Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ukrainalaisille infoa taululla Joutsenon vastaanottokeskuksen aulassa.

Eri puolille Suomea on perustettu pikavauhtia uusia vastaanottokeskuksia – kuudessa jo asutaan, loputkin avataan ensi vuoden alkuun mennessä

15 uuden vastaanottokeskuksen perustaminen oli Kotokunnalle iso operaatio, joka sujui pääosin suunnitelmien mukaan. Suurin haaste oli saada asunnot kalustettua.

Satalinnan sairaalarakennus Harjavallassa.

Satalinnan entinen sairaala 240 henkilön hätämajoitukseksi Harjavallassa

Punaisen ristin Satakunnan piiri on valmistellut hätämajoitustilat nopealla aikataululla.

Kurimon majatalo heikon tien ja puiden takana.

Suomussalmelle vasta perustettu hätämajoitusyksikkö nopeasti käyttöön – ensimmäiset majoittuvat saapuvat todennäköisesti huomenna

Hätämajoitusyksikkö on tarkoitettu lyhytaikaiseen majoittumiseen, mikäli varsinaiset vastaanottokeskukset lähialueella ovat täynnä.

Kerrossängyssä lasten unileluja.

Kaakon vastaanottokeskukset varautuvat uusiin asiakkaisiin, kun talvi alkaa Ukrainassa – asuntoon majoittuminen tukee omatoimisuutta

Kaakkois-Suomeen ei tarvita juuri nyt enempää asuntoja Ukrainasta sotaa pakeneville ihmisille, mutta asuntoja voidaan kalustaa heidän käyttöönsä nopeallakin aikataululla.

Huoneen lattialla juuri saapuneiden pakolaisten kasseja Salmirannan vastaanottokeskuksen asuinhuoneessa. Lattialla on kaksi mattoa ja muutamat patjat nojaavat seinään.

Kokkolan vastaanottokeskus on majoittanut yli 200 Ukrainasta paennutta – petipaikkoja löytyy lisää tarvittaessa

Kokkolan vastaanottokeskus tarjoaa vastaanottopalveluita usean keski- ja pohjoispohjalaisen kunnan alueella asuville Ukrainan sotaa paenneille ihmisille.

Tuvan asukkaat Sari ja Ville viettävät aikaa Itä-Pasilassa sijaitsevan tilapäismajoitusyksikön pihalla.

Asunnottomien määrä laski historiallisen alas, mutta heikoimmassa asemassa olevilla on hätä – Pasilan uusi asumisyksikkö hoitaa oireita, ei syytä

Hallitusohjelma tähtää asunnottomuuden poistamiseen, ja luvut kulkevat oikeaan suuntaan. Kaikista heikoimmassa asemassa olevien määrä on pääkaupunkiseudulla kuitenkin lisääntynyt.

Ukrainalaisia pakolaisia saamassa ohjeita Kuopion vastaanottokeskuksessa huhtikuun alussa. Vasemmalla ylhäällä sairaanhoitaja Kirsi Soininen

Kuopion vastaanottokeskus etsii lisää asuntoja ukrainalaiselle

Puijolan vastaanottokeskukseen on tähän mennessä rekisteröity noin 450 sotaa paennutta ja turvaa hakevaa ukrainalaista. Turvaa hakeville suositellaan terveystarkastuksia.

Pyyhepaketti lattialla olevan pedatun patjan päällä. Taustalla lisää patjoja.

Hattula valmis tarjoamaan hätämajoitusta Ukrainan pakolaisille

Suomesta on reilun kuukauden aikana hakenut tilapäistä suojelua noin 17 000 ukrainalaista ja maahanmuuttoviraston kapasiteetti on lujilla. Hattulaa lähin vastaanottokeskus on Hämeenlinnan vastaanottokeskus.

Pyyhepaketti lattialla olevan pedatun patjan päällä. Taustalla lisää patjoja.

Harva ukrainalaispakolainen on tarvinnut Päijät-Soten järjestämää hätämajoitusta

Päijät-Sote on edelleen varautunut tarjoamaan kriisimajoitusta yllättäen saapuville pakolaisille, jotka tarvitsevat nopeasti katon päänsä päälle.

Juuri saapuneet pakolaiset kantavat kasseja huoneeseen Salmirannan vastaanottokeskuksessa Jyväskylässä.

Maahanmuuttovirasto tekee tarkastuksen Salmirannan vastaanottokeskukseen Jyväskylässä

Maahanmuuttovirasto kertoo Twitterissä tekevänsä "varmuudeksi" tarkastuksen Salmirantaan, jonka oloista sille on tullut palautetta.

Lapin luonto-opisto Rovaniemen Ojanperällä

Rovaniemi valmistelee hätämajoituspaikkaa Ojanperälle

Metsäruusuksi nimetty Luonto-opiston entinen päärakennus sopii hätämajoitukseen, koska se on kaupungin omistuksessa ja sijaitsee SPR:n vastaanottokeskuksen vieressä.

Huoneen lattialla juuri saapuneiden pakolaisten kasseja Salmirannan vastaanottokeskuksen asuinhuoneessa. Lattialla on kaksi mattoa ja muutamat patjat nojaavat seinään.

Ukrainasta paenneet majoitettu karusti Jyväskylässä: "Huonekalut tulevat kyllä, mutta vähän perässä", sanoo vastaanottokeskuksen johtaja

Jyväskylän Salmirannan vastaanottokeskus avattiin viime viikolla Ukrainasta paenneiden hätämajoituspaikaksi. Tilat ovat olleet hyvin pelkistetyt, käytännössä pelkät patjat lattialla.

Daniella Gunaza leikkii ja hymyilee kameralle.

Ukrainalaisten arki Suomessa on nyt kielen opettelua ja töiden etsimistä – harkovalainen Sergii Gunaza: "Pakenimme ainoastaan lasten vuoksi"

Ukrainalaiset saavat Suomessa monenlaista apua. Tampereella he voivat hakea vaatteita vapaaehoisten pyörittämässä avustuspisteessä. Vastaanottokeskuksessa ollaan kiitollisia kolmannen sektorin avusta.

Lasten syöttötuoli ja puinen sänky jossa patja.

Poriin lisää majoitustilaa ukrainalaisille pakolaisille – SPR vuokrasi Tekunkorvesta opiskelija-asuntoja turvapaikanhakijoille

Ukrainasta saapuvien pakolaisten määrän kasvun vuoksi Porin Tekunkorpeen avataan tällä viikolla 200-paikkainen Liinaharjan vastaanottokeskuksen sivupiste.

SPR:n tunnuksin varustettu henkilö petaa sänkyä Kaupin vanhassa sairaalassa.

Tampereella vastaanottokeskus on jo täynnä ukrainalaispakolaisista

Hätämajoitukseen mahtuu jonkin verran, mutta vastaanottokeskuspaikat ovat jo täynnä.

Pyyhepaketti lattialla olevan pedatun patjan päällä. Taustalla lisää patjoja.

Päijät-Sote avaa hätämajoituksen ukrainalaispakolaisille

Hätämajoitus on tarkoitettu esimerkiksi ilta- ja yöaikaan saapuville ihmisille, joille ei ole tiedossa muuta yösijaa.

Kylttejä piteleviä Ukrainaa tukevia mielenosoittajia Kuopion torilla 1.3.2022.

Pohjois-Savoon on tulossa hätämajoituspaikkoja ukrainalaispakolaisille – Maahanmuuttovirasto antoi toimeksiannon

Setlementti Puijola etsii nyt asuntoja 200 sotaa paenneelle ukrainalaiselle. Tavoitteena on, että ensimmäiset ukrainalaiset pääsevät tiloihin huhtikuun alussa.

Pyyhepaketti lattialla olevan pedatun patjan päällä. Taustalla lisää patjoja.

Junnilan leirikeskuksessa Porissa varaudutaan ukrainalaisten pakolaisten hätämajoitukseen

Seurakuntien leirikeskuksessa Reposaaressa on valmius ottaa 50 pakolaista.

vastaanottoyksikön asunnon keittiö

Vastaanottokeskuksen paikkoja lisättiin 200:lla, mutta nekin täyttyvät nopeasti – sotaa pakenevia ukrainalaisia saapuu Kotkaan kymmeniä päivittäin

Kotkan vastaanottokeskukseen saapuu tällä hetkellä pääasiassa vain ukrainalaisia. Moni heistä saa apua tilapäisen suojelun perusteella, harvempi hakee virallisesti turvapaikkaa.

Huone jossa kerrosänkyjä ja pöytä tuoleineen.

SPR hakee henkilökuntaa ja etsii tiloja Seinäjoelta: yksityismajoituksen tukipalvelut halutaan käyntiin vielä tällä viikolla

Migrin toimeksiannosta Seinäjoelle perustetaan yksikkö tukemaan sotaa pakenevien yksityis- ja hätämajoitusta. Yksikköä perustetaan nyt kiireellä.

Pyyhepaketti lattialla olevan pedatun patjan päällä. Taustalla lisää patjoja.

Tampereella turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua on hakenut noin 150 ukrainalaista

Viikonloppuna Tampereella ei kirjattu yhtään hakemusta. Kaikki sotaa paenneet eivät vielä tässä vaiheessa hae suojelua, arvioi poliisi.

Huopaan kääriytynyt lapsi jonottaa aikuisien kanssa kadulla.

Joensuussa valmistaudutaan Ukrainan pakolaisiin

Joensuun kaupunki ja Siun sote valmistautuvat Ukrainan pakolaisten saapumiseen. Myös työllisyyspalvelupiste Luotsi on valmis auttamaan ukrainalaisia työnhakijoita.

Taisa antaa repun autosta Sofia-tyttärelleen.

Osa kotiaan ukrainalaisille tarjoavista on pyytänyt kunnista rahaa korvaukseksi – asiantuntija näkee kotimajoituksessa hyväksikäytön vaaran

Kunnat eivät maksa ukrainalaisia vapaaehtoisesti majoittaville. Esimerkiksi Tampereella osa majoittajista uskoi, että he saisivat majapaikan tarjoamisesta korvauksen.

Pakolaisia Puolan Przemyślinissa sijaitsevassa järjestelykeskuksessa.

Päijät-Häme valmistautuu Ukrainan pakolaisten auttamiseen – hätämajoitustiloiksi tarjolla muun muassa entinen vanhainkoti Hollolassa

Päijät-Hämeen kunnilta, järjestöiltä ja muilta organisaatioilta virtaa rahalahjoituksia Ukrainan hyväksi. Samalla järjestellään majoitusta sekä palveluja Suomeen saapuville ukrainalaisille.

Natalia Kulikova Hämeenpuistossa.

Tampereella asuvat ukrainalaiset arvostelevat hätämajoitukseen tulleiden sotapakolaisten oloja – kaupunki lupaa pikaista parannusta

Tampereen Kauppiin on tähän mennessä majoittunut 90 ukrainalaista. Lisäksi heitä on yksityismajoituksessa.

Mielenosoittajia Tampereen keskustorilla. Kuva kaukaa ihmisjoukosta, taustalla näkyy Hämeenkatu. Torilla on paljon lunta.

Tampereen kaupunki varautuu ottamaan vastaan satoja Ukrainan pakolaisia – urheiluseurat tarjoavat tukeaan lapsille

Yksityismajoituksessa on jo Pirkanmaalla paljon Ukrainan pakolaisia. Tarkkaa määrää ei tiedä kukaan.

Maija Isolaa esittävä muraali Riihimäen seurahuoneen seinässä.

Riihimäki on valmistautunut ottamaan vastaan pakolaisia

Riihimäellä mahdolliset hätämajoitustilat järjestetään varautumissuunnitelman mukaan. Myös Forssa on miettinyt Ukrainan pakolaisten vastaanottamista, mikäli tarve vaatii.

Liinaharjan vastaanottokeskus Porissa

Satakunnassa vasta yksittäisiä turvapaikanhakijoita Ukrainasta

Suomen Punaisella Ristillä on Satakunnassa yksi vastaanottokeskus, Porin Liinaharjassa. Siellä ei asu vielä yhtään ukrainalaista turvapaikanhakijaa. He ovat toistaiseksi löytäneet yksityiset majoituspaikat.

SPR Lammin vastaanottokeskuksen toimiston ovi

Hämeessä varaudutaan Ukrainan pakolaisten tuloon

Maahanmuuttovirasto on antamassa toimeksiantoja vastaanottokeskuksille lisäpaikkojen etsimiseksi. Tarvittaessa myös Hämeeseen voidaan perustaa uusia vastaanottokeskuksia.

Hoivakoti Ulrika Kristiinankaupungissa.

Esperi tarjoaa hoivakotikiinteistön pakolaisten käyttöön Kristiinankaupungissa

Aiemmin hoivakotina toiminut kiinteistö on hyvässä kunnossa ja soveltuu edelleen asumiskäyttöön.

Maahanmuuttovirasto Helsingissä. 3.2.2021.

Mikkelin vastaanottokeskuksessa varaudutaan ottamaan vastaan Ukrainan pakolaisia

Suomeenkin saattaa tulla pakolaisia Ukrainasta. Mikkelin vastaanottokeskus käy jatkuvaa keskustelua varautumisesta Maahanmuuttoviraston kanssa.

Mies syö makaronia ja lihapullia.

Kysymys hätämajoituksesta ja päihdeongelmaisten hoidosta jakaa Kymenlaakson aluevaaliehdokkaita – vihreät ja vasemmistoliitto kannattavat eniten

Kymenlaakson aluevaaliehdokkaille esitettiin väite, jonka mukaan Kymenlaakson on nostettava päihdeongelmien hoito ykkösasiaksi, metsäbaarit on korvattava valvotuilla tiloilla ja hätämajoitusta on tarjottava riittävästi.

Metsän keskellä pressun alla oleva teltta

Kymenlaaksoon tulee ensisuoja niille, jotka muuten jäisivät taivasalle – johtajaylilääkäri: "Ettei tulisi näitä telttametsätapauksia"

Kymenlaaksossa ei ole tällä hetkellä ensisuojaa, johon asunnottomat voisivat mennä yöksi. Uuden kokeilun tarkoituksena on selvittää, miten suuri tarve ensisuojapalvelulle on.

112 numero paloauton kyljessä

Tuli levisi henkilöautosta kerrostalon rakenteisiin Espoossa – asukkaat hätämajoitukseen

Kahdeksasta asunnosta kaksi on käyttökelvottomia, loput huoneistot ovat kärsineet savuvahinkoja. Asukkaille on järjestetty hätämajoitus.

Kaliforniassa etsitään ratkaisua kodittomuusongelmaan rakentamalla minitaloja

Kaliforniassa etsitään ratkaisua kodittomuusongelmaan rakentamalla minitaloja – katso video Yhdysvaltain suurimmasta "pienten kotien kylästä"

Los Angelesissa on yhteensä 41 000 asunnotonta. Nyt avattu pienkotikylä tarjoaa kodin vain 224:lle. Kylän jokainen mökki on ilmastoitu ja varustettu lämmityksellä ja sähköllä.

Metsän keskellä pressun alla oleva teltta

Teltta on edelleen joidenkin asunnottomien ainoa vaihtoehto – 35-vuotiaan huumekoukkuun jääneen "Pepsin" perhe joutui hankkimaan tälle asunnon itse

Kesällä 35-vuotias mies joutui asumaan teltassa Kouvolassa. Kiireellisiin vetoomuksiin ei vastattu. Nyt Kymenlaaksossa valmistellaan kokeilua, joka vastaisi päihderiippuvaisten asunnottomien hätään. Sunnuntaina vietetään asunnottomien yötä.

Kouvolan Eskolanmäen Telebaari.

Kaupungin päättäjät eivät keksineet, mitä 20 vuotta metsässä toimineelle "Telebaarille" pitäisi tehdä Kouvolassa: "Se tulee olemaan siellä joka tapauksessa"

Pitkään jatkunut alkoholinkäyttö Kouvolan Eskolanmäen metsikössä on aiheuttanut alueella häiriötä. Kaupunginvaltuutetut yrittivät maanantaina keksiä ratkaisuja tilanteeseen.

Vuonna 2018 Hollantiin muuttanut opiskelija Tuukka Palonen löysi asunnon kantamalla hakuilmoitustaan ympäri Utrechtia.

Hollannin asuntokriisi on ajanut ulkomaisia opiskelijoita jopa telttaleireihin – Tuukka Palonen löysi asunnon kulkemalla kadulla kyltti kädessä

Hollannissa pitkään jatkunut pula kohtuuhintaisista asunnoista näkyy muun muassa ulkomaisten korkeakouluopiskelijoiden arjessa. Maassa pohditaan jo ulkomaisten opiskelijoiden määrän rajaamista.

Poliisiauto vahtii liikennettä kun rakennusmiehet asentavat betoniporsaita Valtatie 3. tiesululle  27.3.2020.

Koronan opit parantavat Suomen kriisivalmiutta – sotilasprofessori: "Vaikka selvisimme hyvin, rakenteiden päivittämistarpeita on"

Suomen kriisivalmiuden harjoitteleminen on jäänyt koronapandemian vuoksi tavallista vähemmäksi. Kriisin helpottaessa viranomaisille jää enemmän aikaa uusille suunnitelmille, joissa voidaan hyödyntää koronasta saatuja oppeja ja kokemuksia.

Metsän keskellä pressun alla oleva teltta

Viisi Kymsoten päättäjää tahtoo kiireellisiä toimia hätämajoitustilanteeseen – nyt kaikkia ei voida auttaa, vaikka perustuslaki vaatii niin

Kymenlaaksossa ei tällä hetkellä ole sopivaa paikkaa esimerkiksi päihdeongelmaisille, jotka eivät kykene päästämään huumeista irti. Kymsoten yhtymävaltuutetut ovat ryhtyneet toimiin asian korjaamiseksi. Kymsoten hallitus käsittelee asiaa viikon päästä.

Metsän keskellä pressun alla oleva teltta

Teltassa asuvan Pepsin tarina kertoo todellisuudesta, jolta voi helposti sulkea silmänsä – vaikeasti autettavat jäävät omilleen kaupungeissa ympäri maata

Eduskunnan oikeusasiamies ei ole vakuuttunut siitä, että Suomen kaupungeissa olisi tarjolla sopivaa yösijaa myös niille, joiden ongelmat ovat asunnon puuttumista suurempia. Kymenlaaksossa asunnottomuuteen on yritetty vaikuttaa jo kauan, mutta vasta nyt asiaan on suunnitteilla muutos.

Saint Vincentin saarella tuhkapilvi pimensi auringon ja peitti maan tuhkalla

Karibianmerellä Saint Vincentillä maa peittyi tuhkaan – "Elämästä tuli hankalaa tulivuoren lähellä asuville "

Tulivuoren purkauksen kylvämä tuhka on leviämässä Karibialla sijaitsevalta Saint Vincentin saarelta runsaan 150 kilometrin päässä sijaitsevalle Barbadokselle.

Hermannin diakoniatalon hätämajoitus, patjoja salin lattialla

Helsingissä suunnitellaan hätämajoituksen laajentamista

Kaikille asunnottomille halutaan katto pään päälle kansalaisuudesta huolimatta ja ympäri vuoden.

Pelastuslaitos sammuttaa tulipaloa Riihimäen keskustassa.

Pelastuspäällikkö Riihimäen Puputin kulman tulipalosta: "Kyllä siellä iso urakka on, jos se kokonaisuudessaan käyttöön halutaan palauttaa"

Viikonlopun aikana kerrostalopaloa tutkivat poliisin tekninen tutkinta ja pelastuslaitoksen palotutkinta.

Pelastuslaitos sammuttaa tulipaloa Riihimäen keskustassa.

Video: Toistakymmentä ihmistä joutui jättämään kotinsa, kun arvokkaan talon ylin kerros paloi asuinkelvottomaksi Riihimäen keskustassa

Pelastuslaitos jatkoi perjantaina iltapäivällä alkaneen palon sammutusta puolilleöin. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle