Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäjän syrjäkylällä rokki raikaa komiksi – "Haluan, että kielemme ei unohdu"

Koillis-Euroopan kaukaisimmassa kolkassa kasvatetaan lapsia komin kielellä. Nuoret vanhemmat pitävät kieltä pienen kansansa kohtalonkysymyksenä.

Suuri osa suomen sanoista on lainattu muilta – suomesta taas on napattu sanoja yllättäviin kieliin

Suomen kielen sanoista vain muutama sata on peräisin kantakielestä, jota puhuttiin tuhansia vuosia sitten. Kaikki muut on lainattu naapureilta tai kehitelty itse vanhoja aineksia kierrättämällä. Uudet tutkimukset valottavat, että suomea melko läheisesti muistuttavista kielistä on kuitenkin lainattu paljon sanoja eteenpäin kieliin, joiden olemassa olosta moni suomalainen ei nykyään tiedä mitään.

Talvisalo jatkaa välieriin

Kouluvisan kolmas välieräpaikka ratkaistiin savonlinnalaisen Talvisalon koulun ja Puumalan koulun kesken. Molemmilla joukkueilla oli takanaan jo yksi voitto, kun kisa käynnistyi Savonlinnan Normaalikoulun tiloissa 12.4.

Komilaisuus esillä Pudasjärven taideviikolla

Suomalais-ugrilainen taideviikko on avannut torstaina ensimmäiset työpajansa Pudasjärvellä. Kaikille avoimien taidepajojen vetäjinä on sekä komilaisia että Pudasjärven omia taiteilijoita. Taideviikon komilaiset taiteilijat tulevat Sykstydinskin alueelta Vylgortin kaupungista.

Suomensukuinen Komi yrittää vahvistaa kulttuuriaan

Venäjä yrittää kohentaa taantuvaa maaseutuaan osana presidentti Vladimir Putinin käynnistämiä kansallisia hankkeita. Niihin kuuluu myös opetus. Hankkeisiin on varattu rahaa liki neljä miljardia euroa.