Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lomakeskukset hylkivät kylpypaljuja paloturvallisuuden ja vesivahingon riskin vuoksi – pienyrittäjä kehitti paljun, joka sopii myös mökkikylään

Puilla lämmitettävä palju on ei-toivottu, jopa kielletty vekotin lomakylissä. Syyt ovat paljun tuleen ja veteen liittyvissä riskeissä. Paljuille olisi kuitenkin kysyntää, ja tähän rakoon pyrkii Kalle ja Kaarlo Järvelän yritys.

Paljuhurmos vei alan suurimman valmistajan äärirajoilleen ja johti pörssiyhtiön syliin – “Paljulle ei käy kuten leipäkoneelle”

Mika Rantanen näki Ruotsissa länsinaapureiden intohimon paljuihin. Hän uskoi, että kyllä Suomikin hurahtaa niihin ja perusti Sastamalaan tuotantolaitoksen. Aluksi yleisö epäröi kapistusta, mutta lopulta Suomi valahti kylpytynnyriin.

Kiuasyhtiö Harvia ostaa kylpytynnyreitä valmistavan Kiramin

Yrityskaupan odotetaan tuovan noin miljoonan euron vuosittaiset synergiaedut. Tuotekehityksessä mahdollisuuksia nähdään esimerkiksi sähkölämmitteisissä kylpytynnyreissä.

Saunamarkkinat vetävät nyt hyvin – Narvin toimitusjohtaja: "Maailmalla on paljon potentiaalisia saunojia"

Kiuasvalmistajat investoivat tuotantoon ja työntekijöihin. Kasvua odotetaan etenkin viennistä.

Polttopuun viihdekäyttö on kasvanut koronavuonna – matkailun ahdinko näkyy kuitenkin klapikaupassa

Paukkupakkanen kiritti polttopuukauppaa, ja moni pientekijä on myynyt liiterinsä tyhjäksi.

Korona lisäsi kylpytynnyreiden kysyntää – kurikkalaisyritys palkkasi lisää työvoimaa, mutta kapasiteetin rajoja kolkutellaan silti

Yrittäjä Esko Latvalan mukaan paljujen kysyntä kiihtyi keväällä muutama viikko koronarajoitusten voimaantulon jälkeen.

Likaisessa paljussa voi levitä vatsatauti tai silmätulehdus – helppo tarkistus kertoo, kannattaako paljuun pulahtaa

Paljuja vuokraavat yritykset ovat vastuussa siitä, että paljussa on turvallista kylpeä.

Asiantuntija huolissaan paljujen riskeistä: Muista nämä neljä asiaa paljuillessasi

Paljujen suosio kasvaa vuosi vuodelta, mutta harvalla on tietoa niihin liittyvistä riskeistä. Näillä ohjeilla voit paljuilla turvallisesti.

Aasiasta puhaltaa myötätuuli Saimaan matkailuun – Alueella kymmeniä matkanjärjestäjävierailuja

Lähes kolmenkymmenen matkanjärjestäjäryhmän vierailujen odotetaan tuovan Etelä-Savoon ulkomaalaisia turisteja aikaisintaan ensi vuonna.

Tornionlaakson jokivarren ja järvikylien mökit ovat kysyttyjä

Kesämökkikauppa on piristynyt Meri-Lapissa. Alueen pohjoisissa kunnissa käyvät kaupaksi jokivarren ja järvikylien mökit. Etelämpänä mökkikauppaa luonnehditaan normaaliksi eli vajaa 10 vuotta sitten alkaneesta lamasta on alettu toipua.

Haiseva yllätys pilasi mökkiviikonlopun: "Paljussa roikkui ällöttäviä vihreitä levänoroja"

Terveysviranomaiset etsivät keinoja puuttua vuokrapaljujen terveysriskeihin. Valvontaa ei ole, vaikka vedessä voi muhia vaarallisia bakteereita. Lahtelaisia mökkivuokralaisia odotti likainen palju, jonka jynssääminen uimakelpoiseksi jäi heidän kontolleen.

Rikosliigalle kelpasivat sähkötyökalut, kylpypaljut ja vesijetit – laajan rikossarjan esitutkinta valmis

Suomen oloissa poikkeuksellisen laajan omaisuusrikossarjan esitutkinta on valmistunut. Hämeen poliisin tekemän esitutkinnan mukaan epäillyt olivat tehtailleet rikoksia parin vuoden ajan muun muassa Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

Katkera kiista kylpytynnyrin savuista päätökseen oikeudessa

Porissa on kiistelty vuosien ajan kylpytynnyrin lämmittämisestä omakotitaloalueella. Hallinto-oikeuden mukaan lämmityksestä ei synny sellaisia savuhaittoja, että lämmitys pitäisi kieltää.

Spa tub rent biz tops off wages of many

Entrepreneurs renting out their palju bathing tubs on a national website have multiplied in a few years. There are now hundreds of businesses renting out the large wooden bathtubs. The hottest seasons for the rented-out containers are Midsummer and New Year's Eve.

Kylpytynnyriä ei haluta omaksi – sadat käärivät lisätienestejä paljuja vuokraamalla

Kylpytynnyreitä vuokraavien yrittäjien määrä valtakunnallisella nettisivustolla on muutamassa vuodessa lähes kaksinkertaistunut. Paljuja vuokraavia yrityksiä on jo satoja. Vuodenvaihde ja juhannus ovat vuokrapaljujen kuuminta sesonkia.

Drownings hit 15-year low in August

The Finnish lifesaving federation says that this August saw fewer drowning than any previous August since 2000. The federation said in a statement that while swimming outdoors seems to be safer this year, there was an increase in drowning in hot tubs and swimming pools.

Elokuussa hukkui ennätyksellisen vähän ihmisiä

Poikkeuksellista tämän vuoden hukkumistilastoissa on se, että uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin hukkumisia on ollut aiempaa enemmän.

Katkera kiista kylpytynnyrin savuista ei ota loppuakseen

Porissa jatkuu kiista erään asukkaan kylpytynnyrin lämmittämisessä syntyneistä savukaasuista. Naapurien mielestä savu haittaa heidän elämäänsä.

Liki 70-vuotiaan höyryveturin lämmitys kestää vuorokauden – "Hytissä juodaan kymmeniä litroja vettä"

Höyryveturi Ukko-Pekka matkaa viikonloppuna Loviisaan. Veturin lämmitys alkoi jo torstaina.

Heinäkuussa hukkui 18 ihmistä – joukossa kolme kaksivuotiasta

Viileä kesäsää on vaikuttanut siihen, että heinäkuussa hukkui vähemmän ihmisiä kuin aiempina vuosina.

Lasten hukkumiskuolemat halutaan kitkeä – kotien uima-altaiden turvallisuuteen tulossa tiukennuksia

Kotipihojen uima-altaat täytyy tulevaisuudessa aidata, niihin tulee asentaa kansi tai rappusten täytyy olla pienten lasten ulottumattomissa. Myös paljujen turvallisuutta tiukennetaan. Muutoksia on alettu valmistella jo ennen kesällä tapahtuneita onnettomuuksia, joissa kolme pikkulasta on hukkunut paljuun tai naapurin uima-altaaseen.

Alle 2-vuotias hukkui naapurin uima-altaaseen Oulussa

Alle kahden vuoden ikäinen tyttö löydettiin tiistaina elottomana naapurin uima-altaasta Oulunsalossa. Tyttö kuoli seuraavana aamuna.

2-vuotias hukkui kylpytynnyriin Kurikassa

2-vuotias poika löydettiin hukkuneena kylpytynnyristä Kurikassa myöhään maanantai-iltana. Poliisi selvittää asiaa kuolemansyyn tutkintana, eikä tapaukseen epäillä liittyvän rikosta.

Kylvetkö kutsumattomien vieraiden kanssa? Näin estät paljun muuttumisen bakteeripesäksi

Kylpytynnyrin iholle miellyttävän veden lämpötila on otollinen myös bakteereille. Paljun puhdistus ja huolto tulee tehdä oikein ja säännöllisesti, jotta kylpykokemus säilyy miellyttävänä.

Katkera kiista kylpytynnyrin savuista – apua haettu oikeudesta saakka

Porilaisen kaupunginosan asukkaiden välejä on kiristänyt kiista kylpytynnyrin lämmittämisessä syntyvistä savukaasuista. Asiaa käsitellään jo kolmatta vuotta.

Mies hukkui paljuun Nivalassa

Nuori pyhäjärveläismies oli viettämässä iltaa ystäviensä kanssa Nivalassa. Tapahtumassa ei epäillä rikosta.

2-vuotias hukkui paljuun Ruotsissa – Tukes huolestui

Ruotsissa tapahtui toukokuussa vakava onnettomuus lapsen pudottua paljuun. Tukes kehottaa suomalaisia lapsiperheitä varovaisuuteen kylpytynnyreiden ja pihalle rakennettavien uima-altaiden kanssa.

Palokunta ei enää täytä kylpytynnyreitä – lakimuutos lopetti vedenheittokeikat

Vielä viime kesänä palokunnan vesisäiliöautot liikkuivat yksityishenkilöiden toiveesta. Palokunta toimitti vettä korvausta vastaan esimerkiksi uima-altaaseen tai kylpytynnyriin. Lakimuutos lopetti palvelun syksyllä.

Mies kaupitteli netissä olemattomia kylpytynnyreitä – poliisi varoittaa huijauksista

Poliisi varoittaa ihmisiä nettihuijauksista. Sisä-Suomen poliisi on vanginnut Jyväskylässä miehen, joka on kaupitellut netissä olemattomia kylpytynnyreitä ja tynnyrisaunoja epäilyttävän halvalla.

Poliisi: Olemattomia kylpytynnyreitä myyty netissä sadoilla euroilla

Tapauksia on Sisä-Suomen poliisin mukaan kymmeniä. Epäillyt rikokset ovat sattuneet kesä–heinäkuun aikana.

Uima-allasta takapihalla ei voi kieltää mahdollisten häiriöiden pelossa

Oma kylpytynnyri tai uima-allas pihamaalla on nykyään jo suhteellisen yleinen näky myös tiheään asutuilla alueilla. Naapurin pihalleen pystyttämä allas saattaa kiristää tunteita taloyhtiöissä, mutta toistaiseksi keskustelu on pysynyt vielä kurissa.

Häiritseekö uima-allas naapurin pihalla?

Parveketupakoinnin ja grillaamisen aiheuttamat häiriöt naapureille on jo käsitelty julkisuudessa. Keskustelu pienillekin takapihoille pystytetyistä uima-altaista ja kylpypaljuista on vasta alullaan. Saako uima-altaan laittaa takapihalle naapureilta kysymättä? Häiritseekö naapurin illanvietto paljussa pulikoiden? Kerro mielipiteesi ja kokemuksesi kaupunkialueen väliaikaisista uima-altaista?

Näkökulma: Kelluva Lappeenranta

Tarvitseeko suomalainen rantamaisema kelluvia lauttoja? Pitääkö turisteille tarjoja kelluvaa eksotiikkaa, vai riittääkö perinteinen lehmuskuja? Ja kenen rahalla villejä, kelluvia visioita kannattaa lähteä toteuttamaan neljän vuodenajan Suomeen?

Näin hävität kylpytynnyriveden oikein

Kerrallaan maahan imeytetty iso vesimäärä saattaa aiheuttaa vettymishaittaa. Kylpytynnyreissä käytetyille vesille ei ole toistaiseksi asetettu omia säädöksiä. Pohjavesialueella kylpyvesiä ei saa kaataa maahan.

Kauniilla Kampin kappelilla on monta nimeä – kuten sylkykuppi ja koirankoppi

Yle Uutisten verkkoyleisö äänesti hiljentymiskappelin kolmanneksi kauneimmaksi. Menestykseen nähden se sai paljon myös ”ruma”-ääniä. Arkkitehti ei ylläty, sillä erottuva ja tunteita herättävä ulkomuoto oli suunnittelun lähtökohta.

Maatilamatkailun muutos: bussiryhmät vaihtuivat perheisiin

1980-luvulla neuvostoliittolaiset ruokailijaryhmät olivat tärkeitä valkeakoskelaiselle Ilolan maatilalle. Nykyään maatilat kilpailevat majoittujista kaupunkihotellien ja ulkomaisten kohteiden kanssa.

Kampin kappeli kuoriutui kaupunkilaisten katsottavaksi

Narinkkatorin laidalla huputettuna ollut Kampin kappeli paljastettiin tiistaina kaupunkilaisten katseille. Kappelin ympärille jäävät vielä rakennustelineet. Nekin katoavat kesään mennessä.

Elokuvafestivaaleilla katsomona on kylpytynnyri

Jo seitsemättä kertaa järjestettävillä Reikäreuna-elokuvafestivaaleilla ei tyydytä tavanomaiseen. Orivedellä järjestettävillä festivaaleilla voi illan näytöstä seurata joko pihan penkeiltä tai lämpimästä kylpytynnyristä.

Outletin ja alennusmyynnin raja hälvenee

Tehtaanmyymälöistä jalostunut outlet-myyntikulttuuri on sulautumassa Euroopassa osaksi normaalia vaatemyyntiä. Professori Heli Marjanen uskoo kuitenkin, että koko outlet-ideologia on menettämässä perusominaisuutensa.

Harkittu sisustus tukee asukkaan hyvinvointia

Sisustussuunnittelu ei ole pelkästään värien, huonekalujen tai materiaalien valintaa. Sisustussuunnittelija pohtii paljonkin asiakkaan hyvinvointia, kun sisustaa kotia hänelle. Jokainen voi lisätä hyvinvointiaan kodissaan ominkin toimin. Suunnittelijan vinkki siihen on aika yllättävä.

Kylpytynnyreitä myydään kiivasta tahtia

Parhaillaan eletään kylpytynnyreiden sesonkiaikaa. Sastamalassa toimiva Kirami Oy paiskii nyt töitä kovalla tahdilla, sillä tynnyreitä myydään etenkin lapsiperheille pikkuisiksi uima-altaiksi.

Palju on kesämökin paras paikka

Teuvo Sopasen Saimaan rannalla sijaitsevalla mökillä ei tarvitse tehdä töitä. Paikat pidetään kunnossa ja aikaa vietetään terassilla linnunlaulua kuunnellen taikka paljussa rentoutuen. Taipalsaarella sijaitseva mökki on ollut perheellä muutaman vuoden ja siitä ei haluta luopua mistään hinnasta.

Varkaat kaipasivat kylpyhetkeä Keravalla

Keravalaisen tavaratalon pihasta anastettiin viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaksi kylpytynnyriä. Tekijät olivat tätä ennen anastaneet toisesta tavaratalosta kilvettömän perävaunun, johon kylpytynnyrit lastattiin.

Kylpytynnyri villitsee Sisä-Savossa

Vitsistä syntyi hitti. Vaikuttaa siltä, että pian Suonenjoen seudulla kylpytynnyreitä nousee omakotitalojen pihaan kuin sieniä sateella. Hakulisten palju otetaan käyttöön viimeistään vappuna.

Camilla Highness ravasi EE:n

Kouvolan kesäkuisen EM-kilpailun Kymi GP:n voittanut ruotsalaistamma Camilla Highness onnistui täydellisesti myös Mikkelin vierailullaan. Peter Ingvesin ajama Camilla Highness voitti St Michel -ajon ajalla 10,8a, joka on tammojen Euroopan ennätys.