Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nojatuolikirkossa puhutaan lähetystyöstä.

Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

kirkko

Seinäjoen kirkoissa vietetään tänään hääyötä, vajaa kymmenkunta paria astelee alttarille

Ajankohta on valikoitunut 12.11.21 -päivämäärän mukaan. Korona-ajan vuoksi yhteisvihkimisiä ei järjestetä.

Seinäjoen Aalto-keskus lakeuden risti, kaupungintalo ja kirjasto.

Moni vieroksui Alvar Aaltoa, eikä "funkkislaatikko" ollut kelvata kirkoksi – pohjalaisesta uhosta syntyi kuitenkin Lakeuden risti

Seinäjoen tunnetuimman maamerkin Lakeuden ristin kirkon ja tornin valmistumisesta on kulunut kuusikymmentä vuotta. Kirkon suunnitteluun liittyy monta tarinaa ja sattumaakin.

Stadsilhuett i morgonrodnad.

Rakennuksia valaistaan oranssilla tänään Seinäjoella ja Vaasassa

Valaisut liittyvät maailmanlaajuiseen kampanjaan naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Nälkämaan laulu kuului kouluissa käytettyyn, vuoden 1975 Tie musiikkiin -laulukirjaan.

Nälkämaan laulusta Haloo Helsinkiin – yhteislauluissa soi suomalainen arvomaailma

Joku laulaa yhteislauluja kesän yhteislauluilloissa, toinen hoilottaa yhdessä tuhansien kanssa jalkapallostadionilla. Yhteislauluista tulee hyvä mieli ja yhteisöllisyyden kokemus, mutta niillä on myös merkityksensä suomalaisten juurien ja arvojen välittäjänä.

Pekka Simojoki lauloi yhdessä Solina-kuoron kanssa uuden levyn lauluja.

Mollisävelmät saivat haastajan – Pekka Simojoen uudet laulut ryöpsäyttävät ilon kirkkoon

Suomalaisessa hengellisessä musiikissa iloitaankin mollissa, sanoo muusikko Pekka Simojoki. Tekopirteyttä kirkkoihin ei tarvita, mutta Simojoen uusien lastenlaulujen myötä niihin ryöpsähtävät ilo ja riemu. Simojoki toivoo, että virkamiesten ja asiakkaiden seurakunnissa voitaisiin ottaa askel kohti yhteisöllisyyttä iloineen ja suruineen.

45 000 kiloa painava nosturi nostaa julkisivuremonttia tekevän työmiehen noin 60 metrin korkeuteen Lakeuden Ristissä.

Ei mikä tahansa julkisivuremontti – Lakeuden Risti ehostetaan esittelykuntoon

Reilut 65 metriä korkea Seinäjoen maamerkki eli Lakeuden Risti päätettiin laittaa esittelykuntoon ennen kesän Asuntomessuja. Remonttiin tarvitaan 45 000 kiloa painava nosturi, kori puomin päähän ja työmies koriin korjaamaan vaurioituneita tiiliä.

Jätkänkynttiläsilta Rovaniemellä.

Kolme kuvaa Suomesta kello 12 – Näin pimeää ja talvista on Rovaniemellä

Valokuvat samaan aikaan kello 12 tänään perjantaina Rovaniemeltä, Seinäjoelta ja Helsingistä kertovat, että talven harmaus on jo täällä. Pohjoisessa on lunta – ja vähemmän valoa.

Seinäjoen lyseon rehtori Kaisa Isotalo.

Seinäjoen lyseon rehtori: Ei tätä voi käsittää

Seinäjoen lyseolla on tänään surtu koulun oppilaan, 8-luokkalaisen tytön kuolemaa. Henkirikos paljastui tiistaina Seinäjoella, ja poliisi on tutkinut tapausta kiivaasti koko keskiviikkopäivän.

Lakeuden risti kohoaa taivasta kohden.

Seurakunta pyrkii olemaan läsnä nuorten surussa Seinäjoella

Seinäjoen seurakunnan työntekijöitä on lähtenyt useille kouluille tukemaan oppilaita ja henkilökuntaa tiistaisen teinitytön kuoleman vuoksi. Seurakunnan nuorisotyön johtaja Pete Ketola toteaa, että läsnäolo on tärkeää, että kukaan ei jäisi surunsa kanssa yksin.

Kuvassa lintu tulossa pöntöstä ulos.

Linnunlaulumetsä kutsuu lintuja tarkkailemaan Seinäjoella

Seinäjoen Jouppilanvuoren tuorein luontohoukutin on viimeistelyä vaille valmis linnunlaulumetsä. Esillä on toistakymmentä erilaista linnunpönttöä ja kaikille avoin lintujen kuvaus- ja tarkkailupiilo.

Uusi eurooppalainen YES Voices -nuorisokuoro on koolla Seinäjoella kuoronjohtajineen.

Vox Europae -kuorolaisten lapsista koottiin uusi eurooppalainen nuorisokuoro

Uusi kansainvälinen nuorisokuoro YES Voices harjoittelee parhaillaan Seinäjoella. Kuorolaisten vanhemmat lauloivat eurooppalaisessa Vox Europae -kuorossa ja nyt jälkikasvu on saanut oman kuoronsa. Kuoron ensiesiintyminen on pääsiäisenä Seinäjoella.

Peräseinäjokelainen harrastajanäyttelijä Airi Lepistö on mukana Johannes-passio, Ristin tie -esityksessä. Kuva on vuoden 2013 esityksestä.

Nyt Bachia, vuoden päästä Mozartia

Johannes-passio, Ristin tie esitetään nyt toisen kerran Seinäjoella. Ensi vuonna Seinäjoen kaupunginteatteri, kaupunginorkesteri ja seurakunta jalkauttavat W. A. Mozartin Requiemin kaupungin kaduille. Miten, sitä teatterinjohtaja Vesa-Tapio Valo ei vielä paljasta.

Ilotulitteita taivaalla

Vuodenvaihteen juhlintaa Vaasassa ja Seinäjoella

Kunnat ja kaupungit järjestävät monin paikoin asukkailleen ilotulituksia ja muita vuoden vaihtumiseen liittyviä juhlallisuuksia. Vaasassa ja Seinäjoella ilotulitteiden käyttö kaupunkien keskustoissa on kielletty. Molemmissa kaupungeissa ilotulitteiden ampumisesta huolehtivat ammattilaiset.

Lakeuden risti kohoaa taivasta kohden.

Piispantarkastuksessa ei nuhdella, vaan ohjataan lempeästi

Piispantarkastus ei ole seurakunnalle läpihuutojuttu. Nykyajan tarkastuksissa käydään läpi kaikki mahdollinen henkisestä hyvinvoinnista talouden tasapainoon. Tylytys ei silti tarkastuksiin kuulu, piispan rooli hiippakuntansa johdossa on lempeästi ohjaava. Seinäjoen seurakunnassa alkaa tänään kolmipäiväinen piispantarkastus.

Lakeuden Risti

Lakeuden Ristin äänentoisto remonttiin

Alvar Aallon suunnittelema Lakeuden Risti on kirkkona maailman kuulu. Siinä on kuitenkin yksi vakava ongelma - kaiku. Äänentoiston ongelmia on yritetty ratkoa menneinä vuosikymmeninä jo monta kertaa, mutta nyt kirkkosalin ongelmista halutaan eroon perusteellisella ääntentoistoremontilla.

Tuotekehittelyn tuloksia Foodwestin testikeittiössä.

Seinäjoella elintavikealan kehittäminen keskitetään Ruokaprovinssitaloon

Parin vuoden kuluttua Seinäjoelle nousee Ruokaprovinssitalo. Taloon keskitetään pääosa ruokamaakunnan elintarvikealan tutkimus-, koulutus- ja kehitystoiminnoista. Taloon tulee myös kokeiluravintola ja testimyymälä. Alustava rakennusbudjetti on 13 milj. euroa. Kahdeksankerroksinen talo rakentuu Atrian pääkonttorin viereen.

Lakeuden risti kohoaa taivasta kohden.

Seinäjoen seurakunnan tiedotukseen suunnitteilla vahvistusta

Seinäjoen seurakunta kaavailee toisen tiedottajan palkkaamista. Työtehtäviin kuuluisi tiedotustyötä sekä graafista osaamista.

Seinäjoen Aalto-keskus lakeuden risti, kaupungintalo ja kirjasto.

Lakeuden Ristin kuntoa varjellaan lämmittämällä seinärakenteita

Seinäjoen kirkon Lakeuden Ristin torniin asennetaan lämmitys seiniin. Tavoitteena on estää tornin ulkopinnan rapautuminen. Tornin rapautumisvauriot on korjattu tänäkin kesänä vaihtamalla tiiliä

rukoushuone, ortodoksinen, hirsirakennus, tsasouna, Kajaani.

Seinäjoelle toiveissa ortodoksinen rukoushuone

Seinäjoen seudulla asuvat ortodoksit ovat vielä ilman omaa rukoushuonetta. Monissa muissa suuremmissa kaupungeissa, muun muassa Vaasassa, sellainen jo on. Kannatusyhdistyksen avulla Seinäjoelle yritetään nyt saada perustettua rukoushuone, mutta rahoitus on vielä auki.

Lakeuden risti kohoaa taivasta kohden.

Lakeuden Ristin remontti alkaa Seinäjoella

Kirkontornista korjataan rikkoontuneita tiiliä sekä rapautunutta pintaa. Tornin sisäpuolelle asennetaan vesikiertoinen kosteuden poistojärjestelmä.

Seinäjoen uuden kirjaston julkisivu on lasinen

Kurkista Seinäjoen uuteen kirjastoon

Seinäjoen uusi kirjastotalo valmistuu loppukesästä. Aineiston muuton takia kirjasto on kesän suljettu. Uusi kirjastorakennus herätti kiivastakin keskustelua suunnitteluvaiheessa, mutta lopputuloksen uskotaan miellyttävän käyttäjiä.

Lakeuden Risti Seinäjoella

Lakeuden Ristin tornin näköalatasanne on 276 portaan korkeudella

Akateemikko Alvar Aallon suunnittelema Lakeuden Risti on Seinäjoen maamerkki. Tornin näköalatasanne on noin 60 metrin korkeudessa ja houkuttelee satoja turisteja joka kesä maisemia ihailemaan.

Lakeuden Risti Seinäjoella

Lakeuden Ristin tarina innosti lavastajaa

Seinäjoen kaupunginteatterin kausi alkaa ulkoilmateatterilla. Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset toimivat Väärä väri -näytelmän kantaesityksen kulissina.

Kesäteatterilava Alvar Aallon hengessä

Seinäjoen kaupunginteatteri tekee uuden aluevaltauksen ja pystyttää kesäteatterilavan Seinäjoen Aalto-keskukseen. Ensimmäisenä kesäteatterinäytelmänä esitetään Lakeuden Ristin rakentamisesta kertovaa, 50-luvulle sijoittuvaa Väärä väri -näytelmää.

Lakeuden Risti

Pääsiäisen jumalanpalvelukset Etelä-Pohjanmaalta

Tämän pääsiäisen jumalapalvelukset televisioidaan Seinäjoelta. Jumalanpalvelukset tulevat Ylistaron kirkosta ja Lakeuden Rististä.

Miehen ja naisen kädet päällekkäin kukkakimpun päällä. Sormissa vihkisormukset.

Moni saa toisensa 10.10.

Seurakunnat eri puolilla Suomea ovat varautuneet vihkimään tavanomaista useamman parin tämän päivän eli sunnuntain 10.10. aikana. Muun muassa Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Kouvolassa ja Seinäjoella vihkimisiä järjestettiin heti vuorokauden vaihduttua.

Kaksi sormusta

Tasalukupäivämäärä innostaa vihille

Sunnuntaina 10. lokakuuta kalenteri näyttää ainutlaatuista päivämäärää 10.10.10. Odotettavissa lienee tavallista suurempi määrä kihlautumisia ja vihkimyksiä, sillä päivämäärän johdosta merkkipäivä on helppo muistaa.

Seinäjoen keskusta näyttää varsin vihreältä Lakeuden Rististä katsottuna.

Lakeuden Rististä on komiat näkymät lakeuden litteään kaupunkiin

Seinäjokea kritisoidaan silloin tällöin matalasta rakennuskannasta. Lakeuden Ristin tornista avautuvat näkymät vihreään kaupunkiin, jonka litteyskään ei ole enää itsestäänselvyys.

Koululaiset koolle Lakeuden Ristiin

Koululaiset on kutsuttu kirkkoon koululaiskonserttiin. Tapahtuma on osa Lakeuden Ristin 50-vuotisjuhlavuotta. Kirkkoon kokoontuu yhteensä 4000 koululaista.

Lakeuden Risti

Lentosotakoulun valatilaisuus sulkee teitä Seinäjoella

Lentosotakoulun sotilasvalatilaisuus järjestetään aamupäivällä Seinäjoella. Sotilasvalan antavat tänään tämän vuoden toisen saapumiserän alokkaat. Lakeuden Ristin kirkkoon odotetaan noin 700 osallistujaa.

Lakeuden Ristin juhlavuosi huipentuu sunnuntaina

Kauhajoen sivistysjohtaja Markku Viitasaari on säveltänyt Lakeuden Ristin juhlavuoden kunniaksi kantaatin, joka saa kantaesityksensä sunnuntaina.

Lakeuden Risti saa oman postimerkin

Seinäjoen maamerkki ja seurakunnan ylpeys Lakeuden Risti täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlan kunniaksi Lakeuden Risti saa omakuvapostimerkin, jonka myynti alkaa tänään.

Vihkisormusta asetellaan nimettömään.

Seinäjoki järjestää vihkimispäivän

Seinäjoen seurakunta tarjoaa mahdollisuuden naimisiin menoon "kymppipäivänä" eli 10.10.2010. Idea syntyi Vantaalla suuren suosion saavuttaneesta vihkimispäivästä.

Kalevi Kiviniemi soittaa urkuja Yhdysvalloissa

Viime vuoden parhaaksi urkuäänitteen tekijäksi valittu urkuri Kalevi Kiviniemi esiintyy Yhdysvalloissa. Kiviniemi konsertoi sunnuntaina Fort Worthissa, Texasissa.

Virsikilpailu kiinnosti Seinäjoella

Lakeuden Ristin 50-vuotisjuhlavuoden virsisanoituskilpa keräsi runsaasti osallistujia Seinäjoella. Perjantaina päättyneeseen kilpailuun tuli yli 60 ehdotusta.

Lakeuden Ristin urut huippukunnossa

Lakeuden Ristin urkujen soittaminen on nykyisin kanttoreille nautinto. Myös kirkko työympäristönä saa kanttori Maria Väinölän inspiroitumaan.

Lakeuden Ristiä juhlitaan koko vuosi

Alvar Aallon suunnittelema Lakeuden Risti on yhtä vanha kuin Seinäjoen kaupunki. 50-vuotisjuhlallisuudet alkavat uudenvuodenyönä ja jatkuvat koko ensi vuoden.

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi soittaa Lapuan tuomiokirkossa.

Kalevi Kiviniemen urkulevy valittiin vuoden levyksi

MusicWeb International -sivusto arvostaa Kiviniemen äänittettä korkealle. Sitä pidetään jopa kaikkien aikojen koskettavimpana urkulevynä.

Kapellimestari Tuomas Rousi on taustaltaan viulisti.

Seinäjoen kaupunginorkesterin yhteistyökuviot laajenevat

Seinäjoen kaupunginorkesterin taiteelliseksi johtajaksi on valittu kapellimestari Tuomas Rousi Helsingistä. Toimi on uusi ja kaksivuotinen kausi käynnistyy ensi syksynä.

Seinäjoen Lakeuden Risti -kirkko täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

Lakeuden Risti täyttää 50 vuotta

Lakeuden Ristin valmistumisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Seinäjoen seurakunta juhlii kirkkoa koko ensi vuoden.

Seinäjoen Lakeuden Risti -kirkko täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

Seinäjoen seurakunnan historia on koottu kansien väliin

Kirjassa käsitellään seurakunnan historiaa aina 1800-luvulta näihin päiviin asti. Kirja juhlistaa pitkäikäistä seurakuntaa ja samalla pyöreitä vuosia täyttävää Lakeuden Risti -kirkkoa.

Kokeilu siirtää jumalanpalveluksen alkamisaikaa

Lakeuden Ristin sunnuntaijumalanpalvelukset alkavat loppuvuoden ajan vasta kello 11. Tavoite on saada kirkkoon lisää ihmisiä sanankuuloon.

Lakeuden Risti.

Seinäjoen kirkoista on koottu kirja

Laajentuneen Seinäjoen kirkoista on nyt koottu kirja. Kirja esittelee yhteensä kymmenen kirkkoa sekä pienempiä kappeleita.

Lakeuden Risti.

Varastettuja kuvakortteja kaupiteltu Seinäjoella

Nuoret tytöt ovat kaupitelleet varastettuja Seinäjoen seurakunnan tiloja esittäviä kortteja ja arvokasta kuvateosta. Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista.

Vauva katsoo sylistä kameraan.

Perinteinen vauvakirkko Seinäjoella

Perinteeksi muodostunut vauvakirkko järjestetään sunnuntaina Seinäjoella.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle