Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valio to re-brand 'Turkish' yogurts following controversy

Dairy company Valio is the latest Finnish firm to come under scrutiny for cultural stereotypes in its branding.

Milk consumption drops, cheese on the rise

Finland is still one of the world's highest per capita consumers of milk, but changes are afoot.

Näin suomalaiset käyttävät maitotuotteita: Maitolasit häviävät ruokapöydistä, juustoa popsitaan enemmän kuin koskaan

Asiantuntijan mukaan ilmastokeskustelu ei ole merkittävä syy maidon juomisen vähenemiseen.

Automatisaatioon tähtäävä uudistus vaikeuttaa yrittäjien ja urheiluseurojen elämää – "Todellisuus ei taivu tulorekisteriin"

Kokeneen tilitoimistoyrittäjän mukaan järjestelmään tarvitaan yksinkertaistuksia ja parannuksia, jotta se toimisi.

Rainbow jogurttirahkaa vedetään myynnistä – saattaa sisältää metallia

Tuotetta on myyty Prismoissa, S-marketeissa, ABC-marketeissa, Sokoksissa sekä Sale- ja Alepa-myymälöissä.

Sotke sekaan, älä heitä pois – Miksi jogurtin vetistä nestettä ei pidä kaataa viemäriin?

Valmistajat pyrkivät keksimään keinoja päästä eroon hapanmaitotuotteiden pintaan nousevasta herasta. Syy on pelkästään kosmeettinen, sillä neste ällöttää monia suomalaisia.

Suo, kuokka ja kaupalliset mahdollisuudet – Suomen suokasvit kiinnostavat Eurooppaa myöten

Pohjoisen suokasveissa kiinnostaa erityisesti niiden terveellisyys, joka on tulosta valoisista kesäpäivistä.

Maidot ja maitotuotteet sekaisin: "Missään ei sanota, että maitoa pitäisi juoda"

Ravitsemussuositukset ohjeistavat käyttämään päivittäin 5–6 desiä nestemäisiä maitotuotteita. Sanamuoto nestemäisyys jättää varan väärintulkinnalle.

Tienvarsiroskien top5: Rahkapurkki on roskaläjien uusi kuningas

Suomalaiset rakastavat rahkaansa, ainakin jos teidenvarsilta löytyvien roskien määrässä mitataan. Suomen tieverkkoa siivoavan YIT:n lista kertoo kadunvarsien pahimmat roskat.

Näin syntyy nopea lohiherkku nuotiolla – video

Retkiruoan ei tarvi aina olla pelkkää nuotiomakkaraa tai pussikeittoa, vaikka haluaisikin päästä helpolla. Eräopaskouluttaja Rami Heinäluoto näyttää Kurjenrahkan luonnonpuistossa, miten patikointiporukalle pyöräytetään nopeasti nuotiobruschettat.

Reykjavikissa asuva suomalainen: Uusi pääministeriehdokas epäilyttää islantilaisia

Monien mielestä uusi pääministeritarjokas on samaa sarjaa kuin veroparatiisiyhteyksiensä vuoksi eroava Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, kertoo Sini Koskenseppä. Tiistai-illan mielenosoituksessa eroavalle pääministerille toivotettiin tervemenoa Tortolaan, maanantaina lensivät kalanpäät ja skyr-rahka.

Jogurtti ja jäätelö voivat auttaa diabeteksen välttämisessä

Maitotuotteiden ja tyypin 2 diabeteksen yhteyksiä on tarkasteltu lukuisissa tutkimuksissa, mutta tulokset ovat olleet hyvin ristiriitaisia.

Sammaleesta tavoitellaan Suomeen uutta miljardibisnestä

Suomen soilta saatetaan nostaa tulevaisuudessa muutakin kuin turvetta. Rahkasammal kiinnostaa sekä kasvualusta- että energiaominaisuuksiltaan.

Tuttu välipala voi olla todellinen sokeripommi

Kiireessä saattaa helpommin haksahtaa sokeripitoisiin välipaloihin. Piilosokereita on nostettu esiin Kemin hammashoitoloissa, joissa on huomattu, että monelle aikuisellekin tulee yllätyksenä vaikka tuoremehun sisältämät sokerit.

Arla vetää rahkajogurtteja myynnistä – Allergeenivaara

Arla Oy ilmoittaa vetäneensä myynnistä rahkajogurtteja pakkausprosessissa tapahtuneen sekaannuksen vuoksi. Pakkausmerkinnät eivät vastaa tuotteen sisältöä ja voivat aiheuttaa allergeenivaaran.

Ekokampaajan ongelma: "Sitruunassa ei lue, että se on tarkoitettu hiuksiin"

Mikäli kampaaja haluaa tehdä jogurtista ja avokadosta hoitoseosta asiakkaidensa päähän laitettavaksi, hänestä tulee tuotteen valmistaja, ja hän on itse vastuussa tuotteen turvallisuudesta. Tukesin mukaan ihmiset voivat herkistyä sekä luonnosta löytyville että synteettisille raaka-aineille.

Proteiinibuumi on ollut lottovoitto maidonjalostustehtaalle

Raejuusto on kuulunut suomalaiseen ruokapöytään jo 50 vuotta ja erilaisten rahkojen kysyntä on lisääntynyt viime vuosina merkittävästi. Jopa niin, että kysyntään ei ole aina kyetty vastaamaan. Voin kirnuamiskeskuksena aloittanut Valion Seinäjoen tehdas valmistaa maitojauheen ja voin lisäksi kaikki rahka- ja raejuustovalmisteet.

Mielihalujen syynä bakteerikanta? Painonhallinta ei ole vain itsekurikysymys

Laihduttaminen ei ole vain tahdon asia, sanoo psykologi Outi Rahko. Vastustamattomat mieliteot saattavat johtua suoliston epäsuotuisasta bakteerikannasta.

Valitse aina rasvaton maito – "Ei tässä ole painonhallinnasta kyse"

Maitotuotehyllyllä voi iskeä valinnanvaikeus. Ottaako rasvaton, kevyt vai perinteinen, rasvaisempi versio?

Psykologi kannustaa tietoiseen herkutteluun – "Aika usein herkutellaan niin, että tehdään samalla jotain muuta"

Kun herkutteluhetkeen keskittyy, pienemmät herkkumäärät voivat riittää, sanoo ravintoon erikoistunut psykologi Outi Rahko. Hänen mukaansa ruoka on paljon kokonaisvaltaisempi asia mitä moni luulisi – ainakin alitajuisesti.

Ruoka pilaantuu kesähelteillä nopeasti – muista kylmälaukku ja vesihaude

Ruokamyrkytysten riskit kasvavat lämpötilojen noustessa. Jo ikkunan läpi ruokaan paistava aurinko voi nopeuttaa pilaantumista.

Hurmaavan helppo juhannusateria: naudan kuvetta ja kvinoaa jogurttikastikkeen kera

Juhannusvieraille voi tänä vuonna tarjota vaikkapa flatsteakia eli naudan kuvetta, kvinoasalaattia, mansikkahalloumisalaattia ja jogurttiminttukastiketta. Ravintolapäällikön reseptillä helpot herkut onnistuvat taatusti.

Satamaito vetää tuotteita takaisin säilyvyysongelman takia

Kuluttajia kehotetaan välttämään tuotteiden käyttöä ja hävittämään 7.5. pakatut tuotteet.

Piimää voi maistella kuten viiniä – mutta monille tuttu tapa on pahaksi piimälle

Tiesitkö, että piimääkin voi juoda väärin? Se tavallinen tapa juoda piimää on tarttua piimäpurkkiin, hölskyttää kunnolla ja kaataa sitten hieman kupliva juoma lasiin. Ei näin, toruu piimämestari.

Tuleeko Ruotsi kerrankin Suomea jäljessä? Rahkabuumi vasta aluillaan

Valio tekee erilaisia jugurttimakuja Ruotsiin ja Suomeen. Yhtiön kategoriapäällikkö uskoo, että ruotsalaiset ovat tulossa perässä Suomen rahkavillityksessä – vaikka perinteisesti ruotsalaiset ovat syöneet välipalansa mieluiten isosta purkista.

Yllätysvieraat vuokrasivat jatkopaikaksi koko yökerhon

Kirkan Rukan-keikalle osunut Häkkisen pariskunta nosti tarjoilun tasoa ja varasi yökerhon henkilökuntineen Kirkan bändin ja seurueensa käyttöön.

Average Finnish grocery list includes beer and sweets

Finland’s largest retail food chains, S-Group and Kesko, say the top products purchased by Finnish consumers have stayed the same for the last decade, with only minor changes indicating that Finnish residents are moving towards a more healthy diet. Based on this information, Yle has compiled a typical grocery list containing the top products Finns buy on their trips to the store.

Olympiavoittajan valmentaja tyrmää proteiinirahkavillityksen

Proteiinirahkassa voi nimestään huolimatta olla vähemmän proteiineja kuin tavallisessa maitorahkassa, sanoo torniolainen ravintovalmentaja Jari-Pekka "Jiipee" Pulkkinen. Pulkkinen pitää rahkan hyötyjä aktiiviliikkujalle yliarvostettuna kuplana. Kaksi kertaa enemmän proteiineja saa lihasta, kalasta ja kanasta.

Nuoret naiset bodarien jäljillä – proteiinirahkojen myyntikäyrät sojottavat ylöspäin

Aikaisemmin nimenomaan kuntosalilla bodaavien miesten suosimat proteiinituotteet ovat löytäneet nuorista naisista uuden käyttäjäryhmän. Naisia kiinnostavat erityisesti proteiinilisätyt rahkat.

Piimää syyttäneellä rattijuopolla älyttömin selitys

Ratista kärynneiden rekkakuskien selityksistä uskomattomin oli tarina, jossa kuljettaja kertoi juoneensa illalla keskiolutta, mutta puhallustulos johtui hänen mielestään aamulla juodusta piimästä.

German professor: Best before dates of foodstuffs manipulated

Two cartons of yoghurt produced on the same day in the same batch might have different sell-by or best before dates, according to professor Petra Teitscheid. Finnish industry spokesmen say this does not happen.

Saksalaisväite: Elintarvikkeiden parasta ennen -päivämääriä manipuloidaan myynnin edistämiseksi

Samana päivänä ja samassa tuotantoerässä valmistetuilla jogurttipurkeilla saattaa olla eri parasta ennen -päiväys, väittää elintarvikkeiden hävikkiä Saksassa tutkiva professori. Päivämääräkikkailun taustalla on haluttu mielikuva mahdollisimman tuoreesta tuotteesta. Suomessa elintarvikeala vakuuttaa, että meillä tällaista ei tehdä – tai korkeintaan ihan vähän.      

Lauri, 71, haukkuu maitokorkit ja puuropaketit: "Ei mitään järkeä"

Hankalasti avattavat piimätölkit ja puuropakkaukset suututtavat Kouvolassa asuvaa Lauri Salmaria. Hän epäilee, ettei maitokorkin suunnittelija ole koskaan avannut sellaista itse.

Kirjoitusvirhe Valion jogurttipurkissa – "Valitettava inhimillinen erehdys"

Valion litran mansikka–vanilja-jogurttipurkissa on kirjoitusvirhe tuotteen ruotsinkielisessä nimessä. Valiolta valitellaan inhimillistä erehdystä, mutta kuluttajalle siitä ei ole tuoteturvallisuusvaaraa.

Kaupat myyvät pakotetuotteita kylmäsäilytyksen ulkopuolelta – Evira ei näe turvallisuusriskiä

Joissakin kaupoissa Venäjän markkinoille tarkoitettuja tuoretuotteita, kuten jogurtteja on myyty suoraan lavoilta. Tuotteet eivät ole olleet kylmäaltaissa. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ei pidä tätä turvallisuusriskinä, muttei käytävämyyntiä suosittelekaan.

Evira: Papereiden mukaan Valion rekoissa on laktoositonta maitoa, rahkaa ja smetanaa

Vaalimaalla seisovien Valion rekkojen sisältöä ei ole tutkittu. Papereiden mukaan ne sisältävät mm. laktoositonta rahkaa, maitoa ja smetanaa.

Pakotetuotteet tulivat – nyt on ostajalla onnenpäivät!

Oletko osa maailmanpolitiikkaa ostaessasi "putininjuustoa" tai "pakotemaitoa" vai kannattaako hyvien tarjousten perässä juosta, vaikkei kaikkea tarvitsisikaan, kysyy Sari Lehtinen.

Tuesday's papers: Shortage of immigrant daycare staff, health reforms opposition and what do Putin's yoghurts taste like?

The rising death toll in Ukraine is widely reported in the Finnish press this morning, as is further analysis of the fallout from Russia's embargo on western food imports. One paper picks up on the revelation that Finnish dairy products destined for Russian shelves turn out to be free of additives, unlike the versions available for consumers in Finland. Elsewhere, high numbers of children from immigrant backgrounds in some daycare centres make the front page, as do worries that the government's health reforms will relocate vital services away from people in less-populated areas.

"Voi tulee kauppojen hyllylle ensi viikolla" – Eksoottiset ja edulliset pakote-elintarvikkeet saivat kansan liikkeelle

Venäjältä palautetut meijerituotteet miellyttävät sekä asiakkaita että kauppiaita. Hyllyjen äärelle kuhinaa tuovat halvat hinnat ja eksoottinen valikoima. Ensi viikolla hyllyille odotetaan palautettavaksi voita ja juustoja.

Venäläisetiketein varustetut elintarvikkeet tulevat kauppoihin perjantaina

Venäjänkielisillä etiketeillä varustettuja jugurtteja ja juustoja on tulossa suomalaisiin ruokakauppohin perjantaina eri puolilla maata. Valion tehtaanmyymälässä Seinäjoella venäläisteksteillä varustettua sitruunarahkaa oli myynnissä jo tänään torstaina.

Venäjänkieliset rahkapurkit kävivät kaupaksi Seinäjoella

Isoissa kaupoissa ei vielä venäjänkielisillä etiketeillä varustettuja tuotteita ole, mutta Valion Seinäjoen tuotemyymälässä menivät tänään kaupaksi ensimmäiset venäjänkieliset rahkapurkit.

Valion Oulun tehdas säästynee pahimmilta pakotevaikutuksilta

Oulussa katsotaan ei-vakituisten työntekijöiden sopimusten jatkoja nyt tarkemmin, kun Venäjän tuotanto on pysäytetty. Oulun tuotannosta noin kymmenesosa menee Venäjälle.

MM-kullasta haaveileva rallikuski teki happaman jekun kaverilleen

Jyväskylän MM-ralliviikon kunniaksi Yle Urheilu kertoo erikoisista tapahtumista, jotka liittyvät nykyisiin, entisiin tai tuleviin rallitähtiin.  Nyt tulevaisuuden lupaus Teemu Suninen kertoo, että hän kaatoi esikoulussa salaa piimää kaverinsa maitopurkkiin.

Suomalainen voi ja rahka päätyvät yhä useammin venäläiskuluttajien pöytiin

Valion vienti Venäjälle on edelleen hienoisessa kasvussa, vaikka Suomen kokonaisvienti itänaapuriin on laskenut. Valion kahden miljardin euron liikevaihdosta viennin osuus on 15-20 prosenttia ja viennistä yli puolet suuntautuu Venäjälle. Venäjälle menee lähinnä rahkaa, raejuustoa ja voita.

Tammanmaito on makea lisätienesti hevostilalliselle

Harva suomalainen lienee maistanut makeaa tammanmaitoa. Ehkä jo ensi kesänä voi vilvoitella tammanmaitojäätelön tai jogurttijuoman parissa. Kylämäen tilalla Marttilassa aloitellaan elintarvikkeiden tuotekehitystä.

Valio pönkittää jogurttien vientiä itään ja länteen uudella 170 miljoonan euron välipalatehtaalla

Valio rakentaa 170 miljoonan euron välipalatehtaan Riihimäelle. Vanha meijeri jää yhä käyttöön nestemaitomeijerinä.

Uusi jättimeijeri kasvattaa Valion vientiä

Valio rakentaa uuden jättimeijerin Riihimäen Herajoelle. Uusi meijeri kasvattaa Valion vientiä etenkin Ruotsiin ja Venäjälle.

Pohjalaiselle rahkalle riittää menekkiä

Proteiinipitoiset tuotteet kasvattavat suosiotaan. Esimerkiksi Valio tuplasi Seinäjoella rahkantuotantolinjansa kapasiteetin ja palkkasi parikymmentä työntekijää.

Tarkkana välipalojen kanssa – Ravitsemusterapeutti: Ei ylimääräistä proteiinia lapsille

Proteiinirahkoja, -jugurtteja, -juomia ja muita tavallista runsaammin proteiinia sisältäviä tuotteita ilmestyy jatkuvasti lisää ruokakauppojen hyllyille. Ravitsemusterapeutin mielestä erityisiä proteiinituotteita ei kannata antaa lapsille säännöllisesti.

Terveellisenä pidetty juoma voi olla sokeripommi

Useimmat painonhallintaa tukevat tuotteet tarjoavat sen mitä lupaavatkin, arvioi ravitsemusterapeutti. Kuluttajan kannattaa kuitenkin olla tarkkana muun muassa jugurttipohjaisten juomien ravintosisällön kanssa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle