Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Digitreenien peruskurssi – taitoja uteliaille

Opi käyttämään rohkeasti älylaitteita ja digipalveluja.

Suomalaiskuvaajan varoittava esimerkki: Kuvat varastettiin netissä – nyt niillä myydään lakanoita ja huppareita ympäri maailman

Adalmina Ollanketo yllättyi törmättyään netissä sisustusesineisiin, joihin oli printattu hänen oman Minttu-kissansa kuvat.

Tampereelle 100 uutta teknologia-alan työpaikkaa

AAC Technologies perustaa uuden yksikön Hervantaan.

Digitreenit: Näin saat valokuvakaaoksen hallintaan ja löydät etsimäsi kuvat

Kuvaohjelmien hakutoiminnot penkovat neulan heinäsuovasta.

Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta

Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..

Digitreenit: Tutustu kännykkäkameraasi ja ota parempia kuvia

Digitreenien vinkeillä saat kamerastasi enemmän irti.

Täydellisen fantasiakuvan metsästys – tältä näyttää, kun pelkkään kuvankäsittelyyn menee päiviä

Valokuvataiteilija Antti Karppisen työpajassa digitaalinen kuvankäsittely on viety äärimmilleen.

Digitreenit: Näin löydät vapaasti käytettäviä kuvia

Tarkista käyttöoikeudet ja mainitse tekijän nimi.

Pörröinen karhunpentu ja tuijottava kettu viikon upeimmissa luontokuvissa

Konsta Punkka esittelee syyshaasteen hienoimmat kuvat.

Neulanreiän läpi maailma näyttää erilaiselta – Valokuvaaja palaa lähtöruutuun

Ikivanha valokuvausmenetelmä, neulanreikäkuvaus kiinnostaa jälleen valokuvauksen harrastajia. Neulanreikäkuvauskurssit pursuavat osallistujia. Jyväskylän Kankaalla neulanreikä- ja digikuvaajat työskentelevät rinta rinnan.

Kuvagalleriassa revontulien leiskuntaa

Revontulet leiskuivat komeasti elokuun öissä

Iso kamera hidastaa tekemistä – Valo kuvaa harkinnalla

Perinteistä laakafilmiä käyttävä valokuvaus elää vaikka digikuvaamisen suosio on räjähtänyt edullisten kameroiden ja kännykkäkameroiden myötä. Edelleen löytyy harrastajia, jotka nauttivat kuvaamisen kiireettömyydestä ja kuvaamisen tuomasta harkinnan pakosta.

Valokuvaamoissa kuvataan nyt vastasyntyneitä sekä edustuskuvia työnhakua varten

Studiokuvaus valokuvaamossa pitää pintansa digikuvausbuumista huolimatta. Nykyisin ammattilaisen halutaan kuvaavan jo ihan vastasyntyneitä tai vasta parin viikon ikäisiä vauvojakin. Myös ansioluetteloon liitettävät sekä lemmikkien kuvat kuvautetaan yhä useammin ammattilaisella.

Pirkanmaan linnut pääsivät kansien väliin – vetkuttelun ansiosta kuvat parempia

Harrastajien keräämiin havaintoihin pohjautuva kirja esittelee kaikki Pirkanmaalla havaitut lintulajit ja kertoo muun muassa harrastuksen historiasta.

Näin tallennat kuvasi digitaalisesti

Kuvia räpsitään nykyään paljon, koska se on niin helppoa. Digikuvien tallennus jää monilla tekemättä. Vinkkejä antaa Kamera-lehden päätoimittaja Asko Vivolin.

Paperivalokuvat tekivät paluun – diginatiivi nuoriso haluaa pitää kuvaa käsissään

Paperivalokuvat elävät uutta kautta. Kuvia halutaan useissa eri koossa ja muodoissa. Etenkin isommat yritysketjut kertovat paperikuvien kehittämisen lisääntyneen. Pienemmät valokuvaliikkeet kertovat myynnin olleen pientä mutta tasaista.

Kännykän jälkeen perinteinen kiinnostaa – kamera tallentaa luonnon lumoa

Harrastajat ovat palaamassa kännykkäkuvaamisen kautta digikameroiden käyttäjiksi. Kuusamossa kymmenille kuvauskursseille kertyy jopa jonoja.

Missä kuorma-auto paloi 30-luvulla? – Valokuva-arkistossa tehdään salapoliisityötä

Museokeskus Vapriikin miljoonan kuvan arkistossa käydään läpi tavallisten ihmisten kotialbumien kuvia, joissa mielenkiinnon saattaa herättää esimerkiksi vaate tai lelu. Toimittajan kotiarkistosta löytynyt tulipalokuva paikantui tutkijan käsissä nopeasti.

Kahdeksan kertaa se tunne, kun et ole nähnyt yhtään Star Warsia

Star Wars -huuma on villinnyt maailman.

Digitekniikka paljasti hiilipötkylästä Raamatun tekstiä 1 500 vuoden takaa

Pergamenttikääröstä ei näkynyt paljain silmin edes, oliko siinä tekstiä, mutta digitaalikuvantamisessa osoittautui, että siinä oli osa alku Kolmannesta Mooseksen kirjasta.

Valokuvaaminen filmille hurmasi harrastajan: "Digikuvaus usein este kokemukselle"

Filmikuvaus on tekemässä hidasta paluuta valokuvaharrastajien keskuudessa. Porilainen Karipekka Aronen on hurahtanut filmikuvaukseen niin paljon, että pystytti oman pimiön.

Suurnopeuskamera avaa silmälle näkymättömän maailman

Kun jokin toiminta tapahtuu niin nopeasti, ettei silmä ehdi nähdä sitä, apuun tulee suurnopeuskamera. Kun kamera ottaa kymmeniätuhansia tai jopa miljoonia kuvia sekunnissa, aika pilkkoutuu niin pieniin osiin, että tapahtumat pystyy näkemään. Yhdistämällä suurnopeuskamera mikroskooppiin ja tarvittaessa tähystimeen, yritykset voivat säätää tuotantoaan entistä tarkemmaksi, nopeammaksi ja siinä sivussa myös edullisemmaksi.

Lahdessa tehtiin useita murtoja – kohteena myös kaksi koulua

Varkaudet havaittiin vasta maanantaina, kun henkilökunta saapui työpaikoilleen. Keskustan koulusta ryöstettiin tietokoneiden keskusyksiköiden lisäksi puhelin ja laturi, digikamera sekä patterilatureita.

Lähetä meille kuvasi kesän kalareissulta!

Keräämme kuvia ja tarinoita kesän kalastushetkistä. Lähetä meille kuvia saaliista, josta voit olla ylpeä – tai kerro hyvä kalatarina.

Tornien taisto houkuttelee jälleen bongaamaan lintuja

Viikonloppuna eri puolilla Suomea käytävään Tornien taisto -lintubongaustapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 300 tornia.

Lapin poliisi runollisena: termospullo ja digikamera luontoretkellä

Kevätaurinko on saanut Lapin poliisilaitoksen runolliseksi. Poliisi välitti keskiviikkona poikkeuksellisen poliisiuutisen, joka on hellyttävä tarina termospullon ja digikameran luontoretkestä Rovaniemen Vikakönkäällä.

Foggy winter landscape is weather picture contest winner

Tampere resident Esko Pihl emerged winner of Yle’s Weather Picture of the Year competition. Pihl’s image captured a foggy winter landscape in Laukaa, central Finland and was the overwhelming favourite of online voters.

Dia on historiaa - mustavalkoinen filmi nostaa päätään

Uusia diaprojektoreita ei enää tehdä. Vaihtoehtona on vanhojen diakuvien skannaus sähköiseksi tiedostoksi..

Elokuun kesäkuvakisan voittaja

Elokuun kesäkuvakisan teemana oli Luonnon voimaa, kuvia tuli noin puolitoista tuhatta. Elokuun voittajakuvan otti harjavaltalainen Hanna Åman.

Pitäisikö koululaisten kerätä kasvikansio?

Koululaiset keräsivät vuosikymmeniä sitten kesälomallaan kasvioita. Pitäisikö tapa elvyttää Suomessa jälleen laajemminkin?

Storl "yliastutulla" MM-kultaan - Yhdysvaltojen protesti hukkaan

Saksan David Storl puolusti onnistuneesti kuulassa MM-kultaansa ja kohensi rutkasti kauden parasta tulostaan kreivin aikaan. Storlin voittotyöntö johti Yhdysvaltojen tekemään protestiin.

HUSin laitevalmistaja ei halua kommentoida asiakkaansa ongelmia

Radiologien käyttämän järjestelmän jumittumiseen ei tule lisäselvyyttä Agfa Healthcarelta. Yritys ei kommentoi vikoja, mutta vakuuttaa seuraavansa lakeja ja asetuksia.

Kuvakirjat käyvät kaupaksi kamerabuumista huolimatta

Tampereesta on julkaistu uusi kuvateos, johon poimittiin vaikutelmia kaupungin eri hetkistä. Pääosassa ovat maisemat ja rakennukset eri vuodenaikoina, toki kaupunkilaisiakin tavataan. Voisi luulla, että pienikokoinen kuvateos hukkuu edeltäjiensä joukkoon - mutta kaikkea muuta, ensimmäiset 4000 kappaletta ovat menneet hujauksessa.

Vain harva ammattilainen kuvaa enää mustavalkofilmille

Vanhan koulukunnan valokuvaajat ovat hävinneet lähes tyystin pohjalaisilta lakeuksilta. Suurin osa ammattivalokuvaajista on siirtynyt uuden tekniikan myötä digikuvaukseen. Yksi harvoista mustavalkofilmille kuvaavista on vielä jurvalainen Kalervo Puskala.

Maan rajasta avautuu uusi maailma

Luontokuvaamisesta on tullut yhä suositumpi harrastus. Nykyaikaisilla digikameroilla kuvaaminen on aiempaa helpompaa ja moderni kevyt kalusto kulkee monella valokuvaajalla koko ajan mukana. Viime vuosina Suomessa on myyty kymmeniä tuhansia digijärjestelmäkameroita ja Suomen luonnonvalokuvaajayhdistyksessä on jo 3200 jäsentä.

Nettiin ladatut valokuvat voivat paljastaa kotitalosi

Kännykät ja digikamerat saattavat käyttäjän tietämättä tallentaa valokuviin yksityiskohtaista tietoa, jonka perusteella voi selvitä esimerkiksi nimimerkin suojissa kirjoittavan bloggaajan henkilöllisyys.

Verkkostartteja myös lähikirjastoissa

Tänä syksynä Hämeenlinnan kirjasto järjestää verkkostartteja aloitteleville tietokoneen käyttäjille myös Hauholla, Kalvolassa ja Lammilla.

Filmikamera pitää pintansa digimaailmassa

Valokuvaus digitalisoituu kovaa vauhtia. Aika on ajanut ohi filmikameroista - vai onko sittenkään? Filmirullia myydään ja kehitetään enemmän kuin viime kesänä, joten perinteinen filmikamera sinnittelee ja pitää pintansa.

Salossa murtauduttiin omakotitaloon asukkaiden nukkuessa

Varkaat murtautuivat röyhkeästi asuntoon Salossa Tapiolantiellä torstain vastaisena yönä. Omakotitalosta anastettiin käteistä, koruja sekä digikamera.

Neulanreikä riittää maailman kuvaamiseen

Torniolainen valokuvaaja Jenina Törmänen kulkee pahvilaatikkokameransa kanssa kaupungilla ja tallentaa itselleen mustavalkoista maailmaa.

Karhu on kuvaajan unelmakohde

Väinö Kautto ja Seppo Nieminen ovat innokkaita valokuvaajia. Heidän kuviaan on nähty usein myös Keski-Suomen alueellisissa uutislähetyksissä.

Ajatuskupla: Nyt kuvataan, mutta millä

Tekniikka tuo meille parempia ja tehokkaampia välineitä. Lassi Lähteenmäki kummastelee, miksi silti tyydymme aina vain huonompaan laatuun.

Suuri pikselimäärä ei takaa hyvää kuvaa

Nokia julkisti kamerakännykän, joka on varustettu 41 megapikselin kennolla.Se ottaa maksimissaan 38 megapikselin kuvia. Pikselien määrä ei kuitenkaan ole ainoa autuaaksi tekevä asia kuvauksessa. Valokuvauksen ammattilaisen näkökulmasta Nokian uuden kännykän suuri megapikselimäärä on kuin antaisi helmiä sioille.

Kodak lopettaa kameroiden valmistuksen

Historiallinen valokuvaukseen erikoistunut yritys Kodak lopettaa kameroiden tuotannon. Kodak ilmoitti torstaina, että se lopettaa digikameroiden, videokameroiden ja digitaalisten kuvakehysten valmistuksen.

Kodak hakeutuu velkasaneeraukseen

Yksi Yhdysvaltain tunnetuimmista yrityksistä, valokuvausalan pioneeri Eastman Kodak on hakeutunut velkasaneeraukseen pitkän tappiokierteen jälkeen. Digikuvaaminen koitui filmeistään tunnetun Kodakin kohtaloksi. Yritys oli itse alun perin keksinyt uuden tekniikan mutta epäonnekseen hyllyttänyt hankkeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle