Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Painoindeksi sopii surkeasti urheilijoille ja syömishäiriötä sairastaville – Parhaiten terveyttä mittaavat voima, sykevälivaihtelu ja kuukautiset, sanoo tutkija

Kanadan uusi linjaus on herättänyt pohtimaan, tulisiko Suomenkin luopua BMI:stä. Asia koskettaa muitakin kuin ylipainoisia.

Pelottava tilanne Trondheimin mäkikarsinnassa – saksalaishyppääjä makasi pitkään kaatumisen jälkeen maassa

Saksan Stephan Leyhe kolhi itseään pahasti, mutta oli muutaman minuutin jälkeen hymy huulillaan.

Blogi auttoi Salla Mäkeä, 18, ja äitiä toipumaan anoreksiasta, mutta nyt hän on valmis lopettamaan sen – "Osaan katsoa peiliin jo armollisemmin"

Blogissa Salla Mäki on puhunut avoimesti anoreksiastaan. Kirjoittaminen ja lukijoiden vertaistuki ovat olleet iso apu.

Silakoista pulskistunut kevään ensimmäinen kuuttipotilas voimistuu Korkeasaaren villieläinsairaalassa

Itämeren harmaahylkeiden poikaset ovat nyt parin kuukauden ikäisiä. Kuutteja näkyy näihin aikoihin luodoilla lepäilemässä, eivätkä ne tavallisesti ole avun tarpeessa. 

Herätys: Sote-kyyti kännykkäsovelluksella, asuntokauppa ei käy syrjäseudulla, Länsi- ja Keski-Suomessa aurinkoisinta

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Anoreksia oli Susanna Sipolan paras ja pahin ystävä – "Tiesin, että sairaus ei ainakaan jättäisi minua"

Kun syömishäiriö täyttää koko elämän, voi sairastunut miettiä, mitä elämään jää, jos paranee. Niin kävi myös Susanna Sipolalle, joka ei enää muistanut, millaista elämä oli ilman anoreksiaa.

Lukiolainen hurahti terveellisiin elämäntapoihin – sitten niistä tuli pakkomielle: Pelkkää puuroa, kurkkua, omenaa ja tuntitolkulla liikuntaa

Ortoreksiaa sairastaville terveelliset elämäntavat ovat pakkomielle. Kaksi naista kertoo, miten heistä tuli syömistensä supertarkkoja suunnittelijoita.

"Ruoka on lääke, minä rakastan sinua, ota seuraava lusikallinen" – anoreksiaa hoitaa koko perhe

Loviisa Heikinheimo kuvitteli anoreksian harmaaksi möröksi, jota vihata. Kun omenakin pitää pilkkoa sataan osaan, sen tekee anoreksia, ei oma tytär.

Wahlströmillä puolen vuoden laihduttaminen takana - "Ensimmäistä kertaa vastassa oli minua vahvempi ottelija"

Tuomarien papereissa WBC-liiton mestaruusvyötään neljättä kertaa onnistuneesti puolustanut Eva Wahlström oli haastajaansa parempi pistein 96-94, 97-93 ja 95-95.

WHO: Lasten lihavuus kasvanut kymmenkertaiseksi vuodesta 1975

Ylipainoisten lasten määrä on kymmenkertaistunut, mutta alipainoisia lapsia on vielä enemmän.

Syömishäiriöstä ei tehty mörköä Toivosen perheessä – isä ja tytär lähentyivät yhteisillä lenkeillä

Vakavan sairauden ei tarvitse olla mörkö perheessä. Turkulainen isä ja tytär lähentyivät tyttären käytyä läpi anoreksian ja bulimian.

Samuli Edelmannin puoliso Laura Tuomarila salasi vuosikymmenen syömishäiriönsä

Parantunut Laura Tuomarila on nyt tehnyt kirjan "maanpäällisestä helvetistään". Yksi syy avoimuudelle on se väärinkäsitys, että anoreksia ja bulimia olisivat vain nuorten ongelmia.

Kun ruoasta tuli vihollinen: "Söin itseni ulos suljetulta osastolta, jotta pääsisin taas laihduttamaan"

Anoreksia oli varastaa Camillan elämän. Syömishäiriöistä kärsii Suomessa arviolta joka kymmenes teinityttö.

Perheterapeutti: Laihdutus-sanaa ei pitäisi käyttää lasten kanssa

Lapsella voi olla yli- tai alipainoa, johon on terveydellisistä syistä puututtava.

Vaakakapina julistaa kasvurauhan: Lapsen paino on aikuisten asia

Pitääkö lapsen murehtia painoasioista?

Maailman toiseksi parhaiten palkattu naisnäyttelijä on lihava nainen – langanlaiha ihanne on vähitellen murtumassa

Elokuvissa ja tv-sarjoissa on totuttu näkemään erityisesti laihoja naisia, mutta nyt lihavammatkin tekevät näyttävästi tuloa parrasvaloihin.

Mikko Ilonen taistelee Ranskassa paikasta Open Championshipiin

Mikko Ilonen (69-68-75,-1) on Le Golf National- kentällä pelattavissa Ranskan avoimissa ennen viimeistä päivää sijaluvulla 13.

Tutkimus: Joka viides aikuinen voi olla ylipainoinen vuonna 2025

Kymmenen vuoden kuluttua jopa joka viides maailman aikuisista saattaa olla merkittävästi ylipainoinen, varoittavat tutkijat.

Lasten uusi painoseula voi hämmentää – poimii vasta ylipainoriskissä olevat lapset

Uusien kasvukäyrien ja -seulojen myötä saadaan poimittua aikaisempaa tarkemmin ne lapset, jotka oikeasti tarvitsevat jatkotutkimuksia. Uutta on painoindeksiin perustuva ylipainoseulonta. Myös terveydenhoitajien työ helpottuu huomattavasti.

"Ylipaino ei tartu" – arvostelun kohteeksi joutuneen tarina sai aikaan keskusteluvyöryn

Toisen ylipainon kommentointi on huonoa käytöstä, sanovat Sarin tarinan lukeneet ihmiset. Lasten kasvattamiseen laajentunut ulkonäkökeskustelu sai alkunsa lahtelaisnaisesta, joka kertoi saaneensa ventovieraalta arvostelua ylipainostaan.

Ranskan uusi laki: Mannekiineilta mitattava painoindeksi

Ranskan parlamentti pyrkii estämään liian laihojen ja anorektisten mallien käytön muotikuvissa ja -näytöksissä. Sopivaa painoindeksiä alkaa etsiä asiantuntijajoukko.

MM-mitalisti avoimena syömishäiriöstään - "En halunnut juoda edes vettä, ettei painoni nouse"

Taitoluistelija Akiko Suzuki sairastui anoreksiaan, mutta toipui lopulta maailman huipulle. Japanilainen on puhunut uransa jälkeen avoimesti sairaudestaan.

Tutkija: Kaunis on rumaa huonompi puoliso – ja surkeampi myös sängyssä

Evoluutiopsykologian dosentin Markus J. Rantalan mukaan hyvä ulkonäkö ei suinkaan takaa hyvää parisuhdetta. Hän sanoo, että vaatimattomalla ulkonäöllä varustetut ihmiset ovat sekä parempia puolisoita että petikumppaneita.

Pituusmestari Rutherford: Valmentajani on nero

Britti Greg Rutherford kiitteli Pekingin MM-kisojen pituuden mestaruudestaan valmentajaansa Dan Pfaffia.

Brittitutkijat: Ylipaino vähentää riskiä saada dementiaoireita

Vähän syövillä ihmisillä uumoillaan olevan enemmän vitamiinipuutoksia kuin paljon syövillä.

Ranska alkaa sakottaa anoreksiaa suosivia nettisivustoja

Ranskassa anoreksiaa sairastaa 40 000 ihmistä. Anoreksia diagnosoidaan tyypillisimmin 15–19-vuotiailla tytöillä.

Tiistai 17.3.2015

Vaalien ehdokkaista alle puolet haluaa Suomeen lisää pakolaisia. Ihmiset ostavat varovasti asuntoja. Ranska aikoo kieltää liian laihat mallit.

Ranska haluaa kieltää sairaalloisen laihat mallit

Ranskaa johtavat sosialistit haluavat, että Ranskassa estettäisiin pääsy verkkosivustoille, joilla ihannoidaan sairaalloista laihuutta. Aliravituilla malleilla ei olisi enää pääsyä muotinäytösten lavoille, jotta nuorten syömishäiriöitä vastaan voitaisiin taistella paremmin.

Terveydenhoitaja: Kiltit tytöt voivat altistua syömishäiriölle

Jos nuori jättää herkut ja liikkuu paljon, kyseessä voi olla syömishäiriö. Pahimmillaan sairaus on hengenvaarallinen.

Kuihtui 25-kiloiseksi - anoreksiasta kärsivän venäläistaitoluistelijan perhe pyytää apua

Julia Antipova on ollut hoidossa Israelissa Venäjän liiton tukemana. Perhe toivoo, että luistelija voisi jatkaa kuntoutumistaan erikoisklinikalla.

Seinäjokelaislasten painokehityksessä toivottuja laskun merkkejä

Seinäjokelaislasten painokäyrät viime vuosilta osoittavat toivottuja laskuun kääntymisen merkkejä. Terveyden edistämisen puolesta tehty työ kantaa hedelmää sekä kaupunin omien toimien vuoksi että perheiden yleisen tietoisuuden lisääntyessä terveellisistä elämäntavoista.

Sari Järn - entinen laiha, entinen lihava

Lihavuusleikkaus vapautti Sarin ajattelemasta ruokaa kaiken aikaa. "Katselin vanhoja valokuvia. En mä ollut nähnyt tollaista naista peiliin katsoessani."

Lihaksikas nainen – mihin suuntaan kauneusihanteet muuttuvat?

Enää ei ihannoida langanlaihoja malleja, vaan naiset tavoittelevat lihaksikasta ja sopusuhtaista ulkomuotoa. Yhä useampi nuori nainen harrastaa fitnessia. Onko kauneusihanne muuttumassa? Millaista hyötyä tai haittaa uudesta trendistä on? Onko pojilla vastaavia ulkonäköpaineita?

Blogi antaa vallantunteen syömishäiriöitä sairastaville tytöille

Syömishäiriöitä sairastavat tytöt kärsivät erityisesti siitä, jos he eivät täytä kaikkia virallisia anoreksian tai bulimian määritelmiä. Monen alipainoisen tytön kuukautiset eivät ole jääneet pois, vaikka viralliset tahot katsovat sen kuuluvan sairauteen.

Suomalaisia huippu-urheilijoita viety tehohoitoon vakavien ongelmien vuoksi

Pahassa tilanteessa olleilla urheilijoilla on ollut muun muassa anoreksiaa eli laihtumishäiriötä ja bulimiaa, johon liittyy toistuvia ruuan ahmimis- ja oksennuskohtauksia.

Kardemummaa kahviin – näin virität sumppisi

Paahtimoalan ammattilainen ei koe tarvetta kahvin maustamiselle, mutta tietää konstin jos toisenkin. Suomalaiset maustavat kahviaan päivittäin monin eri keinoin, ehkä jopa tiedostamattaankin.

Anoreksia on koko perheen sairaus

Laukaan teatterin ja Laukaan lukion yhteistyönä syntynyt näytelmä tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen – syömishäiriöön. Viime viikonloppuna ensiesityksensä saanut Irti minusta -näytelmä kertoo siitä, miten anoreksia ravistelee koko sairastuneen perhettä. Näytelmä oli rankka kokemus sekä tekijöille että yleisölle.

En syö! - mikä avuksi?

Syömishäiriöihin sairastuvat herkimmin teini-ikäiset tytöt, mutta oireita on yhä laajemmalla joukolla ihmisiä. Ruoasta voi tulla ongelma myös pojille, miehille ja vanhemmille naisille. Millaisia kokemuksia sinulla on syömishäiriöistä? Miten syömishäiriöistä lasta voisi tukea? Millaisia neuvoja antaisit anoreksian kanssa kamppailevalle nuorelle? Millaista tukea perhe tarvitsee syömishäiriöstä kärsivän nuoren kanssa?

Pakkaseen hylätty Möttö-kissa kehrää itselleen uutta kotia

Kolli oli viettänyt ulkona kylmässä viikkoja tai jopa kuukausia ennen kuin nuoret pojat löysivät sen kaupan takapihalta etsimässä ruokaa. Löytöeläintalolle tuotiin langanlaiha takkukasa, jonka toinen korvakin oli surkastunut.

EK: Nyt on kuntien vuoro tehdä tehostamispäätöksiä

Elinkeinoelämän keskusliitto kiittelee hallitusta vaikeisiin asioihin tarttumisesta. Suoria elvytystoimia liitto olisi kaivannut hallituksen rakennepaketilta enemmän.

Personal trainer näkee paljon itseinhoa

Personal trainerin luo hakeutuvista jopa 95 prosenttia kuvittelee olevansa paljon suurempia kuin he todellisuudessa ovat. Erityisesti nuoret naiset tahtoisivat näyttää fitness-urheilijalta.

Syömishäiriöitä sairastavat saavat muita vähemmän lapsia

Anoreksiaa, bulimiaa ja BED-ahmintahäiriötä sairastavat saavat muita useammin keskenmenoja.

Näkökulma: Suomi-neito laihduttaa itseään hengiltä

90-luvun lamasta alkanut laihdutuskuuri on johtanut vakavaan sairastumiseen. Anoreksian vaivaama Suomi-neito tarvitsisi nyt kaikkien kansalaisten apua, kirjoittaa Riitta Pihlaja.

Tutkimus: Syömishäiriöisten kuolemanriski huomattavasti muita korkeampi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan sairaalahoidossa olleiden anoreksia- ja bulimiapotilaiden kuolleisuus on moninkertainen muuhun samanikäiseen väestöön verrattuna. Tutkimuksella selvitettiin syömishäiriöiden vaikutusta kuolemanriskiin ensimmäistä kertaa Suomessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle