Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nainen pitää puolivalmistatutunt villasukkaneuleprojekt kädessä

Strömsön Lee on suunnitellut Nenäpäivää varten uuden sukkamallin

Ilmainen neuleohje, jota voit käyttää hyväntekeväisyyteen.

Henkilö, joka kuvattu takaapäin, päässään neulottu myssy.

Neulottu lehtikuvioinen myssy

Opi hyödyntämään eri tyyppisiä silmukoita.

Kipsimestari Jarmo Juntunen KAKS:lta.

Kipsin alta voi löytyä luottokortti tai saksofonin läppä – raapia ei kuitenkaan saa

Jos kutina kipsin alla käy sietämättömäksi, on syytä käydä lääkärissä tarkistamassa tilanne. Kipsien alta on löytynyt mitä kummallisimpia esineitä.

Mauno Koivisto pelaa lentopalloa.

Juostaan kuin hirvet ja neulotaan sukat vaikka pataljoonalle – suomalainen harrastaa liikuntaa ja kädentaitoja

Yle Uutisten juttusarjassa perehdytään suomalaisten arkeen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Strömsö-lapaset

Strömsö-lapaset

Strömsön pitsihuvilan inspiroima neuleohje.

Heikki Turunen.

Nenäpäivä: Neulo hattu Heikki Turuselle – synttärisankarin toiveissa karjalaishenkinen päähine (video)

Nyt neulepuikot heilumaan ja tekemään hyvää! Tulevan Nenäpäivän kunniaksi Yle Pohjois-Karjala haastaa neulojat ja virkkaajat tekemään hatun kirjailija Heikki Turuselle. Voittajahattu pääsee lämmittämään pian 70-vuotiasta kirjailijaa.

Kumisaappaalle neulottu varsi.

Uudet varret vanhoihin kumisaappaisiin

Neulo tai leikkaa uudet varret kumisaappaisiin.

Kauneimmat villasukat -kilpailun finalistit.

Äänestä kauneimmat villasukat

Kauneimmat villasukat -kilpailu sai innostuneen vastaanoton. Valitse kuudesta finalistista oma suosikkisi ja äänestä. Samalla osallistut itse arvontaan.

Pajunvitsa ympyräksi, koristeomenat rautalangalla letkaksi: syksyinen kranssi on valmis.

Syyskesän luonnosta nokkelille näpeille askarteluaineet ilmaiseksi

Kranssin voi pyöräyttää pajunvitsasta, ohuen rautalangan avulla sidotaan vaahteranlehdet, pihlajanmarjat kiinnitetään koristeiksi.

IS: Juustopäät tekee paluun – katso mikä oli meininki vuonna 1997

Ysärisuosikki Juustopäät tekee paluun.

joukko ihmisiä esittelee vauvoille lahjoitettuja sukkia

Ystävänpäivän lämmin yllätys: vauvoille sukkia

Satakuntalaisvauvojen jalat pysyvät tänä talvena lämpiminä. Satakunnan keskussairaala sai tänään Karjala-Seuroilta lahjoituksena 700 paria sukkia ja kymmeniä tumppuja vastasyntyneille jaettavaksi.

Vanha kassakaappi.

Vanha hotelli ja kassakaapin arvoitus

Tiirikointitaitoiselle olisi töitä Kokkolassa, missä vanhan hotellin uumenista löytynyt kassakaappi kaipaa avaajaa. Rikkoa kaunotarta ei haluta, mutta ajatus sen sisällöstä – timantteja, tietysti – ei jätä talon väkeä rauhaan. Vaikka todennäköisesti sisällä onkin jotain arkisempaa. Jos sitäkään.

Riitta Jyrinki, Hanna Puumalainen ja Helinä Wiik kudontapuuhissa.

Sukkapuikoilla sosiaalista syrjäytymistä vastaan

Kokkolan kansalaistoiminnan keskus Silta taistelee sukkapuikkojen, lelujen ja kahvikupposten voimin sosiaalista syrjäytymistä vastaan. Se virittää kansalaisryhmille toimintaa niiden omilla ehdoilla. Vastaavanlaisia kohtaamispaikkoja on Suomessa jo kymmeniä.

Sydäntalven sukkatempauksen sukkia ja villakissa

Äänestä paras sukka suomalaiseen jalkaan

Villasukka sopii suomalaiseen jalkaan ja sukkapuikot suomalaisen käsiin. Suosikkisukka voi olla kruusattu ja krumeluuri tai paksu ja pelkistetty. Ulkomuodosta viis, itse tehty villasukka lämmittää aina. Nyt äänestetään talvisen sukkatempauksen paras sukkapari.

Paikalle sattunut ohikulkija puntaroi ostopäätöksen kanssa.

Kutojamummot teroittavat sukkapuikkojaan Malmilla

Helsingin Malmilla on herännyt kiista kaupungin ja sukkia kutovien mummojen välille. Kaupunki uhkaa häätää käsitöitään kauppaavat mummot pois asematunnelista. Mummojen puolesta on lähtenyt liikkeelle jopa kansanliike.

Seppo Haverinen

Seppo neuloi Nenäpäiväksi

Toimituksen ovi on viime viikkoina käynyt tiuhaan, kun taitavat neulojat ovat käyneet tuomassa tekemiään sukkia ja lapasia Nenäpäivän myyjäisiä varten. Yksi neulojista on Joensuussa asuva, eläkkeellä oleva opettaja Seppo Haverinen. Mikähän hänet sai tarttumaan sukkapuikkoihin?

Villasukkia pahvilaatikoissa

Satavuotiaille tulvii villasukkia

Suomalaiset ovat muistaneet 100-vuotiaitaan jo 600 parilla villasukkia. Kun Kela lopetti merkkipaalun saavuttaneiden muistamisen, kansalaisliike tarttui sukkapuikkoihin. Villasukat saapuvat postista näinä päivinä lämmittämään vanhusten jalkoja.

Kaksi naista kutoo villasukkia.

Sukkapuikkokapina 100-vuotiaiden puolesta

Taidegraafikko Mirka Johansson suuttui Kelan päätöksestä lopettaa torkkupeittojen lahjoittaminen Suomen 100-vuotiaille. Kokkolasta kotoisin oleva taiteilija tarttui sukkapuikkoihin ja päätti kutoa villasukat kaikille rajapyykin saavuttaville. Apua hän saa Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttapiiriltä.

Messuilla tieto leviää

Martoilta 50 paria villasukkia varusmiehille

Kemijärven marttayhdistyksessä ovat sukkapuikot heiluneet tiuhaan tahtiin. Martat kutoivat Lapin rajavartioston varusmiehille 50 paria villasukkia. Sukat luovutettiin marttajuhlassa Kemijärvellä maanantaina.

Kahvipaketin käsittely on helppoa, kun sen osaa!

Kahvipaketti uudestisyntyy osaavissa käsissä

Arkisista kahvipaketeista saa paljon muutakin kuin mustaa höyryävää juomaa. Jo joitain vuosia niistä on tehty kasseja, mutta moneen muuhunkin kahvipaketit taittuvat Kahvikaisojen osaavissa käsissä.

Esko on hulluna villasukkien kutomiseen

Hollolalaisen Esko Kakriaisen hyppysissä sukkapuikot pysyvät paremmin kuin hyvin. Villasukkia mies on kutonut jo parikymmentä vuotta ja siinä ajassa valmiita sukkapareja on syntynyt reippaasti tuhatkunta. Sukkien kutomiseen hurahtanut mies suunnittelee jatkuvasti uutta - nyt kehittelyssä ovat jalkapohjia hierovat villasukat.

Edit Lindeman täyttää 100 vuotta 23.12.2009. Turun Radio onnittelee.

Edit Lindemanin sadas joulu - kyl se siin menee

Sata joulua on melko monta juhlaa, vaikka miten ajattelisi. Vielä juhlavammaksi sen tekee se, että kaarinalainen Edit Lindeman viettää sadatta jouluaan myös satavuotissyntymäpäivän merkeissä.

Mervi Vaara

Pääkirjastossa neulotaan tontuille

Oulun kaupungin pääkirjastossa joulua odotetaan sukkapuikkojen kera. 1. päivä joulukuuta lastenosastolla aloitettiin maailman pisimmän joulunodotuskaulaliinaan kutominen. Kuka tahansa voi tarttua puikkoihin ja lisätä oman raitansa huiviin.

Janne Rauhansuu on Herra Myssy ja maanviljelijä

Himokutojaksi tunnustautuva maajussi Janne Rauhansuu perusti design-myssyjä valmistavan yrityksen, joka työllistää pöytyäläisiä isoäitejä. Maanviljelijä ja Mr. Myssy tarttui Nenäpäivän innoittamana ensimmäistä kertaa elämässään sukkapuikkoihin.

Tarja Kähkönen esittelee villasukkaparia.

Villasukka on ikuisesti in

Perinteisellä villasukalla luulisi olevan kovat paikat markkinoiden ollessa pullollaan teknisistä materiaaleista valmistettuja sukkia. Markkinointipäällikkö Tarja Kähkönen Pirkanmaan Kotityö Oy:stä kuitenkin tietää, että villasukan asemaa ei niin vain uhata.

Ritva Jussila esittelee sukkia Edit Lindemanille.  Kaarinakodin johtaja Riitta Tuomisto sekä Aila Kettinen ja Irja Repo seuraavat vieressä.

Lahjavillasukka lämmittää koko kroppaa

- Pienikin lahja voi olla iso ilo. Näin tuumii Kaarinakodin johtaja Riitta Tuomisto. Kaarinakodin väki sai Koriston päiväkodin sukkakerholaisilta lahjaksi korillisen villasukkia.

U-V

Sanakirjaan tästä

Pohjois-Pohjanmaan Martat tempaisevat kutomalla sukkia seudun syntyville vauvoille.

Vauvoille urakoidaan sukkia

Sukkapuikot ovat viuhuneet ahkeraan maanantaina Marttalassa. Marttojen tempauksessa on neulottu sukkia Pohjois-Pohjanmaan tuleville vauvoille.