

Päätös: Helsingin poliisi syrji kiinni otettua ruotsinkielistä nuorta, kun hänen kanssaan ei asioitu ruotsiksi

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan päätös koskee tapausta, jossa alaikäinen nuori oli siirretty selviämishoitoasemalta poliisin putkaan syksyllä 2017.

Poliisi valvoo Hietaniemen uimarannalla kouluvuoden päätöksen juhlimista.

Käyttääkö Suomen poliisi kiellettyä etnistä profilointia? Poliisitarkastaja ei kiistä väitettä ja kehottaa tuomaan tapaukset poliisin tietoon

Sisäministeri Maria Ohisalo haluaa avointa keskustelua etnisestä profiloinnista ja vaatii siihen puuttumista.

Markus Aarto

Kiistellystä Lapin pelastusjohtajan valinnasta on tehty valitus hallinto-oikeuteen

Lapin liitto pitää valitusta tarpeettomana ja vaatii sen hylkäämistä.

Miten poliisin harjoittama etninen profilointi ilmenee Suomessa?

Syntyikö nyt rasismin #metoo-liike? Tutkimuksen mukaan poliisi syrjii etnisiä vähemmistöjä myös Suomessa

Poliisin mukaan etnisen profiloinnin ja ulkomaalaislain väärintulkintojen riskit ovat ilmeisiä.

Lapsi katsoo hallituksen tiedotustilaisuutta.

Koulun penkille vai etäopetukseen? Puoli miljoonaa peruskoululaista odottaa tietoa ensi syksystä, uusi laki luvataan saada valmiiksi ennen juhannusta

Vaikka väliaikainen laki saataisiin valmiiksi kesällä, tieto etäkoulunkäynnistä tulee todennäköisesti vanhemmille vasta juuri ennen koulun alkua.

Stadsdirektör Kristina Stenman

Pietarsaaren kaupunginjohtaja Kristiina Stenman yhdenvertaisuusvaltuutetuksi

Valtioneuvosto nimitti Stenmanin 20 hakijan joukosta.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Rovaniemi hallinto-oikeudelle: Johtajavalinnoista tehdyt valitukset on hylättävä

Kaupunginhallitus joutui äänestämään, sillä kaksi jäsentä olisi halunnut hyväksyä valitukset.

Rajalla Kauppakeskuksen takapihan rauta-aita, joka erottaa Suomen ja Ruotsin rajan.

Raja on auki muillekin kuin suomalaisille – Professori: Rajavartiolaitos ei voi kategorisesti estää ruotsalaisten ja muiden EU-kansalaisten maahan saapumista tai maasta lähtemistä

Rajavalvonta tarkoittaa ihmisten henkilöllisyyden ja EU-kansalaisuuden tarkistamista, ei rajanylityksen epäämistä, sanoo ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin.

Jonna Mäkinen kierrätyskeskus Kiken pihalla

Osa erityistukea tarvitsevista on heitteillä, kun palvelut pysähtyivät – masennuksesta toipuva Jonna Mäkinen: "Olen huolissani voinnistani"

Työpajayhdistys penää ministeriöiltä yhtenäistä linjaa, jotta palvelut pysyisivät yhdenvertaisina korona-aikana.

Nuoria maahanmuuttajataustaisia naisia.

Opiskelijat kertoivat yliopistoissa kokemastaan rasismista – Kysyimme viideltä suurelta yliopistolta asiasta: "En voi sanoa, että olisin täysin yllättynyt"

Yliopistoissa painotetaan, että rasismiin on nollatoleranssi. Siihen ei kuitenkaan pystytä puuttumaan, elleivät opiskelijat tuo tapauksia esiin.

Sairaanhoitaja potilashuoneessa, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.

"Potilaan kannalta en osaa nähdä hyötyjä" – Mitä sanoo perustuslaki ja neljä muuta kysymystä uudesta Uudenmaan sotesta

Asiantuntijat nostavat esille muun muassa työnjaon, rahoituksen ja yhdenvertaisuuden.

Kuvassa kalastusalus Trullevin kalasatamassa.Taustalla jäätä.

Trullevintie Kokkolassa pysyy yksityistienä, vaikka yli 1000 asukasta toivoi toisin

Tien muuttaminen yleiseksi ja siirtäminen kaupunkin hoitoon rikkoisi Kokkolan mukaan yhdenvertaisuusperiaatetta.

Lappilan Tankki-baari

Yksityishenkilö kanteli kyläkapakan natsikyltistä yhdenvertaisuusvaltuutetulle

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston mukaan kylttiä voidaan perustellusti pitää lainvastaisena häirintänä.

Sean Ricks

Toimittajalta: "Ristiriitaisiakin mielipiteitä pitää voida kuulla, mutta ei niitä hyväksyä pidä”

Sananvapaus ei ohita perustuslain takaamaa kansalaisten yhdenvertaisuutta.

Tekoäly, kuvamanipulaatio

Jos työelämän syrjintä on laitonta, miksi se on Suomessa niin yleistä? Tässä 5 syytä

Ennakkoluuloisten asenteiden lisäksi työsyrjinnän takana on taloudellisia syitä.

Tietokirjailija Asta Leppä poseeraa kameralle.

Asta Lepän kolumni: Ikääntymistä peitellään ja halveksitaan, vaikka jokainen on joskus vanha

Vain ikuinen kolmikymppinen tuntuu kelpaavan niin työnantajille kuin yhteiskunnalle ylipäätään, arvelee tietokirjailija Asta Leppä.

Evgeni Fomin tietokoneen ääressä

Tamperelainen mies on lähes valmis tradenomi, mutta nyt opinnot vanhenevat – moni sairastunut kompastuu lopputyöhön, toisinkin voisi olla

MS-tautia sairastava Evgeni Fomin haluaisi tehdä suullisen loppuraportin, mutta tämä ei onnistu.

Kynä todistuksen päällä

"Osa oppilaista on ihan pihalla" – valvova viranomainen suomii kovin sanoin koulujen uusia opetusmetodeja

Itä-Suomen aluehallintovirasto haluaa, että koulujen numeroarviointi muuttuu tasapuolisemmaksi.

Siivoaja pesee kaapin ovia

Terveydentilaa epäillään yleisimmin työsyrjinnän syyksi – joka neljännessä tarkastuksessa löydettiin puutteita

Työsuojeluviranomainen sai viime vuonna yhteensä 500 työsyrjintään liittyvää yhteydenottoa.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen

Yhdenvertaisuusvaltuutettu: PS-nuorten viesti loi halventavan ilmapiirin, tarkoitus levittää valkoisen väestön asemaa korostavaa sanomaa

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan PS-nuorten toiminta on ollut selkeässä ristiriidassa nuorisolain tavoitteiden kanssa ja järjestöä epäillään lain kieltämästä etnisestä häirinnästä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle