Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa toimittaja Mikko Pienipaavola

Stressi pyöräyttää persoonallisuutesi ylösalaisin, sanoo tutkija

Persoonallisuustestin kyky ennustaa menestystä työssä tai rakkaudessa on olematon. Tutkijan mukaan testille on parempaakin käyttöä.

Kuvassa epäkorrekti sika

Testaa, kuinka epäkorrekti olet

Eräänlainen testi siitä, missä rajasi menevät.

Facebook kertoi hyllyttäneensä Cambridge Analytican lauantaina.

Lehdet: Trumpin kampanjaan liitetty yhtiö keräsi tietoa salaa Facebookissa – kohteena 50 miljoonaa somekäyttäjää Yhdysvalloissa

Entinen Cambridge Analytican työntekijä: "Iskimme heidän sisäisiä pelkojaan vastaan".

Kuntaliitosten kanssa samanaikaisesti valmistellaan myös kuntalakiuudistusta, valtionosuusuudistusta sekä sosiaali- ja terveysalueuudistusta.

Voiko narsistinen esimies olla sittenkin hyvä esimies? – Väitöstutkimuksen tulokset yllättävät

Narsistista esimiestä ei välttämättä koeta huonoksi johtajaksi. Tuore väitöstutkimus osoittaa, että narsistiset esimiehet saavat alaisiltaan jopa hyviä arvioita esimiestaidoistaan. Tutkimus antaa kuitenkin viitteitä myös siitä, että kysymys voi olla pelkästä hetken hurmasta.

aikuisten saappaat

Perinteisten persoonallisuustestien rinnalla mitataan nyt motivaatiota – tulos voi yllättää

Henkilökohtaisten motivaatiotekijöiden tunnistaminen auttaa paitsi itsensä, myös muiden ymmärtämisessä. Se voi tarjota työkaluja esimerkiksi työyhteisön tai parisuhteen tilanteen parantamiseksi.

Kultainen noutaja Justiina on kirjastokoira.

Kuuntelemalla rapsutuksia – videolla näet kirjastokoira Justiinan unelma-ammatissaan

Lapsen ensimmäiset kirjastokokemukset saavat uutta sisältöä, kun kirjastossa on koira. Justiina tekee työkeikkoja myös kouluilla ja vanhusten luona, mutta kirjastossa se on omimmillaan.

Kuvassa koira hyppää esteen yli

Aloittelija testasi agilityn – koiran sijasta ensin mokasi ihminen

Sekarotuisen Derikin omistaja päätti kokeilla, miten iäkäs uroskoira selvityy agilitystä. Tulokset olivat lupaavia. Asiantuntijan mukaan sekarotuinen koira voi aivan hyvin koetella taitojaan koirien ketteryysradalla, vaikka arvokisoihin se ei pääsekään. Rohkeasta luonteesta on apua.

YleX Kesäaamun Saara teetti juontajaparilleen Samuelille The Cube -persoonallisuustestin – lue paljastavat tulokset

The Cube on persoonallisuustesti, jonka ideana tehtävänannon saatuasi tarttua kiinni ensimmäiseen päähän ilmestyvään mielikuvaan.

omena, kirja ja kesä

RMP-profiili paljastaa motiivit

RMP-profiili mittaa 16 elämän perusmotiivia.

enneagrammin kuva

Meitä on yhdeksän

Enneagrammi jaottelee persoonallisuudet yhdeksään tyyppiin.

Näppäimistöllä lehtiö, johon on kirjoitettu käsinkirjoitus.

Käsinkirjoittaminen on pala persoonallisuutta

Suomen Kalligrafiayhdistys haluaa pitää yllä käsin kirjoittamisen taitoa, sen perinteitä ja siirtää taitoa nykyaikaan. Puheenjohtaja Teija Tiilimäki peräänkuuluttaa hyvän kirjoittamisen taitoa.

Piirroskuva vaa'asta.

Persoonallisuus ja mielenterveys

Ymmärrä persoonallisuuskäsitteen laajuus.

Piirroskuva kasvoista.

Psyykkinen toiminta, oppiminen ja vuorovaikutus

Moderni psykologia perustuu empiirisiin tutkimuksiin.

Sinitiainen syömässä talipalloa.

Luonnetesti paljasti: Sinitiainen on lintulaudan kingi

Pienestä koostaan huolimatta sinitiainen hallitsee yleensä lintulautaa. Perjantaina Helsingin yliopistossa tarkastettavan väitöskirjan mukaan syynä käytökseen on geenimutaatio.

Yle Uutisten Twitter profiili.

Tutkijat: Twitter-analyysiä voi käyttää psykopaattisten piirteiden havaitsemiseen

Tutkimusryhmä selvitti, että yksilön pimeään puoleen liittyvien piirteiden ja Twitterin käytön välillä on joukko korrelaatiosuhteita.

Marit Korhonen

Marit Korhonen valmistuu ammattiin 58-vuotiaana

Yhä useampi vaihtaa ammattia kesken työuran. Työ-ja elinkeinotoimistojen ammatinvalintapsykologien asiakkaista suurin osa on tänä päivänä keski-ikäisiä ammatinvaihtajia. Yksi heistä on Marit Korhonen.

Maallikkosaarnaaja Maasola

Sananen – Joulunavaus ja muut avaukset

Perhoset lentävät, orvokit kukkivat ja nurmikkoa hiekoitetaan. Ja juuri nyt Suomi on täynnä Joulunavauksia. Joulu pitäisi ehdottomasti jättää avaamatta. Siinä säästäisi. Aattona sitten raottaisi vähän Joulua. Ei silloinkaan avaisi riuhtomalla ja ilman ajatusta. Pieteetillä pitäisi. Antaisi arvoituksen säilyä ja tuoksun purkautua – harkitusta raosta.

Neuroottisuus ei lisää syöpäriskiä

Persoonallisuuspiirteet eivät näytä tuoreen suomalais- ja ruotsalaistutkijoiden yhteistyönä toteuttaman tutkimuksen mukaan vaikuttavan yksilön syöpäriskiin tai syövästä toipumiseen.

Koirien käytöshäiriöt tarkempaan syyniin

Jalostukseen käytettäville koirille suunnitellaan luonne- ja käyttäytymistestiä. Suomen Kennelliiton hallituksen esitys on lausuntokierroksella rotujärjestöissä.

Labradorinnoutajan pentuja.

Jalostuskoirille esitetään luonnetestipakkoa

Jalostukseen käytettäville koirille suunnitellaan luonnetestiä. Omistaja voisi valita rodun mukaisen kokeen tai muun luonnetestin tai ulkomuototuomarin arvion koiran käyttäytymisestä.

Tanssijoita ravintolassa

Tanssityyli paljastaa persoonallisuuden

Jyväskylän yliopistossa on tehty tutkimus, jossa todetaan, että ihmisen tapa liikkua musiikin tahtiin paljastaa tiettyjä piirteitä hänen persoonallisuudestaan. Esimerkiksi äkkinäiset, kulmikkaat liikkeet heijastavat neuroottisuutta.

Kymmenottelu alkoi huipputasaisena Espoossa

Espoon Kalevan kisojen toisena kilpailupäivänä kymmenottelijat on päästetty irti. Kahden ensimmäisen lajin jälkeen tilanne on äärimmäisen tasainen, sillä yhdeksän ensimmäistä kilpailijaa on 65 pisteen sisällä, ja johtopaikkakin on jaettu.

Reserviläisliitto kieltäisi käsiaseet alle 20-vuotiailta

Reserviläisliitto kannattaa käsiaseiden kieltämistä alle 20-vuotiailta. Lisäksi liiton jäsenten mielestä poliisin pitäisi saada tietoja aseluvanhakijoiden terveydestä nykyistä enemmän.

Psychological Testing Popular Part of the Weeding Process in Finland

At least 250,000 people in Finland undergo psychological testing annually, reports the newspaper Turun Sanomat.

Psykologisissa testeissä käy 250 000 suomalaista joka vuosi

Arviolta neljännesmiljoona suomalaista käy psykologisissa testeissä vuosittain, kertoo Turun Sanomat.

Ulospäinsuuntautuneet tienaavat paremmin

Jyväskylän yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan luonteenpiirteistä voi päätellä ihmisen ansiotasoa. Monitieteinen tutkimus vahvistaa, että puheliaat, oma-aloitteiset ja rohkeat tienaavat enemmän kuin hiljaisina tai ujoina pidetyt. Sen sijaan tunnollisuudella ei näyttäisi olevan merkitsevää yhteyttä palkkaukseen.