Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Puutarhayritys investoi ja palkkaa uusia työntekijöitä Saarijärvellä

Tikalan Oy ottaa käyttöön uuden tuotantolinjan Kalmarin toimipaikassaan.

Istutuslaatikko

Ilmastonmuutos muuttaa puutarhanhoitoakin

Tulevan kevään megatrendi on luonnomukaisuus

Amppelimansikka

Lämmin sää räjäytti puutarhamyymälöiden kevätkiireet – Kärryt notkuvat erilaisista kukista ja puutarhatuotteista

Usein pihan kuntoonlaitto aloitetaan nurmikonhoidosta, mutta kesäkukkiakin myydään jo urakalla. Puutarhojen suosikit ovat usein vanhoja tuttuja kasveja.

Ihmisiä ruokakaupassa.

Kauppa sai hyviä kokemuksia pääsiäisen aukiolosta – ruokahävikkikin kuriin

Päijät-Hämeessä kauppa kuvaa pääsiäismyyntiään onnistuneeksi. Moni liike piti ovensa avoinna pyhäpäivinä, ja niin käyttötavaroiden kuin ruoan menekki osoittautui hyväksi.

Tummanpunainen laatikkomainen rakennus, jonka ympärillä rakennustelineitä

Suomalaisilta kerättyä muovia hyödyntävä laitos valmistuu Riihimäelle etuajassa

Ekokemin Muovijalostamo valmistuu Riihimäelle puoli vuotta edellä aikataulustaan. Ennen laitoksen käynnistymistä Ekokem lupaa varastoida kaikki eri lähteistä kerätyt muovijätteet. Suomalaiset ovat ratkaiseet monia muovin kierrätykseen liittyviä teknisiä pulmia.

Polka-mansikoita

Vuoden puutarhatuote kasvatettiin kitsaan luonnon keskellä

Vuoden puutarhatuote on mansikantaimi, jonka menestymisen varmuus on saatu aikaan kainuulaisella kasvitarhalla ulko-olosuhteissa. Mansikantaimesta saa ensimmäisen sadon jo istutusvuonna.

Kauris hangella

Tie "bambin" sydämeen käy vatsan kautta

Suomen luonnossa elävien eläinten ravinnonsaanti vaikeutuu talviaikaan. Omenoilla ja säännöllisellä ruokkimisella pääsee kauriiden kanssa kaveriksi.

Mansikkalaatikkoja Kuopion torilla.

Mansikan paras pakastusaika on nyt – "Ensi viikolla määrät laskevat roimasti"

Oikea aika ostaa mansikat talteen talven varalle on paraikaa käynnissä. Mansikkasato ei ole tänä kesänä ollut tasainen, vaan sen pääpaino osuu poikkeuksellisesti yhdelle viikolle.

Pelargonian taimia.

Puutarhapistoksen saaneita taimenostajia on helppo jymäyttää

Pihojen ja parvekkeiden kaunistajalla on taimikaupassa edessään runsauden pula. Valtavasta valikoimasta pitäisi löytää rahalle vastinetta eli elinvoimaisia ja terveitä kasvien alkuja, mutta miten?

Työntekijä valmistaa puutarhatyökaluja.

Puutarhatuotteet kävivät kaupaksi - Fiskars paransi tulostaan

Fiskarsin mukaan tämän vuoden huhti-kesäkuun tulos oli yhtiön paras neljänneskohtainen tulos. Viime aikoina Fiskarsin toiminnassa on tapahtunut useita mulllistuksia.

Itsepalvelukirpputorilla ihmiset katselevat myynnissä olevia tavaroita.

Taantumassa on tilaa second handille

Yhä korkeammalle kipuavaa yleistä hintatasoa paetaan kirpputoreille, mutta hinnat ovat nousseet sielläkin. Taantuman yleisiä vaikutuksia kirpputoritoiminnalle on hankala arvioida.

Kurkkuja kasvihuoneessa

Kotimaisen kurkun kysyntä kolminkertaistuu keväällä

Suomen toiseksi tärkeintä kasvihuonevihannesta syödään 37 miljoonaa kiloa vuodessa.

Fiskars: Amerikkalaiskuluttajat piristymään päin

Fiskarsin liikevaihto ja tulos olivat alkuvuonna viime vuoden tasolla. Puutarhatuotteet käyvät Yhdysvalloissa pikkuhiljaa entistä paremmin kaupaksi, Fiskars uskaltaa arvioida.

Kaupunkilaisen parvekepuutarha on pop

Oman ruuan kasvattaminen on yhtä suositumpaa. Erityisesti kaupungissa asuville kotikasvattajille markkinat tarjoavat yhä enemmän vaihtoehtoja.

Fiskars leikkasi vahvasti

Erilaisia kuluttajatuotteita tekevän Fiskarsin toinen vuosineljännes oli hyvä. Yhtiön liiketulos liki kaksinkertaistui 12,6 miljoonasta eurosta 22,2 miljoonaan euroon. Liikevaihtoa yhtiö teki lähes 196 miljoonaa. Kasvua kertyi noin yhdeksän prosenttia.

Paikallinen peruna käy kaupaksi toreilla

Paikallisten kauppapuutarhojen tuotteet ovat kypsyneet myytäväksi. Kysytyin sesonkituote on paikallinen peruna, josta saa maksaa nelisen euroa litra.

Havuja ja muita kasveja myymälässä.

Puutarhamyymälöissä kauppa käy vilkkaasti

Puutarhatuotteiden myynti on jälleen nousussa. Puutarhaharrastuksen kasvava suosio vetää ihmisiä vihermyymälöihin entistä enemmän.

Puutarhasta halutaan komea ja helppohoitoinen

Puutarhasuunnitteluun ja -rakentamiseen haetaan yhä useammin ammattilaisten apua. Vaikka puutarhan toteuttamiseen nähdään vaivaa, niistä halutaan helppohoitoisia.

Osa kevään sesonkituotteista voi tulla viiveellä kauppojen hyllyille

Perjantaina päättynyt ahtaajalakko haittaa lähiviikkoina kauppojen sesonkituotteiden kuljetuksia. Muun muassa urheilu- ja puutarhakaupat käynnistävät kevätkampanjoitaan, mutta suuri määrä tuotteista odottaa vielä konteissa Keski-Euroopassa ja kaukaisemmissakin satamissa.

Tuliteriä lapioita nipussa Fiskarsin tehtaalla

Lapiotehdas kiirehtii välineitä lumitöihin

Luminen talvi on yllättänyt lumilapiovalmistajat. Työkaluja valmistava Fiskars on joutunut moninkertaistamaan lumilapioita ja -kolia valmistavan tehtaansa tuotannon ja palkkaamaan lisää väkeä Billnäsin tehtaalleen Länsi-Uudellemaalle.

Omenoita ämpärissä

RuokaNysse jakaa ylijäämäomput vähävaraisille

Yli jääville puutarhatuotteille on tarjolla uutta käyttöä. Tampereen seurakuntien ruokapankki on ryhtynyt ottamaan vastaan lahjoituksena kansalaisten ylijäämäomenia, samoin muita hedelmiä, marjoja sekä vihanneksia ja juureksia.

Maatalouden tuottajahinnat nousivat alkuvuodesta

Elintarvikkeiden voimakas hinnnannousu näkyi myös maatalouden tuottajahinnoissa, ilmenee Tilastokeskuksen tuoreista luvuista.

Finnish Farmers Can Breathe Sigh of Relief

The EU Commission on Wednesday confirmed Finland's "141" farming subsidy, meaning Finland is allowed to pay its farmers in southern parts of the country national subsidies for another six years, albeit ramped down.

Komissio vahvisti Suomen 141-tuen

Euroopan unionin komissio on vahvistanut Etelä-Suomen kansallisia 141-tukia koskevan päätöksen. Vahvistus vastaa viime marraskuussa solmitun neuvottelutuloksen.

Etelään väliaikaista 141-tukea, pohjoiseen pysyvää 142-tukea

Niin sanotusta 141-tuesta sovittiin Suomen liittyessä Euroopan unioniin. Etelään suunnattu 141-tuki on väliaikainen, pohjoisen 142-tuki on pysyvä.

Fiskarsilta positiivinen tulosvaroitus

Talous- ja puutarhatuotteita valmistavan Fiskarsin liiketulos paranee viimevuodesta. Fiskars kertoo tuloksen paranevan muun muassa Iittala-kaupan ja konsernin rakennejärjestelyistä syntyneiden hyötyjen ansiosta.

Maatalouden tuottajahinnat nousussa

Maatalouden tuottajahinnat nousivat huhti-kesäkuussa. Tilastokeskuksen mukaan maatalouden tuottajahintaindeksi nousi toisella vuosineljänneksellä 3,6 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Maataloustulo laski viime vuonna

Maataloustulo laski viime vuonna runsaat kahdeksan prosenttia vuodesta 2005. Vuoden 2006 maataloustulo jää 893 miljoonaan euroon, kun se vuonna 2005 oli 975 miljoonaa euroa.

Maatalouden tuottajahinnat laskivat

Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuodessa 4,2 prosenttia. Esimerkiksi perunan ja kananmunien hinnat tippuivat roimasti.

Maatalouden tuottajahinnat laskussa

Maatalouden tuottajahinnat ovat laskeneet vuodessa 3,9 prosenttia viime vuoden lokakuusta lukien, Tilastokeskus kertoo.