Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yukata-asuun pukeutunut nainen juhlii festivaalilla Japanissa.

Olympialaisiin valmistautuvassa Tokiossa pelätään ennätyshelteitä – japanilaiset viilentyvät äänillä, väreillä ja kauhutarinoilla

Japanissa on totuttu kuumuuteen, mutta sitä vastaan käydään kaikilla tavoin. Länsimaisittain japanilaisilla on erikoisia tapoja viilentyä.

tyttö leikkii fidget spinnerillä

Sormihyrrät, sijoituskuplat ja jopa kultakalojen nielaisu - Mikä ajaa meidät villityksiin?

Miksi innostus johonkin asiaan leviää ihmisjoukoissa?

1,9-kiloinen kultakala.

Hylätyt kultakalat riesana Australiassa – Kasvavat jalkapallon kokoisiksi ja vaeltavat pitkin vesistöjä

Luonnonvesiin levinneet kultakalat vaeltavat vuosittain jopa satoja kilometrejä, havaitsivat australiaistutkijat. Kultakala saattaa levitä luonnonvesistöön esimerkiksi, kun ihmiset tyhjentävät sinne akvaarionsa. Kerran kotiuduttuaan sitä on vaikea hävittää.

nainenpitelee pientä kania

Moni on tietämättään huono lemmikin omistaja: "Eletään vanhassa uskossa"

Tiesitkö, että pienessä maljakossa killuva kultakala vaatii oikeasti 300 litraa vetävän akvaarion? Tai että yksinäinen marsu on onneton?

Saaliina särki.

Kalakin kokee kipua – Tässä kalaystävälliset ohjeet onkimiseen

Eläinkokeessa kipua tuntevat kalat esimerkiksi haukkoivat henkeään, menettivät ruokahalunsa ja yrittivät hangata kipeää kohtaa. Kalaa ajatteleva onkija tainnuttaa kalan ripeästi.

Koloradolaisjärvessä ui tuhansia kultakaloja – tyhjensikö joku akvaarionsa järveen?

Boulderjärvessä havaittun kultakalaparven uskotaan saaneen alkunsa vain kourallisesta lemmikkikaloja. Nyt kultakalojen pelätään vaarantavan järven luontaiset kalalajit.

Tokiolaisen taideakvaarion led-valoin valaistuissa altaissa ui 5000 kultakalaa.

Tuhannet kultakalat uivat japanilaisakvaarion taidenäyttelyssä – video

Tokiolaisen taideakvaarion led-valoin valaistuissa altaissa ui 5000 kultakalaa.

Kultakalat selvisivät kuukausia ruuatta Uudessa-Seelannissa

Kaksi kultakalaa on selvinnyt 134 päivää ilman ruokaa Uudessa-Seelannissa. Niiden akvaarion suodattimissa ei myöskään ollut sähköä. Kalat jäivät oman onnensa nojaan Christchurchia helmikuussa ravistelleen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen.

Hopearuutana

Hopearuutana uhkaa vallata Kymenlaakson vesiä

Hopearuutana uhkaa levitä Kotkan rannikolta sisävesistöihin. Vieraslaji on tullut Suomeen Aasiasta Baltiaan tehtyjen istutusten kautta.

Lumme.

Piha-altaassa viihtyvät myös akvaariokalat

Jouko Härkösen puutarhan ylpeys on oleskelupaikan vierellä soliseva vesiaihe. Kesällä vedessä kukkivat lumpeet, särkyneiden ruukkujen päällä kasvavat rantakasvit ja koloista hakevat suojaa värikkäät kalat. Mahdollisuuksia on monia, kertoo innokas puutarharakentaja.

Kaloja akvaariossa

Monni mötköttää useimmissa akvaarioissa

Akvaarion suosio suomalaisissa kodeissa on säilynyt tasaisena. Useimmilla ensimmäinen mielessä pyörivä hankittava kala on kultakala. Yleisin virhe puolestaan on akvaariokalojen liikaruokinta.

akvaario

Akvaario vaatii kypsyttelyä

Akvaarioharrastuksen aloittaja joutuu muutaman ensimmäisen viikon katselemaan tyhjää akvaariota, sillä allasta pitää kypsyttää, ennen kuin bakteerikanta on kaloille sopiva. Huoltotoimia tehdään ruokinnan lisäksi parin viikon välein.

Koiria voi kaunistaa koruilla

Patteriteline korvaa kissalle uuninpankon

Eräs rouva oli joulun alla tuohtunut lemmikkitarvikekaupan tiskillä. Kaupan valikoimista kun ei löytynyt hänen rakkaille kultakaloilleen omaa joulukuusta. Lemmikkiputiikissa selviää, millaisia tavaroita lemmikkien omistajat etsivät kullanmurustensa hemmotteluun.

Lohjanjärvestä nousee mutanttiahvenia (katso juttu)

Lohjalla ihmetellään Lohjanjärvestä nousseita kultakalan värisiä ahvenia. Oranssinkeltaisen värin arvellaan johtuvan geenimutaatiosta.

Shokkitaitelija aikoo syöttää teloitetun kultakaloille

Tanskalaistaiteilija Marco Evaristti valmistelee teosta, jossa ihminen syötetään kultakaloille. Shokkitaideteoksistaan tunnettu Evaristti on sopinut kuolemaantuomitun yhdysvaltalaismiehen kanssa, että tämä testamenttaa ruumiinsa taiteen käyttöön, kirjoittaa The Art Newspaper -verkkojulkaisu.