Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keltainen hallirakennus, jossa on useita nosto-ovia ja päädyssä isot ikkunaruudukot. Pihassa on kaksi pakettiautoa.

Valtiokonttori hakee lahtelaista sähköbussivalmistajaa konkurssiin – velka valtiolle lähes kaksi miljoonaa euroa, yritys lopetti toimintansa elokuussa

Linkker oy on saanut viime vuosikymmenellä Tekesiltä lainoja, joiden korkoja ja lyhennyksiä yhtiö on jättänyt maksamatta. Yhtiö on myös saneerauksessa.

Ilmakuvassa Ilveskoti Hämeenlinnassa.

Veteraanien hoito- ja kuntoutusyksikön Ilveskodin toiminta todennäköisesti loppumassa Hämeenlinnassa

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen tiukka taloustilanne heijastuu Ilveskodilta ostettaviin palveluihin. Ilveskotisäätiö on ajautunut tilanteeseen, jossa varat ovat loppumassa.

Oulun vanha poliisitalo

Rantapohja: Yli 10 poliisia on saanut viimein korvauksen Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmien aiheuttamista sairastumisista

Osa Oulun poliisilaitoksella Raksilassa työskennelleistä poliiseista sairastui sisäilmaremontin seurauksena vuosien 2016 ja 2017 aikana.

ASP-lainoihin kuuluu valtion korkotuki. Siinä valtio maksaa 70 % koron siitä osasta, joka ylittää 3,8 prosenttia. Grafiikassa on näytetty minkä verran korkotuki suojaa jos korko olisi 4,8, 5,8, tai 6,8 prosenttia

Vuosikausia asp-lainaan kuuluva korkotuki oli velalliselle hyödytön, mutta tänä vuonna se voi pienentää kymmenien tuhansien korkomaksuja

Viime vuosina asp-korkotukea on maksettu vain joitain tuhansia euroja tai ei lainkaan, mutta tänä vuonna summa moninkertaistunee miljoonaluokkaan. Kymmenet tuhannet velalliset hyötyvät korkoleikkurista.

Uros Oy:n valomainos.

Kohuyhtiö Uroksen velkojat jäämässä nuolemaan näppejään – konkurssin oikeuskäsittely loppusuoralla

Uroksen konkurssipesän jakoluettelo vahvistettiin. Käytännössä pesässä ei ole rahaa kymmenien miljoonien velkojen maksuun.

Grafiikka näyttää, kuinka valtionvelan korkokulujen arvioidaan nousevan 2,6 miljardiin euroon vuonna 2023, kun vielä vuonna 2022 korkokulut olivat alle miljardi euroa.

Suomen korkomenot kasvavat vauhdilla, eikä loppua näy – budjettipäällikkö: ”Valtavalla loikalla tullaan ylöspäin”

Korkomenojen kasvu jatkuu vuosien ajan, sillä kipuavat korot nostavat lainanhoitokuluja viiveellä. Menoja paisuttaa myös se, että Suomi on ottanut lisää lainaa.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Kaleva: Konkurssiin ajautuneen teknologiayhtiö Uroksen pitäisi maksaa valtiolle miljoonalainat takaisin

Helsingin käräjäoikeus on antanut perjantaina tuomion, jossa se määrää Uros Oy:n maksamaan valtiokonttorille runsaat 5,8 miljoonaa euroa ja niille kertyneet korot.

Myytäviä kuroma-autoja autoliikkeen pihalla.

Kymmenesosa Valtiokonttorin myöntämästä polttoainetuesta pohjalaismaakuntiin – Etelä-Pohjanmaa aktiivisin hakemusten suhteen

Kuljetusalan yritykset voivat marraskuun ajan hakea tukea valtiolta polttoainekustannusten nousun takia. Yli 900 pohjalaisyritystä on hyödyntänyt mahdollisuuden.

Kuvassa Tomas Jouhilampi katsoo kameraan ja taustalla on alikulku

Yhteiskunta maksoi Tomakselle laitteen, jota ilman hän ei voisi pitää lastaan sylissä – "Syytän aivovammasta myös itseäni"

Kymmenen vuotta sitten Tomas sai aivovamman tappelun seurauksena. Laskimme, paljonko se on maksanut yhteiskunnalle.

Eteläpohjalaisia yrityksiä ei löydy isoimpien koronatukien saajien joukosta

Helsingin Sanomat on tutkinut suomalaisten yritysten eri tahoilta saamia koronatukia parin vuoden ajalta. Eteläpohjalaiset eivät ole mukana suurimpien tukien saajien joukossa. Pohjanmaalta löytyy myös isompia tuen saajia.

Omakotitalon purkutyömaalla työkone purkaa rakennusta kouralla.

40 vuotta rakenteilla olleen omakotitalon purku alkoi jo, mutta tontin kohtalo onkin vielä auki – voi mennä kuukausia ennen kuin selviää, kuka saa omaisuuden

Kouvolan kaupunki purkaa parhaillaan tontilla olevaa keskeneräistä taloa. Talon edesmennyt rakentaja sai rakennusluvan vuonna 1983.

Gennadi Timtšenko, Harry Harkimo ja Roman Rotenberg Jokerien KHL-siirtoa koskeneessa lehdistötilaisuudessa. Myös venäläis-suomalainen Timtšenko on Yhdysvaltain asettamalla pakotelistalla.

Ulosottolaitos takavarikoi oligarkki Gennadi Timtšenkon omistukset entisessä Hartwall-areenassa – syynä pakotteet

Venäläisten oligarkkien hallinnoima areenayhtiö sai 1,6 miljoonan euron koronatuet veronmaksajilta.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

MOT: Kymppitonnin vakuutusmoka

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Anita Ström-Sosoi näyttää 7361,96 euron laskua.

Moottoripyörä oli ilman liikennevakuutusta talven tallissa, lasku 7 400 euroa – lakiuudistuksen myötä laiminlyönneille tuli huikea hintalappu

MOT:n selvitys osoittaa, että pakollisen liikennevakuutuksen laiminlyönnin seuraamukset voivat kohota yli 10 000 euroon. Viisi vuotta sitten uudistetussa laissa kuitenkin puhutaan kohtuullisesta vakuutusmaksua vastaavasta maksusta.

Valtiokonttorin kyltti ovessa.

Eikö koronan kustannustuki kiinnosta vai ollaanko Lapissa vain hitaita – viidennen hakukierroksen puolivälissä tehty vasta 20 hakemusta

Koronarajoitusten kustannusten kompensoimiseen tarkoitettu valtion tuki on tällä kierroksella suunnattu erityisesti majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-aloille. Puolivälissä oleva viides hakukierros on saanut Lapin yrityksiä hitaasti liikkeelle.

Tampereen Työväen Teatteri ulkoa.

Tampereen Työväen Teatteri peruu kaikki esitykset 20. helmikuuta asti – kuusi kevään ensi-iltaa siirretään myöhemmäksi

Teattereiden koronakurimus jatkuu. Tampereen suuret teatterit ovat nyt kertoneet kevätkauden esitysten peruutuksista sekä ensi-iltojen siirrosta syksyyn.

En person som betalar pengar åt en anställd

Etelä-Savoon kahdeksan miljoonaa valtionkonttorin koronatukea – hakeneita yrityksiä yli 700

Valtiokonttorin kustannustukea on jaettu nyt neljä kertaa. Tukea myönnettiin yritykislle joiden liikevaihto on koronan takia tippunut 30 prosenttia.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Oikeus määräsi teknologiayhtiö Uroksen maksamaan Nordealle lähes seitsemän miljoonan euron velat korkoineen

Oikeus ratkaisi asian yksipuolisella tuomiolla, koska Uros ja sen pääomistaja Jyrki Hallikainen eivät vastanneet Nordean kanteisiin määräajassa.

Tampereen areenan rakennustyömaa.

Suomalaisia naurattanut Uros Live -nimi lakaistiin maton alle – kertaa tästä, miten kaikki meni alusta asti pieleen

Kokosimme Tampereen areenan ja Uros oy:n yhteisen taipaleen vaiheet. Suuri yleisö sai tietää yhtiöstä keväällä 2020, kun Tampereelle pian valmistuva areena nimettiin Uros Live -areenaksi. Tänään areenan hallitus kertoi irtisanoneensa nimisopimuksen.

Lukko Tappara

SM-liigaseurat tekivät miljoonakaupalla enemmän tappiota kuin ruotsalaisjoukkueet – selvisivät silti rajusta koronakurimuksesta

Seurat pelastuivat sopeutustoimien, säästöjen ja tukien avulla. Tuore taloustutkimus antaa seuroille kiitosta ketteryydestä.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Teknologiayhtiö Urokselta vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa – muun muassa Business Finlandin miljoonalainat maksamatta

Uroksen toimitusjohtaja uskoo rahoituksen vielä löytyvän, eikä hänen mukaansa yhtiö aio alaskirjata satojen miljoonien voittojaan. Uroksen suurin velkoja on käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Valtiokonttori.

Käsidesipullo lähikuvassa, ravintola Storyville, Helsinki, 25.9.2020.

Lahtelaiset tapahtumajärjestäjät hakevat turvaa valtion koronatakuusta

Etenkin syksyllä järjestettäville musiikkikeikoille ja konserteille on haettu tapahtumatakuuta. Se mahdollistaa korvausten hakemisen, jos tapahtuma on peruuntunut tai järjestetty olennaisesti pienempänä lain tai viranomaismääräyksen perusteella.

Ravintola Rouxin ulkoseinä

Hämäläisyritykset saivat yli 5 miljoonaa euroa tukea valtiolta koronasulkujen takia

Avustuksia saivat yritykset, jotka menettivät keväällä 2021 tuloja koronasulkujen takia.

Alahärmäläinen Pentti Korpi istuu uudessa autossaan.

Piina on viimein ohi: 44 autoa romuttanut Pentti Korpi sai Valtiokonttorilta suurimman yksittäisen korvauksen – "Voi sanoa, että istun omassa autossa"

Uuden hybridi-Volvon ratin takana istuvalla nippuromuttajalla on syytä hymyyn, sillä 77 000 euron korvaussumma maksettiin täysimääräisenä. Hakemuksista käsittelemättä on enää kolmannes. Korvauksia on toistaiseksi maksettu vajaa 1,5 miljoonaa euroa.

Keltainen taksikyltti taksin katolla.

Pohjois-Savon yritykset ovat saaneet valtion koronatukea yli 12 miljoonaa euroa

Kustannustuen kolmas hakukierros päättyi viikko sitten. Euroissa mitattuna eniten tukea on jaettu kuljetusalan yrityksille ja toiseksi eniten urheilutoimintaan sekä huvi- ja virkistyspalveluihin.

Hitsausrobotti työstää puukiukaan komponenttia Teuvan Keitintehtaalla.

Pohjalaisyritykset eivät ole hanakoita hakemaan koronatukea

Valtiokonttorin kolmella hakukierroksella on Pohjanmaan maakuntaan saatu kustannustukea vajaa 10 miljoonaa euroa.

Pentti Korpi (oik.) ja Mikko Eskelinen testaamassa uutta autoa, jota Korpi on ostamassa romutuspalkkioilla.

Pentti Korpi romutti 44 autoaan ja odottelee yhä, saako niistä romutuspalkkioita luvatusti – nippuromuttajille on maksettu jo 650 000 euroa vahingonkorvauksia

Traficom ehti saada vuodenvaihteessa 323 nippuromutushakemusta, ennen kuin sekä ohjeistuksissa että laissa painettiin jarrua. Hakemuksista noin puolet on Traficomin mukaan selviä. Valtiokonttori on maksanut vahingonkorvauksia jo 50 tapauksessa.

Lapsi laskee liukumäkeä sisäleikkipuistossa.

Yritysten saamien koronatukien katto nousemassa 10 miljoonaan euroon – HopLopin toimitusjohtaja: Aiemmat tuet ovat olleet liian matalat

Hallituksen ehdotus kustannustuki nelosesta ja isojen yritysten sulkukorvauksesta lähtee lausunnolle. Kustannustuen käynnissä oleva kolmas kierros on ollut suosittu. Yksi täyden miljoonatuen saajista on rajoitusten runtelema sisäleikkipuisto Hoplop.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Koronatuki ja suuret lupaukset: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus

Mies laskettelee.

Valtion kustannustukia yrityksille on maksettu suhteessa eniten Lappiin, Uudellemaalle ja Ahvenanmaalle

Lapin suurta tukipottia asukaslukuun nähden selittävät maakunnan lukuisat suuret matkailuyritykset.

Juho-Pekka Rantala istuu penkillä kädet sylissä.

Mitä haluat tietää valtionvelan hoidosta? Keskustele tässä aiheesta

Valtiokonttori vastaa Suomen valtion velanotosta.

mari selviranta valtiokonttori. palvelujohtaja.

Yritysten kustannustuen kolmas kierros on avattu – "Odotamme yksinyrittäjiltä yli 50 000:ta hakemusta", sanoo Valtiokonttorin palvelujohtaja

Valtiokonttori muistuttaa, että kustannustuen lisäksi yrittäjä on oikeutettu myös toukokuun puolella avautuvaan sulkukorvaukseen, jos kuului sulkumääräysten piiriin.

Ravintolan asiakaspaikat poissa käytöstä poikkeustilanteen vuoksi.

Yrityksille maksettujen kustannustukien määrät kasvussa – toisella kierroksella 38 prosenttia sai myönteisen päätöksen

Kustannustuen ensimmäisellä kierroksella oli hyväksytty vain 27 prosenttia hakemuksista.

Tytti Yli-Viikari

Yli-Viikarin tapaus: Onko kauneudenhoito kohtuullinen edustuskulu vai pröystäilyä? Kauneusyrittäjä, veroasiantuntija ja viestintäkonsultti arvioivat

Valtion virastojen rahankäytön raameissa ei ole eritelty erikseen edustuskuluja, jotka olisivat aina sallittuja tai kiellettyjä. Vastuulliseen harkintaan luotetaan.

Bilskrot

Useita autoja Traficomin virheen takia turhaan romuttaneiden kohtalo yhä auki – Romutuspalkkio saanut autokierrätyksen ennätysvauhtiin

Romutuspalkkion suosio on ollut niin suurta, että siihen varatut rahat voivat jopa loppua kesken.

Antti Kurvinen eduskunnassa 5.3.2020

"Valtion pitää maksaa korvaukset henkirikosten uhrien omaisille" – Keskustan Kurvinen tiukkana hallitukselle MOT:n selvityksen jälkeen

Omaiset jäävät usein ilman heille kuuluvia palveluja ja joutuvat läheisensä kuoleman aiheuttamien kustannusten maksajiksi.

Suljettu-kyltti ravintolan ovessa.

Ylen tiedot: Hallituksen tarkoituksena on käsitellä ensi viikolla sulkutoimista johtuvia yritystukia – korvauksia voisi hakea huhtikuussa

Hallitus on päättänyt viime viikkojen aikana muun muassa ravintoloiden ja yksityisten harrastuspaikkojen sulkemisesta.

Sirkusvaatturi Riikka Manni

"Ranskassa sain 1 500 euroa kuussa tukea nappia painamalla" – Yksinyrittäjä kertoo, että pelkkien suomalaistukien varassa hän olisi jo konkurssissa

Yksinyrittäjät ja pienyrittäjät kokevat jääneensä sivuun koronatukien jaossa. Seuraavalta kustannustukikierrokselta odotetaan paljon.

Poikkeuksellisesti suljettu -lappu ravintolan ikkunassa.

Kustannustuen toinen kierros suosi Etelä-Savoa edellistä paremmin – pienyritykset ja yksinyrittäjät halutaan mukaan seuraavalle kierrokselle

Kustannustuen toinen kierros päättyi helmikuun lopulla ja päätöstään odottaa maakunnassa vielä noin 20 yritystä.

jokerit kuvitus

Jokerit sai maksimipotin valtion kustannustukea – näin tukea jaettiin kiekkojoukkueille

Jääkiekkoliiga KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit sai puoli miljoonaa euroa Valtiokonttorin maksamaa kustannustukea.

Pieni summa käteistä rahaa.

Etelä-Savossa toisen vaiheen koronatukihakemuksista on hylätty lähes 80 prosenttia

Eniten tukea on myönnetty matkailu- ja ravintola alalle, sekä kulttuuri- ja viihdetoimintaan.

Kahvilan ikkunassa oleva lappu, jossa kerrotaan kahvilan olevan toistaiseksi suljettu koronatilanteen vuoksi.

Keskipohjalaisyritykset ovat hakeneet uutta koronatukea vielä laiskasti

Valtionkonttorin toinen tukikierros pyörähti käyntiin joulukuun puolivälissä ja se päättyy 26. helmikuuta. Tukea on hakenut tähän mennessä hieman yli 80 keskipohjalaisyritystä.

Vainion liikenteen bussi.

Kustannustukea on Varsinais-Suomessa haettu vähän – Liikennöitsijä: Tuki on elinehto

Vainion Liikenne joutui turvautumaan irtisanomisiin viime keväänä, nytkin kuljettajia on lomautettuina.

Ihmisiä Senaatintorilla uutena vuonna puolilta öin.

Koronatuen toinen kierros edellistä suositumpi – "Uuden vuoden rakettimyynti paikkasi menetyksiä", kertoo tukea saanut ilotulitusyrittäjä

Yritysten koronatuesta jäänee toisellakin kierroksella iso osa jakamatta, koska useimmilla hakijoilla tukiehdot eivät täyty vieläkään ja toisilla tulee valtiontukia koskeva tukikatto täyteen.

Lahden Pelicansin jääkiekkojoukkue harjoituksissa

SM-liigajoukkueille myönnettiin valtion kustannustukea satoja tuhansia – Lahden Pelicans yksi suurimpien tukipottien saajista

Valtiokonttorin kustannustukea myönnetään koronan aiheuttamien tulonmenetysten paikkaamiseen.

Valtiokonttorin kyltti ovessa.

13 eteläkarjalaista yritystä on saanut kustannustukea Valtiokonttorilta – vireillä kymmeniä hakemuksia

Kustannustuella kompensoidaan koronan aiheuttamia liikevaihdon menetyksiä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle