Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisi vartioi Brysselissä perjantaina katua, jolla rekonstruoitiin maaliskuisen terrori-iskun kulkua. Pelot uudesta terrori-iskusta ovat kasvaneet jalkapallon EM-kisojen aikana.

Kolmelle syytteet terrori-iskun suunnittelusta Belgiassa

Yhteensä 12 ihmistä pidätettiin perjantaina ja lauantaina, mutta yhdeksän pidätetyistä vapautettiin. Pelot terrori-iskuista ovat kasvaneet jalkapallon EM-kisojen takia.

Kaksi raskaasti aseistettua univormupukuista, naamioitua sotilasta lentokentän edessä.

Belgiassa 12 pidätetty epäiltynä terrori-iskujen suunnittelusta – poliisi tehnyt kymmeniä kotietsintöjä

Belgian poliisi on tehnyt kymmeniä kotietsintöjä terrorismin vastaisessa operaatiossa perjantaina ja lauantaina.

Poliisioperaatio Brysselin  Etterbeekissä.

Brysselin poliisioperaatio päättyi – ilmeisesti ei lisäpidätyksiä

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Brysselin Etterbeekissä tehtyyn ratsiaan osallistui myös tarkka-ampujia. Belgialaismedioiden mukaan eilisen terroristiratsioissa pidätettiin kuudeskin epäilty.

Mohamed Abrini

Belgialaismedia: Pariisin iskuista epäilty Mohamed Abrini pidätetty – Todennäköisesti Brysselin "hattumies"

Syyttäjäviranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että Abrini toimi Salah Abdeslamin autokuskina ennen Pariisin iskuja. VRT:n ja RTBF:n lähteiden mukaan hän on "hyvin todennäköisesti" myös Brysselin lentokenttäiskujen jäljiltä kadoksissa ollut, hattua käyttänyt mies.

Kartta

Myös Brysselin metrossa on räjähtänyt – 20 kuollut, 106 loukkantunut

Belgian flaaminkielinen yleisradioyhtiö VTM:n lähteiden mukaan kymmenen ihmistä olisi kuollut.

Belgiassa kaksi uutta syytettyä Pariisin iskuihin liittyen

Yhteensä kahdeksaa ihmistä syytetään nyt osallisuudesta iskuihin.

Tyhjä metrotunneli Brysselissä lauantaina.

Brysselissä etsitään useita terroristiepäiltyjä – Hallitus arvioi uhkaluokitusta iltapäivällä

Bryssel oli viime yönä hiljainen, sillä keskustan kahviloita ja ravintoloita oli kehotettu sulkemaan ovensa jo kello 18 korkean terroriuhkaluokituksen vuoksi. Brysselin seudun uhkaluokka nostettiin eilen lauantaina korkeimmalle tasolle.

Charles Michel

Belgia sai vihdoin hallituksen

Hallitusta johtava Charles Michel, 38, on Belgian nuorin pääministeri vuoden 1840 jälkeen. Hänen isänsä Louis Michel on toiminut ministerinä ja EU-komissaarina.

Belgian kuningas Albert II (vas.) ja prinssi Philippe.

Belgian kielikiistat heijastuvat uuden kuninkaan suosioon

Hollanninkieliset suhtautuvat tulevaan hallitsijaan Philippeen kriittisesti, ranskankieliset suopeasti. Sunnuntaina valtaan nouseva Philippe on ensimmäinen Belgian hallitsija, joka joutuu maksamaan vuosimäärärahastaan veroa.

Van Rompuy jättää politiikan

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Herman van Rompuy aikoo luopua politiikasta ensi vuonna, kun hänen puheenjohtajuutensa päättyy.

Elio Di Rupo

Belgian hallitusneuvottelut jälleen umpikujassa - Di Rupo jättää tehtävänsä

Belgian kuninkaan hallitustunnustelijaksi nimeämä sosialistijohtaja Elio Di Rupo aikoo vetäytyä hallitustunnustelijan tehtävästään. Di Rupo suuntasi Ciergnon linnaan maanantai-iltapäivänä antamaan eroilmoituksensa kuninkaalle jälleen kariutuneiden hallitusneuvottelujen jälkeen.

Belgian hallituskriisi on jatkunut tasan vuoden

Maanantaina tulee täyteen kokonainen vuosi siitä, kun Belgiassa oli vaalit ja maan hallitusneuvottelut alkoivat. Hallituskriisin loppua ei ole näkyvissä, koska kansallismielinen flaamilaispuolue N-VA ja valloonipuolue sosiaalidemokraatit ovat näkemyksissään edelleen kaukana toisistaan.

Presidentti Martti Ahtisaari

Belgialaislehdessä Ahtisaarta esitetään Belgian hallituskriisin selvittäjäksi

Harvardin yliopiston tutkija Robert Mnookin ehdottaa Martti Ahtisaarta Belgian hallituskriisin sovittelijaksi. Konfliktintutkimusohjelmaa vetävä amerikkalainen Mnookin tuo Ahtisaaren nimen esille belgialaisen L'Echo -sanomalehden haastattelussa.

Ministeri: "Valmistautukaa Belgian hajoamiseen"

Näkymät Belgian hallituksen muodostamiseksi synkkenivät sunnuntaina entisestään, kun maan johtavat poliitikot eivät näyttäneet sovinnonhalua pitkittyneissä hallitusneuvotteluissa. Terveys- ja sosiaaliministeri Laurette Onkelinx kehotti ihmisiä valmistautumaan maan kahtiajakoon.

Belgiassa ennenaikaiset vaalit kesäkuussa

Belgiassa järjestetään ennenaikaiset vaalit 13. kesäkuuta. Maa ajautui hallituskriisiin viime viikolla kun flaaminkieliset liberaalit jättivät hallituksen suur-Brysselin alueen kielipoliittisten riitojen vuoksi.

Yves Leterme

Yves Leterme palasi Belgian pääministeriksi

Belgian entinen pääministeri Yves Leterme on nimitetty maan uudeksi pääministeriksi. Leterme korvaa virassa Herman van Rompuyn, joka äskettäin nimettiin EU:n presidentiksi eli Eurooppaneuvoston puheenjohtajaksi.

Jyrkkä kielipolitiikka kuohuttaa Belgiaa

Juopuneen jalankulkijan yliajo Belgiassa on herättänyt keskustelua maan jyrkästä kielipolitiikasta. Onnettomuuden uhri olisi luultavasti voitu pelastaa, jos hätäkeskuksessa olisi osattu ranskaa.

Helga Stevens

Kuuro Helga Stevens valittu uudelleen flaaminkieliseen parlamenttiin

Viittomakielinen Helga Stevens keräsi Belgiassa järjestetyissä paikallisvaaleissa lähes 13 000 ääntä. Äänisaalis on 12,7 prosenttia kaikista NV-A -puolueen saamista äänistä.

Smedsin Mental Finland ensi-iltaan Brysselissä

Kohutun teatteriohjaaja Kristian Smedsin ohjaustyö Mental Finland saa keskiviikkona ensi-iltansa Belgian Brysselissä. Smedsin kokoaman kansainvälisen teatteriryhmän esitys nähdään Brysselin flaaminkielisessä kansallisteatterissa.

Smeds Ensemble saa sittenkin tukea kulttuurivientiin

Teatteriryhmä Smeds Ensemblen uusi produktio on saanut tukea opetusministeriön kulttuurivientiyksiköstä. Uuden hakemuksen jälkeen ryhmän kajnsainväliselle yhteistöprojektille myönnettiin 55 000 euron apuraha.

Kuningas ei hyväksy Belgian pääministerin eroa

Belgian kuningas Albert ei hyväksy maan pääministerin eronpyyntöä. Pääministeri Yves Leterme pyysi maanantaina eroa epäonnistuttuaan yrityksissään lopettaa pitkään jatkunut poliittinen kriisi.

Belgian parlamentti tukee väliaikaishallitusta

Belgian parlamentti on antanut tukensa maan uudelle väliaikaishallitukselle. Aiempi pääministeri, liberaalipuolueen Guy Verhofstadt nimitettiin torstaina johtamaan väliaikaishallitusta kolmeksi kuukaudeksi eli pääsiäiseen asti.

Belgian hallitusneuvottelut kariutumassa

Belgian hallitusneuvottelut ovat kariutumassa kiistaan Brysselin äänestysalueen jakamisesta. Ranskankielisten puolueiden edustajat marssivat tänään ulos parlamentin sisäasiainvaliokunnan istunnosta, jossa asiaa käsiteltiin.

Belgiassa väännetään vieläkin hallitusta

Belgian kuningas on nimittänyt flaaminkielisten kristitillisdemokraattien johtajan Yves Letermen uudelleen hallituksen muodostajaksi. Hänen tehtävänään on yrittää muodostaa maahan keskusta-oikeistolainen enemmistöhallitus.

Kristillisdemokraatit nousevat valtaan Belgiassa

Belgian oppositio on voittanut sunnuntain parlamenttivaalit. Kun äänistä on laskettu 80 prosenttia, liberaalien ja sosialistien muodostaman hallituksen tappio on selvä.

Ensi vuoden euroviisubiisejä etsitään jo nyt

Ruotsin ja Belgian yleisradioyhtiöt ovat jo käynnistäneet sävellysten haut vuoden 2008 Eurovision laulukilpailuun.

Belgian pyöräilyssä dopingskandaali

Belgian kansallisurheilua pyöräilyä ravistelee ankara dopingskandaali. Maan tunnetuimman pyöräilytallin johtajaa syytetään kiellettyjen aineiden määrätietoisesta ja pitkään jatkuneesta suosimisesta.

Äärioikeisto menestyi Belgian vaaleissa

Belgian äärioikeisto on vahvistanut asemiaan sunnuntaina pidetyissä kunnallisvaaleissa.

Äärioikeisto menestyi Belgian paikallisvaaleissa

Belgian äärioikeisto on vahvistanut asemiaan sunnuntaina pidetyissä kunnallisvaaleissa, kertovat alustavat äänestystulokset. Samalla pääministeri Guy Verhofstadin flaamilainen liberaalipuolue on kärsinyt vaalitappion. Tulosta pidetään suuntaa-antavana ensi vuoden parlamenttivaaleihin nähden.