Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies verstaassa.

Tee yksinkertaisilla säilytyslaatikoilla verstaasta viihtyisä ja mukava

Ojennuksessa oleva verstas on mukava paikka työskennellä.

Kuopion uuden uimahallin kymmenratainen allas

Kuopion uudessa uimahallissa 36 000 kävijää ensimmäisen kuukauden aikana – palautteen perusteella on säädetty löylyjä ja lisätty lokerikkoja

Kuopiolaiset ovat olleet innoissaan uudesta Kuntolaakson uimahallista, mutta myös kohennettavaa on löytynyt.

Tehdasrakennuksen tulipalo Lohjan Kasteninkadulla

Lohjan teollisuushallipalo sai alkunsa tulitöistä

Lohjalla tiistai-iltana tapahtunut teollisuushallipalo sai alkunsa tulitöistä. Varastointijärjestelmiä valmistavan Constructor Finlandin teollisuushalli tuhoutui palossa 200-300 neliömetrin alalta. Tuho olisi voinut olla huomattavasti mittavampi, sillä hehtaarin kokoisessa hallissa oli runsaasti palavia nesteitä ja kaasuja.

Kaareva OLED-televisio

Kodin mekastava rumilus hoikistui – televisio sulautuu nyt sisustukseen

Aiemmin kodin sisustus rakennettiin telkkarin ympärille. Nykyään isot putkitelevisiot ovat väistyneet, ja samalla sen merkitys olohuoneen sisustuksen keskeisenä vallanpitäjänä on vähentynyt.

Kuvassa laatikkorivistö kokkolalaisella rivitaloalueella.

Postin tiukka linja 70 000 taloudelle – laatikot riviin tai Kusti ei polje!

Posti haluaa suomalaisten postilaatikot ojennukseen. Arviolta 70 000 rivi-ja omakotitaloissa asuvaa asiakasta joutuu keskittämään laatikkonsa määrättyihin paikkoihin. Asian taustalla ovat postinkantajien työturvallisuus ja ergonomian parantaminen. Posti korostaa myös väheneviä pakokaasupäästöjä ja polttoainekustannuksia.

Matokompostorin voi tehdä vaikkapa varastolaatikosta.

Keittiölieroille maistuvat tähteet – kompostin voi sijoittaa vaikka allaskaappiin

Matokompostorin avulla saa kotikeittiön biojätteistä ravinteet kiertoon ympäri vuoden. Oikein käytettynä se ei haise, eikä kerää kärpäsiä.

Kuvassa joulupapereita ja lapsia

Joulun tavarataivas = välipäivien roskahelvetti?

Millainen jätemäärä syntyy jouluna perheessä, jossa on kahdeksan lasta? Jos jokainen saa edes muutaman lahjan, paperisilppua ja naruhässäkkää luulisi syntyvän. Välimaan perheellä on keinot selviytyä.

Maailman kallein viinipullo.

195 000 dollarin viinipullot tulivat myyntin

Pullollisen Chateau Margaux'n vuosikertaa 2009 ostava saa kylkiäisinä myös tammisen säilytyslaatikon, käsinkaiverretun kultaetiketin ja lennon ensimmäisessä luokassa tutustumaan viinitilan toimintaan.

Varas vei vanhuksen laukun

Pyörällä liikkunut mies vei noin 80-vuotiaan naisen käsilaukun Rovaniemellä perjantaina iltapäivällä.

Jouko Pirkkanen korjaa Haukiputaan kirkon urkuja.

Haukiputaan kirkon urut saavat uuden soinnin

Vanhan kirkon vuonna 1968 rakennetut urut remontoidaan ja urkujen sointi syvenee. Korjausurakan valmistuminen lykkääntyy yllätysten vuoksi.

Kaljakorista on tullut himottua arvotavaraa

Moni maksaisi paljonkin puisesta kaljakorista. Lasisten olut- ja limsapullojen katoamisen myötä myös kaljakorit vähenevät markkinoilta. Kysyttyä tavaraa ovat myös muovikorit, esimerkiksi Mallasjuoman oranssi.

Joensuun Rantakylän punatiilinen kirkko.

Mies murtautui kirkkoon

Joensuun Rantakylän kirkkoon on murtauduttu tiistain vastaisena yönä. Hätäkeskus sai ilmoituksen rikkoutuvan lasin helinästä puoli yhden aikaan yöllä.

Varkaat vievät nyt veneitä

Kesän tulo on saanut venevarkaat liikkeelle Päijät-Hämeessä. Esimerkiksi Niemen satamasta viedyistä veneistä on kirjattu toukokuussa useita rikosilmoituksia.

Himmelintekijä työssään

Himmeli on käsityön taidonnäyte

Perinteiset joulukoristeet kuten himmelit ovat pitäneet pintansa muovikoristeiden puristuksessa. Oljista valmistettu himmeli on arvokas käsityöläisen taidonnäyte, jonka tekeminen vaatii tarkkuutta, kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä.

Trabantilla uusi ennätys: 235 km/h

Kaksi saksalaista autoharrastajaa vei Itä-Saksan autoikonin Trabantin äärisuoritukseen Saksojen yhdistämisen 20-vuotisjuhlien kunniaksi. He kaasuttivat viikonloppuna ajokkinsa uuteen nopeusennätykseen 235 kilometriä tunnissa.

vaalea nalle

Nallet esille lasikaappiin

Nykyajan lapsiperheessä lapsille kertyy jos jonkinlaista lelua ja muuta tavaraa. Lastenhuone muistuttaa usein sekamelskaa, vaikka kuinka sitä järjestelisi. Asuntomessuilta katsastettiin vinkkejä lasten tavaroiden säilyttämiseen.

Vorot veivät kolehtikassan Teerijärvellä

Kruunupyyn Teerijärven kirkkoherranvirastoon murtauduttiin torstain vastaisena yönä. Ikkunnasta toimistotiloihin tunkeutuneet varkaat veivät mukanaan muun muassa kolehdeissa kertyneitä yhteisvastuuvarjoja muutaman sadan euron edestä.

Siivooja löysi 250 000 markkaa

Keminmaalainen nainen löysi siivotessaan epämääräisen paketin, josta paljastui Suomen markan seteleitä 42 000 euron arvosta. Tapaus sattui viime joulukuussa.

Kemissä paljastui rahakätkö

Poikansa asuntoa siivonnut nainen teki yllättävän löydön Kemissä. Nainen löysi keittiöstä rahakätkön, jossa oli neljännesmiljoonaa markkaa seteleinä. Nainen vei rahat poliisille, joka ryhtyi selvittämään rahojen omistajaa.

Ahkerasta siivouksesta tuntuva palkkio

Keminmaalainen nainen löysi siivotessaan epämääräisen paketin, josta paljastui 250 000 vanhaa Suomen markkaa seteleinä. Summa on 42 000 euroa.

Rokokoopöytä myytiin Ruotsissa ennätyshintaan

Ruotsissa 1700-luvulla valmistettu rokokootyylin kirjoituspöytä on keskiviikkona myyty ennätykselliseen 15,2 miljoonan kruunun, eli noin 1,6 miljoonan euron hintaan. Kyseessä on kallein Ruotsissa koskaan myyty huonekalu.

Van Goghin luonnoslehtiö löydettiin?

Kreikassa on löydetty Vincent van Goghin piirustuksia sisältävä luonnoslehtiö, kertoi lehtiön omistaja keskiviikkona. Luonnoslehtiön kerrotaan sisältävän piirustuksia, jotka muistuttavat van Goghin tunnettuja taideteoksia. Asiantuntijat tutkivat nyt lehtiön aitoutta.