Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Syyttäjä: Viljelijä käytti laitonta tuholaismyrkkyä, jolla tuotetut kasvikset päätyivät kauppoihin – voi aiheuttaa vakavia terveyshaittoja ihmisille

Syyttäjän mukaan yrittäjän kaksi puutarhaa ovat käyttäneet tuotannossaan laitonta kasvinsuojeluainetta.

Alkoholiton drinkki kesäjuhliin-katso ohjeet mocktailin tekoon

Baarimestari Mika Räisänen kertoo videolla parhaat vinkit alkoholittoman kesädrinkin tekemiseen.

Perinteisestä puutarhanhoidosta tullut trendikästä – Aloittelijoiden kursseille tunkua

Erityisesti hyötykasvien, kuten yrittien ja vihannesten kasvattaminen on nyt erittäin suosittua.

Syksyn kurpitsasato taipuu vaikka spagetiksi

Vanhan perinteen mukaan mikkelinpäivänä pitäisi perunat, juurekset ja muut kasvikset olla kellarissa tai muuten säilöttynä talvea varten. Jalasjärveläinen Helena Mäntyniemi aikoo kuitenkin pitää ainakin juurisellerit maassa lähes lumentuloon saakka. Kurpitsasadosta hän valmistaa jo spagettia.

Hyötykasveista on sekä täyttämään vatsaa että hellimään aisteja

Yhä useampi kasvattaa kasveja omalla parvekkeella tai pihalaatikossa. Hyötykasvien suosion syy saattaa olla siinä, että ruoan halutaan olevan mahdollisimman läheltä ja kasvien viljely onnistuu pienemmälläkin parvekkeella.

Yrteistä on moneksi - näin korvaat suolan ja ruoansulatusjogurtit

Yrttejä on käytetty vuosikymmenien ajan maustamiseen ja terveydenhoitoon. Raskaana olevien sekä lapsien tulisi kuitenkin varoa tiettyjä yrttituotteita.

Yrttikasvattajan vinkit

Innokkaimmat puutarhurit haaveilevat varmasti jo kesästä, kun saa upottaa sormensa multaan. Jotain voi tehdä jo nyt, Aamu-tv antoi vinkit yrttien kasvattamiseen sisällä.

Muotohuoltamon kesässä kukkii kenkä

Multapaakku ja sopivan värikäs kasvi herättävät parhaat päivänsä nähneet jalkineet uuteen elämään kukkaruukkuina. Elokuussa mittaansa ehtineet kukkaiskengät kipittävät Lahden torille kaupunkilaisten nähtäväksi.

Kuusi kourallista kasviksia, kiitos!

Kalevankankaan koulun ekaluokkalaiset maistoivat reippaasti kyssäkaalia ja sitruunamelissaa Kaveriksi kasviksia -tapahtumassa Mikkelissä. Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä tilaisuudessa opeteltiin tunnistamaan ja maistelemaan kasviksia porukalla.

Kookospannacottaa ja aprikoosia

Marian ateriakokonaisuuden kruunaa herkullinen kookospannacotta ja aprikoosit. Tämän jälkiruuan tekemiseen kannattaa varata vähän aikaa ja aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä. Ohje on neljälle.

Kandeerattu kesä kestää kauemmin

Kesän kukat ja yrtit voivat saada jatkoaikaa kandeeraamisella. Käsitellyt, sokeripintaiset lehdet ja kukat käyvät vaikkapa kakun koristeiksi. Kun silmänruoka on nautittu, tekeleensä voi syödäkin - kunhan on valinnut kasvit oikein.

Yrtit taipuvat moneksi kotioloissakin

Monen kasvattamat yrtit jäävät vaille käyttöä, kun kohteet ovat hukassa. Oppia yrttien käytöstä kauneuden- ja terveydenhoidossa annetaan Pietarsaaressa.

Puutarhamyymälöiden hyllyt ostettiin tyhjiksi

Kaunis ja lämmin kesäsää on saanut Uudellamaalla liikkeelle innokkaat kotipuutarhurit. Monin paikoin puutarhamyymälöiden hyllyt tyhjenivät viikonloppuna ja osassa myymälöistä valikoimaa on täydennetty hitaasti tämän viikon aikana.

Maaliskuu on kevätkylvöjen aika

Näin maaliskuun ensimmäisenä päivänä monella alkaa olla jo kevättä rinnassa ja viherpeukalot odottavat multaan uppoamista. Nyt onkin hyvä aika alkaa valmistella kasvien esikasvatusta ja taimikasvatusta. Kevään puutarhavinkkejä kävi Aamu-tv:ssä kertomassa Hyötykasviyhdistyksen toiminnanjohtaja Anu Ranta.

Kotimaiset yrtit vailla kunnon markkinointia

Yrttiviljelyn suosio kasvaa jatkuvasti. Yrttejä viljellään jo muutamalla tuhannella tilalla ja viljelypinta-ala on lisääntynyt nopeasti. Markettien hyllyillä kotimaisia kuivattuja yrttejä ei kuitenkaan näy, sillä ongelmana on edelleen tuotteiden markkinointi.