Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Astrid Öyre Slind voitti yhdistelmäkilpailussa yllätyspronssia. Takana loppusuoraa taivaltavat neljänneksi tullut Katharina Hennig ja viidenneksi jäänyt Kerttu Niskanen.

Kuka kumma on Astrid Slind? Shokkimitalin ottanut norjalaishiihtäjä lentää MM-kisoista yksityiskoneella seuraavana aamuna odottavaan leipätyöhönsä

Yhdistelmäkilpailussa pronssimitalin saavuttaneen Astrid Öyre Slindin kaltaista tarinaa ei tule joka päivä vastaan.

Frida Karlsson juhlii Ruotsin lipun kanssa.

Suomessa nousi poru vaarallisista MM-laduista – Ruotsin tähdet täysin toista mieltä: ”Jos pelkää laskemista”

Suomessa kyseenalaistettiin Planican MM-kisaratojen turvallisuus, kun kisoissa on nähty lukuisia kaatumisia. Kansainväliset hiihtotähdet eivät pidä rataa erityisen vaarallisena, haastavana kylläkin.

Hiihtäjät Ebba Andersson ja Kerttu Niskanen halaavat.

Kommentti: Kerttu Niskasen unelman toteutuminen Planicassa vaatii ihmeen

Suomen joukkueelle yksikin mitali Planican MM-kisoista olisi työvoitto, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Kanadan Xavier McKeever kaatuu miesten yhdistelmäkilpailussa.

Hiihdon MM-kisajärjestelyt ovat floppi, tylyttävät asiantuntijat – urheilijoiden terveys uhattuna

Kääntääkö Kerttu Niskanen Suomen hiihtomaajoukkueen alavireisen kurssin Planican MM-kisoissa lauantaina? Yle Urheilun asiantuntijat kertovat joka aamu, mistä Planicassa puhutaan.

Remi Lindholm.

Vuokatissa asuva Remi Lindholm hiihtää sohjoisilla MM-laduilla mietteliäänä ja hereillä Iivo Niskasen suhteen

Lindholm hiihtää yhdistelmäkisan kolmatta kertaa urallaan. Miesten yhdistelmähiihto alkaa tänään kello 16.30. Lindholmin lisäksi Suomea edustavat Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Arsi Ruuskanen.

Ristomatti Hakola ja Perttu Hyvärinen keskustelevat Planican MM-kisojen harjoituksissa.

Asiantuntija perkaa MM-hiihtojen ensimmäisiä puheenaiheita – sprinttivalinnat tuoksahtavat Hakolan viestipaikalta

Planican MM-hiihdot alkavat torstaina sprinttikisoilla ja jatkuvat perjantaina yhdistelmäkilpailuilla. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila avaa avauspäivien puheenaiheita.

Emil Iversen nostatti lausunnoillaan kohun Norjassa.

Norjalaislegenda pöyristyi hiihtäjä Emil Iversenin käytöksestä Pekingissä – "Jos hän olisi jalkapalloilija, hänet olisi jo myyty"

Norjan hiihtomaajoukkueen entinen päävalmentaja, olympiavoittaja Tor Arne Hetland ei sulata Emil Iversenin medialle laukomia kommentteja. Iivo Niskasen viestisuoritusta Hetland kommentoi ytimekkään ylistävästi.

Joni Mäki Pekingin olympialaisten sprinttikisan maalissa.

Ottaako Suomi riskin miesten parisprintin kustannuksella? Asiantuntija olisi turvannut viestin mitalimahdollisuudet erilaisella kokoonpanolla

Suomella on heittää miesten viestihiihtoon kaksi äärimmäisen kovaa tekijää, mutta mitalihaaveiden edessä on muutama kysymysmerkki, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen.

Iivo Niskanen mitalistien kansainvälisessä mediatilaisuudessa.

Kulissien uurastajista puhuminen sai Iivo Niskasen äänen värisemään – Kläbo välitti Norjan joukkueesta kovan tunnustuksen suomalaistähdelle

Aleksandr Bolshunov ja Johannes Hösflot Kläbo jäivät sivuosaan mitalistien pressitilaisuudessa, sillä kansainvälistä mediaa kiinnosti ainoastaan Iivo Niskanen ja hänen ylivoimansa. Niskanen kiitteli tunteikkaana hiihtäjien taustajoukkoja.

Kerttu Niskanen kuvassa.

"Kerttu on jopa Therese Johaugin ykköshaastaja" – asiantuntija kertoo, miksi nyt on Kerttu Niskasen kaikkien aikojen sauma

Kerttu Niskanen on harvinaisen tilanteen edessä. Hän on päämatkalleen yksi suurimmista mitalisuosikeista. Yle Urheilun asiantuntija Jussi Piiraisen mukaan Niskanen voi haastaa jopa Therese Johaugin kultataistoon.

Perttu Hyvärinen 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.

Upea suomalaissuoritus jäi Iivo Niskasen varjoon olympialaisissa – näissä hiihtokisoissa on Suomen seuraavat mitalisaumat

Perttu Hyvärinen on elämänsä kunnossa, mikä lupaa Suomen miehille hyvää viestikilpailuun, sanovat Yle Urheilun asiantuntijat Toni Roponen ja Kalle Lassila.

Iivo Niskanen Pekingin olympiakisojen yhdistelmäkilpailun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Pronssimitalisti Iivo Niskasen käytös herätti hilpeyttä lehdistötilaisuudessa – toisti Cristiano Ronaldon tempun

Iivo Niskanen vastaanotti pronssisijansa varsin rauhallisesti ja nauratti kansainvälisiä toimittajia, kenties tahattomastikin, mitalistien mediatilaisuudessa.

Iivo Niskanen tuuletti olympiapronssiaan sunnuntaina.

Iivo Niskasen valmentaja muistutti merkittävästä asiasta olympiapronssin taustalla – Suomen huoltojoukot onnistuivat haastavassa paikassa

Valmentaja Olli Ohtosen ja Iivo Niskasen vuosien työ vapaan hiihtotavan parantamiseksi tuotti vihdoin tulosta. Osansa menestyksessä oli myös huoltojoukoilla ja voitelupäällikkö Mika Venäläisellä.

Johannes Hösflot Kläbo lähikuvassa suksisauvat kädessä.

Norjassa ihmeteltiin, eksyikö Kläbo ladulta – supertähti ei suostunut puhumaan lehdistölle romahduksensa jälkeen

Johannes Hösflot Kläbo jäi Pekingin avausmatkalla sijalle 40. Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Lassila ja Toni Roponen uskovat kuitenkin, että Kläbo on kova luu tiistain sprintissä.

Olympiapronssia hiihtäneellä Iivo Niskasella jäi nälkää päämatkalleen

Iivo Niskanen sai palkinnon pitkästä työstä – paljasti nautiskelleensa norjalaisen takaa-ajamana: "Monta kertaa on päätä taottu seinään"

Perinteisen hiihtotavan mestarina tunnettu Iivo Niskanen on tehnyt töitä, jotta vapaallakin kulkisi. Pekingin avausmatkalla työ palkittiin, kun suomalainen onnistui pitämään mitalisijastaan kiinni.

Iivo Niskanen ja Aleksandr Bolshunov hiihtävät peräkkäin.

Kommentti: Taistelumitali! Iivo sai haluamansa – ja mitaleita on tulossa lisää

Iivo Niskanen halusi yhdistelmähiihtoon lähdettäessä vain sitä, että perinteinen kulkee. Se kulki. 15 kilometrin kisasta on tulossa eeppinen kamppailu Iivo Niskasen ja Aleksandr Bolshunovin välillä, kirjoittaa Yle Urheilun Anu Karttunen.

Iivo Niskanen åker i mål.

Iivo Niskanen avasi Suomen mitalitilin olympialaisissa! Komea pronssimitali yhdistelmähiihdosta

Iivo Niskanen pääsi jo juhlimaan mitalia, vaikka miehen päämatka on vasta edessä. Olympialaisissa mitali on jo Niskasen uran kolmas ja arvokisoissa kuudes.

Frida Karlsson naisten yhdistelmäkisassa lauantaina.

Mitä Frida Karlssonille tapahtui? Asiantuntija selittää, miksi ruotsalaistähti pullahti kokonaan ulos mitaleilta

Therese Johaug ei antanut muiden horjuttaa hänen valta-asemaansa naisten hiihdon kuningattarena. Yle Urheilun asiantuntijoiden mielestä Pekingin olympialaisissa myös olosuhteet ovat Johaugin puolella.

Therese Johaug ja Kerttu Niskanen naisten yhdistelmäkisassa Pekingin olympialaisissa.

Norjan pakka täysin sekaisin Johaugin ylivoimasta huolimatta – asiantuntijat huomasivat suomalaishiihtäjien piilevän kilpailuedun Pekingissä

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski todistivat olevansa mitalikunnossa Pekingin olympialaisissa, sanovat Yle Urheilun asiantuntijat. Päivän onnistujiin kuului myös Suomen huolto.

Kerttu Niskanen ja Therese Johaug hiihtävät rinta rinnan.

"Mitali kiilui siinä silmissä" – Kerttu Niskasen taistelu päättyi karvaasti, mutta tarjosi lupauksen tulevasta

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski tavoittelevat menestystä ensi torstaina 10 kilometrin kisassa. Niskasen mukaan hyvä vire yhdistelmäkisan perinteisen hiihtotavan osuudella lupaa hyvää päämatkalle.

Therese Johaug hiihtää kohti maaliviivaa.

Kerttu Niskaselta vahva avaus olympialaisissa – taipui vain niukasti mitalien ulkopuolelle yhdistelmäkisassa

Therese Johaug voitti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen olympiakullan. Norjalaistähdellä on nyt kolme henkilökohtaista olympiamitalia, yksi kutakin väriä.

Remi Lindholm hiihtää viikset huurussa.

Olympialaisten ensikertalainen Remi Lindholm kiteytti hiihtäjien rajut olosuhteet Kiinassa: "Pitää valmistautua kärsimään"

Zhangjiakoun radat ovat olympiatasoisen raskaat, mutta rankkuutta lisäävät paikkakunnan olosuhteet. Viime päivinä Zhangjiakoussa on ollut rapsakan pakkasen lisäksi kovaa tuulta.

Krista Pärmäkoski tuulettaa kolmatta sijaansa Val di Fiemmessä.

Oli norjalaisilla koronaongelmia tai ei, Krista Pärmäkoski uskoo, että Therese Johaug on horjutettavissa: "Ei hän niin ylivertainen ole"

Krista Pärmäkoski on saanut viime päivät keskittyä rauhassa vain urheilemiseen. Hän ilmoittaa olevansa valmis mitalitaisteluun, kun Pekingin olympialaisten avausmatka hiihdetään lauantaina.

Therese Johaug voitti Davosissa joulukuun puolivälissä.

Norja joutui tekemään todella harvinaisen ratkaisun ensimmäiseen olympiahiihtoon – maailmanmestari uskoo Iivo Niskasen yltävän heti mitalikamppailuun

Norja lähettää vain kolme naista yhdistelmäkisaan lauantaina osittain koronahuolien takia. Miehissä Norja on ollut perinteisesti vahva skiathlonissa, mutta Sjur Röthe uskoo Iivo Niskasen pystyvän laittamaan oman lusikkansa soppaan.

Anne Kyllönen hiihtää perinteisellä hiihtotavalla.

Ensimmäiset maastohiihtäjät viikonlopun avausmatkoille Pekingissä julki: kolme kainuulaista on viivalla

Naisten yhdistelmäkilpailu hiihdetään lauantaina ja miesten sunnuntaina.

Johanna Matintalo kuvassa.

Johanna Matintalo alkoi rangaista itseään, kun tie maailman huipulle mutkistui – täydellisyyttä tavoitellut hiihtäjä kertoo avoimesti psyykkisistä haasteistaan

Matka lupaavasta hiihtäjästä tuloksen tekijäksi on ollut kivinen. Loukkaantumisista, sairastelusta ja psyykkisistä haasteista kärsinyt Johanna Matintalo opettelee olemaan armollisempi itselleen.

Vilma Nissinen Vuokatin hiihtoladulla.

Vilma Nissinen on taklannut nuoren urheilijan vaikeat hetket taustatiiminsä tuella: "Välillä mennään päin puuta, mutta virheistä voi oppia"

Hiihtäjä Vilma Nissinen tunnistaa monen nuoren hiihtäjän kokemat haasteet ennen maajoukkueeseen nousua. Hän saa itse hyvin tukea taustatiimiltään, mutta monelta nuorelta sellainen puuttuu.

Laura Mononen Oberstdorfin MM-kisoissa.

Laura Mononen nousi huipulle poikkeuksellisen myöhään – itsekriittisyyden kanssa painineen Monosen heikkoudet olivat hänen vahvuuksiaan

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassilan mielestä Laura Mononen on usein ollut aliarvostettu hiihtäjä. Tasaisuus oli Lassilan mielestä Monosen vahvuus, mutta toisaalta Mononen ei koskana pystynyt venymään aivan maailman terävimmän kärjen vauhtiin.

Therese Johaug

Naisten maastohiihtoa murskaavan ylivoimaisesti hallitseva Johaug ei kannata matkojen pidennystä

Maailman ykköstähti Therese Johaug ei yhdy ruotsalaisten naismaastohiihtäjien näkemykseen, että naisten hiihtomatkoja pitäisi pidentää miesten matkojen mittoihin.

Naisten viestinelikko

Hiihdon MM-kisat vetivät tv:n ääreen jälleen miljoonayleisön – nämä kilpailut kiinnostivat suomalaisia eniten

Eniten katsottiin viime sunnuntaina 50 kilometrin kilpailua, jonka keskikatsojamäärä oli 1,3 miljoonaa. Myös Urheilustudion lähetykset keräsivät miljoonayleisöjä.

Heidi Weng tuulettaa MM-hopeaansa kädet ylhäällä.

Norjalaistähti paljasti MM-hopeahaastattelussa kyynelehtien syyn vaisulle kaudelleen: "Kaikki on tuntunut toivottomalta"

Heidi Weng kertoi norjalaismedioille NRK:lle ja VG:lle saaneensa borrelioosin punkin puremasta kesällä.

Krista Pärmäkoski

Ylen lukijat eri mieltä MM-viestikokoonpanosta valmennuksen kanssa – Pärmäkoski oli myös valmis antamaan ankkurin roolin jollekin muulle

Monessa roolissa viestijoukkueissa ollut Krista Pärmäkoski on Oberstdorfin MM-kisoissa Suomen joukkueen ankkuri.

Hans Christer Holund voitti väliaikalähdön MM-kultaa.

Kommentti: Hans Christer Holund on uransa puolesta kummajainen, jollaista tuskin enää tulee, ja esimerkki, millaista elämä norjalaisena hiihtäjänä voi karuimmillaan olla

Hans Christer Holund on voittanut kaksi henkilökohtaista MM-kultaa sekä olympia- ja MM-pronssin. Silti hän ei vielä tiedä, millaista on hiihtää arvokisaviestiä. Tämä on mahdollista vain Norjassa, kirjoittaa Atte Husu.

Teemu Pasanen

Miksi Suomen miehiltä nähtiin sukellus MM-hiihdoissa? Päävalmentajalla ja Sami Jauhojärvellä eriävät näkemykset

Suomen miesten vaisu suoritus keskiviikkona vapaan hiihtotavan kilpailussa puhuttaa.

Iivo Niskanen

Iivo Niskasen hyvä vire hyytyi nopeasti ja lopullisen niitin iski sauvarikko – "Kuolin kyllä käytännössä siihen"

Iivo Niskanen oli vasta toiseksi paras suomalaishiihtäjä Oberstdorfin MM-kisojen 15 kilometrin vapaan kisassa.

Iivo Niskanen

Iivo Niskanen odottaa itseltään tulosta matkalla, joka ei olisi käynyt aiemmin mielessäkään – "En lähtisi hiihtämään, jos en odottaisi mitään"

Iivo Niskanen ei onnistunut Oberstdorfin MM-kisojen avausmatkallaan, mutta 15 kilometrin vapaan kisasta hän odottaa jo parempaa.

 Iivo Niskanen

Suomen hiihtomiehet nimetty 15 kilometrille

Väliaikalähdöllä käytävä kilpailu Saksan Oberstdorfissa käydään keskiviikona kello 14.10. Kisaa voi seurata TV2:sta ja Yle Puheelta.

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola tuulettavat MM-hopeaa.

Hakola ja Mäki hiihtivät parisprintin MM-hopeaa!

Suomi voitti MM-hiihtojen toisen mitalin miesten parisprintistä.

Aleksandr Bolshunov yritti huitaista Joni Mäkeä sauvalla.

Aleksandr Bolshunov on MM-kisojen jälkeen FIS:n tarkkailussa vielä neljässä seuraavassa kilpailutapahtumassa

Aleksandr Bolshunov on FIS:n tarkkailussa pidempään kuin Yle Urheilu uutisoi torstaina norjalaisen Nettavisenin jutun pohjalta.

Katso voimakkaat reaktiot: Aleksandr Bolshunov tuuletti kuin gorilla – tyttöystävä kyynelehti

Katso herkät hetket: Bolshunov juhli ensimmäistä MM-kultaansa kuin gorilla ja tyttöystävä kyynelehti – Sami Jauhojärveltäkin kaunis puhe

Sami Jauhojärvi kertoi Aleksandr Bolshunovin dominoinnin keskellä, kuinka hänen stereotypiansa venäläisiä kohtaan ovat murtuneet.

Iivo Niskanen

Iivo Niskaselta suoraa puhetta vaisusta MM-avauksestaan – ei vastannut mitenkään Suomen ykköstähden odotuksia

Iivo Niskanen oli 13:s Oberstdorfin MM-kisojen yhdistelmäkilpailussa, eikä Niskaselle jäänyt isommin kisasta mitään käteen.

bolshunov

Aleksandr Bolshunov jyräsi MM-kultaan yhdistelmäkisassa – Iivo Niskanen jäi kärjestä yli kaksi minuuttia

Iivo Niskasen vauhti ei riittänyt MM-kisojen yhdistelmähiihdossa kärkitaisteluun.

Vilma Nissinen

MM-hiihtojen suomalainen ensikertalainen avasi nousuaan sängyn pohjalta huippuonnistumiseen: “On ollut ihan järkyttävä matka"

23-vuotias Vilma Nissinen kertoi, että hänellä ei ollut mitään menetettävää elämänsä ensimmäisessä aikuisten arvokisastartissaan.

Ebba Andersson, Therese Johaug ja Frida Karlsson

Suomalaisnaisten tulos oli synkkä, mutta ensikertalaisen kypsä hiihto ilahdutti – Jauhojärvi kehotti pitämään koronaturvaväliä Frida Karlssoniin

Vilma Nissinen oli harvoja suomalaisia ilonaiheita Oberstdorfin MM-kisojen naisten yhdistelmäkisassa.

Therese Johaug och Frida Karlsson.

Katso, kuinka Ruotsin tähti klikkasi Therese Johaugin kanveesiin – Karlsson nosti käden pystyyn virheen merkiksi

Frida Karlsson ja Therese Johaug kolaroivat Oberstdorfin MM-kisojen yhdistelmäkisan perinteisen osuudella.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle