Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Saimaa Stadiumi aukeaa yli kahden kuukauden tauon jälkeen

Saimaa Stadiumi suljettiin maaliskuun viimeinen päivä.

Paula Hakolahti nollaa päänsä neljän metrin korkeudessa ilman turvavarusteita – tällainen on vuosituhannen hittilaji boulderkiipeily

Kiipeilyharrastajia on Suomessa jo kymmeniä tuhansia. Tänä kesänä lajissa kisataan myös olympialaisissa.

Mikkelissä Saimaa Stadiumille avattiin boulder-kiipeilyseinä

Boulderointi on matalalla korkeudella harrastettava kiipeilylaji.

Haukivuoren Haukihalliin rakennettiin boulder-kiipeilyseinä

Haukihallilla oli ennestään käytössä korkeampi kiipeilyseinä.

Vaasaan tulee syksyllä kiipeilykeskus

Academillin tiloihin avattavassa keskuksessa voi harrastaa myös joogaa ja pilatesta.

Seinäkiipeilyn suosio on lisääntynyt Oulussa – viikonloppuna Suomen taitavimmat kiipeilijät kisaavat Oulun kiipeilykeskuksessa

Seinäkiipeily on saanut huomiota tullessaan valituksi mukaan Tokiossa ensi vuonna järjestettäviin olympialaisiin.

Kiipeilijä toivoo koleaa kesää – kylmässä kivessä kitka on paras

Alkukevät on boulderoinnin eli kalliokiipeilyn sesonkia Suomessa, sillä kylmässä graniitissa ote pitää parhaiten. Kiipeilijä hakee lajistaan itsensä ylittämisen tunnetta, jopa mielenrauhaa.

Onnenkyyneleitä kiipelyseinällä – uusi kiipeilykeskus moninkertaisti harrastajamäärän

Boulderointi on kiipeilyharrastuksen muoto, jota pääsee kokeilemaan ilman aiempaa kokemusta tai välineitä. Lappeenrannassa kiipeilykeskuksen avaaminen on kasvattanut harrastajien määrän lyhyessä ajassa muutamista kymmenistä useisiin satoihin.

Extreme-urheilun vaarallisuus kiehtoo nuoria

Extremelajit kilpailevat nuorten suosiosta perinteisiä urheilulajeja vastaan.

Pikkupakkanen ei hidasta ulkona kiipeilevää – marraskuu voi olla ulkoboulderointiin jopa heinäkuuta parempi

Monin paikoin liikkeelle pääsee vielä hyvin. Viime vuonna kiipeilykelejä riitti aina joulukuulle saakka.

Näkökulma: Minusta tulee tuttavapiirini boheemi

Vuoden alussa haluamme rankaista itseämme siitä, että meillä oli pienen hetken kivaa. Luvataan hölmöjä, jotta hiljennetään se hiljainen ääni, joka sanoo, että syöt liikaa ja liikut liian vähän, kirjoittaa toimittaja Tanja Perkkiö kolumnissaan.

Kiipeilijä: Kun pelottaa ihan sairaasti, niin ...

Maailman parhaat kiipeilijät kokoontuvat tänään lauantaina Helsingin Salmisaareen kilpailemaan boulderoinnissa. Kutsukilpailussa on mukana neljä parasta kiipeilijää maailmalta ja Suomen parhaat.

Yksinäinen boulderoija heittää patjan kallion alle

Boulderointi on suosittu kiipeilyharrastus. Yksi suosion syy on se, että lajin harrastaja ei tarvitse avukseen varmistajaa niin kuin köysikiipeilijä tarvitsee. Yksin voi kiipeillä hallissa tai luonnon helmassa.

Sisu-blogi: Kiipeillen maailman huipulle

Ei ollut minulle ihan tuttu laji tämä boulderointi, kun Poutalan Mika ehdotti siitä juttua. Se on siis yksi kiipeilyn muoto ja Mika käyttää sitä rentoutumis- ja osin myös harjoittelumuotona. Perusidea on se, että kiivetään kivenjärkäleitä (boulder in English, you know) ja kallioseinämiä ylös pelkillä käsi- ja jalkavoimilla. Se tarkoittaa, että lähes tulkoon sormivoimilla killutaan pystysuorilla tai jopa kaatuvilla seinillä. Kesäisin ulkona ja talvella halleissa.

Boulderointi on vuorikiipeilijän alkusoitto

Kiipeilyharrastuksen suosio kasvaa kovaa vauhtia. Uusin trendi on boulderointi, joka on hyvää harjoitusta köysi- ja vuorikiipeilylle, sanoo Mount Everestin huipulla viime keväänä käynyt Antti Inkinen.

Kiipeily koukuttaa yhä useampaa

Kiipeilyharrastajien määrä on nousussa uusien sisäharrastuspaikkojen myötä. Halleja on perustettu muun muassa Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Kiipeily onkin yhä useammalle harrastajalle puhtaasti sisäkuntoilulaji.

Kokkola rakentaa Isokariin virkistysalueen

Kokkolan Ykspihlajassa sijaitsevan Isokarin eli Friisinsaaren virkistyskäyttömahdollisuuksia parannetaan jo ensi kesään mennessä. Ympäristötoimisto rakentaa saareen sen luontoa ja historiaa esittelevän polkureitin.

Kuortane sai ulkokiipeilytornin

Kuortaneen Urheiluopistoon on rakennettu 13 metriä korkea kiipeilytorni. Kiipeilyharrastuksen suosio on kasvanut niin, että opiston sisäkiipeilyseinä ei enää riittänyt tyydyttämään kysyntää.