Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Osaatko nimetä nämä kuuluisat kohteet ja luonnonilmiöt maailmankartalla?

Sopii luonnonmaantieteen ja kulttuurimaantieteen kertaajille

Tietokirjailija ja kustantaja Kai Linnilä on kuollut

Äkilliseen sairauskohtaukseen menehtynyt Linnilä oli kuollessaan 75-vuotias.

Väitös: Venäläiset ostavat Suomesta mökin turvallisuuden ja oman rannan takia

Suomessa vapaa-ajan asunnon omistavista venäläisistä on valmistunut ensimmäinen tieteellinen tutkimus. Itä-Suomen yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan venäläiset kesämökkeilijät tulivat vuosikymmenen vaihteessa Suomeen ennen kaikkea turvallisuuden ja oman rannan perässä. Venäläisten mökkejä on eniten Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa.

Kulttuurimaantiede

Tutkii ihmisen toimintaa maapallolla ja avaruudessa.

Missä sijaitsee Turun uusi keskusta?

Yle Turku kysyi asiantuntijoilta, voiko Turun keskusta siirtyä. Mihin haluaisit keskustan siirtyvän – vai haluatko ollenkaan?

Siirtyykö Turun keskusta? Asiantuntijat vastaavat

Turun keskustan siirtyminen on aihe, josta on keskusteltu jo yli sata vuotta sitten. Kaupallisesta näkökulmasta katsoen "Turun uusi keskusta" ei vaikuta järin todennäköiseltä. Asiantuntijat kuitenkin huomauttavat, että merkitystä on myös sillä, minkä alueen turkulaiset omaksuvat kaupunkinsa keskustaksi.

Näkökulma: Miten tämä tehtäisiin Ruotsissa?

Ruotsalaiset ovat tunnettuja loputtomista kokouksistaan ja diskuteeramisistaan. Me suomalaiset suhtaudumme hilpeän alentuvasti ruotsalaisten tapaan etsiä keinolla millä hyvänsä ratkaisuja, joista kukaan ei pahoita mieltään. Yhtenä tavallisena arkipäivänä toimittaja Tiina Rantamartin mieleen juolahti siihen asti jopa huvittavalta tuntunut ajatus, olisiko meillä suomalaisilla sittenkin jotain opittavaa ruotsalaisten päätöksentekotavasta.

Ihminen on syntyjään utelias

Lapsille kirjoittaminen on erittäin tärkeää, toteaa Markku Löytönen. Helsingin Yliopiston kulttuurimaantieteen professori, tieteen ammattilainen ja lasten tietokirjailija kannustaa niin lapsia kuin vanhempiakin lukuharrastuksen pariin.

Saara Kinnuselle tietokirjailijapalkinto

Tämän vuoden tietokirjailijapalkinnot on jaettu viidelle kirjailijalle. Heidän joukossaan on vaasalainen perheneuvoja Saara Kinnunen.

Vuoden Tietokirjailijapalkinnot viidelle

Tämän vuoden Tietokirjailijapalkinnon saa viisi kirjailijaa. Suomen tietokirjailijoiden palkinnot laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta jaettiin lauantaina toimittaja Maarit Huoviselle, perheneuvoja Saara Kinnuselle, kääntäjä Arto Kivimäelle, toimittaja Markku Siukoselle ja kulttuurimaantieteen dosentille Allan Tiitalle.

Professori hurahti lintuihin

Oulun yliopiston kulttuurimaantieteen professori Petri Hottola on todellinen lintubongari. Vai mitä voi sanoa miehestä, jonka katse on tavoittanut peräti 6000 maailman noin 10 000 lintulajista. Siinä alkaa pätkätyö yliopiston professorina jäädä harrastuksen asemaan lintujen bongauksen rinnalla.

Mitä maantiede on?

Mitä maantiede on?

Ihminen luonnonvarojen käyttäjänä

Ihminen luonnonvarojen käyttäjänä

Tietopöllö-palkinto Markku Löytöselle

Helsingin yliopiston kulttuurimaantieteen professori Markku Löytönen palkittiin perjantaina Turun kirjamessuilla Suomen tietokirjailijat -yhdistyksen Tietopöllö-palkinnolla.