Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuluttajariitalautakunta: Luteiden pilaamasta matkasta saa korvausta lomanautinnon menetyksestä, hotellin home-epäilystä ei

Kuluttajariitalautakunta on ensimmäistä kertaa linjannut perusteita lomanautinnon menettämisen korvaamiseksi.

Monday's papers: Storm strikes Finland, tech industry labour dispute resolved and bedbugs strike

A storm that hit Finland overnight knocked out electricity and the tech sector settles on a new collective agreement.

Sakaalin jälkeen vuorossa voi olla biisoni – yllättävän nopea lajien muutos saa tutkijan lähes sanattomaksi satojen uusien lajien levitessä Suomeen

Moni uusista lajeista on melko näkymättömiä perhosia, mutta joukossa voi olla kohta nisäkkäitä, kuten siiseli ja pesukarhu. Jotkut puhuvat myös biisonista.

Heinäkuun rakeet tuhosivat viljaa – odotukset perunasadolle ovat korkealla

Vaikka Etelä-Karjalan viljapellot ovat kärsineet runsaista sateista ja viileydestä, heinää on jo saatu enemmän kuin viime kesänä. Myös perunasadosta odotetaan hyvää.

Torakat taitavat periä maan – ainakin jos uuteen tutkimukseen on uskominen

Suomessa tavataan eniten saksantorakkaa eli russakkaa ja ranskantorakkaa.

Putkiremontti, tulipalo ja lutikoita: kihlaparin vuokrataival uudessa kotikunnassa alkoi takkuisasti – "Olisiko tämä nyt tässä?"

Vuokralaiset ry toivoo, että remonteista kerrotaan heti kun niistä tiedetään. Luteiden varalta taas olisi hyvä olla kriisisuunnitelma.

Opiskelijoiden asunnoista Mikontalosta löytyi luteita Hervannassa

Yhteensä tsekattiin yhdestä rapusta kymmenisen asuntoa. Muutamassa oli luteita.

Älä pidä matkalaukkuasi sängyn vieressä ja 4 muuta vinkkiä lutikoiden varalle

Kansainvälisen matkailun suosio on lisännyt myös lutikoiden leviämistä. Suomessa tehdään vuosittain jopa 20 000 lutikkatarkastusta.

Tampereen kaupunki varautuu tuhohyönteisiin

Koulukeittiön tai päiväkodin nurkkiin voi huonolla tuurilla pesiytyä lutikoita tai ampiaisia - ison kiinteistömassan hallinnoijan pitää varautua niihinkin.

Lutikat valtasivat perheen kodin, mutta niitä ei saanutkaan paeta: "Ajattelin, että minä en tänne jää, en minä voi nukkua tuossa sängyssä"

Kun lutikka muuttaa taloon, sitä ei saisi lähteä pakoon, varsinkaan taloyhtiöissä. Lutikat ovat kasvava riesa myös pienemmissä kaupungeissa.

Lutikat pelottavat ja hävettävät – ja ne voivat vallata kokonaisia kerrostaloja

Lutikat ovat lisääntyneet Suomessa rajusti viime vuosina. Niitä on vaikea torjua, sillä tavanomaiset hyönteismyrkyt eivät enää tehoa niihin. Lutikoiden piilopaikat asunnosta voi löytää lutikkakoiran avulla.

Taloyhtiö ei peräänny vanhuksen häädöstä – 91-vuotiaan Liisan armonaika päättyy perjantaina

Tamperelaisen taloyhtiön ja omistusasunnossaan asuvan 91-vuotiaan Liisa Tiukan väliseen kiistaan ei ole löytynyt ratkaisua. Tiukkaa ollaan häätämässä kahden tekemättä jääneen siivouksen takia.

Tiistai 13.6.2017 (radio)

Perussuomalaiset-puolue hajoaa. Sipilä rakentaa uutta hallitusta eronneiden kanssa. Venäjällä on pidätetty mielenosoittajia. Helsinki-helpit auttavat matkailijoita. Lutikat ovat jo riesa Helsingissä.

Tiistai 13.6.2017 (tv)

Suomen hallitus kaatuu. Venäjällä on pidätetty mielenosoittajia. Kaupunkioppaat auttavat matkailijoita. Lutikat vaivaavat Helsingissä. Keskiviikkona on poutaa.

Herätys: Vihreiden kannatus ennätykseen, britit äänestävät parlamenttivaaleissa, etelässä sataa

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Lisääntyneet lutikkahavainnot piinaavat suurkaupungeissa – moni jättää ilmoittamatta niistä häpeän takia

Lutikkahavaintojen määrä on lisääntynyt kymmenen viime vuoden aikana. Suurimpia syitä ovat asiantuntijoiden mukaan matkailu ja kyläily.

Cityluonto: Petikaverina lutikka

Lutikka on kutittava petikaveri ja ikävä matkatuliainen.

Biologian opettaja löysi uuden ludelajin kartanon kuusiaidasta

Savonlinnalainen Arto Muinonen on löytänyt omasta kaupungistaan 300 erilaista ludelajia. Mikkelistä hän löysi yhden kokonaan uuden lajin.

Osa ruiskuttaa mansikoihin kemiallisia aineita – luomuviljelijä käyttää mehiläisiä, perunaa ja imuria

Luomuviljelijä Pentti Hartikainen ei ole halunnut tarttua ruiskuun vaan on kehitellyt traktorin perässä vedettävän ötökkäimurin. Toukkia hän harhauttaa asettelemalla mansikkamaalleen perunoita.

Inhoatko hyttysiä? – Tässä 10 vielä inhottavampaa ötökkää

Suurin osa maailman tunnetuista yli miljoonasta hyönteislajista on ihmiselle vaarattomia, mutta hyönteismaailmasta löytyy myös lajeja, joiden rinnalla kotoisat hyttysemme tuntuvat suorastaan lempeiltä. Listasimme niistä muutamia.

Lutikkaongelma ei laannu – Suomeen saatu jo oma, leviävä kanta

Lutikkaongelma rantautui Suomeen kymmenen vuotta sitten. Muutamien matkatuliaisina tulleiden esiintymisten jälkeen ongelma on paisunut ja enää vain osa lutikkaesiintymistä on ulkomaista alkuperää. Seinälude eli lutikka on myös oppinut sietämään uusia myrkkyjä liiankin hyvin.

Torstai 5.5.2016 (radio)

Posti palkkaa hoitotyöntekijöitä. Lutikat tulivat taas. Aleppoon saatiin tulitauko. Turkin pääministeri eroaa. Donald Trump on nyt yksin. Kanadassa vakava metsäpalo.

Luteiden yleistymisestä uusi teoria - suomalaistutkija epäilee vahvasti

Sydneyn yliopisto: luteiden kuori tulllut paksummaksi

Tuholaisteknikko: Ludeongelma räjähtänyt – luteita tähtihotelleissakin

Hotellihuoneen sänky on syytä tarkistaa ensin ja matkalaukut kantaa suihkutilaan.

Kodin tuholaiset saa karkotettua ilman myrkkyjäkin

Koit, luteet ja torakat ovat käyneet nykykodeissa suhteellisen harvinaisiksi. Muurahaisia, turkiskuoriaisia ja sokeritoukkia sen sijaan riittää, ja niiden torjumiseen löytyy myös myrkkyjä lempeämpiä konsteja.

Lutikkaongelma pahenee Etelä-Suomessa – "Tämän päivän sukupolvi ei oikein tiedä elukasta mitään"

Ensimmäiset havainnot kotiin pesiytyneistä luteista ovat yleensä kutiavat näppylät. Lutikoiden ulostetta ja verijälkiä voi myös löytyä kalusteista, seinistä ja sängystä.

Luteet yleistyneet matkailun majoituspaikoissa Lapissa

Ihmisen ikävä kumppani lude on yleistynyt matkailun majoituspaikoissa Lapissa. Syynä pidetään vilkastunutta kansainvälistä matkailua. Kasvanut ludeongelma ei liioin ole lappilainen matkailuilmiö, vaan luteita on koko maassa.

Mies hurahti luteisiin – löysi useita uhanalaisia luteita

Luontokartoittaja ja ludeharrastaja Petri Parkko on löytänyt Kouvolasta kuusi uhanalaista ja yhdeksän silmälläpidettävää ludelajia. Hän etsi luteita kahden vuoden ajan sekä talkoilla että Kouvolan ympäristöpalveluiden tilaamana.

Vakuutuksesta on hyötyä, jos luteet valtaavat matkalaukun

Jos luteet ovat kulkeutuneet kotiin, asiakas vastaa pääsääntöisesti itse ötököiden hävittämiskuluista ja irtaimistovahingoista.

Oletko törmännyt torakoihin tai muihin tuholaisiin?

Tuholaisten määrä kaupungeissa kasvaa. Ne ovat yhä yleisempi, joskin kutsumaton vieras esimerkiksi hotelleissa ja kerrostaloissa. Missä sinä olet nähnyt lutikoita, torakoita tai muita tuholaisia?

Rio löytää lutikat – video

Luteet ovat alkaneet jälleen valloittaa suomalaisia koteja. Ludekoira Rio kiertää ympäri Suomea ja auttaa löytämään koteihin asettuneet ei-toivotut tuholaiset.

Opiskelija-asunnosta löytyi luteita – "syytä hysteriaan ei ole"

Luteet löytyivät Tampereen Kalevasta Vanhan Domuksen asunnosta. Toimitusjohtajan mukaan kyseessä on yksittäistapaus, joka on saatu hoidettua kuntoon.

Suomalaiset jääkiekkoilijat asuivat aikoinaan Moskovassa rottien, torakoiden ja luteiden kanssa

Venäjällä pelataan tällä viikolla jälleen tuttu jääkiekkoturnaus, nyt olympiakaupunki Sotshissa. Juhani Tamminen, Simo Saarinen ja Rauno Korpi muistelevat, että heidän aikanaan olosuhteet silloisen Neuvostoliiton Moskovassa olivat karut.

Lude on tuttu vieras suomalaishotelleissakin: "Yksittäistapauksia"

Porilaisesta hotellista löydetyt luteet eivät ole täysin harvinaisia vieraita suomalaisissa majoitusliikkeissä. Matkailu- ja ravintolapalvelujen etujärjestön mukaan kyse on kuitenkin yksittäistapauksista.

Koiran nenä löytää homeen, luteen ja jopa syövän

Hajukoirat työllistyvät yhä useimmille aloille. Eniten Suomessa on koulutettu homekoiria. Koiran hajuaistia voitaisiin hyödyntää hajukoirakouluttajien mukaan terveydenhuollossa, jopa syöpäseulonnoissa.

Lutikkakoirat varmistivat: ötökät lähtivät sairaalasta

Pitkäniemen sairaala Nokialla on todettu puhtaaksi kesällä havaituista lutikoista. Maskulaiset hajukoirat Kessu ja Sombro varmistivat, että rakenteisiin ei jäänyt myrkytyksen jälkeen pesimään tuholaisia.

Monday's papers: Doing business in "Novorossiya", oligarch sanctions squeeze, over-the-counter drugs control, college choices and bedbugs

Ukraine is still in the news viewfinder Monday morning, with dailies also examining how one oligarch is bearing up under the weight of western sanctions. Proposed restrictions on over-the-counter-drugs, raids on "ethnic restaurants" and bedbugs are also on the breakfast menu.

Millinkin rako riittää: Luteet leviävät koteihin ja sairaaloihin

Luteet ovat lisääntyneet ympäri maailman viimeisen kymmenen vuoden aikana. Niistä on hankala päästä eroon, sillä nykyiset tuhoaineet eivät tehoa niihin. Kotona kannattaakin olla tarkkana, ettei saa luteita kylään.

Sitkeä lutikka voi väijyä ihmistä kuukausikaupalla

Lutikat ovat aloittaneet uuden marssin. Ne eivät jätä rauhaa sairaalaakaan. Pitkäniemen psykiatrisessa sairaalassa Nokialla etenee jo viikkoja jatkunut tuholaistorjunta.

Tampereen yliopistollisen sairaalan rakennus Nokialla on suljettu luteiden vuoksi

Kyse on Taysin Pitkäniemen psykiatrisesta sairaalasta. Luteita löytyi rakennuksesta, jossa on toiminut päihdepsykiatrian yksikkö. Rakennus on suljettuna kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Meksikon poliisi pelasti satoja hyväksikäytettyjä lapsia kaameista oloista lastenkodista

Viranomaisten mukaan 458 lasta ja 138 aikuista elivät vankina laitoksessa. Heillä oli seuranaan lauma rottia, kirppuja ja luteita.

Venäläinen lukki matkusti rekalla Suomeen: "Iso, vihreä ja piikikäs"

Suomeen on rantautunut uusi lukkilaji. Lukkihavainnon teki ludeharrastaja, joka oli nähnyt erikoisen näköisen lukin puunrungolla. Kyseessä ei ollut vain yksittäinen lukki, vaan lukkeja asusteli pienellä alueella useampiakin.

Lutikat saivat häädön Domus Arcticasta

Opiskelija-asuntosäätiön asunnosta keväällä löytyneet lutikat on tuhottu viimeiseen ötökkään, Domus Arctica –säätiöstä vakuutetaan. Lutikoita on löytynyt kolmesta eri asunnosta, joissa on tehty tuholaistorjunta. Lutikkahavaintoja on säätiön asunnoissa ollut kahden vuoden sisällä kuusitoista.

Luteita hävitetään Turun seudulla päivittäin

Luteet ovat kasvava ongelma Turussa ja lähikunnissa. Sänkyyn ja vaatteisiin pesiytyviä verenimijöitä hävitetään päivittäin.

Kotihoitaja käy lutikoita vilisevissä kodeissa

Helsingissä sairaalat ja päiväkodit ovat alkaneet kysellä, kuinka toimia lutikoiden torjumiseksi. Helsingissä on useita taloyhtiöitä ja rakennuksia, jotka ovat vuosikausia kärsineet lutikkaongelmista.

Luteita ja muita syöpäläisiä – Sähköliiton mukaan jätevoimalan työmiehiä majoitettu järkyttäviin oloihin

Vantaan uuden jätteenpolttolaitoksen työmaalla toimiva vuokrafirma on majoittanut virolaisia sähkömiehiä asuinkelvottomaan liiketilaan, Sähköliitto sanoo.

Yöjunan matkustajien sängyissä oli epätoivottuja vieraita – luteet vaivoina Ruotsissa

Makuuvaunun matkustajien päällä ryömi joukko verenhimoisia luteita.

Lutikoita myrkytetään varmuuden vuoksi raja- ja merivartiokoululla

Raja- ja merivariokoulussa jatketaan lutikoiden torjuntaa varotoimenpiteenä. Lutikoiden olemassa olosta on kuitenkin epävarmuutta, koska yhtään yksilöä ei ole havaittu

Lutikat kiusaavat tulevia rajavartijoita

Lutikan puremia on todettu kaikkiaan kolmella opiskelijalla. Puremia saaneet henkilöt on siirretty toisiin majoitustiloihin. Lutikoiden alkuperästä ei ole tietoa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle