Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näyttelijä ja koomikko Joonas Nordmanin neuvo paikkaansa etsiville nuorille: "Ota rennosti ja nauti elämästä"

Nordman haaveili nuorena näyttelijän ammatista ja päätyi monipuoliselle uralle, vaikka teatterikorkeakoulujen ovet eivät auenneetkaan.

Silmäliimaaja iski Järvenpään kirjastoon ja aiheutti työntekijöille "hallitsemattomia painajaisia" – taustalla maailmalta tuttu hupailun muoto

Järvenpään kirjaston työntekijät saivat naureskella painajaisille, joita kirjojen kansiin liimatut silmät heille aiheuttivat.

Täti

Erinomaisesta tädistään kertoo hra Kajo.

On hankala nauttia elämästä, jos koko ajan pitää miettiä, miten olisi onnellisempi, sanoo filosofi Frank Martela – "Meidän kulttuurista on tullut liian onni-keskeistä"

Filosofin, onnellisuustutkijan Frank Martelan mukaan onnellisuus on joukkuelaji, jossa omaan napaan tuijottamisen sijaan olisi tärkeämpää katsoa ympärilleen.

Pekka Juntin kolumni: Oman elämänsä muutosjohtaja

Ensi viikolla kaikki muuttuu. Ryttyilen vähemmistöille, kritisoin feminismiä ja tunnen myötätuntoa Jussi Halla-ahoa kohtaan, kirjoittaa Pekka Juntti. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Sätkitkö surkeassa suhteessa kuin kala koukussa? "Silloin elämänilon tilalle hiipii väsymys ja tyhjyys"

Jätä se! Et usko neuvojaa. Olet koukussa ihmiseen, joka tuo vain pahaa mieltä, mutta et saa riuhtaistua itseäsi irti.

Mummo järjestää festarit Pihtiputaalla

Pihtiputaalla vietetään lauantaina Pihtiputaan Mummon festivaalia, jossa teemoina ovat elämykset ja elämänilo.

Mikko Kekäläisen blogi: Osaisinpa iloita kaljuuntumisesta samalla tavalla kuin lapsi hampaiden lähtemisestä

Missä vaiheessa iän tuomat muutokset eivät enää aiheuta ihmisessä riemua? Keskustele aiheesta Mikon kanssa!

Sanna Ukkola: Sinut haudataan kohta 

Elämän ainutlaatuisuus kirkastuu vasta, kun tajuaa, että joku päivä se loppuu, pohtii Sanna Ukkola blogikirjoituksessaan.

Yhden yön seksisuhdekin on ihana, mutta nautinnon huippu vaatii täyden luottamuksen kumppaniin

Tantra tuo mieleen seksiorgiat. Villien juhlien sijaan se voi auttaa seksuaalisten lukkojen avaamisessa.

Afrikka on nyt in katutanssissa – hip hopin alkulähteiltä haetaan elämäniloa: "Elämän kurjat puolet voi laittaa musiikkiin"

Perinteisiä afrikkalaisia tanssilajeja yhdistelevä afrobeat-katutanssilaji on noussut erittäin suosituksi Ruotsissa.

Arto "Ukko" Hämäläinen rakensi ennen huoltoasemia – nyt samaanirumpuja: "Näyssä isoisäni antoi minulle valkoisen samaanin tulen"

Arto Hämäläinen vaihtoi yrittäjän työn rumpukurssien vetämiseen. Nyt hän on päässyt tilanteeseen, jossa voi joka päivä sanoa itselleen sydän iloa täynnä - wau!

Kämäräinen kruunsasi paluunsa maaotteluvoitolla: "Tämä kausi on kasvattanut minua enemmän kuin mikään muu"

Sanna Kämäräinen otti uransa neljännen maaotteluvoittonsa tuloksella 56,21.

Ruotsissa vaikuttavan uran tehnyt Kari Lähdekorpi on nyt Suomen puhutuin ravipersoona, mutta menestyksellä on ollut hintansa – ”Olin kärttyisä vanha äijä, joka ei nauti elämästä yhtään”

Kari Lähdekorpi teki Ruotsissa pitkän uran ravivalmentajana ja valittiin vuoden valmentajaksi 2004. Menestys vaati kuitenkin veronsa ja vuosikymmenen alussa hän tajusi, ettei halua olla kärttyinen vanha äijä ja palasi Suomeen. Toimettomuus ei kuitenkaan ollut häntä varten.

Tämän kaiken olen oppinut Rasmus Nallelta

Mikä tekee Rasmus Nallesta niin innostavaa luettavaa?

Lauri Markkanen opettaa suomea Chicagon pelaajille – Bulls julkaisi hulvattoman videon

Lauri Markkasta naurattaa, kun muut Bulls-pelaajat yrittävät puhua suomea.

Farah vahvisti Yle Urheilulle: ”Otan nyt uuden haasteen vastaan”

Vaikka Mo Farah on jättämässä kilparadat, ei hänen yleisurheilu-ura ole päättymässä. Farah vahvisti Yle Urheilulle, että haluaa vielä tosissaan luoda uuden uran maratonissa.

Tytti Shemeikka: "Aion näyttää rohkeuteni, jotta sinäkin uskaltaisit."

Aidot tunteet ja elämänilo saavat ihmisen säihkymään!

Sairaalatanssit sytyttivät potilaisiin elämäniloa

Sairaalatanssit veivät potilaat valssin ja muistojen pyörteisiin Turussa.

Hyvinvointikirjat ovat kasvava bisnes – suorittaminen ei enää käy, nyt haetaan henkistä voimaa

Kotimaiset hyvinvointikirjat ovat peitonneet amerikkalaiset self-help-oppaat. Myös miehiä on ruvennut kiinnostamaan hyvinvointikirjallisuus.

Kolumni: Elämänlaatu ei ole sama kuin elintaso

Kotini on pieni, mutta se jatkuu ulkona, kirjoittaa oravanpyörästä hypännyt ja maaseudun rauhaan muuttanut Kaarina Davis.

Kolumni: Nopein tapa pilata avioliitto

Sen saa tuhottua helposti. Avioliiton pelastamisessa on kuitenkin kyse yksinkertaisista asioista, joita ei vain haluta tehdä, kirjoittaa Heli Vaaranen.

Saattohoitaja neuvoo puhumaan kuolemasta ajoissa: "Elämä on nyt ja tässä"

Pyhäinpäivänä sytytetään kynttilä muistoksi yhteisistä kohtaamisista ja eletystä elämästä. Saattohoitaja Tea Kauttio on saatellut monet viimeiselle matkalle ja rohkaisee puhumaan kuolemasta avoimesti myös silloin, kun se ei näyttäisi olevan lähellä.

KonMari-metodilla elämän kaaos järjestykseen? – "Moni on viimein huomannut elävänsä tavaratulvassa"

Japanilaisen Marie Kondon luomasta elämänhallintametodista on tullut kultti, jonka maailmanlaajuinen menestys ei näytä hiipumisen merkkejä. Tutkijan mukaan ilmiö voi tuoda stopin kulutushysterialle.

Terrorivaara ja kaatosade puhuttivat Oktoberfestin avauksessa

Maailman suurin kansanjuhla on tänä vuonna erilainen kuin aiemmin. Oktoberfestin turvatoimet olivat poikkeuksellisen tiukat.

Halvaantuminen vei puhekyvyn – ura vaihtui eräoppaasta taiteilijaksi

Aivoinfarkti voi viedä ihmiseltä puhekyvyn. Näin kävi Aimo Vuoriselle. Nyt eräoppaan työstä haaveillut euralainen menestyy naivistitaiteilijana.

Päihtyneiden päiväkeskuksessa viihtyvä Mika ei leiki hengellään: Haluan nauttia elämästä ja vähentää kaljanjuontia

Päivätoimintakeskus Huoltsu on matalan kynnyksen paikka päihteiden ongelmakäyttäjille Tampereella. Se toimii kevään ja kesän ajan väliaikaisissa tiloissa Kalevassa. Selvinpäin Huoltsuun ei tarvitse tulla, mutta sisätiloissa huikkaa ei saa ottaa.

Koirien positiivinen vaikutus pyritään tuotteistamaan – "Tukikoira Sisu pelasti sen, mihin me ihmiset ei enää pystytty"

Parhaimmillaan eläin voi pelkällä olemassaolollaan sytyttää hiipuneen elämänilon. Näin teki chihuahua tukikoira Sisu, joka on auttanut kuopiolaista Kata Heinosta toipumaan anoreksiasta. Nyt Savossa halutaan aloittaa tukikoirien ammattimainen kasvatus.

"Suomesta paras paikka kuolla" – Professori: Ratkaisevaa se, miten ympäristö reagoi väistämättömään kriisiin

15 vuoden kuluttua joka neljäs suomalainen on yli 65-vuotias. Kuolemaan liittyvä Suomi-teko-ehdotus herätti keskustelua vanhenemisesta Ylen aamu-tv:ssä.

Elämässä on helpompi luovia, kun löytää intohimon – Musiikki katkaisi nuoren syrjäytymiskierteen

Mikkeliläisen Eemu Aschanin nuoruusvuosia leimasivat päihteet, turhautumisen tunne ja yhteiskunnan normien vastustaminen. Pohjakosketuksen jälkeen elämään oli löydettävä uusi sisältö. Se löytyi rap-musiikista.

Kun kaikki tuttu häviää ympäriltä, uusi alku on mahdollisuus

Elämässä on hetkiä, jolloin on pakko astua uutta päin. Uusi alku voi olla toivottu tai tulla vastaan yllättäen, mutta aina se on mahdollisuus. Apua tarvitseva saa murtua, uskaltaa luottaa lähimmäisiin ja siihen, että elämä kantaa, sanoo kirkkoherra Kari Mantere. Lähimmäisiltä hän toivoo rohkeutta auttaa, rakastaa ja olla ystävällisiä toisilleen.

Kurkistus nigerialaisperheen arkeen: Lagosissakin lapsi viihtyy liikaa netissä

Elämäniloinen gospel soi Lunastetun kirkossa Lagosissa Nigeriassa. Muutaman kilometrin päässä Adesoban muslimiperhe heräilee viikonloppuaamuun. Zainab-äiti nuhtelee viiden lapsen katrastaan lempeästi. Somessa on taas mennyt myöhään.

The Tolppa ja eeppistä meemihuumoria – penkkarien kuvagalleria Hämeenlinnasta ja Forssasta

Abiturienttien suuri karnevaali toi Hämeenlinnan torille rekkalasteittain elämäniloa. Forssassa on perinteisesti pukeuduttu penkkaripäivänä valkoisiin haalareihin, jotka itse kukin somistaa tai maalaa oman makunsa mukaan.

Mayweather: Minulle on tarjottu yhdeksännumeroisia summia

Floyd Mayweatherin mukaan häntä houkutellaan palaamaan nyrkkeilyyn peräti satojen miljoonien tarjouksilla. Mestarille raha ei ole suurin syy palata kehiin.

Kirjailija lyttää vihapuheen ja kehottaa rakastamaan – katso video uudenvuodenpuheesta

Kotkassa asuva tietokirjailija Petri Pietiläinen mietti, mikä Kymenlaaksossa oli hienosti ja mikä mätti vuonna 2015. Uudenvuodenpuheessaan kirjailija soimaa pahan puhujia ja kehoittaa ihmisiä olemaan parempia toisilleen.

Valitse seurasi tarkoin – myrkyllisen ihmisen lähipiiristä kannattaa paeta

Negatiivisuudella voi olla yllättävän suuri vaikutus läheiseen ihmiseen. Jos lähipiirissä kytee "myrkyllinen ihminen", psykologi kehottaa toimimaan nopeasti.

Työelämä voisi ottaa oppia näyttelijöistä – "Vaaditaan se luottamus, että asiat syntyvät"

Yli 40 vuotta näyttelijän töitä tehnyt Leena Uotila sanoo, että näyttelijäporukalla oleva luottamus mahdollistaa suoran palautteen ja positiivisen kannustamisen.

Elämää Postin jälkeen – Kahdeksan lasta kasvatettu, toiveena uudet sijaislapset

Sirpa Karjula: Olin jo pitkään miettinyt, miten pääsisin fiksusti lähtemään talosta. Karjula on yksi kahdeksasta, joita Yle seuraa Elämää postin jälkeen -sarjassa.

Toiselle harrastus, toiselle elämäntapa – "Ei ole yhtä syytä, miksi saisi joogata"

Joogan lempeys, sallivuus ja itsensä kuuntelu voi viehättää harrastajaa niin paljon, että harjoituksesta tulee tapa katsoa maailmaa. Joogaohjaaja Sari Marita Ikäheimon mielestä halu lisätä kehon liikkuvuutta ei kuitenkaan ole yhtään huonompi syy harrastaa joogaa.

Sananen – Miesflunssa

Tauteja on maailma täynnä. Mutta pahin niistä on miesflunssa. Se vie elämänilon ja tulevaisuudenuskon voimalla, jonka harva nainen tajuaa. Se raastaa sielua syvyydellä, josta kertovat vain punaiset juovat nenäliinan katköissä.

Onko eläköityminen ihanaa vai kamalaa? Kerro kokemuksesi

Suomessa eläköityy joka vuosi noin 80 000 ihmistä. Ihmiset reagoivat eri tavoin lisääntyneeseen vapaa-aikaan eikä uusi elämänvaihe ole kaikille helppo.

Jethro Rostedt: "Olen niin paljon velkaa, että se pistää pojan juoksuun"

Suomen tunnetuin kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt tuumaa, että on oltava vauhti päällä, mikäli aikoo saada kauppaa aikaan ja velat maksettua. Huonona päivänä mies vetää menomiehen roolin päälle, sillä asiakkaalle ei huonoa päivää pidä näyttää.

Sananen – Mielen ilmaus

Suhiseeko, loriseeko eikä mikään lämmitä? Mielen ilmaus saattaisi auttaa. Aikamme ilmassa on paljon epämääräistä. Se kun pääsee mielen sekaan, ongelmia tulee. Mielen ilmauksessa ylimääräiset vapautetaan ulos.

"Taktiikkapalaveri räjäytetään vielä pöydälle"

Ville Lampinen haki maaotteluvauhtia Atlantin takaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle