Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruokakaupan kalatiski.

Ruokaväärennökset lisääntyvät maailmalla – tammenterhoja kahvipapuina

Melamiinia maidossa, jäteöljyjä ruuanlaittoon, lääkejäämäistä hevosenlihaa naudanlihana. Ruokaväärennösten taustalla on selvä rikollinen toiminta, joka tähtää vilpilliseen voitontavoitteluun. Suomessa ei vielä ole toimivaa järjestelmää ruokaväärennösten kiinnisaamiseen. Tullilaboratorio tarkasti viime vuonna yli 3 300 tavaraerää, niistä 8,5 prosenttia oli määräysten vastaisia.

Melamiinia sisältävää maitojauhetta tuhottiin vuonna 2008 Wuhanin kaupungissa Kiinassa.

Kiinassa takavarikoitiin 12 tonnia makeisia melamiinin vuoksi

Viime viikolla uutisoitiin vanhentuneesta kiinalaisesta kananlihasta, jonka vuoksi Japanissa rajoitettiin kiinalaisen kanan myyntiä.

Kiinaa ravistelee epäily uudesta maitoskandaalista

Danone ja Nestlé laskevat myymänsä äidinmaidonvastikkeen hintaa. Kiinalaisviranomaiset tutkivat, ovatko ulkomaiset yhtiöt syyllistyneet luvattomaan hintayhteistyöhön.

Taas uusi ruokaskandaali - äidinmaidonkorviketta tehtiin vanhentuneesta jauheesta

Kiinan viranomaiset ovat takavarikoineet lähes 25 tonnia sveitsiläisen Hero Groupin kiinalaisen yhteistyökumppanin valmistamaa äidinmaidonkorviketta.

Nainen odottaa mannerkiinaan suuntaavaa junaa asemalaiturilla Hongkongissa 31. tammikuuta 2013 mukanaan kassillinen äidinmaidonkorviketta.

Mannerkiinalaiset tyhjentävät Hongkongia äidinmaidonkorvikkeesta

Hongkongin asukkaat ovat vedonneet jopa presidentti Barack Obamaan saadakseen kansainvälistä apua maitojauhepulaan. Vauraan finanssikeskuksen äidinmaidonkorvikkeet katoavat mannerkiinalaisten kasseihin.

Joka kuudes Kiinasta tuotava elintarvike hyllytetään turvallisuussyistä

Elintarviketuonti Kiinasta on lisääntynyt rajusti viime vuosina. Kiinasta tuodaan Suomeen erityisesti kalaa, lihaa ja kasviksia. Kiinassa on ollut runsaasti ruokaskandaaleja, ja myös Suomeen tuoduista elintarvikkeista hylätään tavallista suurempi osuus.

Vihanneksia koreissa Lontoolaisessa supermarketissa.

Evira: Kiina ja Yhdysvallat erityisvalvonnassa

Suomeen tuotiin viime vuonna terveydelle vaarallisia elintarvikkeita muun muassa Kiinasta ja Yhdysvalloista. Elintarviketurvallisuusviraston mukaan näiden maiden tuontia valvotaankin erityisen tarkasti.

Kiinassa taas uusi ruokahuijaus - nyt väärennettiin ruokaöljyä

Kiinassa on paljastunut jälleen uusi ruokahuijaus. Etelä-Kiinassa sijaitsevan tehtaan epäillään valmistaneen ruokaöljyä puuvillansiemenöljystä ja soijaöljyaromista, mutta markkinoineen sitä maapähkinäöljynä. Kiinalaismedian mukaan väärennetty ruokaöljy saattaa vahingoittaa sukusoluja.

Noin neljä metriä korkea lohikäärmehahmo ja sen perässä oleva koristeellinen jättilamppu valaisevat yöllistä Haiyangin kaupunkiaukiota Kiinassa.

Lohikäärmeen vuosi tuo vauvabuumin Kiinaan

Kiinan synnytyssairaaloihin on tiedossa ruuhkia vuonna 2012. Lohikäärmeen vuonna esimerkiksi yksin Shanghaissa syntyy noin 180 000 vauvaa.

Kiinassa kemiantehtaan räjähdyksessä useita kuolleita

14 ihmistä on kuollut ja viisi ihmistä haavoittunut kemiantehtaan räjähdyksessä Xintain kaupungissa itäisessä Kiinassa, viranomaiset kertoivat sunnuntaina.

Greenpeace löysi Kiinassa myytävistä vihanneksista tuholaismyrkkyä

Ympäristöjärjestö Greenpeace kertoo löytäneensä Kiinassa myytävistä vihanneksista jäämiä kielletyistä tuholaismyrkyistä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Uusi ruokaskandaali johtanut 11 ihmisen kuolemaan Kiinassa

Uusi ruokaskandaali koettelee jälleen Kiinaa. 11 ihmisen epäillään kuolleen ja 120 ihmisen sairastuneen pilaantuneen viinietikan vuoksi Länsi-Kiinan Xinjiangin alueella.

Kiinassa paljastui uusi ruokahuijaus

Kiinassa on paljastunut jälleen uusi elintarvikehuijaus. Uutistoimisto Xinhuan mukaan kiinalaisyritys on jäänyt kiinni valmistamiensa elintarvikkeiden valmistuspäivämäärien väärentämisestä.

Kiina pidättänyt 2 000 kelvottomasta ruoasta

Kiinassa on käynnissä laaja operaatio, jolla pyritään estämään kelvottomien ruokavalmisteiden kauppa. Operaation aikana on pidätetty noin 2 000 ihmistä.

Maitojauhetuotteita, joihin oli sekoitettu melamiinia, kaadetaan kaatopaikalle hävitettäväksi.

Kiinassa tuomioita melamiinimaitojutussa

Kiinassa on tuomittu neljä ihmistä vankeuteen melamiinin sekoittamisesta maitojauheeseen. Maitojauheen proteiinipitoisuuden nostaminen melamiinin avulla johti ainakin kuuden lapsen kuolemaan 2008. Maitojauheesta sairastuneita lapsia oli lähes 300 000.

Kiinalaisviranomainen tyhjentää maitojauhepurkkia

Kiina tahtoo kuolemantuomioita myrkkyruuan tuottajille

Kiina aikoo ottaa käyttöön kuolemanrangaistuksen tapauksissa, joissa ihmisiä on kuollut ruuan turvallisuuden puutteiden vuoksi. Tämä tarkoittaa entistä kovempia tuomioita saastunutta ruokaa tuottaville valmistajille ja viranomaisille, jotka ovat tehneet laiminlyöntejä tarkastustyössään.

Kiina vapautti ihmisoikeusjuristin, toinen katosi

Kiinan viranomaiset ovat vapauttaneet viime perjantaina pidätetyn ihmisoikeusjuristi Li Fangpingin. Samaan aikaan raportoitiin toisen ihmisoikeusjuristin katoamisesta.

Kiinassa tuomioita melamiinimaitojutussa

Kiinassa on tuomittu 14 ihmistä vankeuteen melamiinin sekoittamisesta maitojauheeseen. Maitojauheen proteiinipitoisuuden nostaminen melamiinilla johti ainakin kuuden lapsen kuolemaan ja lähes 300 000 lapsen sairastumiseen Kiinassa vuonna 2008.

Kiina teki pidätyksiä maitomyrkytyksistä

Kiinan viranomaiset ovat pidättäneet useita ihmisiä epäiltyinä maassa viime viikolla sattuneista maitomyrkytyksistä. Virallisen uutistoimisto Xinhuan mukaan nitriitin joutumista maitoon tutkitaan tahallisen myrkyttämisenä. Myrkylliseen maitoon on kuollut kolme lasta ja lähes 40 on joutunut sairaalaan.

Nainen ottaa maitoa kaupan hyllystä.

Myrkkymaito tappoi lapsia Kiinassa

Kiinassa kolme lasta on kuollut juotuaan saastunutta maitoa. Lisäksi myrkytysoireita on saanut yli 30 lasta, kertoi uutistoimisto Xinhua perjantaina.

Lähes puolessa Kiinan meijereistä löytyi puutteita

Kiinassa lähes puolet meijereistä on määrätty keskeyttämään tuotantonsa turvallisuustarkastuksissa löytyneiden puutteiden vuoksi. Meijerit päätettiin tarkastaa vuoden 2008 melamiiniskandaalin jälkeen. Lapsia kuoli ja sairastui, kun meijerit sekoittivat maitojauheeseen teollisuuskemikaali melamiinia.

Juustoa pakataan Lapinlahden Valion juustolassa.

Suomalaisruoka maittaa maailmalla

Maailmanlaajuiset ruokakriisit ovat lisänneet suomalaiselintarvikkeiden kysyntää. Valion Lapinlahden tehtaanjohtaja Kari Lapin mukaan esimerkiksi Kiinan melamiiniskandaali on vahvistanut huomattavasti suomalaisten ruokavalmisteiden asemaa maailmanmarkkinoilla.

Kiinalainen katuruokakioski iltavalaistuksessa

Kiinassa uusi ruokaskandaali

Kiinassa on paljastunut uusi ruokaskandaali, kertoo kiinalaislehti Beijing Youth Daily. Kymmenet tehtaat ovat valmistaneet nuudeleita pilaantuneesta riisistä, ja nuudeleissa saattaa myös olla syöpää aiheuttavia lisäaineita.

Kiina vapautti myrkkymaitoaktivistin

Kiina on vapauttanut myrkkymaidosta tietoa jakaneen internetsivuston kehittäjän. Zhao Lianhai jakoi sivustollaan tietoa vanhemmille, joiden lapset ovat joutuneet sairaalahoitoon juotuaan melamiinilla jatkettua maitoa. Pekingin poliisi pidätti Zhaon reilu vuosi sitten.

Kiinalainen pikkulapsi juo maitoa Pekingissä.

Kiina tuomitsi melamiiniaktivistin

Kiinassa tuomioistuin on langettanut vankeustuomion miehelle, joka perusti internetsivun niille vanhemmille, joiden lapset olivat sairastuneet juotuaan melamiinin saastuttamaa maitoa. Zhao Lianhai sai kahden ja puolen vuoden vankeustuomion kiihottamisesta yhteiskunnallisiin levottomuuksiin.

Appelsiinin lohkoja.

Väärentäjät siirtyivät luksuksesta ruokaan

Tuoteväärennöksissä on siirrytty perinteisistä ylellisyystavaroista arkisiin tuotteisiin, kuten elintarvikkeisiin. Väärentäjien kohteina ovat tuotemerkit ja elintarvikkeiden raaka-aineet.

Kiinalaista maitojauhetta

Kiinassa löytynyt jälleen myrkkymaitoa

Kiinassa on takavarikoitu yli sata tonnia melamiinia sisältänyttä maitojauhetta. Viranomaiset ovat pidättäneet kymmeniä ihmisiä epäiltynä haitallisen teollisuuskemikaalin lisäämisestä maitojauheeseen.

Kiinalainen pikkutyttö leikkii tyhjällä maitojauhepurkilla Wuhanissa.

Kiina: Maitojauhe ei kasvattanut vauvoille rintoja

Kiinan terveysministeriön tekemän tutkimuksen mukaan maitojauhe ei aiheuttanut tyttövauvojen rintojen kasvua, kertoo uutistoimisto Xinhua. Kiinan mediassa esitettyjen väitteiden mukaan muutamien tyttövauvojen rinnat alkoivat kasvaa, kun näille annettiin suuria määriä naishormonia sisältänyttä maitojauhetta.

Kiina jälleen uuden maitoskandaalin kourissa

Kiinan terveysviranomaiset tutkivat Pekingissä ja Shanghaissa myynnissä olevia maitotuotteita sekä äidinmaitoa uusimman maitoskandaalin vuoksi. Kiinan mediassa esitettyjen väitteiden mukaan joidenkin tyttövauvojen rinnat alkoivat kasvaa, kun näille annettiin suuria määriä naishormonia sisältänyttä maitojauhetta.

Kiinasta löytyi taas myrkyllistä maitojauhetta

Kiinan viranomaiset ovat löytäneet jälleen melamiinin myrkyttämää maitojauhetta. Uutistoimisto Xinhuan mukaan viranomaiset ovat takavarikoineet 38 tonnia myrkyllistä maitojauhetta.

Kiinassa takavarikoitiin myrkyllisiä kertakäyttöastioita

Kiinalaisviranomaiset ovat takavarikoineet yli seitsemän miljoonaa myrkyllistä ruoan kertakäyttöpakkausta eteläisessä Jianxin maakunnassa. Takavarikko jatkaa useiden ruoan turvallisuuteen liittyvien skandaalien sarjaa Kiinassa.

Kiina huolissaan myrkyllisestä ruokaöljystä

Kiinan valtion elintarvikevirasto on määrännyt tehokampanjan heikkolaatuisen ruokaöljyn kitkemiseksi markkinoilta. Julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan jopa kymmenesosa Kiinassa myytävästä ruokaöljystä on huonolaatuista.

Kiinassa löydettiin lisää melamiinimaitoa

Kiinassa viranomaiset vetävät markkinoilta yli 170 tonnia maitojauhetta uusien melamiinitapausten takia. Vuonna 2008 maitoon sekoitetun melamiinin aiheuttamat myrkytykset tappoivat Kiinassa ainakin kuusi lasta ja ravistelivat maan meijerialaa.

Kiinalaismaidosta löytyi jälleen melamiinia

Lounais-Kiinassa viranomaiset ovat vetäneet kaupoista kolmen valmistajan maitotuotteita, joista on löytynyt myrkyllistä melamiinia. Toissa vuonna Kiinassa nousi laaja kohu, kun melamiinin saastuttamaan maitoon kuoli ainakin kuusi lasta ja lähes 300 000 sairastui.

Kiina salasi melamiinimaidon liki vuoden ajan

Kiinan viranomaiset pitivät epäilyt Shanghain meijerin myrkkymaidosta salassa liki vuoden ajan. Myrkystä varoitettiin vasta, kun viranomaiset sulkivat meijerin viime viikolla. Tuotantolaitoksen maidosta löytyi myrkyllistä melamiinia.

Kiinalaismeijerissä taas saastunutta maitoa

Kiinalaisen meijerin maitotuotteista on löytynyt jälleen samaa kemikaalia, jonka saastuttama maito aiheutti Kiinassa toissa vuonna laajan skandaalin. Melamiinilöytö tehtiin Shanghai Panda -meijerissä, joka oli sekaantunut myös toissa vuoden maitoskandaaliin, kertoo Shanghai Daily -lehti.

Kiina pidätti maitoskandaalin verkkosivuston kehittäjän

Pekingin poliisi on virallisesti pidättänyt myrkkymaitoskandaalista kärsineiden lasten vanhemmille tarkoitetun verkkosivuston kehittäjän. Zhao Lianhai perusti sivuston, joka tarjosi tietoa ja tukea vanhemmille, joiden lapset joutuivat sairaalahoitoon viime vuonna juotuaan myrkyllistä melamiinilla jatkettua maitoa.

Kiinan maitoskandaalissa ensimmäinen siviilioikeudenkäynti

Kiinalainen oikeusistuin on aloittanut ensimmäisen maitoskandaalissa nostetun siviilikanteen käsittelyn. Myrkkymaidosta sairastuneen lapsen isä vaatii korvauksia Sanlu-yhtiöltä. Parivuotias poika sairastui munuaiskiviin juotuaan melamiinilla terästettyä maitoa.

Kiina teloitti maitoskandaaliin sekaantuneita

Kiina on teloittanut kaksi maitoskandaalista tuomittua miestä. Uutistoimisto Xinhuan mukaan toinen teloitetuista sai rangaistuksen yleisen turvallisuuden vaarantamisesta, toinen myrkyllisen ruuan tuottamisesta ja myymisestä.

Kiina pidätti myrkkymaidon uhrien asianajajan

Vuodentakaisen myrkkymaitoskandaalin uhrien asianajaja Xu Zhijong on pidätetty Kiinassa. Kolme viikkoa kateissa ollut mies ilmoitettiin tiistaina virallisesti pidätetyksi.

Kiina sulki tuhansia maidon keräilyasemia

Kiina on sulkenut lähes 4 000 maidon keräilyasemaa vajaa vuosi maan suurimman elintarvikeskandaalin jälkeen. Syynä maidon keräilyasemien sulkemiseen on, että niistä puuttui testausvälineistöä tai ne eivät täyttäneet hygieniavaatimuksia.

Ennätysmäärä huonoja elintarvikkeita kärysi Suomessa

Suomessa ilmoitettiin viime vuonna 93 elintarvikkeesta, jotka olivat terveydelle vahingollisia. Ilmoituksia tehdään EU:n hälytysjärjestelmään määräystenvastaisista ja takaisinvedetyistä tuotteista. Ilmoitusten määrä nousee Suomessa vuosittain.

Kiinalaistuomioistuin vahvisti maitoskandaalin kuolemantuomion

Kiinalainen tuomioistuin on vahvistanut kahden veljeksen tuomiot ns. äidinmaitovastike-skandaalissa. Toinen veljeksistä on tuomittu kuolemaan, toinen kahdeksaksi vuodeksi vankilaan .Lopullisen päätöksen tuomioista tekee maan korkein oikeus.

Kiinalaisviranomainen tyhjentää maitojauhepurkkia

Kiina hyväksyi kaivatun lain ruoan turvallisuudesta

Ruokaskandaalien vaivaamassa Kiinassa on hyväksytty pitkään odotettu laki elintarvikkeiden turvallisuudesta. Ensi kesänä voimaan tuleva laki sai vauhtia viime syksynä, kun Kiinassa sairastui satoja tuhansia lapsia äidinmaidon vastikkeeseen lisätystä teollisuuskemikaalista melamiinista.

Kiinassa kymmenet sairastuivat steroidilihasta

Kiinassa ainakin 70 ihmistä on sairastunut syötyään steroidia sisältänyttä lihaa. Kolme ihmistä joutui sairaalahoitoon. Kiina on kieltänyt lihasten kasvuun käytetyn steroidin siankasvatuksessa.

Syytetyt sekä poliiseja oikeussalissa.

Melamiiniskandaalista kuolemantuomiot Kiinassa

Kiinassa kaksi ihmistä on tuomittu kuolemaan ja useita muita vankeuteen osallisuudesta melamiiniskandaaliin, jossa ainakin kuusi lasta on kuollut ja lähes 300 000 sairastunut.

Kiinalaisviranomainen tyhjentää maitojauhepurkkia

Kiinalta korvauksia melamiiniskandaalissa

Kiinan melamiiniskandaalin ensimmäisen kuolonuhrin vanhemmat ovat saaneet 200 000 yuanin eli 22 000 euron korvauksen menetyksestään. Skandaalissa sairastui lähes 300 000 lasta.

Kiinalaiset käyvät pian amerikkalaisella kahvilla

Amerikkalainen pikakahvilaketju Starbucks työntyy yhä vahvemmin Kiinan markkinoille. Yhtiö kertoi yhteistyöstä kiinalaisten viljelijöiden kanssa. Tavoitteena on kasvattaa kahvipapuja Kiinassa ja tuoda niitä maailmanlaajuiseen myyntiin. Amerikkalaisjätillä on Kiinassa noin 350 kahvilaa.

Kymmeniä pidätetty Kiinan melamiiniskandaalin takia

Kiinan viranomaiset sanovat pidättäneensä yhteensä 60 henkilöä liittyen viime syksyn melamiiniskandaaliin. Ainakin kuusi lasta kuoli melamiinia sisältäneisiin maitotuotteisiin ja miltei 300 000 sairastui.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle