Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

THL: Everyone in Finland consumes too much salt

The health watchdog says residents should reduce their appetite for salt.

Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

Kasviksia lihanhimoisille – tieteelliset vinkit lihanmakuisiin vegeruokiin

Lihaisaa kasvisruokaa voi kokata myös kotona.

Broilerin hunajamarinadi on helppo tehdä myös itse – tätä voi tarjota ruokahifistelijällekin

Kaupan hyllyt notkuvat valmiissa marinadissa makoilevia broilereita. Valmis hunajamarinadi on ruokahifistelijän kauhu. Tässä ohje itsetehtävään, ihanaan hunajamarinadiin.

Grilliribsit ovat helppo tehdä kokonaan itse – Marttojen ohjeella onnistut varmasti

Grilliribsit ovat olleet pari viime vuotta grillaamisen hittituote. Usein turvaudutaan kaupan valmiiksi marinoituun ja puolikypsään versioon. Martat neuvovat, kuinka grilliribsit voi tehdä alusta pitäen itse.

Kaikkien tunteman soijakastikepullon suunnittelija on kuollut

Entinen munkki Kenji Ekuan suunnitteli Kikkoman-pullon lisäksi muun muassa luotijunan ulkoasun.

Nykykokki surffaa ruokaohjeiden viidakossa

Yksi seuraa ruokaa valmistaessaan keittokirjan ohjetta tiukasti, kun toinen säveltää ja heittää keitokseen surutta aineksia fiiliksen mukaan. Ammattilainen rohkaisee kokeilemaan uutta, mutta toppuuttelee jättämään jotkut ruokalajit rauhaan.

Eväsreppu: Chili-broilerihöystö

Chili antaa mukavaa potkua miedin makuiseen broileriin. Tulisen chilin käsittelyssä kannattaa olla varovainen.

Eväsreppu: Punainen hirvipata

Hauduta - älä kiehuta! Se on hyvä resepti joka sopii hyvin lähes kaikelle riistalle. Tämä hirvipata saa kauniin punaruskean värinsä punajuurista ja oluesta.

Koekeittiössä kokattiin kaalia

Etelä-Karjalan Radion koekeittiö otti haasteekseen palauttaa kaalilaatikon kunnian. Kahden erilaisen version kautta myös toimittaja Sirkka Haverisen kouluajoilta juurensa juontava kaalilaatikkokammo hälveni.

Etelä-Karjalan Radion kanaviillokki nousi siivilleen

Kanaviillokki on tillilihan tavoin saanut perusteettoman huonon maineen. Huolellisella suurustamisella paakut saadaan pois. Curryllä ei ruokaa juuri voi pilata.

Eväsreppu: Hedelmäinen broilerivuoka

Tällä kertaa hellan pesu jää väliin. Tämä itämaisesti vivahtava broileriruoka syntyy vaivattomasti uunissa.

Eväsreppu: Italialaiset lihapullat

Oliivit, oregano ja parmesanjuusto. Italialaisia makuja joista syntyy mehevä lihapulla-ateria.

Kalkkuna-karpalokastike

Kalkkuna-karpalokastikkeen valmistukseen et tarvitse lainkaan rasvaa

Eväsreppu: Mangolohi

Lohta on mukava maustaa välillä vähän eksoottisemmin. Tällä kertaa maut tulevat kaukaa idästä.

Sushi on nautinto silmälle ja vatsalle

Etelä-Karjalan Radion lähetyksessä perehdyttiin japanilaisen keittiön saloihin. Sushi on kehittynyt japanilaisessa keittiössä tuhannen vuoden aikana ja on levinnyt ympäri maailmaa.

Bootleg Booze Dumped into Karelian Quarry

One of the biggest hauls of bootleg spirits seized in recent years was disposed of on Thursday in Northern Karelia.