Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sattuma teki Aapo Huhdasta palkitun valokuvaajan, jonka kuvista sattuma tekee ainutlaatuisia

Vuoden nuoren taiteilijan, valokuvaaja Aapo Huhdan, näyttely avataan Tampereen taidemuseossa lauantaina.

Vuoden nuori taiteilija on Aapo Huhta: "Eikö se täydellinen hetki, jonka kamera vangitsi, ollutkin hetken totta"

Huhta on kuvannut kaksi ensímmäistä valokuvakirjaansa New Yorkissa ja Namibian aavikolla.

Nastja Säde Rönkkö eli puoli vuotta ilman nettiä ja suosittelee nettipaastoa muillekin – "Oli kerrankin aikaa lukea ja pohtia asioita"

Vuoden nuori taiteilija Nastja Säde Rönkkö pistää itsensä likoon taiteessaan. Hän teki itsellään ihmiskokeen ja eli ilman nettiä. Siitä syntyi teos Tampereen taidemuseon palkintonäyttelyyn.

Vuoden nuori taiteilija seisoi sulavan jäätikön reunalla ja kirjoitti maailmaa puhuttelevan viestin

Miksi emme tee tarpeeksi, vaikka haluamme, pohtii Nastja Säde Rönkkö taiteessaan.

Kuvataiteilija Ville Andersson on Linnan boolimaljan kanssa seurustellut älykkö, joka päätti ettei tee mitään kuivaa – ja teki näyttelyn aavikon hiekasta

Vuoden 2015 Nuori taiteilija Ville Andersson on henkilökohtaisessa elämässä superrento ja chilli mutta töissään tarkka ja kunnianhimoinen.

Vuoden nuori taiteilija tykkää miestisseistä: "Kehot eivät tarvitse kenenkään lupaa olla olemassa"

J.A. Juvani haluaa käyttää teoksissaan huumoria, sillä niin pääsee katsojan mielen sisään. Vitsi vanhenee ja sitten on jo ajateltava, mistä kuvassa onkaan kyse.

Vuoden nuori taiteilija on J.A. Juvani

Taiteilija, kuvataiteen maisteri J.A. Juvani on Vuoden nuori taiteilija 2018. Hän saa 20 000 euron stipendin sekä yksityisnäyttelyn Tampereen taidemuseoon ja Turun Aboa Vetus & Ars Nova -museoon.

"Valo tekee materiaalista elävää" – Vuoden nuoren taiteilijan Tiina Pyykkisen näyttely avautui Tampereella

Valolla, maalauspintojen heijastuksilla ja aineettomuuden vaikutelmilla on keskeinen rooli Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valitun helsinkiläisen maalarin teoksissa.

Kesän kahdeksan kuuminta kuvataidenäyttelyä

Kesän näyttelykausi alkaa tulevalla viikolla. Se tuo mukanaan leijat, suudelmat ja Cate Blanchettin.

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittiin Tiina Pyykkinen

Vuoden 2017 nuoreksi taiteilijaksi valittiin maalari, jonka teoksissa keskeisessä osassa on valo.

Herätys: Ei-toivotut naapurit laskevat kulmakunnan arvoa, zikavirus leviää Floridassa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Vuoden nuori taiteilija: Toivottavasti teokseni iskevät katsojan alitajuntaan

Taiteilija Reima Nevalainen ei halua kertoa teoksillaan tarinoita vaan toivoo, että työt vaikuttavat katsojaan odottamattomalla tavalla. Vuoden nuoren taiteilijan teoksia on esillä Tampereen taidemuseossa.

Vuoden nuori taiteilija ei ripustaisi seinälleen mitään kuvia – "Tauluni haisevat kuin tahra"

Taiteilija Reima Nevalainen ei oikein pysty ymmärtämään, miksi kukaan haluaa omistaa hänen maalauksiaan. Taiteilijalle teokset ovat niin intiimejä, että on suorastaan mystistä, miksi kukaan haluaisi päivästä toiseen katsoa tahraa hänen luovuudestaan. Vuoden nuori taiteilija on niin pedantti ja neuroottinen, että palkintonäyttely oli valmis kahta kuukautta ennen avajaisia.

Kulttuurivuosi 2015 kuvataiteessa: Ai Weiwein jättiveistokset ja boolin kanssa keskusteleva taiteilija – lue kulttuuritoimituksen suosikit

Yle Uutisten kulttuuritoimituksen vuoden parhaiden kuvataidekokemusten listalle pääsivät muun muassa saksalainen nykytaiteilija Anselm Kiefer sekä taiteellaan ja karismallaan hurmannut Vuoden nuori taiteilija. Katso lista ja lue, mikä kulttuuritoimittajia säväytti.

Espoo palkitsi kuvanveistäjän ja katutaiteilijan

Espoon kaupunki on myöntänyt vuoden nuoren taiteilijan kannustusstipendin graffititaiteilija Jussi TwoSevenille. Stipendi on 3000 euroa. Espoon kulttuuripalkinnon, 7000 euroa, sai kuvanveistäjä ja korutaiteilija Björn Weckström.

Lapin taidepalkinto monitaiteilija Niillas Holmbergille

Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Niillas on monipuolinen, pidetty ja useaan otteeseen palkittu nuori taiteilija, joka jatkaa aiempien, kuuluisien saamelaistaiteilijoiden viitoittamaa tietä, kuvailee Lapin taidetoimikunta perusteluissaan.

Lapin taidepalkinto Niillas Holmbergille

Lapin taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2015 taidepalkinnon monitaiteilija ja kulttuurivaikuttaja Niillas Holmbergille. Palkinto on 5 000 euroa.

Oopperatenori tienasi iskelmätähteä paremmin

Laulu ja siveltimen käyttö voivat tuoda mukavastikin leipää pöytään.

Reima Nevalaisesta vuoden nuori taiteilija

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittiin kollaasitekniikkaa suosiva maalari, jonka taiteen keskiössä on ihminen.

Perjantai 31.10.2014

Suomen ensimmäinen ebolaepäily oli turha. Venäjän vienti romahti pakotteiden takia. Ville Andersson on vuoden nuori taiteilija. Kynttilät syttyvät haudoille pyhäinpäivänä.

Vuoden 2015 nuori taiteilija on Ville Andersson

Ville Andersson on järjestyksessä 31. Vuoden nuori taiteilija. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.

Salmelan kesä on tuttuja mestareita ja uusia kykyjä

Taidekeskus Salmelassa annetaan tänä kesänä tilaa varsinkin niille taiteilijoille, jotka ovat olleet vakiinnuttamassa taidekeskuksen asemaa. 25-vuotisjuhlavuosi tarjoaa koettavaksi jo edesmenneiden mestareiden ja nykyisten sekä tulevien taiteentekijöiden töitä.

Vuoden nuori taiteilija -työpari näkee taidetta arjessa – kasvihuonekin mahtuu museoon

Vuoden 2014 nuoreksi taiteilijaksi valittu työpari Janne Nabb ja Maria Teeri ei tervehdi näyttely-yleisöä perinteisellä kuvataiteella. Vuoropuhelua käyvät niin videot, installaatiot, asetelmat kuin tulosteetkin.

Ilkka Lammi maalasi kultakautta abstrakteihin kehyksiin

Salon taidemuseossa on avautunut Ilkka Lammin harvinainen näyttely. Lammi tuli tunnetuksi 2000-luvun taitteessa lahjakkaana kuvataiteilijana, joka siteerasi taiteen merkkiteoksia ja taidevalokuvia omaperäisellä ja ainutlaatuisella tavalla. Vain 24-vuotiaana kuolleesta taiteilijasta on kasvanut myyttinen hahmo.

Vuoden nuori taiteilija onkin pohjalaispari

Vuoden 2014 nuoreksi taiteilijaksi valittiin työpari Janne Nabb ja Maria Teeri. Oulussa syntynyt Teeri ja Kannuksessa syntynyt Nabb asuvat ja työskentelevät Pohjanmaalla.

Vuoden nuori taiteilija -palkinto työparille

Kuvataiteilijat Janne Nabb ja Maria Teeri jakavat vuoden 2014 palkinnon. Heidän näyttelynsä nähdään Tampereen taidemuseossa ensi keväänä.

Tiedätkö, miltä yksinäisyys tuntuu?

Kerrostalojen rappukäytävien kymmenet tuhannet ovisilmät tuijottavat tyhjinä ohikulkijoita. Yhdestä kuitenkin katsotaan. Se olet sinä. Yksinäinen ihminen.

Vuoden nuoren taiteilijan omalaatuiset ihmishahmot ruokkivat yleisön muistoja

Vuoden nuori taitelija Jarno Vesala pääsi toteuttamaan unelmansa näyttelyn rakentamisesta suureen tilaan. Tampereen taidemuseossa avautuvassa näyttelyssä uudet teokset täydentävät vanhojen aloittamaa omalaatuista tarinaa.

21 Vuoden nuorta taiteilijaa esittäytyy Sipoossa

Sipoon Söderkullaan viime syksynä avautuneeseen uuteen galleriaan on koottu Vuoden nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttely. Näyttelyssä on mukana tittelin kahdeksankymmentäluvun puolivälistä asti saaneista 35 taiteilijasta 21. Vuoden nuori taiteilija -palkinnon on tähän mennessä saanut 23 mies- ja 12 naistaiteilijaa.

Vieraana vuoden nuori taiteilija Jarno Vesala

Pääosin installaatioita tekevän Jarno Vesalan töitä on kuvailtu mystisiksi ja jopa painajaismaisiksi. Mitä mieltä vuoden nuoreksi taiteilijaksi hiljattain valittu Vesala itse on töistään?

Jarno Vesala valittiin vuoden 2013 nuoreksi taiteilijaksi

Ensi vuoden nuoreksi taiteilijaksi on valittu Jarno Vesala. Installaatioita tekevä Vesala saa 20 000 euron stipendin ja yksityisnäyttelyn Tampereen taidemuseoon.

Kristian Krokforsin selkeät maisemat

Yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista kuvataiteilijoista juhlii parhaillaan 60 vuottaan taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla. Hänen töitään on esillä lukuisissa museoissa ja gallerioissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Itä ja länsi kohtaavat kesällä Mäntässä

Mäntän Musiikkijuhlien ensi kesän teemana on idän ja lännen kohtaaminen. Festivaalin keskeisiä säveltäjiä ovat Sergei Rahmaninov ja Suomessa harvoin esitetty brittiläinen York Bowen. Kantaesityksenä kuullaan Osmo Tapio Räihälän pianoteos Affalao Highway.

Vuoden nuori taiteilija tahrii Tampereen taidemuseon seinät

Tampereen taidemuseon täyttävät huomisesta lähtien Vuoden nuoren taiteilijan Ari Pelkosen teokset. Omintakeinen graafikko on muun muassa liisteröinyt taidemuseon seinään siveltimenjälkiä. Monet taiteilijan teokset ovat salaperäisiä omakuvia.

Nuori taiteilija maalaa ihmisen haurautta

Imatralainen Teemu Korpela valittiin alueensa vuoden nuoreksi taiteilijaksi. 31-vuotiaalle taidemaalarille tunnustuksella on tärkeä merkitys.

Graafikosta pitkästä aikaa vuoden nuori taiteilija

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi on valittu graafikko Ari Pelkonen. Valinta julkistettiin perjantaina aamupäivällä Tampereen Taidemessuilla. Vuoden nuori taiteilija 2012 -palkittu saa 20 000 euroa sekä yksityisnäyttelyn Tampereen taidemuseossa.

Rummut festivaalin pääosassa

Lahden rumpu- ja lyömäsoitinfestivaali kokoaa kannunpaukutuksen ystäviä yhteen jo viidettä kertaa. Paikkansa vakiinnuttaneen festivaalin uutuutena on tänä vuonna ConcisRock, joka esittelee Lahden konservatorion rytmimusiikin osaajia.

Esa-Pekka Saloselle ICMA 2011 -voitto

Kansainvälisen klassisen musiikin ICMA 2011 -kilpailun voittajat on valittu. Vuoden taitelijaksi valittiin kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen, joka johtaa oman teoksensa kilpailun gaalakonsertissa huhtikuussa Tampereella.

Vuoden nuori taiteilija esillä Tampereella

Tampereen taidemuseossa avautuu lauantaina Vuoden nuoren taiteilijan, Anna Tuorin näyttely. "Blow Out Your Candles, Laura" esittelee Tuorin laajaa ja jo kansainvälistä näkyvyyttä saanutta tuotantoa viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Vuoden nuori taiteilija 2011 on taidemaalari Anna Tuori

Ensi vuoden nuoreksi taiteilijaksi on valittu Anna Tuori. Taidemaalari saa 20 000 euron stipendin ja ison näyttelyn Tampereen taidemuseoon.

Vuoden nuori taiteilija Anni Leppälä uskoo taiteessaan luonnonvalon voimaan

Vuoden nuoren taiteilijan, valokuvaaja Anni Leppälän näyttely avautuu Tampereen taidemuseossa lauantaina. Leppälä uskoo taiteessaan luonnonvalon voimaan.

Taidepalkinnot Rymäkälle ja Jukka Behmille

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2009 palkinnot kansanmusiikkiyhtyeelle ja nuorelle kouvolalaiskirjailijalle.

Vuoden nuorella taiteilijalla ykköstulot

Kuvataiteilija Samuli Heimonen tienasi viime vuonna Kangasniemen suurimmat tulot. Ansiotuloa karttui taulumyynnillä reilu 228 000 euroa, joista veroihin meni 47 prosenttia.

Anni Leppälä on vuoden nuori taiteilija

Valokuvataiteilija Anni Leppälä on valittu Vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Vuonna -81 syntynyt Leppälä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän saa Tampereen kaupungin myöntämän ja Nokian tukeman 20 000 euron stipendin sekä mahdollisuuden pitää yksityisnäyttely Tampereen taidemuseossa ensi keväänä.

Valokuvaaja Anni Leppälä valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi

Valokuvaaja Anni Leppälä on valittu ensi vuoden nuoreksi taitelijaksi. Tampereen kaupungin myöntämän 20 000 euron stipendin lisäksi hän saa oman näyttelyn Tampereen taidemuseoon ensi keväänä.

Didrichsen-palkinto Kim Simonssonille

Kuvanveistäjä Kim Simonssonille on myönnetty Didrichsenin taidesäätiön tämänvuotinen Pro Arte -palkinto. Palkintolautakunta kiittää Simonssonia korkeasta teknisestä osaamisesta, omaperäisestä ilmiasusta ja mielikuvituksellisuudesta. Pro Arte -palkinnolla tuetaan nuoria taiteilijoita.

Vuoden nuori taiteilija haastaa perinteisen muotokuvan

Videotaidetta tekevä Vuoden nuori taiteilija Hannu Karjalainen, 31, ei kuvaa yksittäisten henkilöiden persoonaa, vaan nostaa muotokuvissaan esiin elämän epävarmuuden ja jatkuvan muutoksen. Hänen tärkein aiheensa on ihminen. Aivan uusimmista töistä löytyy myös joitakin maisemia.

Vuoden nuori taiteilija taas esillä

Hannu Karjalaisen töihin voi tutustua Tampereen taidemuseossa lauantaista lähtien.

Pörröisiä eläimiä ja pääkalloja - vuoden nuori taiteilija esittäytyy pääkaupungissa

Tämän vuoden nuoren taiteilijan Samuli Heimosen näyttely avautuu Helsingin kaupungin taidemuseo Meilahdessa keskiviikkona. Heimonen pyrkii töissään tuomaan yhteen jotakin kiinnostusta herättävää ja jotakin kauhistuttavaa. Hän luonnehtii suuria akryyli- ja öljyvärimaalauksiaan sisällöllisesti kaksijakoisiksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle